Inlägg

Inlägg som haikopaiko har skrivit i forumet
Av haikopaiko
Skrivet av Slashas:

Har nu väntat några månader på att Lian lis dynamic evo ska finnas tillgänglig i Sverige men börjar bli redigt less på att släppdatumet skjuts upp hela tiden.

Dags att bygga ny dator efter 10 år och har redan alla andra delar förutom chassit. Vad finns det för bra alternativ till dynamic? Jag gillade verkligen utseendet och funktionerna på den men väntan tar kol på mig.

Om du kan beställa från utlandet så kanske Hyte Y60 är något om du är ute efter akvariekänslan.
Corsair 4000X är väl lite åt det hållet med? Eller Fourze T900...

Av haikopaiko

Pyttelitet hus på 50kvm boyta med källare och lite ekonomibyggnader och gäststuga som är större än huset.

Av haikopaiko

Har slutat med koffein som slentriandrog, använder det när jag behöver det istället, nåja skall inte raljera om alla fördelar ett koffeinfritt liv har gett mig.

Läs på om adenosin

Kör lite olika:
Gevalias Koffeinfria brygg
Clipper Teas snabbkaffe - https://www.clipper-teas.com/our-drinks/fairtrade-coffee/

Finns på diverse eko-butiker på nätet, köp den lilla burken och pröva innan du köper hinken
Dessa funkar bra, har inte hittat något bra espressokaffe som är koffeinfritt, men jag dricker inte heller espresso, cappucino eller latte.

Ingen undrar heller när de serveras koffeinfritt när de kommer över på fika, så det är väl som vanligt kaffe, har slutat påpeka att det är koffeinfritt de får serverat.

Av haikopaiko
Skrivet av Mathiasaa:

Det verkar somsagt lösts sig igenom att koppla in dubbla pci-e kablar. Så jag slipper förhoppningsvis nytt nätagg.

Energischemat har varit satt i prestandaläge sen dag 1 och bios ska ha eco mode/power limit etc avstängt.
Jag har HWInfo, jag vet dock inte vad det är jag skulle ha koll på. Nån speciellt du tänker på? Jag kollar det ibland och inte haft någon varning på något.

Det tror jag inte, det har hänt ganska snart efter uppstart även utan spelande och nätagget är urdammat, drar kall luft ifrån sidan och blåser det rakt uppåt utan något hinder.
Har du nån tanke på hur jag ska checka tempen? Det står ju inte direkt någonstans i systemet så det skulle väl vara att känna på det i så fall och det känns helt ok även under belastning, klart varmt men riktigt mycket svalare än t ex grafikkortet.

Ibland så har man en liten temp-probe tillhands eller en ir-termometer eller värmekamera om man är advanced.
Ibland hittar mjukvaran Motherboard monitor PSUn, annars mät utluften från PSUn.

När jag inte hittar något fel brukar jag plocka isär burken, rengöra allt och sen sätta ihop den, då har man gjort det i alla fall.
Jag har som sagt alltid fått för mig att man skall befolka samtliga kontakter på grafikkortet. Bra att det lösts sig!

Av haikopaiko

Köper gärna Jabra Elite 75T för 500:- ink frakt.

Vore nice att uppgradera sig

Av haikopaiko
Skrivet av Homdax:

Vill inte ha lätt pekare . Vill ha stor och tung pekare.

Storleken kan man i alla fall ställa in, men det har du väl koll på

Av haikopaiko
Skrivet av Mathiasaa:

Det konstiga tycker jag är att det har börjat dyka upp nu? Jag har kört med samma setup i över ett år, inte ändrat något sen i sommras. Jag har även smått överklockat GPU:n nån gång och inte haft problem (mer än med värmen).

Jag använder bara ena kabeln till GPU:n men båda 6 pin på den sladden, jag tror inte ens att jag kan använda båda pcie kablarna för det är för tight i mitt chassi (Ncase M1) mellan PSU och GPU.

Vad tänker du att man ska undervolta? CPU? GPU? Båda? Det händer somsagt närsom så det känns knappast som att det kommer hjälpa men jag är absolut villig att testa.

Det kan juh vara så att det är för svettigt vid PSUn. Plåtar håller juh värmer rätt bra, speciellt om det är ett grafikkort som ligger och blåser bastuluft på det. Kolla temperaturen på PSUn det kan juh vara så att det går för varm när du har ett rätt litet chassi och ett litet PSU på det.

Av haikopaiko

Har nyligen fyllt 40år och blivit pappa på det.

Jag spelar oftast bara coop-spel med jämngamla kompisar, det måste oftast bestämmas i förväg när och vad vi skall spela.
Den som dyker upp dyker upp helt enkelt. "If you build it he (they) will come"

Av haikopaiko
Skrivet av DuhhVinci:

Har funderat på begagnat också. Blir klurigare med prestandajämförelserna då bara. Man får gå på känn. Jag har inte tid att sätta mig in i nuvarande komponenterna. När jag gjorde det förr kunde jag lägga ner dagar bara att lära mig vad som fanns och kolla tester. Den tiden är förbi när man har barn...

Ofta kan man få en fingervisning kring prestandan, google tex "10400F vs 5600G".

