Inlägg

Inlägg som McBain har skrivit i forumet
Av McBain

jag tror jag har löst det:
(Användning: rar <command> -<switch 1> -<switch N> <archive> <files...>).

Bat-fil:

Cd C:\test\ @start C:\Program\WinRAR\Rar.exe a -m5 Test.rar *.dem

Av McBain

Då din multipel med allra största säkerhet är låst så kan du inte ändra den! För att överklocka din dator så kan du endast använda dig av FSBn.

Av McBain

Siemens M65, diverse problem

Hej!

såg att vissa av de ringsignaler som redan finns på telefonen var i wav-format så jag provade att konvertera en mp3 låt ner till wav (ca 1,5mb) och lyckades utan problem att flytta över filen till mobilen via winXP inbyggda trådlösa överföringsprogram (använder irDA). Dessvärre gick inte låten att spela upp på telefonen :-(Någon som har något tips eller går det helt enkelt inte? Gjorde waven i mono, 8bit och 8,000hz, sämsta kvalitet alltså!

Nu till ett annat problem... Har laddat hem och installerat Siemens program Mobile phone manager för att kunna föra över filer till/från mobilen, men jag får inte programmet att hitta telefonen!! Har provat både automatisk och manuell connection, alltså valt att den ska ansluta via irDA (Com7). Vad kan vara fel? Då windows hittar och känner igen telefonen kan det ju inte vara fel på anslutningen i a f.

tack på förhand /emil

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KalBumling
Brukar det inte sitta msi moderkort med special bios i fujitsu datorer? kan vara värt om ni lyckas hitta en modell hos msi som är identisk med era moderkort så kan det vara möjligt att det går att flasha med det bios som hör till den msi modellen.

Precis som du säger så är moderkortet från MSI och jag har även provat med bios direkt från deras sida vilket även det var totalt fruktlöst!

Av McBain

Kan nog funka bra men du bör ju hur som helst prova det orginal först! Försök hitta nån info om blocket på nätet, kan vara någon som redan provat att borra upp plattan.

Av McBain

Har i stort sett samma dator och har provat allt, det är lönlöst! *tyvärr

Av McBain

Tack för tipsen JenzA!

Men nu till frågan hur jag ska koppla allt. Har ju som jag sa tidigare trådlöst hemma hos mig genom Dlink 614+. Till den ansluter min dator och en bärbar som vi har.
Är det möjligt att skydda både min dator och den bärbara? Hur ska jag koppla då?

Edit: JenzA: någon av dom du radade upp som du speciellt kan rekomendera? Läste nyss här på forumet att en ny version av ipcop hade kommit och att dom flesta verkade nöjda, är den något att ha?

Av McBain

ok det låter ju inte allt för illa =)! skulle det funka att ha den som någon sorts brandvägg eller kanske nånting som blockar min ipadress mot nätet, kanske inte går men skulle ju vara bra=)

Om brandväggsalternativet är genomförbart, hur går jag till väga?

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RulerOfHeck
Webproxy, databas, domainkontroller, sql-server, mail virus scanner, dc-hub, teamspeak server...?

Och det betyder =)?

Nej men hajjar väl tyyyp vad allt det där betyder... men inte så säker på att jag har någon användning för något av det... Jag anväder bara datorn till att titta på film och spela upp musik igenom (har varken dvd eller stereo). Annars sitter jag bara o pratar med kompisar över msn o dylikt.

Något annat tips?

Av McBain

Har kommit över en gammal(!) server, vad göra?

Hej!
Är så att jag hittade en gammal dator på jobbet som skulle slängas. Antar att den stått som server tidigare då det satt 3 st scsidiskar i på 9gb styck. I övrigt består den av Pentium 200mhz, 256mb ram + lite annat smått och gått Problemet är bara att de tre hårddiskarna låter så in i helvete! Därför tänkte jag placera datorn i rummet bredvid(garderob) så jag slipper höra oväsendet! Har för övrigt BBB (8/1) och ett trådlöst nätverk genom en D-link 614+.

Ska jag göra så att jag stoppar in mitt trådlösa kort i 200mhz och sen kopplar ihop min data med den via kabel eller tvärt om?
Kan inte mycket om nätverk och har ingen aning om vad jag kan göra med datorn förutom att låta den stå på och bara lagra saker på den. Därför skulle jag även vilja ha något bra tips på vad man kan ha den till. Brandvägg? någon sorts server?

tack på förhand /emil

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pytonOrm
jag ska inte klocka mer framöver !!!! SLUT diskuterat !!!! har inte råd att hålla på mer, eller så finns det ingen motivation som gabbax sa till mig... Intresset är bra lågt nu efter misslyckande resultat.. trodde den skulle klara minst 4,8ghz iaf och jag har även nermonterat torris behållaren o allt och rengjort moderkort från fett i socket osv... " Liksom man tjänar inga pengar endå på att klocka" det bara kostar pengar hela tiden och det finns annat i livet att tänka på... Dessutom är en dator nog snabb idagens läge för att spela :roll: what ever så med andra ord Lägger jag av för all framtid !!!

