Inlägg

Inlägg som pehlm har skrivit i forumet
Av pehlm
Skrivet av KAN1N:

Som de andra skriver så är det inte säkert du märker skillnad alls på wifi 5 vs wifi 6. Föreslår också spara pengarna och invänta Wifi 7.
Vilken Netgear har du?

Netgear R6260.

Av pehlm
Skrivet av TobiasStockholm:

Har du ens några enheter som stödjer wifi 6? Personligen skulle jag avvakta och invänta på wifi 7 då den ger större förbättringar, eller iaf köra på wifi 6e om du nu absolut måste köpa nu.

Nej jag tänker så också. Jag vet att wifi7 kommer nästa år troligtvis och då kan jag vänta. Ser inte heller att de routrar som säljs nu är speciellt attraktiva eller förhöjer något med tanke på att min nuvarande fungerar helt okej efter 4 år. Och vad jag vet är det bara min telefon som stöder wifi6.

Så ni har en poäng där alla tre. Tack för svar!

Av pehlm

Hej,
Är lite fundersam på vad jag ska köpa för router. Jag funderar nämligen på att sist och slutligen gradera upp mitt wifi till wifi6 från wifi5 som jag har nu. Det är iofs förknippat med en tveksamhet då min nuvarande router en fyra år gammal Netgear fungerar klanderfritt.

Jag funderar förstås på en Netgear då de senaste två jag haft fungerat helt stabilt men sneglar även på Asus. Netgear har dock blivit rätt dyra och jag vet inte om det är värt att punga ut med 2500 kr för en sådan (rax50) när det tydligen finns motsvarande mycket billigare Asus routrar.

Jag är ingen gamer måste jag väl säga så jag behöver egentligen ingen gamingrouter. Fast problemet med det resonemanget är väl att en gamingrouter mycket väl fungerar även som standardrouter. Med tanke på det så har jag tittat på en Asus TUF gaming AX5400, en Asus TUF gaming AX3000 V2, en Asus RT-AX58U samt några av de andra Asus-routrarna som inte är entry-level, men samtliga tycker jag är för dyra och lite overkill för min lilla lägenhet på 58 kvm. TUF gaming AX5400 får väl iofs även den sägas vara lite overkill samt den är ful. RT-AX58U är jag tveksam till, får väl kallas entry-level. Dock verkar den rätt kraftfull fast den kom redan 2019. Hur AX3000 V2 är vet jag inte men det verkar vara något mellanting.

Om jag inte köper en Netgear AX5400 RAX50 så lutar jag mot en Asus TUF AX5400. Dessa routrar är ju likartade men Netgearen är 800 kr dyrare med nuvarande pris.

Vad tycker ni här i tråden, vad ska jag köpa för något för att vara någorlunda framtidssäkrad i några år? (Om jag nu ska köpa något alls). Jag är inte en som går och köper routrar stup i kvarten.

Tack på förhand.

Av pehlm
Skrivet av blackeagle:

Nej tyvärr, det fixade sig aldrig trots alla fabriksåterställningar och uppdateringar av firmwares och vi störde oss så mycket på att det kunde hända lite när som helst, för man ryckte till varje gång, så vi reklamerade lamporna till Inet och köpte fler Cleverio från Kjell&Co för pengarna istället.

https://www.kjell.com/se/varumarken/cleverio/smarta-hem/smart-belysning/cleverio-smarta-lampor/cleverio-smart-e27-rgb-led-lampa-806-lm-p51748

https://www.kjell.com/se/varumarken/cleverio/el-verktyg/belysning-lampor/smart-belysning/smarta-lampor-wifi/cleverio-smart-e14-rgb-led-lampa-470-lm-p51749

Tack för svar och länkar! Då vet jag. Kommer att reklamera åtminstone den som blinkar. Sen får jag se om jag köper några Cleverio i stället (tror det). De verkar ju fungera bättre då, trots att de har samma bas: Tuya. Cleverio har iofs inga klotlampor. Man får också komma i håg att det är billigare grejer det här så man kan kanske inte kräva alltför mycket heller. Men hittills tycker jag att de fungerande Deltaco-lamporna är väldigt bra.

Av pehlm
Skrivet av blackeagle:

Har du haft problem med att de blinkar till ibland någon sekund?

Jag köpte två 3-pack Deltaco E27 RGB av Inet, men jag fick skicka tillbaka dem för utbyte, då de då och då blinkar till när de är igång.
Jag fick tillbaka 6st enpack, men det var samma problem där, så Inet felanmälde till Deltaco direkt som skickade mig 6st nya lampor igen och sa att de skulle uppdatera Firmware under veckan som skulle komma. Firmwaren kom, med info-text att det skulle fixa random turnoffs, men än så länge kvarstår felet för mig.

Jag kontaktade Deltaco direkt själv och de visste om att några fortfarande hade problem, men hade ingen lösning än, tyvärr =(

Mina Nedis och Cleverio har inte det problemet.

