Inlägg

Inlägg som DenSomKnackarPå har skrivit i forumet
Av DenSomKnackarPå

Så sjukt att den här artikeln kommer upp precis när jag haft det här problemet länge och försökt att lista ut varför.
Byggde en helt ny burk allting lirade köpte till en 1440p AOC skärm.
Menar _varje_ gång jag ställde mig upp eller satte mig ner så fick jag en så ordentligt stöt att 1440p skärmen slocknade. Jag prövade _ALLT_ ta it och ur komponenter (för jag trodde att mitt bygge var fel på) testade byta kablar etc och utan resultat. Lämnade även tillbaka skärmen jag köpte(den hade såklart en död pixel också vid första uppstart) men även med den nya skärmen så upplevde jag samma problem fram tills jag testade att byta stol för jag fick en ny av en god vän och DÅ slutade problemet helt...

Synd att jag inte hittade den här artikeln tidigare och blir inga fler IKEA stolar det kan jag lova.

Eventuella stavfel skyller jag på autocorrect

Av DenSomKnackarPå

Nästan enbart Shadowplay

Av DenSomKnackarPå

Jag har själv precis införskaffat ett 4070 Ti MSI Ventus 3 OC och det presterar galet bra i 1440p. Kör även samma CPU fast i7 13700F.

Av DenSomKnackarPå
Skrivet av Johoppsan:

Så vilken bank borde man ha? Vill ha lönekonton, bank-id osv där

SEB 🤔?

Av DenSomKnackarPå

Köpa krypto med Apple Pay + LSF?

Halloj! Har en liten klurig fråga, då jag har Länsförsäkringar som bank så har dom sen en tid tillbaka bestämt sig för att total neka alla köp av krypto etc…

Men idag när jag gick in på Kraken för att kika på mina tidigare köp så såg jag att dom erbjuder köp via Apple Pay numera vilket fick mig att fundera, kan jag köpa med Apple Pay utan att banken blir grinig pga krypto köp eller finns det risk för problem där?

Med vänlig hälsning,
DSKP

Av DenSomKnackarPå

-BTC till Länsförsäkringar-

Hej!

Jag har en fråga som jag nyligen blev medveten om. Jag har en del kryptovalutor sen ett tag tillbaka. Var i kontakt med min bank idag Länsförsäkringar där jag fick reda på att dom har bannlyst kryptovalutor köp/sälj.

Hur går jag tillväga nu (om jag bestämmer mig för att sälja framöver)?

Vad jag förstår så fungerar det att göra SEPA överföring till te.x SEB? (Planerar att byta från LF inom kort pga detta + lite annat)

Om det skulle bli "akut" kan jag då införskaffa revolut och göra följande. Kraken > Revolut > LF (eller bara lämna pengarna på ett revolut konto)?. Någon som har testat det/vet om det skulle vara en legitim lösning?

Jag är fullt medveten om att man behöver skatta 30% och allt var det innebär. Då dessa pengarna är hundra procent lagliga så har jag inga bekymmer att skatta på vinsten, men det är en diskussion för en annan tråd.

Revolut fungerar som "klarna"? eller har jag fel.

Tack på förhand

Av DenSomKnackarPå
Skrivet av PatrickP:

Jag har inte revolut själv, men jag har förstått det som att det till och med är enklare än så. Man säljer sin krypto på en exchange, sedan för över till sitt revolut-konto och sedan för över därifrån till sin vanliga bank. Då ser de bara att det kommer från revolut och inte att ursprunget är krypto.

Ett annat sätt är att sälja till privatpersoner som betalar med swish. Det kan man göra på t.ex. Localbitcoins. Nackdelen är att man tappar några procent då de som köper på Localbitcoins ofta vill gå med vinst

Det är jävligt tråkigt att bankerna håller på såhär, vi är många i Sverige med samma problem, tyvärr

Tusen tack för ditt svar! Då får jag göra så. Undrar bara om min bank som är LF kommer undra var dessa pengar kommer ifrån och jag har då inga konstigheter med att redovisa det. Bara dom inte försöker frysa mina pengar eller mitt konto.

Någon som har revolut här som har testat detta och kan konfimera att det fungerar?

Av DenSomKnackarPå

Men för att fortsätta diskussionen. Hur gör vi då? Om man har BTC och vill sälja dom. Då jag själv har en riktigt piss bank som inte tillåter krypto överhuvudetaget så undrar jag vad nästa steg är. Jag förstår att dom vill ha 30% skatt på vinsten men om vi bortser från det och fokuserar på problemet det faktiskt handlar om.

Hur gör ni när ni sålt av eran krypto för att sedan få det i FIAT? Någon nämnde revolut. Betyder det att man då ska sälja sina BTC via en exchange - sedan flytta pengarna till revolut - och använda sig utav revolut för kommande köp?

Av DenSomKnackarPå

Jag är med att man måste betala skatt. Men frågan är mer, eftersom jag har LF är det ett bättre alternativ (för stunden) att skaffa revolut - föra över pengarna dit (om man måste) och sedan göra köp därifrån? Eller är det bättre att överföra pengarna till min fru som har SEB?

Av DenSomKnackarPå

Var i kontakt med LF idag. Jag gjorde ett större köp av BTC för ett par månader sedan och ville igen inhandla lite mer BTC + andra kryptovalutor. Satt i kö och blev meddelad att "det är förbjudet pga penningtvätt" "om ditt tidigare köp har gått igenom så är det inget vi kan göra åt det, men se till att inte göra det igen bara för då kan vi stänga till LF konto" - Kändes mer som ett hot från deras sida om något.

Om jag nu vill casha ut mina BTC från Kraken, är det enklast då att göra som ni många säger att skapa ett revolut konto och göra följande.

Kraken > Revolut > Revolut > LF? (Antar att jag inte kan ta hela summen direkt utan måste ta små summor?)
Om jag anger min frus SEB konto på Kraken och sedan för SEPA överför pengarna till henne och hon sedan swishar mig, är det något som skulle fungera att göra?

PS. Eftersom detta kom som en chock så är jag på jakt att byta till SEB som accepterar kryptoköp och sälj.

Av DenSomKnackarPå

Har återigen funnit kärleken för csgo..... ångrar mig redan nu

Av DenSomKnackarPå

Qnap och Säkerheten + bonus fråga.

Om man enbart har enheten öppen mot internet för "Plex"
Vad finns det för risker då? Självklart kör jag ett starkt lösenord + authy authenticator för att kunna logga in på Naset.

Har såklart bytt standard porten för plex applikationen men med en port scanning så går det ju enkelt att ta reda på.

Fråga 2

Har letat efter bra svar gällande denna frågan men tycks inte riktigt få ett bra svar på det och därav ställer jag frågan här också.

Jag har enbart Plex öppet utåt så familjemedlemmar osv kan komma åt innehållet. Har endast öppnat den porten ut mot internet, så frågan är - Om någon skulle lyckas port scanna och komma åt vilken port som är öppen vad är det för innehåll dom kan ta del av då? Är det enbart foldern som innehåller plex media eller kan dom på så sätt komma åt och bryta sig vidare in i hela Qnap Naset? Eller kommer dom enbart åt mitt "plex" konto?

Självklart använder jag starkt autentisering på Plex med starkt lösenord + Authy authenticator även där.