Inlägg

Inlägg som Nikki0922 har skrivit i forumet
Av Nikki0922
Skrivet av Swennis:

Köp Apple TV upptill... fins ingen "smart TV" som stödjer alla playkanaler ändå... ändå är nog LG dom som har bäst utbud...

Sony täcker i princip allt.

Av Nikki0922

Vad tror ni om en LG C1 i ett ganska ordentligt ljusstarkt rum? Kommer från en Sony XF9005 som är ordentligt ljusstark.
Bifogar bilder på rummet
<a href='https://www.bildtagg.se/bild/6ky58rkb5lbbv8rinh3jt89'>LÄNKTEXT</a>
<a href='https://www.bildtagg.se/bild/ivfs2ho292t72qyggkj4k3lg'>LÄNKTEXT</a>

Av Nikki0922
Skrivet av qnorsten:

Enligt nedanstående länkar så verkar Discovery Plus ha en app för lg webos, medan Telia inte nämner det. Så gissar på att Telia inte fungerar.

https://www.telia.se/privat/support/info/anvand-telia-play

https://support.discoveryplus.com/hc/sv/articles/496063861518...-

Tack! Men AirPlay verkar finnas på LG C1 va? Vilken upplösning castar det i då?

Av Nikki0922
Skrivet av qnorsten:

Kan inte uttala mig om alla appar du efterfrågar. Men kan helt säker bekräfta att nedanstående gäller

Finns/fungerar på webos (operativsystemet på LG TV).

  • HBO maz

  • Netflix

  • Amazon prime

  • Disney

Följande fungerar/finns inte på webos

  • Cmore

  • TV4

Discovery+ och Telia Play vet jag inte om de finns.

Ok tack,hoppas nån annan kan svara på om Discovery och Telia fungerar. Tråkigt att köpa en tv och då också behöva köpa chromecast eller Apple TV. Jobbigt att casta.

Av Nikki0922

Hej! Funderar på en LG C1. Har försökt läsa mig till vilka appar den stödjer. Men hittar inte riktigt svar. Fungerar Cmore,Telia play,TV4,Discovery+? Disney,Prime,HBO,Netflix?
Har idag en XF9005 Sony som jag funderar på att göra mig av med mot en LG C1. Sony’n fungerar alla appr i.

Av Nikki0922

Tips på surfplatta till 9åring?

Hej! Skall köpa en surfplatta till mig yngsta dottern. Nuvarande: Huawei MediaPad T3 10 WIFI/2GB/16GB klarar inte riktigt av spel såsom Roblox etc. Tar tacksamt emot förslag på platta som inte kostar skjortan men klarar av spel såsom Roblox etc. Tack på förhand.

Av Nikki0922

En fråga till. Led lampan som sitter under Sony loggan kan man få den att lysa när tvn är avstängd. Har försökt men alla olika inställningar i led menyn men icke.

Av Nikki0922

Nån som vet om fjärrkontrollen från XG modellen fungerar på XF modellen?

Av Nikki0922
Skrivet av tellus82:

Kikar aldrig på "vanlig tv" så kan inte uttala mig annat än att den visar vad som matas in i den, är det skit in så blir det skit ut eller vad man ska säga.

Ok

Av Nikki0922
Skrivet av tellus82:

Har kvar min xf9005 fortfarande och visst finns det några negativa sidor hos den som redan nämnts här så som långsam SoC i den men det är ändå i mitt tycke en bra tv, mycket bra för pengarna. Bildkvalitén kan fortfarande få mig att glömma bort att det är just en tv jag tittar på, speciellt med bra material in, då kan jag fortfarande få rejäl wow känsla och andra burkar jag sett har inte imponerat speciellt i förhållande till XF9005 till den grad att det skulle motivera ett byte.

Det enda jag känner att jag saknar vore VRR/G-sync och HDMI 2.1 med 4K 120Hz

Hur tycker du den e på vanlig sändning av TV ?

Av Nikki0922
Skrivet av Laxpudding:

Jag vet inte om det är "vettigare".

Misstaget som många gör är att de köper på enbart pris. Man är programmerad till att göra ett "bra fynd" när man egentligen borde köpa "rätt TV". Men alldeles för många går in med en budget och riskerar göra ett sämre val eftersom de styrs av att hålla bugdet snarare än välja den produkt som gör en nöjd i flera år.

Med tanke på att du gillar Q60T och dess bild så är både Q70R och Q80T rejält bättre än Q60T. Och därför vettigare val för dig jämfört med Sonys modeller som du inte gillade vid första intrycket.

Ok! Jo sant alla vill ju göra fynd. Men jag har en budget på 12k där e gränsen. Jo XG95 gillade jag inte bilden på vanlig tv,där e Samsung bättre. Däremot läste jag att XF9005 va bättre än XG95 på vanlig tv. Ska åka o kolla imorgon på en XF9005 o se om dom kan visa vanlig tv sändning på den.

Av Nikki0922
Skrivet av Laxpudding:

Alla modeller i toppklassen är "bästa köp" eftersom du inte lär hitta så mycket bättre bild för samma pengar. Det finns ännu bättre modeller men då också betydligt dyrare.

Gillar du bilden hos Samsung Q60T mer för att det passar din smak/vana är det Q80T-modellen som är mest lik Sony XF9005. Q70R från 2019 är också en tänkbar modell. Den ger inte riktigt samma nivå av bildkvalitet som XF9005 vid HDR.

Har ingen större koll på priset eftersom dessa hela tiden ändras.

Q80T ligger riktigt högt i pris tyvärr. Q70R runt 13k. Men då känns Sony XF9005 som ett vettigare köp?

