Inlägg

Inlägg som McBain har skrivit i forumet
Av McBain
Av McBain

Vad har hänt med min skärm?

Sen nån vecka tillbaka har jag fått som ett mörkt ganska tjockt streck över skärmen. Problemet yttrar sig bara då platsen där strecket dyker upp visar en ganska mörk bild. Vid tex helt vit bakgrund eller som här på swec sida så syns det inte över huvud taget.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/DSCN1468.JPG

Bilden är tagen utan blixt på ostadig hand, så gnäll inte

Har hoppats på att det bara var något tillfälligt och väntat på att det ska försvinna men tycks tyvärr inte göra det. Någon som vet vad felet är? Går det att lösa?

[EDIT] Skärmen är förövrigt en LG1715SS

http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=LGL1715SSI

Tack på förhand

Av McBain

Pytsade in 5euro och det funkar felfritt, betalningen gick hur fort som helst! Ljudkvaliten för båda parter är som en vanligt telesamtal av vad jag hört hittils. Rekomenderas!

Av McBain

Peltiern är specad till 130/170W så hoppas det kommer räcka. Det räcker garranterat till att hålla saker kalla men frågan är hur lång tid det tar att kyla ner ett par burkar. Den inhandlas förövrigt via ebay, sökte runt lite och snubblade över den aktionen, då hade jag dock inte bestämt mig för att bygga en mini-kyl men det föll sig rätt naturligt när väl peltiern var levererad

Dessvärre har jag inte haft tid att hämta ut nätagget som snällt ligger och väntar hos webhallen men har iaf börjat kolla upp aluminiumet och inväntar ett prisförslag. Går allt vägen så skulle jag kunna ha en färdig kyl till nyår, vore underbart :D!

Av McBain

Tack tack...

Hehe, även fast nätagget var väldigt fint *host* så beslutade jag mig idag för att köpa ett istället:

http://www.webhallen.com/prod.php?id=31056

Ett sånt blev det, 650W för 365kr, haha man bara måste älska kvalitetsprylar Ska hämta det under morgondagen. Hoppas även hinna med att beställa aluminiumet till ytterhöljet imorgon vilket inte blivit gjort hittils under veckan.
Dessutom verkar det som om mina LEDs från besthongkong har kommit så tänkte börja pula lite med montering av dom samt pelt och flänsar imorn när jag har nätagget.

Insåg att jag missat att skriva det i loggen men självklart kommer det sitta en fläkt på insidan för att få lite cirkulation, en 60mm fläkt blir det. Sen är jag medveten om att det kommer ta lång tid att kyla saker men för tillfället har jag bara planer på en pelt, får se hur resultatet blir.

Så vänta er en uppdatering i loggen under eller efter helgen, är ju trotsallt julafton på lördag

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Apskaft
Håller också på med ett kylskåpsbygge, men jag har lite problem med att på ett smart sätt få ett bra tryck på peltiern samtidigt som men inte vill ha värmeöverföring från skruvar och liknande.. Hur hade du tänk lösa det? Set knepigt ut att få fast sonic tower sådär.

Har tänkt rätt mycket på det och bara kommit fram till en ganska medioker lösning. Flänsen på den kalla sidan kommer fästas med L-vinklar rakt upp i plåten på insidan, med ungefär 1mm mellan fläns och innerhölje. Detta görs först och sedan placeras peltiern ovanpå. Sen ställer jag flänsen för den varma sidan på peltiern och lägger en stålbit på 2x10cm där den vanliga fästanordningen ska ligga och spänner fast med två gängstänger på vardera sida ner i innerhöljet. Har inte kommit på någon vettig lösning för att undvika termisk kortslutning men detta alternativ borde medföra minimalt med termisk överföring. Folk med bättre förslag får gärna höra av sig snarast innan jag hunnit montera ihop allt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av calle_kanon
Det ser myspys ut! En fråga, hur mycket går hela kalaset på?