Sen fråga men har du fått ordning på blinkandet? Jag har köpt 3 Deltaco Smart Bulb E27 White, också av Inet. En blinkar till ibland. Inte de andra, vad jag kan se. Vad det beror på vet jag inte. Det är senaste firmware på dem alla: 1.1.2. Har även några små Deltaco klotlampor, funkar perfekt.

Kan det bli bättre tro om man återkonfigurerar den?

Av pehlm

@Laxpudding, Tack för informationen! Då vet jag lite mer. Jag måste säga att 'TV-apparat-världen' är en snårig djungel, det är inte lätt att bringa reda, din guide för 2018 var väldigt bra, fast var lite osäker ändå efter att jag läst den, nu vet jag mer. Hoppas någon liknande guide för 2019 är i görningen. / Vänligen

Av pehlm

Sony Bravia KD-55XG8096

Då jag tänkte köpa en ny tv men inte behöver en värsting-modell tänkte jag bara fråga @Laxpudding vad han tycker om denna: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5094184. Enligt vad du skriver i guiden för 2018 års tv-utbud så ska detta vara en mellanklassmodell, låt vara den enklaste av XG8-modellerna. Är det så? Ljud & Bild ger också ett bra betyg för denna men då gäller det 65" modellen, https://www.ljudochbild.se/test/tv/65-tums-tv/sony-kd-65xg809....

Och hur väl står den sig mot min nuvarande 2014-års modell Samsung UE48H6705. Från siffrorna att döma borde det vara en budgetmodell, vilket jag inte har upplevt den vara, men 2014 kanske inte samma system för beteckningar gällde som nu.

Av pehlm

De vill väl göra det enkelt att spegla mobilen utan wifi nätverk. Möjligheten i fallet med Philips (och även Sony Bravia) är ju att Miracast (med wifi-direct funktionen) är avaktiverad innan man öppnar med Källor->Miracast, för det är inte fallet med Samsungs tv appparater. de är öppna att casta till direkt efter boot. Om det är så att de inte är aktiverade skulle jag förstås aldrig öppna Miracast, undrar var man kan finna information om det? Får väl fråga på Philips supportsida kanske.

Av pehlm
Citat:

Ok jag har forskat vidare det enda som går är att blockera användare.

Förstod det.

Citat:

Men du har väl inte allt för många grannar som provar.

Nej iofs men jag tycker det är konstigt att dyra tv apparater, idag, inte har möjligheter att stänga av funktioner som man inte vill använda. På mobiler eller surfplattor går allt att stänga av/sätta på, men inte på sk "smart-tv:s", då förväntas man använda allt som erbjuds med allt på utan att kunna stänga av det.

Tack för din uppmärksamhet!

Av pehlm
Citat:

Som jag förstår det måste man öppna källor/miracast & skapa anslutning.

Ja det är nog så det är.

Citat:

Hur ska en utomstående kunna komma in i dina inställningar?

Nej det gör de nog inte, men det är väldigt irriterande när grannen försöker spegla sin mobil på min tv.

Citat:

Re: Du har väl en router med lösenord till ditt wifi?

Självklart! Men Miracast använder inte wifi, utan wifi direct och går inte via routern.

Av pehlm

Kanske jag ändå slår till lite större med denna https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5094185, den har Android TV, med Chromecast inbyggd, men inget Miracast krafs, får väl se....

Av pehlm

Tack för svar!

Ja det var just den där inställningen du refererade till som gör mig lite fundersam. Har väl blivit lite nojig kanske men Samsung har samma funktion med enheter som tillåts eller nekas och sedan kan rensas men alltihop är igång redan efter att tv:n har bootat upp, och går inte att avaktivera, det är bara att koppla upp med screen mirroring, mycket dåligt.

Om Miracast är avaktiverat vid start är det ju okej, då köper jag tv:n, det verkar vara troligt att det är så, men kan man vara säker? Har du en Philips-tv så du kan prova?

Nej använder inte Miracast heller, men tydligen grannarna

Men tack ändå!

Av pehlm

Stänga av Wifi-direct och Miracast på TV:n?

Hej,

Tänkte köpa en sån här: https://www.philips.se/c-p/50PUS6203_12/6000-series-tunn-smar.... Nu undrar jag lite om någon kan säga om det går att stänga av Miracast helt på de här nyare Philips tv-apparaterna, alltså att göra det omöjligt att koppla någon enhet alls till tv:n via Miracast, skärmspegling och jag undrar även om avstängning av WiFi också avaktiverar WiFi-direct? På de äldre Philips-apparaterna gick det tydligen att avaktivera Miracast i menyn, men nu verkar detta lite otydligt i manualen.

Jag undrar därför att på Samsung tv:s går det inte att avaktivera varken det ena eller det andra, tv:n är helt öppen för världen. Det gör det, speciellt om man bor i lägenhet, väldigt irriterande när grannarna trycker fel och försöker casta sina mobilskärmar på min tv (ibland kanske också för att jävlas). Jag behöver egentligen inga smart-tv funktioner alls, det bästa vore väl om dessa gick att avaktivera helt, men såna smart-tv:s görs inte.

Hoppas på svar.