Inlägg

Inlägg som Izenoz har skrivit i forumet
Av Izenoz

Budar 3200 för 3070 SAMT 400kr för Razer plus frakt såklart.

Av Izenoz
Skrivet av jgmatheus:

Vill du köpa datorn så kan du ge ett bud, jag är inte intresserad av din åsikt angående var jag borde ställa upp min annons eller hur mycket varorna som jag säljer är värda. Helt sjukt. Lycka till med att hitta en sån dator och en sån skärm för 12 respektive 4 tusen.

Det är ingen som vill eller försöker vara otrevlig eller nedlåtande mot din annons men priset är för högt här på Swec.

Se min signatur, (saknar 2st nVme2 samsung PRO) såldes för 12500kr inkl alla tillbehör, stol, skärma(r) headset och tangenrbord samt bord.

Så. Blocket eller FB är nog en bättre chans.

Av Izenoz
Skrivet av glemmy:

På pappret 75% (Ah multiplicerat med spänningen säger hur mycket energi batteriet lagrar).
Men som sagt, inte säkert att det håller vad det lovar

18,5V ska inte vara några problem, men ibland bättre att hålla sig till original om man inte vet exakt vad man får.

Så sant och tack för hur man räknar

Ska försöka hitta ett 18v med 3000+ på för att vara på säkra sidan men det kanske inte finns, vad vet jag, nu går batteriet från 100% till 95% på 100 meter, vi har en rent ut sagt skitdålig terräng (tänk U formad gräsmatta med huset i mitten av Uét) så det vore fint med ett större batteri/kapacitet.

Får se vad som finns, tack åter igen

Av Izenoz
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

För min del är att köpa Sonos lite som att stöda *insert valfri populistisk argument emot något*

Funktioner har redan tagits bort. Det som det främst leder till är att folk stör sig på att självklara saker inte fungerar och produkten känns buggig, det är helt självklara och av alla förväntad funktionalitet som någon idiot har fått patent för.

Problemet är att patentet är så korkat så det är som att patentera en trådlös fjärrkontroll.
Det spelar ingen roll hur tillverkare försöker, använder Bluetooth, Wifi, RF 433MHz istället för IR som patentägaren hade, allt ryms enligt patentet. Frågan är om inte trådbunden fjärrkontroll också hade gjort intrång. (jag har ägt en trådbunden fjärr till min vhs video)

Så resultatet är att alla får skit, förutom Sonosfanboysen. Att få folk bojkotta Sonos så glöm det. För det första så är folk för dumma för att fatta problemet att deras smarta högtalare är korkade beror på striden med Sonos. För det andra om de även hade fattat detta så hade folk i större utsträckning inte brytt sig.

Hoppsan Kerstin?

Tror du verkligen missuppfattat hela min poäng, kanske jag som läser ditt inlägg fel och ser väldigt mycket aggressivitet i hela texten?

Finns redan skrivet i tråden men upprepar, visst är patent bra till större del framförallt tänker jag på mindre aktörer och vanliga Svensson som kommer på en genialisk idé, sen finns det de som tycker att deras verk ska vara open-source och tillgängligt för alla att ta del av och vidareutveckla. Jag är varken för eller emot, jag vill bara njuta av det jag köper.

Så lek med tanken att du köper en bil från BMW för att ta en i mängden, X antal år senare visar det sig att BMW stulit patentet "ratten" eller kanske "hjulen" från Fiat och därmed måste alla BMW ta bort den funktionen (ja jag vet att det är en dum skildring men den röda tråden är likväl där, intrång i patent).

Det är såhär världen fungerar idag, jag är varken Sonos, AMD eller BMW fantast, jag som person och säkert många med mig vill helt enkelt kunna njuta av den eller de produkter vi skaffar oss, nya som begagnade UTAN att en funktion tas bort pga tillverkaren stulit X från Y, i detta fall Google från Sonos.

Precis lika mycket som att de som skapade och skapar konst i form av tavlor, musik m.m vill kunna tjäna pengar på den tiden de lagt ner på sina verk, det är inte så konstigt?

Du jobbar (om du jobbar) väl inte gratis för din arbetsgivare förmodar jag, jag gör det inte, de betalar för min tid och kunskap och har man tur så får man mer kunskap och pengar av arbetsgivaren.

Såhär fungerar världen, sen kan jag tillägga att Sonos, i mitt tycke, har bra produkter och bättre ljud än Google men kostar mer precis som BMW anser jag vara bättre än Volvo MEN jag likt många är inte fanboys för det, vi vill njuta av det vi köper.

Som sagt, kanske misstolkade dig och du kanske misstolkade mig men hur och vad du, jag, de flesta av oss väljer att göra så kommer inget av det rubba balansen på de stora drakarna och det är okej med mig, jag vill bara njuta och må bra av det jag införskaffar mig.

Önskar dig en härligt fortsättning på dagen och veckan, trevlig sommar

Av Izenoz

@Glemmy
Tack för svar men 75% mer kapacitet (???), låter ohyggligt mycket mer/bättre.

Ska se om jag kan hitta liknande med 18V, tack för svar och förklaring.

Av Izenoz

Detta fall/domslut påverkar även Neonodes tvist om patentintrång som Apple/Samsung använder (den dokumentären finns på Spotify Dok - Miljardpatentet) och som just nu pågår, den är riktigt intressant.

I detta fall fick Sonos rätt i en liten skala därav kanske det blir ett överklagande, sen kan man tvista/diskutera om det är rätt att patentera allt eller inget, det låter jag vara osagt men det som stör mig är att OM det nu är ett intrång som Google använt sig av drabbar deras användare i stor eller liten skala drar ner produkten/produkterna som man vant sig vid och kanske till och med var anledningen till att man köpte Google istället för Sonos.