Av Nikki0922

Kan man säga att XF9005 e det bästa man kan köpa om man har en budget på 12k o vill ha 65”

Av Nikki0922
Skrivet av Laxpudding:

Alla LCD:er med FALD har blooming-effekter för det hör till konstruktionen. Det är i första hand en fråga om inställningar, ljusstyrkan samt också den betraktningsvinkel man har mot TV:n hur det upplevs. Direkt ur kartong kommer det att vara inställningar där det är tydligt att FALD:en arbetar, särskilt som XF9005 också är en ljusstark TV.

Detta är annars ett återkommande mantra med XF9-modellen. Vilket inte är så konstigt eftersom den har sålts i 2,5 år och länge haft ett attraktivt pris. Förmodligen en av de mest sålda FALD-TV-apparaterna på marknaden vilket leder till fler rapporter om blooming, vilket leder till repetition av mantrat att den "har blooming" om och om igen.

Ok tack! XF9005 är en bättre tv än Q60T?

Av Nikki0922
Skrivet av frong:

Jag har sett folk i någon annan tråd som hade postat med mycket blooming, jag har inte det med auto local dimming och x tended dynamic range på enligt rtings https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f/settings

Ok👍. Nu e ju frågan om det e värt med 10990:- för en 2år gammal modell. Eller om man ska vänta o se om den går ner mer. Såg att folk köpt den för 8600:- förra årets black Friday. Det e 65” jag skriver om isf. Eller om man ska vänta o se om dom nya modellerna dalar. Missade elgigantens pris på 10990:- för XG95 för nån vecka sedan. Så det e ju XF isf.

Av Nikki0922
Skrivet av frong:

Det enda problemet jag haft med mitt är e-arc och min äldre förstärkare med arc. Aktiverar man e-arc blir båda tillgängla HDMI till e-arc, dvs det går ej att ha en e-arc och en arc. Såvida de inte uppdaterat detta sedan jag prövade sist.

Det gör att jag får köra min ljudlimpa med optisk kabel.

Nej juste. Nu när jag skriver kom jag på ett till problem. Jag minns ej vad funktionen hette som jag stängde av, något med audio sync tror jag. När den var på och man hade igång auto local dimming + x-tended dynamic range (vilket man vill ha på) så blinkade bilden kort svart vid scen-byten. Väldigt störande. Detta pågick väldigt länge innan jag förstod varför. Jag misstänker att många som har denna TVn har detta problem utan att veta om det eller veta att det går att fixa.

Med optisk kabel till ljudet, den inställningen av och med Nvidia shield funkar det perfekt.

Ok så inget nämnvärt med blooming som folk verkar klaga på?

Av Nikki0922
Skrivet av Laxpudding:

Kolla guiden: https://www.sweclockers.com/artikel/28511-sweclockers-guide-t...

Sonys 9-serie hör till toppklassen. För motsvarande kvalitet, titta på andra toppklassmodeller. Panasonicen hör till mellanklassen.

Tack för svar! Så XF9005 alltså 2018 modell är en bättre tv än Q60T?

Av Nikki0922

Kollade lite på nätet på denna Panasonic också: TX-65GX830E. Men det finns knapphändigt med uppgifter om den. Inget riktigt test där man får se styrka i HDR och SD

Av Nikki0922
Skrivet av Laxpudding:

XG95 är i fråga om bildkvalitet likt kontrastomfång och färgkorrekthet den bättre apparaten jämfört med Q60T. Så vad du ser är i första hand en fråga om (2) och (3) ovan. Bilden är annorlunda och bättre eller sämre är främst en fråga om vilken utgångspunkt du har om hur det "borde se ut".

XF9005 jämfört med Q60T?

Av Nikki0922
Skrivet av Laxpudding:

Inte alls – XG95 är en av de bästa TV-apparaterna för sin prisklass när det kommer till bildkvalitet. När någon tittar på gammal linjär-TV och tycker bilden är "dålig" finns det flera förklaringar:

(1) Dynga in, Dynga ut. Jämfört med Netflix 4K, 15 år gamla Blu-ray och Youtube är det mycket sämre kvalitet även på HD-sändningar. Då är det lätt att jämföra med de bättre källorna och dra slutsatsen att "...TV:n är dålig på vanlig TV". Men, nej, det är bara uppenbart att linjär-TV håller så usel kvalitet jämfört med allt annat du enkelt kan nå idag.

(2) Det ser inte alls ut som min gamla TV:n, den man haft i många år och stirrat på i tusentals timmar. Den är ju så klart den personliga normen för hur bilden ska se ut. Och då kanske man inte tänker på att man haft en felaktig bild i alla år och all tusen timmar. Men också att den nya TV:n fungerar annorlunda jämfört med gamla, se (3) nedan.

(3) Man jämför inställningar, inte bildkvalitet. Rakt upp och ned har så gott som alla TV en skruvad inställning med starka färger och bildprocessning för skalning, brusfilter, skärpning och interpolering. Delar och funktioner som den gamla TV:n ovan kanske inte hade. Bilden är annorlunda, inte nödvändigtvis sämre.

(4) Bilden idag är större, men linjär-TV är inte bättre och man jämför kanske 65 tum på ny TV med en gammal 43:a. Den redan usla bilden på TV-sändningen (1) blir inte bättre av att den syns på en större skärm. Finns bara så mycket man kan göra åt saken.

Exakt den här diskussionen om "dålig bild på vanlig TV" har jag mött om och om igen i över 15 år. Och en sak är då säker. Bilden från vanlig linjär-TV har inte blivit bättre. Men bildkvaliteten på TV-apparaterna är idag rejält mycket bättre jämfört med 00-talet. Så svaret är ofta en kombination av faktorerna ovan.

Tack för svar! Jag jämför med en 58Q60T som jag har nu. Och tyckte bilden på den e bättre på vanlig tv.