Inlägg

Inlägg som Roggo har skrivit i forumet
Av Roggo
Skrivet av EneRgiZE_MFZ83:

Hej igen.
Jag vet att en del rekommenderar mig en m.2 som jag läst tidigare i tråden, dock stödjer inte den datorn jag har nu det som sagt, så jag vet inte riktigt om jag kanske väntar med köp ändå tills nya datorn, får se, men en sista fråga ang sata vilken av dessa två är bäst, är det samma garanti, hastighet m.m..?

https://www.komplett.se/product/1300533/datorutrustning/lagri...

VS

https://www.elon.se/intenso-2-5-ssd-sata-iii-2tb-top-performa...

PNY alla dagar i veckan.

PNY är f.ö dom som tillverkar alla Nvidia Quadrokort, så dom håller väldigt hög kvalitet på sina produkter. (Korten heter dock RTX idag, men samma sak fortfarande, dvs hög kvalitet på det dom gör.)

Av Roggo
Skrivet av dlq84:

Kolla om du ser det på kvittot eller i när du loggar in och kollar ordrar på webbutiken, om inte så är det bara att maila och fråga vilket serienummer de har sålt.

Tack för alla svar!

Jag körde Kill Disk på den för att radera allt och KD fastnade på en sektor den inte kunde läsa på den lilla Unallocated Partition som fanns där. Jag tog bort den mha Disk Management och körde Kill Disk en gång till, denna gång utan error. Sedan dess fungerar den, än så länge, utan problem. Hoppas det håller i sig.

Av Roggo
Skrivet av tjockdan:

Jag köpte Hyperdrive lådan fick med kort kabel och stoppade i...

Så du köpte Hyperdrive USB4 SSD Enclosure på INET och satte in en 8TB M.2-disk, och allt fungerar?

Anledningen till frågan är att jag själv köpte en Hyperdrive USB4 SSD Enclosure från INET som kommer imorgon. På bilderna på deras hemsida står det att maxkapaciteten är 16TB medans i texten längre ned står att maxkap är 4TB. Tillverkarens hemsida skriver även den 4TB. Lagom förvirrande alltså...

Oavsett vad verkar det ju fungera vilket känns bra då jag också skall ha en 8TB M.2 i den.

Av Roggo
Skrivet av Whiskey89:

Dock så har tillverkaren stenhård koll på sina serienummer där produkten faktiskt har ett så dom vet exakt till vilken distributör/återförsäljare som dom sålt produkten till.

Tack, då vet jag hur det ligger till och får kolla upp vem som sålde vilken disk.

Av Roggo

Reklamation av M.2 SSD - Har dom koll?

Jag har en Kingston Fury Renegade 4TB M.2 som är defekt. Jag har en till som fungerar perfekt. Problemet nu när jag skall reklamera är att jag köpt dom från två olika butiker och vet alltså inte i vilken butik jag köpt just den som är defekt. Båda diskarna har fortfarande garanti kvar.

Så frågan är då om butikerna har koll på diskens serienummer, dvs om jag skickar in den defekta till butik A kanske dom hävdar att den har dom aldrig sålt med hänvisning till serienumret och vill därför inte ta emot den.

Vet någon hur det fungerar?

Av Roggo
Skrivet av Ryssen:

Nu har jag gjort enligt guiden med _GPT ocl laddat ned win11 direkt från Microsoft.
Det första som visas vid boot är att GPT endast funkar med UEFI......

Om du använder Rufus för att skapa installationsmedia, ändra Partition scheme från GPT till MBR så skall det fungera att installera om man inte har UEFI.

Av Roggo
Skrivet av missblue:

Sedan ett par månader tillbaka har jag lagt märke till att min chrome glitchar när jag använder programmet.

Jag ser samma sak i MS Edge som är baserad på Chromium. Att ändra ANGLE till OpenGL är inte en 100%-ig fix här, men det mesta försvann. Testar nu det andra tipset som kom via Haibane, dvs att lägga till dom siter som krånglar under "Never put these sites to sleep".

För mig är det i princip endast Expressen.se samt Facebook som dessa glitchar syns. Ett tag syntes det även på desktop men det försvann vid en drivrutinsuppgradering. (Grafikkort Nvidia RTX A5000)

Av Roggo
Skrivet av Deroan:

...Tänker att första steget är att scanna in dem till PDF-filer, men han vill också att det ska gå att kopiera delar av dem, så då behöver man någonslags OCR-lösning.

Jag använder Adobe Acrobat och scannar man in där så kan man välja att göra OCR samtidigt som dokumentet scannas in, eller i efterhand.

Av Roggo
Skrivet av Bugg:

Hade hoppats att det fanns en onedrive program till datorn med windows på...

På Microsoft Store finns en fristående app från MS som heter OneDrive. Då kan man ladda upp filer direkt utan att behöva lägga dom i OneDrive-mappen. För foton använder jag SyncBackPro som jag synkar upp bilderna direkt till OneDrive från den mapp dom ligger i på datorn, dvs utan att öht blanda in OneDrive-mappen på datorn.

Av Roggo
Skrivet av D0dde:

...men jag vill bara ha svenska bokstäver på tangenterna, inte massa ØæÆ crap.

Beroende på vilket tangentbord du har idag så kan du ju använda dessa keycaps: https://www.webhallen.com/se/product/341607-Corsair-PBT-Doubl...