Vad hela kalaset kommer kosta vet jag inte ännu. Flänsar, fläktar, fläktgaller och peltier har kostat ungefär 700-800kr. Plåten har jag fått gratis och isoleringen hittade jag ute på lagret på firman.
Där jag beställer aluminiumet kan jag tänka mig att vi har ungefär 40% rabatt + att jag slipper momsen men aluminium är ju inte gratis.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av TredoX
Se tills så att nätagget har tillräckligt många ampere på 12/5v linan det är det som det hänger på av vad jag har läst.
Sen så tycker jag att du borde köra på en deltafläkt istället, lite mer drag i dem.

Spec för peltier: Model CP1-12715
# 50mm x 50mm x 3.6mm
# 130 - 170 Watts of cooling power
# Operates from 0-15 volts DC and 0-15 amps
# Operates from -60 deg C to +180 deg C
# Each device is fully inspected and tested
# Fitted with 6-inch insulated leads
# Perimeter sealed for moisture protection

Så 15 ampere på 5V/12V linan klarar nog de flesta nätaggregat, självklart kollar jag detta innan jag köper nätagget

Deltafläkt på 60dB klarar jag mig utan, dessa everflow flåsar på rätt så bra sen kommer ju flänsen att fästas väldigt nära fläkten och sen har jag ju en till fläkt 10cm bort som blåser ut den varma luften direkt, borde inte vara några problem, hoppas jag iaf

Av McBain

Tack tack alla... Målet just nu är att få den klar innan nyår iaf.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Ledsen om jag missat det men vad ska du driva peltieren med?

Fint bygge

Peltiern kommer drivas av ett vanligt nätaggregat. Kan tänka mig att vilket 300W agg som helst klarar den biffen utan problem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Le0
det kommer nog ta ganska länge att få ner tempen på 18st burkar, med en pelt på 130->170w som körs på 5volt. jätte fint bygge annars. tycker du ska köra på 12volt..

Får se hur jag gör angående det där, framtida test av pelten får visa det. Frågan är ju om man klarar att kyla den varma sidan med enbart luftkylning. Visar det sig att sonic tower pallar med 170W pelt så självklart kör jag på det... Fasar för om den ens pallar 130W.

Måste som sagt fixa fram ett nätagg först... ingen i sthlms-området som är villig att donera ett :D?

Av McBain

Feedback till Projekt: Mini-kyl

Projekt: Mini-kyl har inletts och loggen hittar ni här:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=53706...

Be kind

Av McBain

Hehe, löste problemet själv nästan direkt efter att jag skrivit tråden... Började söka på google och kom fram till, precis som du sa, att den indikerar lågt batteri. Har ju försökt ladda telefonen hela morgonen utan att den reagerat men nu insåg jag att sladden inte var ikopplad! Var väldigt lättad för att mobilen fungerade igen men kände mig samtidigt så otroligt korkad, haha, har inte slutat skratta åt det hela än Tack för hjälpen iaf...

Av McBain

Trasig K700?

Hej hej,

vaknade i morse med ett vagt minne av att jag tappat mobilen i backen igår på väg hem från krogen. Mycket riktigt så kan jag idag inte sätta på den längre, den förblir helt svart. När jag trycker på onknappen så börjar den blinka rött efter nån sekund, onknappen alltså. Vad beror detta på? Minns inte att den gjort så förut. Någon som har något konkret förslag på hur jag kan lösa det här problemet?

/Emil

Av McBain

Hej hej,
är själv mitt uppe i ett kylbygge som liknar jerkowich som du länkade till. Jag gör innerhöljet av 0,9mm galvad plåt, blir ruggigt stabilt och dessutom mycket billigare än aluminium. Sen sätter jag pelt och flänsar i toppen på lådan/ uppe på lådan. Där uppe på lådan kommer även nätagg, ett par dioder och två fläktar husera. Hela lådan isoleras med armaflex, ett sorts gummi som man ofta använder när man isolerar rör. 2cm har jag bestlutat mig för vilket borde räcka mer än väl. Allt kläs slutligen med aluminium som sedan borstas.