Låter lite väl drastiskt i mina öron... Vem har sagt att man måste lägga en massa pengar på torris och dyl. för att klocka? Vatten/luft fungerar utmärkt till en viss gräns, vill man över den så kostar det, inte svårare än så!

Av McBain
Av McBain

har nu läst hela tråden och förstår fortfarande inte vilket schema som är rätt =(! min slutgiltiga gissning är att man ska kombinera två utav dom, rätt/fel?

skulle även vilja ha tips på någon bra lödpenna =)!
/emil

Av McBain

Hoppar in och lånar tråden lite

Har ju som jag skrev tidigare i tråden kommit över ett nästan identiskt AT-chassi som jag planerar att konvertera till ATX och modda lite. Jag planerar även att köpa en ny dator inom en snar framtid (nån/några månader), just nu sitter jag på Pentium III 800mhz och lite annat skit ;).
Frågan lyder:
Sitter I/O plåten "på samma ställe"? alltså, kan jag trycka i mitt moderkort nu, kapa hål för I/O plåt och sen när jag uppdaterar mina komponenter sätta i nytt moderkort utan att behöva flytta hålet åt något håll? kanske låter lite luddigt men hoppas någon förstår =)!

/emil

Av McBain

Hur går det med bygget?

Har själv kommit över ett nästan identiskt chassi och tänkte väl hitta på något liknande som du gjort!

Av McBain

Mitt tips är att ladda hem programmet Powerstrip. Det har stöd för de flesta grafikkort och är inte allt för svårt att förstå sig på.

Dock så är det väl ingen höjdare att klocka kort i laptops pga värmeutveklingen, men prova dig fram!

Av McBain

detta är vad jag kommit fram till, allt inhandlas från datorbutiken...

http://www.datorbutiken.com/se/cart.php?action=loadit&cartId=...

Är det något jag bör ändra på? Vet att processorn inte är den kvickaste men bör ändå räcka, eller? Men annars, moderkort stabilt? Räcker det inbyggda ljudet?

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av f|lle
om du skaffar ett ganska nytt radeonkort kan du göra en vga->scart där bilden blir skarp
länk till guide mm
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=22952...

verkar dumt då tvn redan har ett VGA uttag... trodde jag skrev det i mitt inlägg.

Av McBain

HTPC bygge?

Hej!

Hemma hos mig så har vi idag en 42" plasma-tv från LG, en VCR/DVD spelade från LG som även används som tuner eftersom tvn inte har en sådan. Ljudet består av ett system från Bose (liten förstärkare fm/am, 5 högtalare, 3 front och 2 bak, och en baslåda).

Detta medför att vi inte har någon text-tv och om man ska spela in något så kan man inte kolla på tv samtidigt då videon måste vara inställd på det man vill spela in =(

Därav har jag lagt fram förslaget om inköpet/bygget av en HTPC för farsan som nappade direkt och tyckte det lät jätte bra då man, som jag förstått det, kan ha text-tv, kan spela in saker på hårddisken, spela upp dvdfilmer, använda fjärrkontroll och även surfa/spela på 42" Tvn har ett vanligt "data-skärms uttag" så bilden blir klockren!

Då jag inte har någon koll på tv-kort eller HTPC-program så vänder jag mig till er:

1: Med det system vi har idag, skulle det "löna" sig att köpa en htpc?
2: Finns det idag tv-kort som ger lika bra bild som "vanlig tv"?
3: Finns det text-tv?
3: Hur löser man ljudet, bra ljudkort (5.1) i datorn eller dra sladd till det system vi har idag?
4: vilket tv-kort rekomenderas?
5: hur fungerar egentligen de htpc program som finns, styr man allt med fjärrkontrollen eller måste man ibland använda mus/tangentbord?
6: vilket htpc-program rekomenderas?

Kan tilläggas att något egentligt budgettak inte finns men summorna ska hållas rimliga!!

Nu blev det många frågor på en och samma gång och fler kommer säkert komma upp allt eftersom men jag hoppas någon har svaren

tack på förhand //emil

Av McBain

Hej!

Jag sitter oxå på ett gammalt rage kort och enligt mig fungerar powerstrip mycket bra!
tror det finns att ladda hem i filarkivet.