Inlägg

Inlägg som Numbnutt har skrivit i forumet
Av Numbnutt

Ok, Någon som kan bekräfta detta. Apparently it's the SATA III connector within the console's motherboard is the culprit for these bottlenecks as there is a cap on data bandwidth so as to allow for other background processes (downloads, updates, refreshes, etc) to function normally. Of course the quality of the SSD purchased is important but it's not a deal breaker. .. jag har googlat runt lite och helt ärligt så vet jag inte om det är värt att byta till en ssd för hastigheten om man endast sparar ett par sekunder..

Av Numbnutt

Hej, Jag hiJackar tråden lite,

Jag har också en ps4 pro som låter emellanåt ganska mycket, inte hela tiden.
Samt så upplever jag min ps4 Pro som väldigt seg i vissa spel och laddningen.

Tänkte mig på att försöka fixa till den med bland annat att byta ut kylpastan till CPU som jag läst är ett tips för att få den tystare, Samt så tänkte jag kanske byta ut HDD mot en SSD, Dock så undrar jag om det är värt att byta ut HDD mot en SSD, blir det märkbart tystare med en SSD, eller är det inte någon skillnad mot CPU pastan, Samt prestandan, Kommer jag märka stor skillnad/någon skillnad alls med en SSD, tänker på laddningstider och generell användning.

Av Numbnutt

Har du provat att logga in på nytt som det står ?

Av Numbnutt

Ja du kan fabriksåterställa tv:n kolla samtidigt om det finns någon tillgänglig uppdatering för tv. Har du haft tv:n från början eller är den beggad? Tänkte om problemet alltid funnits där eller om du har fått det nyligen, tv:n är ju trots allt lite "dammig"!

Av Numbnutt
Skrivet av Printscreen:

Det finns en bra FAQ här: https://dancharblog.wordpress.com/2018/04/28/surface-book-2-c...

Det verkar som att USB 3.0 -> DualDP från MS-dockan är lättast.

Jag har gjort det enkelt för mig och kör på Microsofts egna dockningsstation som har 2st miniDP, och själva surfacen är tredje skärmen.

Ok tack, Är uteslutet för mig att köra den tredje skärmen via datorn, Blir för Könstigt

Av Numbnutt

Köra 3 externa monitorer från en Surface book 3

Hej, Jag kör idag med en thinkpad på Docka med 3 externa skärmar, Har införskaffat en ny surface book 3 och en docka till den surfacen som dock endast har 2 utgångar för skärmar, Hur löser jag enklast så att jag kan köra mina 3 externa skärmar från min docka/Surface?

Av Numbnutt

Vad för mjukvara för att uppdatera/installera om Android plattor

Har en Huawei mediapad T2 som är som en levande annonsbyrå, gör inget annat än skickar reklam spam och beter sig skummt, Vill göra en cleansweep helt med denna och undrar vilken programvara som är bäst lämpat för android enheter, Har letat på Huaweis egna site men hittar inget, så tänkte köra något tredjeparts verktyg som kanske är bättre lämpat för detta.

En annan fråga, Är hard reset det bästa för att få bort skit som samlats i en padda? Dvs, (volymknapp ner powerknappenetc etc)

Av Numbnutt

Tack för svar, Det är endast två skärmar, körde nu med DP kabel till min andra skärm och nu fungerar båda, anledning till min fråga var att i min tidigare setup så funkade det av någon anledning inte med en HDMI och en DP till vardera skärmar på 1080P, Därför körde jag med en hdmi och en DVI i min gamla skärm setup. Så något var uppenbart vajs på det gamla.

Av Numbnutt

Tack för svar. skärmarna jag köpt är dessa https://www.philips.se/c-p/275B1_00/lcd-skaerm-med-powersenso...

Och anledning till DVI är att jag läst detta gällande dvi D dual link: (DVI-D och DVI-I finns i både single-link- och dual-link-utförande. En vanlig ­missuppfattning är att skillnaden skulle ligga i huruvida kabeln är dubbelriktad eller inte. Vad det egentligen handlar om är den maximala upplösningen. Med single-link är den maximala upplösningen 1920x1200 pixlar vid 60 Hz uppdateringsfrekvens. Dual-link kan skicka dubbelt så mycket data tack vare fler kontaktstift, något som räcker för att skicka 2560x1600 vid samma uppdateringsfrekvens.)

Så antog att Gpu skulle klara av det. då upplösningen är 2560x1440

Skrivet av Laxpudding:

@Numbnutt: DVI kan du ge upp för 4K. Det är 20 år gammal teknik och används inte av moderna skärmar. Displayport är det säkra kortet och det som rekommenderas överlag för skärmar.

Ett GTX970 är förstås också gammal teknik vid det här laget, men 970:n är ändå så pass modern att den orkar 18 Gbps över HDMI och orkar driva 4K/60 den vägen. Du orkar orkar driva åtminstone en av 4K-skärmarna, men jag är inte säker/saknar info om kortet är kapabelt till två 4K-skärmar samtidigt.

Att kortet kan driva 4 skärmar samtidigt betyder inte att den klarar 4 skärmar i maximal upplösning, utan det finns en total gräns där. 1 4K-skärm är samma sak som 4 skärmar som kör 1080p, så det är mer realistiskt.

Vad är det för skärmar du försöker koppla in? Utan den information blir detta mest en gissningslek.

Av Numbnutt

Enligt prisjakt så kan man köra 4 skärmar:

http://my.jetscreenshot.com/demo/m_20200710-vsun-131kb.jpg

Av Numbnutt

Koppla skärmar till ett gtx 970 Strix

Hej, Har en fråga ni kanske kan assistera med då google inte kan hjälpa mig.

Jag har en dator med ett GTX 970 Strix, jag har idag köpt nya skärmar (4k) varvid bara den ena skärmen "displayas", troligen beror detta på att den dvi kabel jag har är singleLink kabel och inte klarar 4k upplösning.

Så min fråga är, tidigare när jag skulle koppla in skärmar så kunde jag inte använda mig av hdmi och displayport, jag gissar att den övre raden är "samma" krets, så därför körde jag hdmi och display port i 1080p, så innan jag går och köper en ny dvi kabel så vill jag rådgöra då det står på spec att detta grafikkort skall stöda 4 skärmar, då borde man kunna använda alla portar, och ännu mer 2 portar.
På bilden som bifogats så är min nurvarande setup RÖD, Jag vill höra om man kan köra enligt grönt för att slippa köpa kablar.
Varför jag inte testat är för jag skriver här först innan jag går ner i källare och hämtar kablarna.

http://my.jetscreenshot.com/demo/m_20200710-nrtk-80kb.jpg