För att besvara dina frågor och komma med lite tips så ja, du ska ha kylpasta mellan peltier och flänsar. Sen rekomenderar jag dig att ta upp ett hål där peltiern är tänkt att monteras sen sätter du en mindre fläns på insidan. En fläns med alla sina lameller får en väldigt stor yta till skillnad från om du ska sätta den direkt mot skalet, kan bli svårt att få kallt då, skulle jag tro iaf.
Men om du promt vill göra så skulle jag råda dig till att göra skalet i aluminium.
Som isolering kan du ta frigolit eller armaflex på 1-2 cm.

Om du inte redan gjort det så borde du läsa denna guide av Troni som går igenom hur man bygger samt besvarar lite frågor.

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=46335...

Av McBain

Tja, lånar tråden lite, hoppas du inte misstycker

Har börjat beställa material till mitt eget mini-kyls bygge och har egentligen bara en sak kvar att beställa, aluminium till inner- och ytterhölje. Kan nämligen inte bestämma mig för hur stor kylen ska vara, tänker främst på tiden det tar att få kylen kall samt objekten i den. Den kommer kylas av en pelt på 130-170W och kommer ha en hylla, alltså kan man ställa burkar i botten (50cl) och på hyllan (33cl).

Vad är rimligast, en på 30x30x38 (L B H) som rymmer 4x4burkar på varje plan eller en på 23x23x38 (LBH) som rymmer 3x3burkar på varje plan? Eller till och med kanske ännu mindre? Vet att det sitter ett par st där ute på färdiga mini-kylar... Hur mycket rymmer dom, hur lång tid tar det innan innehållet är kallt och hur kallt är det då?

Snyggt bygge förresten, ungefär den bilden jag har av mitt eget i huvudet

/Tack på förhand, Emil

Av McBain

Mått på kylfläns, underdel

Hej alla glada.

Håller på att beställa prylar till mitt mini-kylsbygge. Har precis beställt en peltier på ebay som håller måtten 50mmx50mm. Behöver nu en cpu-kylare som har det måttet, minst iaf, på själva kontaktytan.

Dessutom måste den har tillräckligt bra kylkapacitet då pelten ligger på ungefär 130-170W...

Några förslag?

/Emil

Av McBain

Även jag fick idag den efterlängtade? fjärrkontrollen. Som vissa andra har sagt så känns den helt OK i handen, den har till och med ett uns av kvalitetskänsla. Finns inte så mycket att säga om hur den fungerar... för det gör det inte. Får min 28" Sony TV att fungera lite halvt, många funktioner som trillar bort eller sitter på knappar med andra symboler. Värst är nog att de olika AV-kanalerna inte går att bläddra till eller igenom. DVD eller stereo fungerar inte över huvud taget!

Slutsats: Helt rutten, men för det priset överlever man

Av McBain

Låter som en ruggigt bra deal! Läste igenom tråden och beställde en rackare, får väl se hur det går.

Av McBain

Jag sitter på Telia 24mbit och äger en http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=306148&cks=PRL.

Märker inte den minsta skillnad i tptest mellan trådlösa och kabel så skulle vilja påstå att 54mbit räcker gott och väl.

Av McBain
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DaRude
Funkar kanon för mig med!

Kan bara instämma...

Av McBain

Har själv skaffat Telia24mbit och får ut 14-15mbit/sek.

Har dock ingen aning om mitt exakta avstånd till telestationen. Någon som vet hur man får reda på det alternativt bor i samma område som jag och vet vart den ligger (Stockholm, Farsta)?

Av McBain

Kan inte spela över msn, saknar active-x plugin?

Hej!

Skulle spela lite patiensduell mot en kompis och upptäckte till min förvåning att det inte gick. Istället förklarar den att det inte går att spela då det fattas ett active-x plugin 2 eller något liknande.

Har försökt hitta information om felet och har gått igenom alla säkerhetsinställningar i MSN, IE, Firefox och mitt virusprogram men har fortfarande ingen aning om vad felet är.

Någon som har erfarenhet från liknande problem eller kanske rent av har lösningen?

Av McBain

Om du vill använda dig av TVn som datorskärm skulle jag rekomendera att du följer denna guide och fixar en ordentlig sladd.

http://www.nada.kth.se/~feldt/vgascart/