Inlägg

Inlägg som Vinewood har skrivit i forumet
Av Vinewood
Skrivet av Alastor Moody:

Knappt 500 kr över budgeten. Hittade inget vasst under detta.

https://www.komplett.se/product/1249905/dator-surfplatta/dato...

Oh, tackar! Hade valt datorn nedan om du inte hade länkat denna. Blir förmodligen den du länkade!

https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datorer/lapt...

Av Vinewood

Arbetsdator max 6k

Hej,

Söker efter en dator till företaget. Det kommer inte spelas på den. Det kommer skapas och redigeras videoklipp för instagram och andra sociala medier genom att använda Canva, använda bokföringsprogram, titta på livestreams, titta på film, kommunicera via zoom, whatsapp och skype etc.

Skärmen ska vara 14 tum eller mindre, så lätt som möjligt, helst pekdon och minimum 8 gb ram.

Förslag på något bra under black friday?

Av Vinewood
Skrivet av RekiN:

Är detta början på skapandet av T1000?

Förmodligen. Det dröjer inte länge innan Skynet (chatgpt) "kommer till liv "

Av Vinewood

Hade samma problem som dig. Är din hårddisk gpt?

Av Vinewood
Skrivet av MrB123:

brist och brist .... tror Nvidia håller inne på korten lite för att skapa en brist
jag gissar att priserna kommer sjunka som det var för tiden innan gpu mining
när alla vi som inte kan vänta har köpt. dock oklart
men hela pris grejen är skapa av Nvidia

Ja, jag tror att de heller inne med korten pga de vill att förra generationen också ska sälja. Om de hade maxat antalet så hade förra generationen sjunkit kontinuerligt och de hade haft låg/ingen marginal. Så fort lagret på de gamla börjar ta slut kommer de antagligen maxa antalet kort. Dessa priser kommer nog håll i sig i minst ett år tror jag. Jag tror dessutom att det inte kommer någon 5-serie nästa år.

Av Vinewood
Skrivet av Lodisen:

Använder samtliga portar på grafikkortet, men kablar/skärmar har bytts under tidens gång och problemen kvarstår.

Temperaturerna ligger bra till. Har ett Red Devil, så det går väldigt svalt.
Underklock gör ingen skillnad, och installerar om Windows runt var tredje månad, så inga drivisar som ligger kvar.

Hur ofta råkar du ut för det?

Några gånger om dagen varje dag. Händer när jag spelar på ena skärmen och t.ex kollar en stream på den andra skärmen. Riktigt störigt.

Av Vinewood
Skrivet av Lodisen:

Mitt 6900 XT har haft lite problem sista tiden.

Titt som tätt så blir skärmen helt grå och jag måste dra Shift + CTRL + Win + B (Reset drivers), så kommer den igång igen efter 30sekunder.

Förr hände det ~5-6 gånger om dagen, men efter drivisarna uppdaterades har det blivit färre.
Det händer nu mer nästan utestlutande om jag har ett spel uppe och gör något annat på en annan skärm, som att glo på youtube ller liknande.

Är det något bekymmer ni andra AMD-användare har, eller är mitt graffe defekt?

Har exakt samma problem som dig. Detta hände inte för ett halvår sedan. Jag har inte gjort några förändringar sen dess förutom att uppdatera drivrutinerna.

Av Vinewood
Skrivet av Maximo:

Min dator får blackscreen typ en gång per dag till synes helt random sen jag installerade den här drivrutinen, allt verkar fungera som vanligt men det matas inte ut någon bild över huvud taget förns jag har startat om datorn. Har samma överklock som alltid men har också provat köra allt stock utan skillnad. Tempsen går aldrig över 70c på något. Har uppdaterat allt som går att uppdatera (GPU drivare, chipset, bios, windows...) Jag är clueless.

5950x CPU, 6900XT GPU, Asus crosshair dark hero moderkaka.

Om någon har någon ide vore det kul att höra.

Händer samma sak för mig. Som en skribent påstod, händer det när jag har fullscreen. I mitt fall har jag twitch fullscreen på ena skärmen och på andra skärmen spelar jag (i full screen). Har aldrig tidigsre hänt förrän de två-tre senaste uppdateringarna.
Får vänta ca 15 sekunder innan skärmarna återställer sig och jag får något felmeddelande från amd.

Av Vinewood
Skrivet av Rouge of Darkness:

eftersom ditt grafikkort verkar gå varmare vid spelande kan det ev vara damm som bränns alternativt att komponenterna ger ifrån sig lite doft när de blir ordentligt varma.

både damm och varma komponenter kan ge ifrån sig en bränd doft olika men väldigt unik speciellt varm elektronik doften när man väl inser vad det är och man kommer känna igen den sen var man än stöter på den.

lukta på ett gammalt kretskort i en förstärkare eller liknande som gått lite halvvarmt sen typ 70talet med feta ytmonterade resistorer så kommer du troligen känna en liknande doft.