Av Roggo
Skrivet av marow:

...när jag ringer nummret (till fanmark) så hör man rösten: du har ringt fel nummer var vänligen försök igen

Numret fungerar för mig. Glöm inte bort att +45 betyder att du skall trycka in 0045 följt av 70 252 250. Missar du 00 i början så kommer man till ett nummer som inte fungerar.

Av Roggo
Skrivet av gothenburg:

Förr hade Elgiganten rea på Office365, men inte haft det på några år bara. Tyvärr

Stämmer, dom reapriser man ofta såg förr överallt är tyvärr historia. Jag har sett tex vid Black Friday att det fortfarande var ordinarier pris på flera ställen...

Men, jag köper giltiga nycklar sedan något år på https://bluenandu.uk eller https://livekort.se där dom ordinarie priserna är som reapriserna vi en gång såg.

Av Roggo
Skrivet av Hasson39:

Förlåt om jag stjäl tråden lite, men vet ni om man kan stapla Office 365 Licenser på varann, eller går det bara använda 1 år åt gången?

Ja, du kan mata in flera. När du matat in så att du har fem år tar det dock stopp, men fungerar igen när tillräckligt med tid gått. Jag har matat in så min prenumeration går ut den 15/2-2028.

Det går alltså utmärkt att köpa någon/några nycklar när det är rea och mata in under pågående prenumeration. Då blir priset lågt i slutändan.

Av Roggo
Skrivet av Pyth0nym:

Någon annan som har problem med att microsoft edge kraschar då och då.

Nej, men jag hade ett annat problem där en Reset av Edge inte hjälpte, inte heller att installera Edge på nytt.

Då hittade jag tipset att via Utforskaren gå till C:\Users\UserName\AppData\Local\Microsoft\Edge och helt enkelt radera den mappen inkl allt innehåll. Nu ryker precis allting i Edge och nästa gång du startar Edge så är det som om du startar den för första gången.

Alla bokmärken ryker, så ta en backup/exportera på dom innan så att du enkelt kan importera dom igen. Alla inställningar du gjort i Edge ryker dom med och kommer nu att gå tillbaks till default vilket kan vara bra att veta. (Det sista är tex något som inte händer vid en vanlig ominstallation.)

Problemet jag hade löstes först nu, så det kan vara värt att testa för dig om inte en ominstallation skulle räcka.

Av Roggo
Skrivet av anon315148:

Funderar nu starkt på att ge rollermouse eller mousetrapper ett försök men tvekar då det är dyrt.

Jag hade samma problem och för mig blev lösningen en RollerMouse. Att ha allting centrerat istället för att ha en arm som är en bit från kroppen var viktigt för mig upptäckte jag. Ja, dom är dyra men alternativet att ständigt ha ont, även i sängen när man sover, gör priset helt värt det. Idag har jag en RollerMouse Red Plus.

Har du företag kan du prova gratis innan du köper: https://contourdesign.se/pages/free-trial
(Jag vet inte om det går för privatpersoner, men att ställa fråga till dom går ju iaf.)

Av Roggo
Skrivet av Dinkefing:

...DCOM...

Jag fick också massor med sådana när jag hade program från Acronis installerade. Det var hundratals... Känt problem med flera av deras programvaror, men ingen lösning som fungerade 100%-igt.

Av Roggo
Skrivet av SpiikeN^:

Ingen aning om vad jag gjort för att det uppstått, och förstår inte hur jag får bort det heller.

Det där händer mig om jag trycker Ctrl+P för att skriva ut och sedan är dom kvar tills jag stänger dokumentet. Nästa gång jag öppnar det är dom borta men kommer tillbaks nästa gånga jag skriver ut. Jag vet inte hur man antingen döljer dom permanet eller tar bort/döljer när dom väl syns utan att stänga dokumentet. Det finns säker ett sätt men jag hittar det inte.

Av Roggo
Skrivet av Roger W:

För sent nu, men man behöver INTE länka till sitt microsoftkonto för att kunna installera om windows 10 på en dator och fortsätta behålla en tidigare aktiverad licens. Det går bra även på en dator utan microsoftkonto!

Precis, jag har aldrig behövt länka något genom alla år. Det fungerar att installera utan att öht uppge microsoftkontot och ändå kunna aktivera utan problem.

/Roger A

Av Roggo

Tack, nu är den borta!

Av Roggo
Skrivet av tintinj:

Nu sitter jag här med en dator där jag inte kommer förbi windows loginskärm där det vill ha de fyra siffrorna för fars windowskonto och jag har letat till förbannelse efter dem i hans papper men hittar inte några. Finns det något sätt att komma förbi det här?

Jag var nyligen i exakt samma situation och om jag minns rätt så försökte jag först via min egen dator logga in på hans Microsoftkonto vilket misslyckades, men då jag hade mobiltelefonen gick det att återställa kontot och byta lösenord via SMS. När det var klart har jag för mig att det gick att få ut en återställningskod som jag använde på hans laptop och lyckades komma in. Det första jag gjorde då var att ändra lösenordet till ett eget.

Jag försökte först bara sätta hårddisken i min egen dator, men då den var krypterad så gick det fetbort att gå vidare. Men via Microsoftkontot lyckades jag tillslut att komma in i datorn. Det var dock så mycket runtomkring då, precis som du har nu, så jag minns inte exakt alla steg...

Hoppas att det hjälper dig i åtminstone rätt riktning.