Man kan även kika på videos på youtube och video recensioner där man kollar prestanda / fps efter olika konfigurationer som du gjorde förr, eller gör det tillsammans med din son om han är intresserad av datorer och eventuellt bygga dom.

Sweclockers är dock rätt bra för det finns många hjälpsamma här =).

Hoppas du hittar något som passar din son för rätt peng!

Av haikopaiko
Skrivet av AMD-FX:

Jag laddar inte ner piratkopier längre så jag behöver inte så stora hårddiskar. Det enda som tar lite plats är Skyrim moddar

Nä tror piratkopiering har minskat kraftigt, bättre att ha spelen på Steam osv. Jag har dock mitt Steam bibliotek på NAS för att kunna flytta mellan datorer i mitt nätverk. Det är säkert 25år sedan jag piratkopierade något. Idag betalar jag för allt och stöttar utvecklare som gör mjukvara som jag gillar.

Har inga siffror på piratkopieringen men, allt är så enkelt att få tag i på laglig väg så jag ödslar inte tid på det.

Av haikopaiko

00===Warez===0, Filmz och Mp3z?

Skämt å sido...

Klipper man film (sparar råmaterialet), sparar man på gamla spel och annat så byggs det ju på rätt fort.

Möjligheterna är oändliga.

Av haikopaiko

Tjena, inte för att vara sån men lite energi kanske du kan lägga på det, förstår om du är helt lost i pc-byggarvärlden.

Har du kikat på lite videos kring uppgraderingar? Jag tycker det bästa är att skaffa sig lite information om det man skall göra, gillar man inte att läsa sig till den så är videos på ämnet ett superbra alternativ.
https://www.youtube.com/watch?v=A24Rv3PBeuA

Jag tror dock att du behöver mer än ett grafikkort om du tänker att du skall kunna mina samtidigt som du håller på med DTP och klipper film.

Du behöver nog uppgradera rubbet, moderkort, cpu, minnen och grafikkort, ja allt tyvärr.

Har ingen större koll på kryptex men de verkar betalar dig för att låna ut din prestanda?
Tvivlar då att du skulle kunna få ut någon större summa med den plattformen du sitter på idag.

De har en kalkylator på kryptex-sidan, kolla vilken vinst du behöver ha för att kunna gå runt, och kör på den GPUn (den kommer nog fixa resten av mjukvarorna galant), kika även lite på de andra mjukvarorna och ta reda vilken prestanda du behöver ha för dessa (Indesign, Premiere?, osv...) Ta lite höjd på dessa specs i och med att du förmodligen vill multitaska och göra fler grejer samtidigt. Du skulle kunna googla "Indesign recommended system reqs" Ta lite anteckningar och skriv ner vad som rekommenderas.

På komponentkoll kan du enkelt bygga ihop en rigg med de delar du behöver för att få den prestandan du är ute efter.
www.komponentkoll.se eller https://www.inet.se/datorbyggare är båda helt ok ställen där du kan laborera med delar och få ihop en dator som funkar för din budget.

Av haikopaiko

Nice! Komplett, NetOnNet och Webhallen är väl numera samma fast ändå inte

Av haikopaiko
Skrivet av Fenrisulvfan:

6700XT för 7990:- är fortfarande inte mer prisvärt än ett RTX3060Ti för 7290:-, 6700XT kortet är cirka 5% bättre men kostar närmare 10% mer. RAM'en för 599:- är en bra deal dock.

Nej, du har helt rätt angående GPUn, my bad

Av haikopaiko

Skulle ha tagit ett RX6700XT som GPU på SWEC-Bonanzan
Hyffsat prisvärt i dagsläget. Det fanns även billiga Hyper X Fury minnen dock 3200 men ändå, kan juh spara in det som läggs på GPUN genom att köpa billigare minnen.
Tycker även att 12th är lite dyrt om man bara skall spela

Av haikopaiko

Har en G903, inte så kräsen dock men supernöjd, lagom tyngd, batterisnål, går att köra på ett enda AA-batteri om så skulle behövas.
Det enda jag kan klaga på är att beläggningen på knapparna slits fort.

Av haikopaiko

Airfryern försvann snabbt! 😂

Av haikopaiko

Kan lätt tänka mig att gå ner lite i pris för att sälja något gammalt jag inte behöver till någon här på Swec, tror nog att det handlar om okunskap att folk köper en dator för att de går på beskrivningen istället för att kolla upp komponenterna, blocket är inget bra ställe att varken köpa eller sälja pc-datorer på tycker jag då det som säljs på blocket är mellan himmel och jord.

Vill man få sin gamla skördetröska såld till någon stackare så kan man ju göra det och sedan ghosta dom, när de inte är nöjda med sitt köp. Jag jobbar inte så men jag vet de som råkat ut för det dessvärre.

Jag skulle aldrig köpa en bil utan att provköra den, tycker att det borde vara det samma för komponenter och hela system när de säljs.

Av haikopaiko

Ha lite is i magen och kika vad komplett har på SWEC-kampanjen, om du nu bestämt dig för det ena eller det andra

Av haikopaiko
Skrivet av Cadtekniker:

Plockade ner Antennen i sommras, tröttnade på all fågelskit

Samma här upptäckte att jag hade en antenn på husgaveln =), jag har fortfarande linjär-tv via min bredbandsleverantör, ingår i priset på min glesbygdsfiber.