även typ en hårtork kan ge ifrån sig en liknande varm elektronikdoft iom att värmeelementet i princip bara är en väldigt lång tunn resistor.

skulle dock kolla över luftcirkulationen runt kortet 93°c låter högt och brukar vara i krokarna där grafikkort generellt börjar throttla kortet rätt hårt för att försöka rädda sig självt.

låter i mina öron som att kortet har lite halvsvårt att andas.

tomshardware´s review på kortet så hamnade det ju i runda slängar runt 75-80°c i furmark vilket brukar vara relativt tungt för grafikkort och lätt nå temperaturer där kortet efterfrågar 100% på fläktarna vilket det troligen gör runt 80-85+ nånting.
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/ghiXiriHiWyzfgaqSBPUD-1908-80.png

93° är helt normalt och kortet börjar inte throttla förrän vid ca 110°. Kan tillägga att när jag använde
min nybyggda dator så gav den ifrån sig en en liknande lukt som du och ts pratar om. Den försvann dock efter ett tag.

Av Vinewood
Skrivet av Haglund:

Det var inte mig du frågade, men jag antar att man inte vill köpa ett LHR-kort över ett icke LHR-kort pga andrahandsvärdet, oavsett om man ska använda kortet till mining eller ej.

Det är väl inte så att majoriteten av alla som köper grafikkort är miners? Att ett kort är lhr borde vara till fördel för säljare eftersom de flesta inte är miners och kan vara hyfsat säkra på att kortet inte har använts till mining. Förstår inte varför folk tänker så bakvänt :S

Av Vinewood
Skrivet av Reiker:

Verkar som att AMD äntligen fixat VRAM klockhastigheten i drivrutinerna. Nu klockar mitt RX 6800 ner VRAM i windows till nästan ingenting. Har man mer än en skärm så är det fortfarande hög VRAM clock i idle, men med en skärm är det fixat. Nu slipper man custom-upplösningar. Wohooo!

Själv har jag en 240hz gamingskärm och en 60hz. Är båda påslagna ligger den på 1990mhz men slår jag av 60hz-skärmen, så ligger memory clock på runt omkring 20mhz eller lägre. Vad jag har läst mig till är att det är helt normalt enligt amd.

Av Vinewood
Skrivet av Cypress_86:

Ovanligt stor prissänkning på en fyndvara.
Hoppas det inte dras med typ extrem coilwhine eller nått sånt och att det är därför det är tillbakalämnat.

Det är rätt vanligt med coilwhine på högpreseterande kort. Så länge den inte "skriker" tycker jag den bör behållas.

Av Vinewood
Skrivet av clnr:

Hur ser man skillnad?

Gamers gör kullerbyttor på trottoaren och slänger cola-burkar som om de vore handgranater medans de utbrister "fire in the hole".

Scalpers går runt med plakat i stil med " sista 3090 på jorden, endast 459 995 kr"

Miners går runt i labbrockar och solglasögon i mörker.

Av Vinewood

6900 XT, Ryzen 5600x| Stock settings

Total score: 16616
Graphics: 20564
CPU: 7959

Av Vinewood
Skrivet av Ringman:

Korkat hade varit bättre att släppa korten online.

Släpp dem online och ha något krav på att kontot måste vara minst 1 månad gammalt och att det måste finnas minst ett tidigare köp registrerat på kontot, för att få köpa ett av dessa kort.
Det skulle nog filtrera bort alla bottar och de flesta miners med.

Absolut, det hjälper. Men Det finns ytterligare fördelar genom att sälja de via butik. Ett par anledningar är minimal chans i förhållande till onlineköp, att en person kan köpa fler än ett kort. Dessutom ökar ju chansen till merförsäljning i butik. Tror definitivt att Webbhallen har tänkt igenom det noga. Hade priserna legat på 3-5k+ hade de nog släppt de online med någon form av krav kan jag tänka mig.

Av Vinewood

Ryzen 5600x|XFX 6900xt Merc black edt

Sampler Feedback off: 500,24
Sampler Feedback on: 496,74
Difference: -0,7

Av Vinewood

Har nu använt den senaste drivern för mitt 6900xt i några dagar. Allt funkar precis som vanligt. Har inte stött på några problem än så länge.

Av Vinewood

Ny uppdatering finns att ladda ner för er som inte har gjort det.

Av Vinewood
Skrivet av MarcusW:

Jag har ett Fractal Design Define R5 med två 140mm i fronten och en 140mm i botten som suger in luft (båda genom dammfilter), samt en utblås på baksidan (plus två fläktar på CPU-kylaren som blåser luft mot utblås-fläkten). Kör 2550Mhz max frequency, 1050mV, 2150Mhz på minnet och +15% power limit. Ovansidan på chassit blir rätt varmt efter lite spelande, men tror inte CPU eller GPU blir särskilt mycket varmare med tiden.

Jag har för mig att jag försökte undervolta lite och sänka frekvensen, men tror inte jag lyckades få nåt under 1050mV att bli stabilt alls.

Hade ett 6800 xt innan jag bytte upp mig till ett 6900 xt. Minns att jag undervoltade till 1060 och det låg stabilt där med fina temps. Värt ett försök

Av Vinewood
Skrivet av Aeig:

Vad har du för chassi? Har du ändrat något i Radeon Settings?

Jag har ett RX 6900XT från XFX, Merc319 Black, massivt kort som trots sin storlek blir ganska varmt.

Därför har jag istället undervoltat kortet och justerat frekvenskurvan nedåt, kör 1150mv och 1950-2150MHz med +15% powerlimit.

Högsta temperaturer nu är cirka 50-60c på kärnan och 65-70c på hot spot efter timmar av spelande. Prestandan minskade med endast 4-6% i olika titlar och det är ej märkbart för upplevelsen men kortet går mycket tystare och svalare.

Mvh

Har ett likadant kort. Vad låg dina temperaturer på innan? Hade du coilwhine innan?