Inlägg

Inlägg som nystan har skrivit i forumet
Av nystan

Jag tror inte att den franska upphovsrättsmaffian kommer att säga nej till en jävla massa skadestånd vid sidan av avstängningen.

Funkar det verkligen så den svenska upphovsrättsmaffian kan godtyckligt kräva pengar av ägaren av abonnemanget? Kräver inte lagen att det är den som har begått brottet som också blir den som straffas?

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yngwie_Malmsteen
De är alltså vettigare än Svenskar(!)

Viktigt att poängtera är att denna HADOPI lag var/är ännu värre än IPRED lagen som är implementerad i Sverige. Jag hoppas att om ett liknande förslag kom upp i den svenska riksdagen så skulle ledamöterna inte tveka på att rösta ner det, vad deras moderparti än säger.

Edit:
Skillnader mellan HADOPI och svenska IPRED är bland annat att HADOPI skulle stänga av fildelare och göra ägaren av internetabonnemanget skyldig till alla brott som begås genom det.

Av nystan

Dirty Dancing?

Av nystan

12.

http://mathbin.net/equations/7423_0.png

13. är en vanlig aritmetisk serie.

http://mathbin.net/equations/7422_0.png

d är i ditt fall 4, a1 är också givet och n är 50.

14. Talet som står över sigma tecknet visar hur många tal det finns i serien. Det som står under är utgångsvärdet på k, och det som står till höger är hur varje tal i serien ser ut.
Exempel:

http://mathbin.net/equations/7425_0.png

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weestman
Jag behöver lite hjälp. Har varit sjuk en massa (SANT!) och missat en del. Har en inlämning och dum som jag är har jag glömt matteboken. Så har 3 uppgifter jag vill ha hjälp med, 2 lite enklare och en svårare.

Av nystan

Om du nu inte har extrema lagrings utrymmes problem eller sinnesjukt kopiösa mängder med bilder, vore det då inte lättare, snabbare och bättre på alla sätt att rendera de 5 olika storlekarna från början?
(Med tanke på att man kan komprimera ganska hårt och således få ner storleken mycket, om ngn vill ha original så kan man välja att ladda ner det istället. Iofs så går det inte om det krävs bra kvalitet på alla 5 kopior.)

Problemet med att göra saker när det requestas av användaren är ju att det tar tid innan det är klart och användaren kan kolla på bilderna/ladda ner zippen. Sen om ett par användare vill ladda ner ett par olika zip filer samtidigt tror jag att man kan räkna med ganska långsamma händelser.

Av nystan

@hagbard
Om man implementerar din struktur. Är det då inte väldigt ineffektivt om man vill kolla upp vilka medlemmar som tillhör en specifik grupp, som det ser ut i din struktur så måste man söka igenom varje användare och kolla om denna tillhör gruppen.
Vore det inte då bättre att ha en kollektion av användare i 'grupp' entiteten, med tanke på att det antagligen kommer att finnas mycket färre grupper än användare.

Av nystan

Jag är lite intresserad av Civ. Datateknik, men det finns på så många olika skolor. Vilken skola är det bästa valet, eller är utbildningarna likvärdiga och det mest handlar om val av stad?

Av nystan

Det är lite tråkigt att det går så långsamt ibland.
Som jag har förstått det om det inte kommit någon ny gissning/bild på 4h så får vem som helst lägga upp en ny, och därför gör jag det.

http://pici.se/pictures/DXAvFOfDY.png

Av nystan

Efter vad jag har läst mig till, bla på IMDB, så låg det till så att det planerades som en film, de tre sista delarna. Men de fick dela på dom för att det skulle få vettig längd. (men det kan finnas anledning till att tvivla på min källa, kanske)

Och antagligen så är "episoderna" en efter konstruktion.

Av nystan

Så länge folk vet att funktionen finns där och att den går att använda genom en access key så är det nog inga problem. Det kan ju dock vara förvirrande att det finns funktioner utan någon visuell förankring.

Av nystan

Ett problem med Dalai Lama är att han själv är/var en del av den nästintill feudalistiska överklass som förtryckte det tibetanska folket innan kineserna kom. (OBS, jag menar inte att ett förtryck som ersätts med ett annat är bra, Tibet borde bli fritt men jag tycker inte vad hans Helighet Dalai Lama borde styra landet)

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av murkaz
Vad heter filmen efter Oldboy?

