Inlägg

Inlägg som Numbnutt har skrivit i forumet
Av Numbnutt

Värdig ersättare?

Jag har idag en rigg med följande,
Intel Core i7 4790K
Asus Z97-A
Asus Nvidia GTX 970 STRIX
Kingston DDR3 HYPERX Genesys 16 GB 1600MHZ

Nu har denna trotjänare börjat krångla så jag byter ut henne tänkte jag, har kollat på nedan modell som ersättare, Är det ett vettigt och långtänkande val? tänkte ha denna rigg några år som min gamle, Jag har inte kikat på gpu ännu då jag tänkte återanvända den gamla tills jag hittar något fynd.

Input önskas.
https://www.inet.se/kundvagn/bild/14803685/replacer

https://www.inet.se/kundvagn/visa/14803685/replacer

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/14803685/replacer

Av Numbnutt
Skrivet av Ibis:

Öppna dem med Google Docs eller online-word genom webbläsare, bör la vara säkrast tänker jag. Gör det genom en virtualiserad dator också, just in case.

tack för svar. men frågan var just den jag ställde ovan.

Av Numbnutt

Hurtsar är underskattade. Hade tagit den och gett den nytt liv om det funnits lås till den

Av Numbnutt

Virus/malwares Iphone

Har fått några roliga mail med attached WOrd dokument i dom, Är så jävla nyfiken på att öppna word dokumenten för att läsa vad som kan stå i dom, vill öppna i min Iphone där jag har Office paketet, Är det "Safe" att öppna såna mail med attached word dokument, eller finns det risk att det som gömmer sig där kan infektera min Ios enhet, (11 pro max med senaste ios release.)

Av Numbnutt

UHm, Så om jag förstår dig rätt så har du med andra ord bytt ut hela datorn?

Provat att montera om allt för att se så inte något missats i monteringen? Har du kikat i chassist så att det inte är korslutning någonstans ? (tänkter montage av distansskruvar etc mot M-kortet.

Av Numbnutt
Skrivet av MatteN:

https://noerdic.se/collections/externa-lagringskabinett-och-i...
Brukar vara snabba leveranser, jag har fått prylar därifrån på knappt ett dygn.

Tack!

Av Numbnutt

Upplivar en gammal tråd med en följdfråga, Söker enklast möjliga Msata adapter för att få ut information från en disk på en dator som gått sönder, Googlar men vet inte vad som är enklaste alternativ som finns, Jag önskar det fanns en usb adapter enklast för att hooka upp msata till usb

Av Numbnutt

Är ca standard pris för telefonen, Den kommer inte sjunka prismässigt i butik, Dock så brukar man kunna hitta Nya begagnade för billigare pris, Med kvitto och garanti.

Etiskt; njä men kvitto och hur säljaren fått tag i det är inte ditt problem. GOD tro Finns inte" nä men kvitto är bevis på att innehållet är detsamma som man har i handen.

Av Numbnutt
Skrivet av Gorian:

Vad är det för säkerhetskopia du pratar om? En säkerhetskopia av iPaden? I så fall kan du kopiera och klistra in sökvägarna som specificeras på denna sida, och sen kopiera över filen på en USB eller liknande:
https://www.iphonebackupextractor.com/blog/where-are-ipad-and...

Jag är rätt säker på att varje säkerhetskopia är en egen fil, men det var ett tag sen jag pysslade med det.

Ja precis det är Ipad säkerhetskopian jag pratar om. I Itunes så är allt i olika mappar, Är många filer per varje mapp, Och har många säkerhetshkopior på min pc, VIll inte gärna flytta alla filer då det är stora säkerhetskopior, "familjen 256 gb IOS"

Av Numbnutt

Typiskt på bilden så är det av Aktivera fil och skrivardelning skulle vara aktiv på bilden

Av Numbnutt

Du skall INTE ha allt Av på advanced sharing settings. i Fältet skall det se ut som så här->

http://www.bilddump.se/bilder/20201202213940-195.198.149.161.jpg

Skrivet av Frejoh466:

privat nätverksprofil, \\192.168.1.1 når jag andra enheten med brandvägg på, kan skicka filer etc. Gjorde "Network reset" nyligen, fast jag kör med,

Set-NetAdapterAdvancedProperty * -RegistryKeyword "*IPChecksumOffloadIPv4" -RegistryValue 0
Set-NetAdapterAdvancedProperty * -RegistryKeyword "WaitAutoNegComplete" -RegistryValue 0

Då utan det så tror Windows att jag inte har något internet.

