Inlägg

Inlägg som nystan har skrivit i forumet
Av nystan

Hur kan du tro att en troende muslim/kristen/jude inte skulle kunna ta till sig evolutions teorin?
Ett bra exempel på det är en klasskamrat till mig, han är troende kristen (på riktigt) men ändå läser han en naturvetenskapligt inriktad utbildning, det finns väldigt många såna personer. Bara för att man är troende betyder det inte att man är dum i huvudet och inte inser att evolutionen tog plats.

De som tror att jorden bara är ett par tusen år gammal är en liten men högljudd (mycket media uppmärksamhet pga deras extrema hållning) grupp.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maxkill
http://www.youtube.com/watch?v=NK91QDeRReo
kanske inte så wacko trots allt då alltså?

Jo det är det, du kan omöjligt få ut mer energi än vad du stoppar in. Energin kommer någonstans ifrån.
Batterierna som nyheten handlar om är just batterier, det laddas upp och lagrar energi som sedan kan släppas ut vid ett senare tillfälle, det har ingenting med någon slags "gratis energi" att göra.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pellias
Jag är vegetarian.

Att sopsortera, agera klimatsmart och sånt är bara kostsamt och onödigt.

Hur kan du säga att det är onödigt att sopsortera och agera klimatsmart?

Sopsortering är väldigt bra för man kan återanvända mycket av de sopor vi producerar istället för att bränna allt, alltså det är ej onödigt.

Och att agera klimatsmart är kan ju inte ses som annat än kostnads effektivt, i alla fall till stor del. Tänk alla miljöprodukter ofta drar mycket mindre ström => mindre elräkning för dig. Hur är det kostsamt på något sätt?

Av nystan

En anledning till att man använder ordet Community istället för svenska varianter som t.ex. gemenskap, samhälla och liknande är att 'community' betyder så mycket mer. Det är starkt förknippat med en internetbaserad gemenskap, det är mycket enklare att hänvisa till ett 'community', då förstår alla direkt vad man menar, gentemot en 'internetbaserad gemenskap' som mest skulle skapa frågetecken hos gemene man.

@Printscreen: Det är helt förkastligt med människor som klagar på att man använder ordet konfirmera i det svenska språket.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Tagit ställning i frågan spelar ju ingen roll. Antagligen är man emot den, för den eller så vet man inte/bryr sig inte. M.a.o så stämmer det inte att en klar majoritet är emot förslaget.

Ett problem med att göra en sån undersökning är att allmänheten i allmänhet inte är införstådd i riskerna som finns i IPRED, FRA och liknande förslag. Väldigt många litar blint på sina valda politiker.
Och att det finns en outbildad allmänhet som inte vet om riskerna/vad det handlar om gör inte förslagen bättre.

Angående all denna sorts diskussion. Varför ska vi konsumenter hjälpa skivbolag att hitta sätt att få oss att vilja köpa musik igen, av ren självbevarelsedrift så borde de forska och utveckla nya system. Det är sorgligt att våra folkvalda politiker inte förstår att det är musikbolagens eget problem, de borde inte få hjälp av lagstiftning för att överleva. Kan de inte klara sig så får de helt enkelt dö och låta entreprenörer med nya smarta och bra idéer komma till tals.

Men nu är det så att vi konsumenter hela tiden försöker hjälpa skivbolagen att hitta nya sätt, men inte fan lyssnar de på oss. De är så nöjda med att det finns politiker som är beredda att lagstifta så att de kan överleva.

Av nystan

Sympathy for Mr. Vengeance
Väldigt intressant film, på temat hämnd.
Det blev dock lite snurrigt för mig för att jag trodde ett tag att systern och flickvännen var samma person, men det klarnade mot slutet Skyller det på att jag inte förstår språket (som tur är så pratar dom inte så mycket) och hade undermåliga subs.

Jag har tänkt kolla igenom hela denna trilogin med filmer och jag hoppas att dom andra två är lika bra som denna!

Av nystan

Jag köpte mig en http://www.dustinhome.se/pd_5010145665.aspx (320GB) för att uppgradera i min Macbook (från 120GB), jag gjorde så att jag klonade disken som satt i Macen till en extern disk mha SuperDuper!. Sen plockade jag i den nya disken i Macbooken och startade datorn från den externa disken och klonade över från den externa till den nya interna (med SuperDuper! igen).

Nu ser jag att du kanske vill ominstallera OS X också, då får man göra annorlunda, men om du inte vill ominstallera så fungerar det att göra som jag gjorde.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
Revenge trilogin av Park Chan-wook.

Fan, TACK SÅ MYCKET! Har letat efter vad de filmerna heter ett bra tag nu

Så till helgens filmer.

Det var pi-dagen i lördags (3/14 that is) så jag passade på att se filmen med samma namn (Pi). Konspirationsteorier, judar(, judar med mycket skägg), börsmarknaden, datorer, matematik, pi, implantat? i huvuded och numerologi, fan frågan är om det kan bli skummare.

Natural Born Killers, försökte se denna filmen för ett ganska bra tag sen, och som med andra filmer jag stänger av för tidigt så visar det sig vara en riktigt toppen rulle (ett annat exempel på det är A Clockwork Orange som jag gav upp efter 5 min)! Temat människans ondska är alltid intressant, och våld är på film är inte fel det heller.

There Will Be Blood bra rulle men inte så bra som jag trodde att den skulle vara. Hade förväntat mig mer, man tack och lov så fick man blod i slutet!

Ang. Låt Den Rätte Komma In så håller jag med gammarayburst om att det var rätt val att utesluta vissa delar av boken, det hade blivit väldigt skumt om de hade varit med.

