Inlägg

Inlägg som Roggo har skrivit i forumet
Av Roggo

@EBurkis: Jag får fram ^ med svensk tangentbord om jag håller ner Shift och trycker två gånger på tangenten till höger om Å. (Logitech G512)

Då får jag iofs två ^^ istället för ett ^ men jag kan ta bort den sista med backstegstangenten.

Av Roggo
Skrivet av Vangen:

Enda gratis är väl Apple's Final Cut.

Nej, den är inte gratis.

Av Roggo
Skrivet av Airikr:

Men en sak stör jag mig som innåt jävla helvete på! Jag kan nämligen inte ändra hur snabb reaktionen ska vara på textmarkörens förflyttningar med piltangenterna och när man ska ta bort någon text. Så som det är nu, så måste jag till exempel hålla ner Backspace-knappen och vänta i kanske en sekund, innan något ska hända. Efter det förflyttar sig textmarkören så snabbt som jag vill att den ska göra.

Här ställer du in det:

http://privat.bahnhof.se/wb792290/keyboard.png

Av Roggo
Skrivet av pskjonte:

Är det ominstallation som gäller ? Någon med liknande strul?

Jag har inga problem med med min trådlösa Xbox-controller men gjorde en ren installation istället för att uppgradera.

Av Roggo

"Nya" Edge som är byggd på Chromium har börjat utvecklas av Microsoft och finns att ladda ner nu. Den är bättre än den version av Edge som medföljer Win 10 idag tycker jag.

Det är inte svar på din fråga, men vill du köra Edge byggd på Chromium går det redan idag. Då får du båda på en gång, typ.

Download: https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/download
Blog: https://blogs.windows.com/msedgedev/2019/05/20/microsoft-edge...

Av Roggo
Skrivet av hellmix:

Blåste rent windows

Definiera "Blåst rent datorn".

Startade du installationen innefrån Windows eller bootade du datorn från USB-stickan och formaterade om C: och gjorde en helt ren installation? Min erfarenhet är att installera Windows innefrån Windows behåller en del smörja från det gamla Windows trots allt.

Din licens är knuten till hårdvaran i datorn och är inte beroende av att Windows redan är installerat. Man kan alltså formatera C: och ändå installera och aktivera Windows.

Av Roggo
Skrivet av Huggelito:

Moderkort: Supermicro x8dt6
Cpu: 2 stycken Xeon x5675 ( 6 cores 12 threads styck)

Är det samma stepping på processorerna?

Jag köpte en dator med dubbla Xeon X5450 från en firma som satte ihop datorer. Det var strul med den, bland annad med felkoder från moderkortet. Allt kokade ner till att dom köpt in två random Xeon X5450 som visade sig ha olika stepping. Att använda processorer med samma stepping löste alla problem och som jag förstått det så är det en tumregel att använda processorer med samma stepping när man kör multi CPU. Din processor är nyare, men jag tror att samma tumregel bör följas även idag.

Av Roggo
Skrivet av Roggo:

...När jag stänger ner datorn står det "Shutting down" men efter ett tag står det också "Avslutas". Likaså när jag startar dator, då står det nu "Välkommen" istället för "Welcome" som det alltid stått.

Svaret var att en helt ren installation löste det hela.

Jag har varit med om detta förut när man bara uppgraderat befintligt Win 10 med dom större vår/höstuppgraderingarna, att visa gamla funktioner inte riktigt fungerar längre eller att nya funktioner inte riktigt lirar som dom skall förräns man gör en helt ren installation.

Av Roggo
Skrivet av Dooley:

då vore det önskvärt att få ut det som typ en PDF-fil där varje meddelande i konversationen listas kronologiskt, och bara visar typ datum, klockslag, ämne, sändare/mottagare osv.

Jag använder både Outlook och Adobe Acrobat och jag kan exportera direkt till en pdf-fil och då ser det ut som på bilden. Nackdelen här är att Inkorgen får exporteras för sig och Skickat för sig så det kan bli svårt att följa en längre mejlväxling. Jag kan även exportera dom mejl jag markerar.

Här hittar du mer info: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&channel=crow...

Är det riktigt värdefullt hade jag personligen övervägt att köpa en billig prenumeration till Office 365 så har du Outlook och kan enkelt importera din .pst-fil för att välja vad du vill göra. Prenumerationerna går att köpa vid reor, black friday, mm hos alla återförsäljare, typ Komplett/Webbhallen, etc och kostar då ofta halva priset. Det kan det vara värt.

EDIT:
Eller hitta en version av Office 2016 på tex eBay så blir den en engångskostnad.

http://privat.bahnhof.se/wb792290/inkorg.png

Av Roggo

Är det någon mer som kör med Engelska som display language i Windows 10?

Jag uppdaterade från version 1809 till 1903 genom att bara uppdatera Windows och inte genom en hel ren installation. När jag stänger ner datorn står det "Shutting down" men efter ett tag står det också "Avslutas". Likaså när jag startar dator, då står det nu "Välkommen" istället för "Welcome" som det alltid stått.

Alla progam verkar dock oberörda, jag har fortfarande Task Manager, Explorer, Settings, mm.

Är det någon annan som ser samma sak?