Jag som använder Googles saker till 95% är nöjd i dagsläget, frågan är hur mycket "mer" som kommer försämras nu, andrahandsmarknaden kommer få sig en släng och minskat värde kanske? Det är många förlorare här.

Av Izenoz

Fråga:
Tycker våran 315 (2020) klipper mycket mindre tid än vad den brukar göra, misstänker att batteriet kanske tappat sin maxeffekt.

Vad jag kan googla mig till så sitter det ett 18v 2ah i nu, vad skulle kunna hända om man stoppar i ett 18,5v 3400ah batteri?

Det är ett ersättningsbatteri som enligt spec ska fungera med 315 samt andra modeller.

Tack på förhand.

Av Izenoz
Skrivet av Vip8888:

Dum fråga, men menar du cm? 4mm gräsmatta låter som en golfgreen.

Haha, ja för fan!!! Centimeter (bygger/renoverar så ALLT i huvudet går i MM just nu) ska det givetvis vara, TACK för rättelsen

Av Izenoz
Skrivet av Chromatic:

Är det meningen att man ska ge gräset en chans att växa upp ganska mycket ibland? Har hört att det är bra för gräset, speciellt om det finns risk för torka.

Första klippningen för "säsongen" ska klippas 7-9mm höjd i säg 1-2 veckors tid då gräset vaknar ur "dvala" om minnet inte sviker mig helt nu.

Sen är det upp till dig, jag kör konstant på 6-7mm efter första klippningarna och är nöjd så, vet jag att det ska blir regn eller mulet några dagar går jag väldigt sällan men ibland ner till 4mm och låter klipparen köra så i ett 12 timmarspass för att sedan "vila" gräsmattan 3-5 dagar och sedan återgå till 6-7mm. Har på detta viset fått bort en hel del mossa, mer tillväxt av gräs och starkare gräsmatta.

Du gör det vad du själv vill ha det till men att klippa för kort under varmare dagar gör att gräsmattan blir gul/brun (hos oss i alla fall).

Av Izenoz

Sålde likvärdig dator men med 2st 980PRO samt B-550 kort inkl. all kringutrustning (headset, stol = Ny, keyboard, mus & musmatta, 2 skärmar varav en IPS 27”, monitorerna för två skärmar) för ynka 12500kr, GPU’n var ett RX 6800 XT.

Vänligt råd, du begär ett enormt överpris, i alla fall här på forumet.

Lycka till 🤞

Av Izenoz

Inköpt datum? Inköpt från? Några fel/skador?

Mvh

Av Izenoz

@timlofstrm

Ursäkta sent svar, igen, vad har du för "släpp nu pris" på skärmen och hur lång garanti är det kvar samt var/när är den inköpt (läst annonsen flera gånger men ser ingen information om det)

Av Izenoz

Hej, finns denna kvar och när/var är den inköpt (dvs om garantier finns kvar)?

Av Izenoz

Tack för påpekandet, det nya eller gamla prisjakt vet jag inget om men det ska funka som sagt.

Av Izenoz

Denon/Dali

Hej medlemmar, vi gör ett nytt försök att bli av med hembion då den inte brukats på minst 3 eller om det är 4 år.
Just nu ligger allt i förrådet nedpackat (förutom Sub och Reciver då de saknar förpackning) och där har de gjort sig hemmavid i 3 års tid.

Vi har inte plats och jag kan inte på något vis övertala mig själv eller frun att behålla det.

Trots sin storlek så spelar detta på bra och visst går det ordna provlyssning innan köp, observera att detta är enbart HÄMTNING som gäller samt betalning via SWISH öga mot öga efter att man blivit häpnad av det mäktiga ljudet.

OBS! Jag har för mig att WiFi-kortet är knasigt, ibland fungerar det och ibland inte.

Jag vill ha MINST 5000 svenska riksdaler i digital form och där börjar budgivningen, högtalarna är inte sönderspelade eller misshandlat på något vis, det är nästintill i nyskick.

Se listan i vad som ingår, och jag tror att det även finns kablar till förbannelse om det önskas följa med.

Ställ era frågor så det blir samlat i tråden är ni snälla.

Mvh Mathias

https://www.prisjakt.nu/list/ljud--l2623616

Läs hela annonsen här

Av Izenoz
Nytt bud: 2 500 kr Hämtas
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Izenoz
Skrivet av Mats Myntsamlare:

Jag tycker att priserna på begagnat är helt åt fanders faktiskt. IPad Air 2 för 2000-2300kr, en modell som släpptes för 8 år sedan. IPad 6 för 4100 kr, 900kr rabatt på en fem år gammal begagnad produkt? Alltså det skulle verkligen aldrig falla mig in att köpa nåt sånt.

Sant, köpte en gen 9, 2021 för 3995 på NON igår, dessa priser Amahole har är sjukt over the top.

Nu var paddan visserligen bara på 64G men oavsett, åt helvete för dyrt.

Av Izenoz

@PatrickP
Du har helt rätt ang. Ether, totalt varit ute ur den leken ett tag och missade att de gick över till POF eller glömde bort det helt enkelt.

Av Izenoz

@Ozzed

Låtsaspengar? Din arbetsgivare ger dig en bunt med sedlar och mynt på löningsdag?

Om inte så har du, likt majoriteten låtsaspengar MEN ”vi” har satt ett faktiskt värde på dessa.

Bitcoin och Etherium är är mig veterligen de enda energislukarna medans vi har VeChain och XRP t.ex som är brutalt energikonservativa/snåla, det finns en anledning till att världen håller på att konvertera till CBDC’er, du har säkert koll på detta, bara mina tankar i det hela.

Av Izenoz
Nytt bud: 9 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.