Inlägg

Inlägg som Izenoz har skrivit i forumet
Av Izenoz

Skulle kolla garantitiden på nätagget (om det nu är det) först då det brukar vara relativt lång tid och corsair har bra garantier generellt, hör med komplett om detta innan det köps nya artiklar.

Av Izenoz

Äsch, 35K för en hel setup med grejer, asbra pris ju 😅

Av Izenoz

Perfekt julklapp till ett bra pris 👍🏻

Av Izenoz

För alla som undrar:
Ja, min äldsta son var snäll att ge det (GPU´n) till en av sina vänner utan att berätta detta för mig och vi har tagit detta via PM (Gusten och jag).

Av Izenoz
Skrivet av GustenK:

Tack för tipsen! Har redan dammat ut grafikkortet. Ska jag boosta ner gpu trots att det är inte overklockat? Gpu tempen ligger mellan 60-70 cpu:n får jag kolla på sen kommer inte riktigt ihåg men den ligger iaf inte för högt eller lågt vet jag.

Nu ska jag vara en riktigt god samarit.

Istället för att fiffla med pasta, pads så ska du få ett grafikkort av mig, TROR det är ett likadant men är osäker, kan vara ett 1070 i bästa fall.

Det ska fungera men har legat stilla nu i nästan 5 månader, vi har inget behov av det och då ser jag hellre att du kan få det skickat till dig (du betalar dock frakt) och prova ifall det kortet få kvitt dessa artefakter, det enda kravet jag har är att OM du vill ha kortet och det fungerar så skänker du ditt nuvarande till någon annan med informationen om att det är just lite kaputt.

Låter detta bra så skicka mig ett pm innan jag ändrar mig, vaknade verkligen på rätt sida av sängen idag skall tilläggas

EDIT*
Det är ett Asus GTX 1060

Av Izenoz

Farming Simulator 22 är gratis för bas-medlemmar just nu (senast igår såg jag det) OM du/ni har det.

Av Izenoz

Väldigt intressant läsning, MERA SÅDANT TACK! Nästan så man skulle ta och skola om sig enbart för att få möjligheten att jobba med något åt detta hållet.

Off Topic:

Kan vi hålla oss till ämnet mina damer och herrar ovanför? Förstår att det kan svida i vissa ögon av olika anledningar men snälla ta det direkt med redaktionen och eller medlem(ar) i PM för onödigt stök.

Önskar aallllaa en grym helg!

Av Izenoz
Skrivet av Benham20:

Hur tänker ni med uppdelningen av eran ekonomi?
Är det något i denna stilen? Har ni flera allkonton? Och isåfall varför?

Utan att gå in i minsta detalj så Gemensamt konto för:
Räkningar/Mat/Kläder, typ Dagliga saker. Hit förs "Levnadsbidraget" över så det täcker den kalkylen för stående utgifter, blir det för mycket förs denna summa över till något av sparandet nedanför och vice versa.

Gemensamt Sparkonto för oförutsedda händelser.
Gemensamt Sparkonto för större planerade utgifter.
Sparkonto åt vardera barn.
-
Sparande via fonder/aktier/ISK
Personligt individuellt sparkonto
för mig, frun har likadant.

Rekommenderar Avanza eller Nordnet som är enkla att navigera/spara i.

Vi har inget satt mål att spara varje månad medans många har det, 5% eller 10% av inkomsten kan vara bra att ha som mål åtminstone i början, allt handlar om att bara ta tag i saken för då kommer det automatiskt, sen är det enklare att vara två såklart om den möjligheten finns. Tråkigt svar och har säkert svarat som många andra men någonstans "bör" man börja, hoppas du finner lite hjälp i alla svar.

Av Izenoz
Skrivet av Tobitheo:

Bra mycket bättre delar och pris än denna på fb marketplace

Fb marketplace

Damn O_o , och den står nu som såld, man får väl hoppas att någon inte gick på den niten.

Av Izenoz

Jo visst klarar den säkert av att starta upp alla dagens spel men knappast så det går att acceptera att spela alla spel problemfritt även om grafiken ställs ner på lägsta.

Brutalt överpris och rent lurendrejeri, tycker synd om de/dem som går på dessa annonser skapade av UFON rent ut sagt.

