Inlägg

Inlägg som haikopaiko har skrivit i forumet
Av haikopaiko

CRC Electronic cleaner (Jula)
PRF Isopropanol

Båda är bra produkter till rengöring av elektronik.

Av haikopaiko

3070 för 4500:- ink frakten 👍

Av haikopaiko

Den bäst typen av vattenkokare är den som är av modellen dispenser / vattenautomat.

Men det beror lite på vilket användningsområde man oftast har den till.
Dricker man koppvis med te eller bara skall ha en liten skvätt varmt vatten så är en med termos smidigt.

https://www.discovery-japan.me/category/select/pid/7096/langu...

https://www.amazon.com/Chefman-Electric-Hot-Water-Instant/dp/...

https://www.klarstein.se/Koeksapparater/Vattenkokare/Hot-Spri...

En schysst vanlig vattenkokare med smal pip och ställbar värme är såklart kanske det bästa om du skall köra pour over-metod för ditt kaffe. Där har jag ingen vidare erfarenhet.

Av haikopaiko
Skrivet av griid:

Låter som en depression..:( Jag hade ringt till vårdcentralen och ställt mig i kö till KBT, det är riktigt bra.

En klassiker som många ratar utan att en testa på det, fysisk träning, det kan vara otroligt positivt för nedstämdhet och känslan av att man inte är värd någonting. Promenader, klättring, simma, gymträna osv...

En annan grej är att hjälpa andra, det ger en otrolig känsla och kick, när man faktiskt kan hjälpa någon som behöver en.

Som LaoLao skriver vården kan vara bra när inget annat hjälper, det gäller bara då att orka ta kontakten.

Hoppas du hittar din väg och blir på bättre humör snart!

Av haikopaiko

Superkul att höra!
Hoppas de fixar en ny njure år dig om det nu är det behövs.

Av haikopaiko

Gjutjärn är det som funkar bäst tycker jag med. Godset vrider sig inte eller bångnar och håller jämn fin värme när det väl är varmt.

Av haikopaiko

Har du prövat deras chatfunktion eller att ringa dom 0772-212121.

https://comviq.se/hjalp - scrolla längst ner på sidan.

Jag fattar om du har telefonskräck men tror inte att de bits de som sitter i supporten.

Comviq är ju ett budget alternativ men tänker att de borde ha en fungerande support.

https://www.comviq.se/hjalp/artikel/mms-installningar
Skicka ett blankt sms till 123 för att få inställningarna via sms.

Av haikopaiko
Skrivet av Izak80:

Hej, vi har väldigt dålig Wi-Fi mottagning i sovrummet. Har sökt runt och förstått att en Wi-Fi repeater kan hjälpa. Jag fortsatte sedan och kollade runt på olika Wi-Fi repeaters och tänkte bara höra efter om det är något man skall titta efter samt om om man skall hålla sig borta från budgetsegmentet? Den i länken nedan t.ex, duger den?

https://www.amazon.se/dp/B00KXULGJQ/ref=asc_df_B00KXULGJQ1666...

Om du inte redan har köpt in dig i någon tillverkare eller har hyffsat ny router så skaffa ett mesh system, jag ångrar nästan att jag inte gjorde det.

Jag har repeater / extender från TP-Link, de funkar bra men det är bökigt med alla extra nätverk som skapas, när man har en massa uppkopplade grejer. Funkar för det mesta bra när man väl ställt in annat igen.

TV-lådan måste ha trådat så den har en egen liten puck och datorn ute gäststugan går på extender så det funkar helt ok att spela på med, om man inte är superkräsen.

Nån dag kommer jag dra tråd till dessa ställen men det är i framtiden.

Av haikopaiko
Skrivet av P.levinsson:

Jag och min fästmö flyttade för ett par månader sedan från våran lägenhet till en gård. Lägenheten låg i Tidaholm samt gården i utkanten av Falköping. Under tiden vi flyttade in på gården så kollade jag upp valmöjligheterna av bredband. Tyvärr för oss är det ett dödsbo där ägaren inte velat vara med i fiberutbyggnaden i deras samfällighet. Inte ens ADSL finns. Vi fick i veckan offerten för att installera fiber och entreprenören räknar med en kostnad på drygt 65 000 kr (skall grävas drygt 400 meter + finns inget förberett i huset). Under tiden vi flyttade in köpte jag ett 4g mobilt bredband genom Comhem/tele2 som visade sig ha en riktig taskig uppkoppling.

Nu när vi har fått offerten från entreprenören, med en beräknad väntetid på ca 10-11 månader innan start, är jag tveksam om jag vill lägga 65 000: - för detta. Därför har jag kollat upp andra alternativ där 5G är ett av dem dock utan kunskapen om utvecklingen av 5g för hushåll utanför storstäder.

Min fästmö kollar bara serier och dylikt, inget behov av bästa möjliga alternativ.
Jag själv vill spela en hel del och vill därför ha ett bredband som klarar av att upprätthålla en relativt stabil uppkoppling samt en normal hastighet. Håller även på med lite redigering i XPS Network.