Jag kan dock använda \\192.168.1.1 som en buffer, då andra enheter inte kan se datorn, men datorn kan se andra. Försöker jag ansluta till datorn så får jag "Windows cannot access \\COMPUTER"

I "Advanced sharing settings" så är allt av, den vägrar spara när brandväggen är på. Stänger jag av brandväggen så är allt på.

Av Numbnutt

Kontrollpanelen\Nätverk och Internet\Nätverks- och delningscenter\Avancerade delningsinställningar

Hur ser dina inställningar ut i denna meny på datorn?

Av Numbnutt

Flytta säkerhetskopia till annan dator -> eller Mac

Någon som vet om det går samt hur man identifierar rätt fil(er) för att flytta över en säkerhetskopia från en pc med win 10 till en annan pc alternativt en Mac? Problemet jag har är att min Ipad inte vill hitta in på min Pc i fråga, Jag har avinstallerat drivrutinerna och Ipad kommer upp sen igen i enhethanteraren, Men på min Ipad så står det bara "laddar ej" samt att enheten inte syns i Itunes.

Behöver därför försöka få över säkerhetskopian till en annan pc för att se om det löser problemet alternativt till min Mac om det går att flytta från PC till Mac!

Av Numbnutt
Skrivet av Belzader:

Sökte du på modell namnet?
När jag gjorde det så fick jag fram att det är denna Huawei MediaPad M2 10.0 och den finns enligt GSMArena i två olika modeller en med bara Wi-Fi och en med Wi-Fi/3G/4G vilket kan vara anledningen till att din inte ser likadan ut.

Ja jag sökte på modellnamnet, Men mina resultat på google var väldigt få, försökte på flera olika ställen, Och jag är en van googlare. Men tack för hjälpen iafa. Tror det är en mediapad m2 enligt bilderna.

Av Numbnutt

Vilken modell av platta är detta

Har en Huawei platta som jag försöker identifiera men lyckas inte ta fram vilken modell det är.

HUAWEI FDR-A01w

tror det är en mediapad men bilderna på dem modellerna ser inte EXAKT likadana ut när jag försöker googla fram modellen.

Av Numbnutt

Tack för tipset, Dock så slår nedan howto på hela organistationen ändå, SOm tur så var det endast bakgrunden som ändrades, Förstår inte riktigt varför.

Skrivet av ChickenzliZe:
Av Numbnutt

Sätta en test gpo för bakgrundsbild

Hej, Har fått ett uppdrag som jag är lite osäker på.

Vi har idag en grouppolicy "default " som slår på våra datorer där bland annat vi sätter bakgrundsbild och lockscreen bild.

Nu ska vi byta ut dessa två bilder och jag har hittat på policyn vart detta görs, dock så vill vi testa bilderna på x antal användare först, Och det jag är osäker på hur jag gör detta korrekt. Jag vet hur jag skapar policyn etc, Det jag inte vet hur jag får den att
slå på dessa x antal personer då default policyn slår först.

Dvs Winning policy för just bakgrunds bilden och lockscreen.

Av Numbnutt

Wan portens mac adress ändras ju så den kommer inte följa med.

Av Numbnutt

Din länk går till denna som är 480 gb :

http://my.jetscreenshot.com/demo/m_20201019-dmiu-109kb.jpg

Skrivet av Schiznit:

Bara ett tips då denna dök upp idag till svårslaget pris om man behöver en 2.5" SSD:

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/harddisk-...

729:- för 960gb.

Av Numbnutt

Enklast är att ta kontakt med Telenor som äger bredbandsbolaget som köpte bostream. Men, Jag skulle inte lägga mitt liv på det hoppet.