Övrigt:
Att Svenska är ditlagt i "Preferred languages" på bilden nedan är enbart för att få tex Weather-appen att heta Väder, att få Maps-appen att heta "Kartor", mm. Det har aldrig påverkat språket på inloggning- eller avslutningsbilderna.

http://privat.bahnhof.se/wb792290/languages.png

Av Roggo
Skrivet av jorgen69:

Min dator tar inte den updaten.det står att drivrutiner saknas.

Vad står det när du klickar på "Click here for more information."? Där finns ofta lösningen, dvs vilken hårdvara det gäller.

Av Roggo

Jag uppdaterade för någon timme sedan och här fungerar allting bra än så länge inklusive Windowstangenter, tex, Win+D, Win+E, Win+X, etc, etc. Hoppas att det håller i sig.

Av Roggo
Skrivet av Dallen:

Måste vara så, finns vad jag vet bara på MSDN och Insider än så länge.

Såg precis att den nu är tillgänglig för alla: Nu finns Windows 10 May 2019 Update

Av Roggo

@alvarlagerlof: Här finns det: https://www.kingston.com/US/memory/search?DeviceType=7&Mfr=SM...

Inget går ju att köpa, men du har artikelnumren där och kan leta upp begagnade på ebay.com.

Av Roggo
Skrivet av AndersMort:

Någon som har ett förslag?

Dom kortkommandona måste man sätta dit manuellt innan man kan använda dom.

Klicka på Kategorier och välj Alla Kategorier och lägg till dom kategorier du vill använda i rutan Kortkommando:.

Förmodligen har Outlook kraschat och iom det återgått till fabriksinställningarna där inga kortkommandon till Kategorier är ditlagda.

Av Roggo
Skrivet av klirre:

Update för alla intresserade och ev. framtida sökningar: Jag ryckte loss alla små tangenter, lät bli de med stabiliseringsstag under, gjorde rent från hårstrån och damm. Sen dess funkar tangenten som vanligt, återuppstår problemet får jag skaffa isopropylalkohol.

Jag har liknande problem med ett Logitech G810 och undrar hur du gjorde rent. Var det genom att ta bort alla keys och sedan blåsa rent med tryckluft eller suga upp med dammsugare eller satt du och pillade med alla switchar individuellt med tex Topz?

Jag har redan beställt nya switchar men testar gärna din metod innan jag byter dom tre switchar som strular.

Av Roggo
Skrivet av Tsil9:

I nästan alla PCspel i vart fall finns ju en sån här möjlighet att koppla om tangenter och tecken. Det vore väl inte allt för konstigt om det någonstans fanns något program som gjorde motsvarande i Windows, frågan är i så fall bara var.

SharpKeys är kanske vad du söker: http://www.randyrants.com/category/sharpkeys

Där kan du mappa om tangenter friskt. Jag använde det själv när jag använde ett Mac-tangentbord till Windows och kunde då mappa upp vissa Windowstangenter/Windowsfunktioner till Mac-tangentbordet. Då kunde jag också lägga till knappar för att höja/sänka/tysta ljudet i datorn. Här kan du läsa om vad du kan göra och inte göra: https://github.com/randyrants/sharpkeys

Av Roggo
Skrivet av jimsan8923:

Kolla om dom har släppt nya för dig med kanske? Jag har msi som tillverkare.

Det är en HP Workstation Z440 så inget nytt släppt på väldigt länge. Nu när 1803 är installerad fungerar allt och när 1809 blir tillgänglig från MS igen gör jag en helt ren installation återigen vilket förmodligen är ett säkrare kort än att updatera innefrån Windows. Det är Realtekkretsar, inbyggt på moderkortet. Dom, Realtek, har nyare än HP så jag tar därifrån.

OT:
Jag vet inte hur många hundra datorer jag installerat utan problem genom åren, men den här gången gick allt helfel; Fel Windowsversion, Microsoft har numer plockat bort OneNote ur Officepaketet där alla mina lösenord finns, av någon anledning skapades det två användarkonton i Windows varav det jag installerade program under inte var administratör, nu blev dom senaste Adobeprogrammen inte installerade med fulla rättigheter vilket gjorde att dom fick tuppjuck.

Av Roggo
Skrivet av jimsan8923:

installerade den senast för en timme sen på min fars dator. så den finns tillgänglig.

O.k, men den finns inte tillgänglig via Media Creation Tool vad jag kan hitta. Jag hade tunnelseende i helgen och märkte aldrig att det var MediaCreationTool1803.exe jag laddade ner. Så när jag gjorde en ren installation blev jag paff när det var 1803 jag installerat och inte 1809. Länk: https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

När jag manuellt uppdaterade dator precis när 1809 kom fick jag problem med ljudet i vissa program och ville därför göra en helt ren installation av 1809. Försöker jag uppdatera datorn nu finns ingen 1809. (Win 10 Pro 64-bit)

Av Roggo

Nu är ju 1809 tillbakadragen sedan en tid och går inte att ladda ner längre. Har Microsoft skrivit någonstans när dom tror att den skall gå att ladda ner igen? Allt jag hittar är att den är borta för tillfället men inte "Den skall släppas xx/xx-2018."

Vet någon när 1809 blir tillgänglig igen?