Datorn är kanske i sin peak värd Max 2K men tyvärr finns det många okunniga som får betala för det 🤦‍♂️

Av Izenoz

Finns orginalkartong/emballage kvar eller vad är tanken att du ska skicka den i/med?

Mvh

Av Izenoz

Låt oss diskutera detta pris och påståenden.

Av Izenoz

*Edit*
Var ingen notis om tidigare bud när jag lade mitt, eller så är jag bara blind.

Rättar till och kör 250kr+Frakt

Av Izenoz
Nytt bud: 200 kr +Frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Izenoz

@cyklonen
Men du skriver "Hur borde jag göra?" varpå jag skriver ett svar på första raden att du bör ringa, vad missar jag här?

Sen skriver du "Ska jag räkna med att ingen kommer, och att de avskrev det hela i och med att jag aldrig tog abonnemanget i bruk, eller kan det tänkas ligga en "dold" räkning i deras system som helt plötsligt går till inkasso eller sån skit?" och där svarar jag också vad påföljden hos en granne blev för många år sedan.

Vad fan gör jag för fel i att svara samt berätta vad som KAN hända OM du struntar i att betala ELLER tror att den dolda/glömda räkningen går till inkasso?

*bort*

Av Izenoz

Ring, får klarhet i din undrar och gör vad som behövs.

Inkasso, skulder, prickar och skattmasen är varken kul eller bra för privalivet ÄVEN om det kanske känns som en skitgrej att behöva rodda i nu så "kan" det bli ett riktigt helsike i slutändan. Min forna granne gjorde så med sina elräkningar, 5 år utan en elräkning och denne var så nöjd, tills han skulle flytta och de "insåg" på företaget han köpte el av att något var knas. Det blev mer än ränta och pengar i påslag.

Med det sagt, ring, det tar några minuter av din tid.

Av Izenoz

@RaidSoft

Ja, du har helt rätt i ditt tänk, skulle läst på lite mer innan jag svarade befängt, dumt att tro på eller hoppas, tänka/fantisera är ett bättre ord för sammanhanget att de faktiskt värnar och vill sina användare det bättre men du har rätt, det kommer aldrig ske.

Av Izenoz

@RaidSoft
Nej nej nej, läs igen, jag antar inte att allt är profit, det står intäkter, sen skriver jag vad man skulle kunna göra med dessa intäkter för idag är det uppenbart ett kapital de inte får i intäkter, jag ”filosoferar” helt enkelt.

Sen är det återigen detta negativa tänkande, du kanske ska öppna upp sinnet mer? Varför skulle dom INTE ta bort reklam med mer intäkter och göra det till en ÄNNU bättre plattform?

Av Izenoz
Skrivet av perost:

Premium kostar 100x mer och inte ens då slipper man reklam utan får bara ca hälften så mycket.

Ja det är sant, nästan 50% mindre reklam med Premium men väldigt mycket annat på köpet i det priset, Premium är väl vad jag förstår inte heller för "Average Joe" och jag kan inte hitta hur många av de 330 miljoner användarna av X som har det tyvärr.

Men lek med tanken att alla som har X kommer behöva betala den lilla summan av 1 dollar, kanske de blir av med 30 miljoner användare, det skulle då generera minst 300 miljoner dollar i intäkter, ett kapital som kan användas för att sluta använda reklam, resurser för att hitta/ta bort botar, ta bort desinformation i större skala och kanske skänka en del åt bättre välgörande ändamål?

Så tänker jag, kanske tänker fel, kanske är Elon extremt pengakåt och vill ha mer i plånboken, han kanske är så pass "ond" som många påtalar, jag har inte en aning men istället för att som många klaga, hitta minsta fel, se dåliga saker i vad som sker med X och eller Elon försöker jag se saker generellt positivt samt vad som kanske kan ske i ett steg framåt utvecklingsmässigt till det bättre.

Av Izenoz

@RaidSoft "Fast inget har sagt att betala för twitter kommer ta bort reklamen, allt visar att det kommer kosta OCH ha reklam?"

Sant, jag skriver OM det tar bort, men jag förstår din synpunkt, det handlar oavsett i grunden att få bort så många botar, "kan" det ta med sig att reklam försvinner eller minskas så är det i min värld positivt.

Ska även tillägga att jag är ingen stor användare av X, är inne 5.7 gånger i månaden för att se vad mina "intressen" sysslar med men upplever väldigt mycket "skit" på den korta stunder ändå.