Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni
Skrivet av Kakann:

Blir lite pinsamt när du tar upp och ifrågasätter varför USAs polis skulle skilja sig. Hint: De dödar över 1000 personer per år och vi 1.

Vi pratar fortfarande om elpistoler eller hur? Varför flyttar du målposten och drar in dödsskjutningar?

Av Larsioni
Skrivet av Xaid:

Jag tycker faktiskt att det var ganska imponerande (eller kanske tur?) att polisen kunde vara där redan inom 5 minuter i en ort som Trollhättan.
Att en polis ska vara på plats inom 5 minuter kan man förvänta sig i en storstad, inte i en mindre stad med 50 000 invånare.

Faktiskt riktigt imponerande, även ambulans var där väldigt snabbt.

Av Larsioni
Skrivet av Daumier:

Så många fel här att jag inte vet vart jag ska börja.

Återigen, jag använde mig av en terminologi de flesta förstår. Byt ut arrestera mot envarsgripa.

Skrivet av Kakann:

Det funkar inte att bara dra sådana slutsatser utan grund.

Det är inte utan grund, i England samt USA så missbrukas dessa elpistoler regelbundet. Varför skulle Svensk polis vara annorlunda i den bemärkelsen?

Av Larsioni
Skrivet av henkiii:

Jag har aldrig sagt att våldet skulle minska, du sa att det skulle öka och jag undrade hur du tänker då.

Det blir med elpistol bla betydligt enklare för polis att bruka våld på medborgare utan att det får några konsekvenser. Enkelt att ta till med, till slut så skulle det missbrukas och användas i tid och otid. Dessutom så skulle säkerligen också vakter få använda sig av elpistol, målposten skulle nu flytta sig. Elpistoler är ingen bra idé.

Av Larsioni
Skrivet av marmeladov:

Jag är dock ytterst medveten om dess definition och hur det tillämpas, Men jag tackar för försöket att utbilda mig, om än det blev resultatlöst.

Första; tydligen inte, andra; Det förvånar mig inte.

Tack och adjö.

Av Larsioni
Skrivet av marmeladov:

Du använde den termInologi som du anser dig behärska.

Inte alls

Det var du dessutom du som blandade ihop våldsmonopol med självförsvar/nödvärn. Inte jag.

Ninja edit.
I en rättsstat utövas våldsmonopolet under lagarna och med garantier för att inte monopolet skall missbrukas. Våldsmonopolet i moderna demokratier yttrar sig i praktiken oftast genom andra former av tvångsmedel än direkt fysiskt våld

Ninja edit 2

Skrivet av marmeladov:

Haha nehej du!

Det var precis det du gjorde, bra att du länkade till min post. Vad jag skrev var i kontext till våld, och i självförsvar ingår som regel...våld.

Av Larsioni
Skrivet av henkiii:

Varför skulle våldet öka om Polisen fick ett verktyg som inte dödar?

På vilket sätt skulle våldet minska om de fick?

Skrivet av marmeladov:

Arrestera? Det finns inget sådant begrepp inom svensk straffrätt.

Jag använde mig av en terminologi de flesta förstår.

Skrivet av smygolf:

Det handlar inte primärt om självförsvar utan att om att stoppa en gärningsman snabbt och effektivt.

Och vad kan du behöva göra som medborgare om någon kommer emot dig med kniv? Kan ju vara bra att ha en elpistol då, eller rent av en riktig pistol....eller en kniv.

Av Larsioni
Skrivet av marmeladov:

Våldsmonopol innebär att polisen för att genomföra diverse tjänsteåtgärder (frihetsberöva tex) mot någon, så får man använda våld om de behövs. Det skulle bli ganska kaos om man gav allmänheten detta "våldsmonopol" med. Då skulel folk lagligen få börja slå varandra till höger och vänster bara för att man tyckte det var motiverat.

Du har rätten som medborgare att arrestera både polis samt andra medborgare om så krävs, inte många som vet om detta dock. Ser du en medborgare som begår ett brott eller en polis som begår tex övervåld så har du full rätt att ingripa.

Av Larsioni
Skrivet av marmeladov:

Om det är en nyhet för dig, så har polisen våldsmonopol i Sverige.

Staten skall alldrig ha monpol på våld. Med det sagt, man har man rätten att försvara sig och för att kunna göra det så måste man ha verktygen som krävs. Elpistol och peppar spray är som sagt som regel inte dödliga.

Ninja edit.
Det skall bli intressant och se hur fallet med den 67 åriga företagaren som skjöt ihjäl två stycken går.

Av Larsioni
Skrivet av smygolf:

Jag håller inte med jag forstår vart du vill komma.

....om polisen skall kunna använda elpistol i självförsvar så borde också medborgarna få göra så, trots allt så är inte elpistoler som regel dödliga. Du kan lägga till peppar spray också.

Av Larsioni
Skrivet av JimmieSan:

Ex Ikea mördaren, som mördade 2 slumpmässiga svenskar enbart för han var arg på sverige.

Ett terrordåd fast inte enligt Svenska pressen, jag är dock inte förvånad.

Sen är det ju som så här att målposten ändrar sig mest hela tiden vad gäller det mesta idag.

Av Larsioni
Skrivet av smygolf:

Har vi något överdrivet bruk av sprayet dom använder?