Kollat täckningskartor, i detta fall enbart genom Tre.se, för att se ifall uppkopplingen finns tillgänglig för 5g. Enligt deras täckningskarta finns inte 5g tillgängligt på våran adress. 5G finns heller inte tillgängligt i Tidaholm, har dock bekanta som kör allt hos dem genom 5g nätverk utan fiber installerat. 5G kommer ju också byggas ut under sikt och vad uppkoppling/hastighet är om 10 månader när fiber kan installeras har förhoppningsvis ökat avsevärt.

Min tanke är att köpa en lösning genom tre där en utomhusrouter installeras för bättre uppkoppling. Eftersom jag inte har kunskapen som krävs kanske någon annan har en bättre lösning?

Länk till tre.se för att se deras alternativ:
https://www.tre.se/handla/router/zyxel/nr7103?articleId=E8hLg...

Vi grävde själva när vi skulle installera fibern, inte alls lika långt men har man koll på vilka ledningar som ligger mellan punkterna man gräver så är det inga problem. Aledningen till att vi grävde var att det kostade rätt mycket för att få grävt samt att vi har en stenläggning där fibern behövde gå under, så vi löste det själva.

Hyr en minigrävare / eller dikesgrävare och fråga entreprenören vilken bredd och djup de vill ha det på, ja de får speca hur de vill ha diket de skall dra fibern i helt enkelt så gräver du själv. Eller kolla om det finns nån i närheten med grävare som kan fixa det åt dig.

Jag gissar på att du kan kapa notan väsentligt.

Är väntetiden 10-11 månader för att få det inkopplat eller för att de skall sätta skopan i marken pga hög arbetsbelastning.
Ta in ett par kompisar o köp ett gäng spadar annars, om du tycker idén med att köras grävare är läskig.

Vi betalade 18-20 eller nåt för inkoppling kabeldragning osv. Sen borrade jag in det i huset och installerade ute och innedosa själv.

Av haikopaiko
Skrivet av Alphahanne:

Det stod om det i artikeln.

Skummade, jag får läsa igen 🤗

Av haikopaiko

Finns det bilder på bakplåten med? Kortet såg ut att sakna en sådan.

Av haikopaiko
Skrivet av Larsp777:

Jag har haft mycket kul med SVEN Coop.

https://store.steampowered.com/app/225840/Sven_Coop/

Av haikopaiko
Skrivet av Larsp777:

Jag är lärare och då vi snart ska ha lov tänkte jag köra lite spel med klassen.

Är Counterstrike bäst? Annars.

Ska gå lätt att få igång.

Hur många är ni i klassen?

Av haikopaiko
Skrivet av Bonesrust:

Tjena! tänkt o köpa en ny dator (färdigbyggd) som ni kan se blir det lite white tema. https://www.inet.se/datorbygge/b1326727/123

Har ni några invändningar eller tips om andra delar som är bättre för liknande pris får ni jätte gärna påpeka det. eller om jag snålar på nån del som kan vara värt att lägga lite till på, i den prisklassen gör ju inte en tusen lapp upp eller ner nån skillnad.

sen en tanke, när man vill köra lite vitt tema på sin dator finns det risk att delarna är olika vit färg så det ser dumt ut?

Du kan alltid tuba runt lite o kolla andras vita byggen om du är orolig för att nyanserna är off, de flesta brukar lista hela bygget i beskrivningen av klippet.

Av haikopaiko
Skrivet av socsoc:

Jag tänkte eventuellt köpa ebike kit men då är kitet jag är sugen på att bakre gaffel ska vara 150mm. Var hittar man en sån cykel? Sån information har jag inte sett någonstans jag kollat på nätet. Jag tror standarden är 135mm. Därför vill jag hitta en sån cykel med 150mm bred bakgaffel och gärna billig då jag ändå behöver bara ramen. Det ska vara helst 29 tum men 28 tum kan ju funka i värsta fall.

Du menar att monteringsbredden för navet är 150mm brett?

Tror standarden är:
126mm är standardcykel
130mm för vägracer
120mm för trackcykel
110mm för gamla och japanska trackramar.

Skulle gissa på att 150mm återfinns på mountainbikes / downhillcyklar motsvarande.

Skriv till kundtjänsten på någon cykelbutik och fråga, de vill säkert sälja en ram till dig.

Av haikopaiko

Har skärmen monterad på en arm som sitter i bordsskivan, armen har lite bättre justeringsmöjligheter än stativet som följde med.
Har stativet som kom med i kartong när jag skall på LAN osv, det duger till det.

Av haikopaiko

Schysst att se Roman på besök, kollar på hans tyska och engelska videos bara för att försöka hålla min gymnasietyska lite halvt up to date 🤗

Av haikopaiko
Skrivet av MyRus:

Ser även ut som att man kan betala med pruttar!

NFTs och nu pruttar...
Undrar hur många pruttar den kostade i inköp, måste vart rätt trött efter allt var avklarat.

Av haikopaiko
Skrivet av Cypress_86:

Jag har en! Gick till denna från en iPhone 11. Jag gillar den pga bra skärm, snabb att använda och bra batteritid med otroligt snabb snabbladdning!

https://www.netonnet.se/art/tv/mediaspelare/google-chromecast...

4K modellen finns för 599 på NetOnNet om jag gillar att handla där.

Av haikopaiko
Skrivet av Ykalon:

Apropå det, jag tror inte du har moderkortet i signaturen. B550 är AMD, misstänker att det är ett B560 du har.

Helt rätt, jag har inget B550. 👍