Sympathy for Lady Vengeance heter den, och jag såg den igår och kan rapportera att den inte är sämre än de andra två filmerna.

Sen såg jag också Eternal Sunshine of the Spotless Mind igår. Det är första gången jag har sett Jim Carrey spela en seriös roll, och han var absolut inte dålig på det. Väldigt bra film också!

Av nystan

Oldboy
Andra delen i hämnd trilogin av Chan-wook Park är verkligen ingen besvikelse. Oldboy är bättre än Sympathy for Mr. Vengeance, den första delen, och nu återstår bara att se den sista också.

The Astronaut Farmer
Den har dykt upp ganska många gånger i Movie-quiz tråden så det fick bli att se den. Jag tycker att den börjar ganska svagt men den blir mycket bättre ju längre in i filmen man kommer.

Lost in Translation
Jag blev lite lurad först och trodde att det skulle vara en dussinkomedi, scenerna i början med Bill Murray passade väldigt bra in på filmens titel, men tack och lov så blev det inte så. Under de sista 2/3 av filmen så vänds handlingen om och det blir väldigt mycket mer intressant, efter det satt jag som klistrad.

Av nystan

@space age: Det är väl ganska självklart att du som vanlig användare inte kan ändra ägare på en fil, det vore absurt om man helt plötsligt skulle kunna ge bort sina filer till andra användare.

Av nystan

En sak jag inte kan förstå är hur de som gör den grafiska biten i IE tänker. Man har den vanliga fönsterramen omkring men sen inuti den så stoppar man in en slags oldschool Windows XP meny, det ser sjukt fel ut och som om att man bara har en wrapper kring en XP produkt för att köra den i Vista/W7/whatever.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Därför att det går ut över andra. Det vet du väl? Varför frågar du ens?

Kom att tänka på att det var lite dumt uttryckt av mig. Jag menar att själva hyckleriet i sig inte går ut över andra människor, och att attackera själva hyckleriet är bara onödigt.

Självklart vet jag att religion påverkar andra människor än de troende själva, ofta på ett mycket dåligt sätt.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sando
Han är en hycklare eftersom evolutionen motsäger skapelseberättelsen (pratar bara om den judiska/kristna/muslimska nu), och om man då erkänner att den inte stämmer... varför ska man tro på något av det andra som står i religionernas heliga böcker?

Jag är själv ateist men är det inte möjligt att det står en osanning i en bok där det också finns sanning.

Men jag tror att det modern kristendom tar från bibeln är för det mesta de moraliska och etiska budskap den innehåller, till viss del iaf.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
http://sv.wikipedia.org/wiki/Majoritetsregering

EDIT:

I presidentvalet i Frankrike vann Sarkosy (stavning?) första valet, men det blev omval. Varför? Jo, för att han hade inte klar majoritet utav rösterna, dvs över 50 % och det blev en andra valomgång med endast 2 kandidater. Hade han haft över 50 % hade han vunnit direkt.

Är inte detta logiskt eller är det så svårt att förstå? =/

Tillämpar vi det systemet att ett parti/en president måste få majoritet för att kunna bilda regering i Sverige? Nej det gör vi inte.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Nej, men då är man å andra sidan en enorm hycklare istället.

Varför det? Religion har utvecklats och det ska världen vara jävligt glad över.

Varför bry sig om dom är hycklare, låt dem tro så länge det inte skadar samhället och andra människor.

Av nystan

Maxkill, du har inget att komma med. Eftersom du själv har sagt att du inte kan ta till dig akademiskt språkad text, så kan du ej heller ha läst några av de dokument som innehåller forskning/"forskning" på NLP.

Sen ser att du gång på gång på gång struntar i att svara på frågor. Ett bra exempel på det är denna frågan
"Om nu NLP och KBT är så lika, hur förklar du att den senare är evidensbaserad medan den andra snarare är vederlagd?"
som kommit upp över tio gånger på de två senaste sidorna men som ännu inte har fått en tillstymmelse av ett svar från dig.

Sen så avfärdade du direkt alla de länkar som MBY kom med, du sa att de inte var relevanta för diskussionen. Hur kan de inte vara relevanta? De handlade uteslutande om argument mot och information om NLP.

Om du känner ett behov av att missionera din tro på NLP så kan du snälla göra det på ett vettigt sätt, svara på frågor, skriv med korrekt språk och hitta inte på en massa.