Du behöver vara betydligt närmre för att effektivt kunna använda sprayen. Om polisen skall bruka våld mot någon så måste det innebära konsekvenser, ge dem elpistol så skulle våldet öka då det blir så mycket enklare att använda, den du använder en elpistol på dör som regel inte.

Ninja edit.
Vad avser gärningsmannen så får vi alldrig reda på varför han gjorde det, det blir bara spekulationer.

Av Larsioni

Elpistoler är ingen bra idé, det skulle endast öka våldet mot medborgare, skyldiga såväl som oskyldiga. Det blir alldeles för lätt för polisen att ta till med, detta är väldigt tydligt i både England samt USA. Det är bättre att polisen endast får använda pistol när så krävs. Skulle de få använda elpistol så skulle det sluta med att de skulle användas i tid och otid, inget bra förslag alls.

Av Larsioni

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8621192/2015-10-15

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8621192/2015-10-15

CPU Kylare
Bytte ut CPU kylaren till Noctuas NH-D15 kylare, inte den snyggaste men anses allmänt som den bästa. 5820K går varmt.

PSU.
Valde en bättre PSU, skall också vara tystare.

Tycker det ser bra ut annars.

Ninja edit.
Bra kylpasta följer med Noctuan.

Av Larsioni

/sidospår

Om rikedom och värde...

Ett lands rikedom mäts i slutändan i dess naturtillgångar. Det är det enda som har ett verkligt värde, pengar är som bekant endast papper, det har inget egnvärde, endast ett överenskommet värde, pengar som vi behöver samla på oss för att bla kunna betala för vår existens här, samt använda när vi bedriver handel.

En skog tex har ett egenvärde, det har inte pengar, när en skog tas ner och ges ett pengavärde så förs värdet av skogen (som har ett värde som inte går att mäta...det är en skog, dvs; den är ovärderlig) över till papper/pengar.

Ett tämligen absurt system när man tänker efter lite.

Ett system som ocskå bygger på en konstant ökad konsumption.

/sidospår slut

Av Larsioni
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Du missar poängen helt. Det intressanta i mitt påstående och fråga är helt enkelt att utröna om du tycker att det är skillnad att lägga pengar på infödda svenskar eller på främmande individer.

Självklart så är det skillnad något du kommer att förstå den dagen du förstår förhållandet mellan medborgarna och staten. Något jag har gått igenom ett flertal gånger i den här tråden.

Medborgarnas välbefinnande och intressen går före välbefinnandet och intressena för dom som inte är medborgare, det är så det fungerar. Den egna befolkningen kommer först.

Detta betyder dock inte att man inte kan hjälpa människor men om resultatet blir att den egna befolkningen inte får vad dom behöver så bryter staten mot kontraktet de har med medborgarna. Dvs, sin arbetsgivare.

Det är vad en nationalstat är.

Ninja edit.
Vad gäller bistånd så är det pengar som tas från fattiga människor i rika länder för att sedan ges till rika människor i fattiga länder, ofta så hamnar det också i fel händer.

Långsiktigt så är det heller inte någon lösning att skicka pengar då det sätter dessa människor i en beroendeförhållande som dom alldrig tar sig ur. Det är i slutändan inte pengar dom behöver. Afrika tex.

Av Larsioni
Skrivet av Valiumballong:

Det viktigaste är att svenskarna fattar att det är vår politik som är anledningen till det nuvarande kaoset, inte kriget i Syrien eller något annat.

Bra poäng där, inte många som reflekterar över den sanningen.

Ninja edit.
Vilket fler dock skulle göra om de förstod hur förhållandet mellan stat och medborgare ser ut, vad det bygger på.

Av Larsioni
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Visst kommer de i grunden från folket och företagen, men om du vet hur fördelning av skattemedel fungerar så är det inte så enkelt. En mängd pengar märkt för bistånd kommer nog alltid att finnas och man måste kunna skilja på om kostnader försämrar något annat eller inte som helt enkelt inte har med den högen pengar att göra.

Det är inte komplicerat det handlar om hur våra pengar fördelas, det handlar om prioriteringar. Det ligger i sakens natur att vissa delar då får mer meddans andra får mindre, att vi idag ser problem inom vissa områden visar bla på att fördelningen av våra pengar samt prioriteringar ligger fel.

Vad avser bistånd så finns det inget som överhuvudtaget säger att en bestämd summa skall vara öronmärkt. Det är något vi själva bestämmer över.

Av Larsioni
Skrivet av Stoff3th3m4n:

I dagsläget tas ingenting från skola, ungdomar sjukvård osv, tas på våra biståndpengar. Men de pengarna kanske du också vill dra in?

Jag trodde skattepengarna kom från samma pott för att sedan fördelas?

Av Larsioni
Skrivet av Igelkott:

Jag vet inte om du driver med mig. Men jag har alltså påpekat att du lägger ord i min mun två gånger. Då svarar du med att ta bort ord från mig istället.

I hate to säga som så många gör i forumet, det låter liksom lite omoget, men med detta så bevisar du att du inte går att diskutera med. Så jag tänker i varje fall inte fortsätta göra det.

Tack för en civiliserad diskussion Igelkott, till nästa gång.