Av nystan

Ja visst är det helt sinnessjukt, vilka idioter det finns. Att människor sen kollar på det är nästan ännu värre.

Läste denna intervjun för ett tag sen och det var lite intressant att höra lite från "den andra sidan".
http://www.randi.org/site/index.php/swift-blog/457-ghost-hunt...

Av nystan

Tangenterna kan vara slitage kanske, man använder antagligen mellanslag mycket mer än alla andra knappar.

Av nystan

Safari (v3.2.1): 707
Under OS X 10.5
Körde dock inte under optimala förhållanden, med en hel del tunga sidor uppe och ett par flashsidor.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
Underbart.
Jag skulle gära se att diskar gick över mer till pci-e portar istället för sata.

Varför skulle du vilja se det? Det är bra om det finns några överkomliga pci-e diskar men med tanke på att antalet pci-e portar är väldigt begränsat på dagens moderkort, minus platsen för grafikkort och ljudkort.
Så är det nog bra om det fortsätts med sata ett bra tag till, tills det kommer ett bättre gränssnitt.

Av nystan

Lock Stock and Two Smoking Barrels
Snatch
RocknRolla

Är väldigt värda att se om du inte redan gjort det!

Av nystan

Jag tror inte på gud, för mig finns det inte tillräckligt med bevis och därför väljer jag det mest troliga.

Av nystan

Vad jag inte kan förstå är varför man ska låta hönan som dött alternativt slutat värpa guldägg fortsätta tjäna pengar på gamla ägg
Det finns ingen rationell anledning till varför det ska vara så.

Av nystan

Men dom gamla rävarna från 60 och 70 talet har tjänat tillräckligt med pengar redan. Och kan kan de inte tjäna pengar på ny musik längre så får de allt ta att hitta något annat att göra.
Enligt min åsikt så bör ingen ha rätt, lagstiftat rätt, till att tjäna pengar på material som skapades för 50 år sedan, ett argument som ofta används av de som förespråkar en längre upphovsrätt.

Främst så är det skivbolagen som vill ha längre upphovsrätts skydd, de vill fortsätta kunna tjäna pengar på tidiga Beatles och Elvis och liknande musik som börjar närma sig 50 strecket.

Sen tror jag inte artisten som har gör en låt när han/hon är 20 bryr som om den är skyddad tills han/hon är 70 eller 120 år gammal (och antagligen död).

Med tanke på att mycket ny musik som görs också är till stor del samplingar från äldre låtar så skulle en längre upphovsrätt ej gynna nyskapande.

Summa summarum, att förlänga upphovsrätten till 95 år är absurt och endast skivbolag (och möjligtvis några få artister) som kommer att tjäna på det.

Edit: Formuleringar och adderingar.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saddam
Så jag anser inte att jag kommer med överdrivet reklamsnack? Detta är verkligen unika saker man kan göra, kombon ZFS + virtualisering är unik. Försök göra allt detta i VMware? Det har aldrig funnits något som ZFS tidigare. Visst kan du göra snapshots i Linux, men de virtuella maskinerna i Linux pratar inte med snapshots, de känner inte till, och har problem att använda snapshots så sömlöst som Zones gör. Och även, i Linux kan du totalt göra typ 32 snaphots, inte flera.

Ursäkta att jag svara på din wall of text, vill inte störa tråden mer än nödvändigt.
Men som Nillon sa så jämför du äpplen med päron. VMWare är inte tänkt att fungerar så som Zones gör. I VMWare emulerar du en hel maskin och kan då virtualisera mångt fler OS. Det är en av VMWares styrkor, Zones styrkor har du snällt radat upp för oss ett par gånger nu.
Så kan vi gemensamt hålla med om att det inte finns någon mening i att jämföra VMWare och Zones?

On Topic:
Om du vill ha en stabil och mysig Linux dist, men som ändå har up to date paket, välj Debian testing.
Men om du är intresserad av att köra FW eller router på den också någon gång i framtiden kanske det är värt att lära sig/köra Free/OpenBSD redan från början.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ang3r
Den serien som har tagit mig med storm är The Sopranos. Helt klart den bästa serien som jag någonsin har gjort. Visst Säsong 3 är ju lite seg med tanke på att dom äter ungefär 60% av tiden.

På tal om Sopranos, kolla detta klipp. http://vimeo.com/2998698?pg=embed&sec=

Av nystan

Maxkill, jag ser att du hela tiden ändrar på din definition av vad NLP är.
Nu säger du att det enda NLP gör/är/säger/betyder är att vi ser/hör/känner saker i vårt huvud, att det är så vi tänker. Innan var NLP när man ändrade "undermedvetna processer" och innan det något helt annat.
Kan du inte bestämma dig för vad NLP gör/är/säger/betyder eller är det något sorts alltäckande koncept som innehåller allt som har med hur vi tänker/ser/behandlar information?

Av nystan

Heroes – Helt underbar Håller med om att Sylar är den ultimataste karaktären ever, man vill bara se mer av honom!
The Big Bang Theory – Geek humor och annat trams, komiskt!
How I Met Your Mother – Väldigt rolig serie, men den är lite cheesy och jobbig ibland.
Och sen Chuck, trevlig serie men den är också lite jobbig ibland. Men helt klart sevärd.
CSI kollar jag på också, men det känns som om dom har bytt ut nästan alla intressanta karaktärer så det är inte riktigt samma sak längre, men det är fortfarande underhållande.

Det var då dom serierna som går just nu. Det finns många serier som inte sänds nya avsnitt av som man absolut måste se.
Doctor Who (ett måste), Dexter, The IT Crowd (geekhumor igen), Californication, Entourage, Weeds, Eureka, The Shield (iaf de tidigare säsongerna)