Inlägg

Inlägg som Hirox har skrivit i forumet
Av Hirox

Redigeringsdator för 4k-videos

Tja!

Söker efter en bra redigeringsdator som jag kan redigera mina 2k/4k videos i (filmar mycket med drönare) och tänkte se om någon här har något som passar mig och mina behov.

500Gb till 1Tb i minne är egentligen max det jag behöver då jag kommer använda externa diskar för filerna jag redigerar, dvs, kommer inte ha mycket filer på datorn förutom programmen jag använder, resten kommer ligga på andra diskar såfort mina videos är klara.

Huvudsaken är att jag kan jobba med 4k-videos utan att det laggar eller att andra problem uppstår under redigering.

PC Är vad jag främst är ute efter, men om jag kan få ett snuskigt kap på en bra Mac så är det inte uteslutet.

Min Budget är ca. 25.000kr

Mvh. Niko

Läs hela annonsen här

Av Hirox

Hej, jag är "kompisen" som behöver datorn, och jag undrar nu, måste jag verkligen ha en dator för över 20 lax för detta? Jag kan ingenting om datorer, men förstår givetvis att en kraftfullare (dyrare) dator klarar mer än vad en billigare gör, men om vi skulle se på det från perspektivet gällande vad som "krävs" för att redigera videos i 2-4k, så borde väl det finnas alternativ under 15k också? Jag menar, jag behöver inte ha 4k i tidslinjen under redigeringen, sålänge jag kan arbeta med klippen och få till schyssta videos så är det egentligen det ända jag behöver. Min budget är ca. 20 000kr och detta är enbart för videoredigering, och såfort jag är klar med redigeringen så kommer jag ladda upp det eller föra över det på en extern disk. kommer inte ha spel eller andra program förutom det som rör själva redigeringen. Tack på förhand!