Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Den skillnaden är ointressant, du har oavsett vilket inte förstått statistiken.

Inte alls, och du förstod inte exemplet eller tog det ur kontext. Något du har för vana att göra.

Skrivet av Huzzbutt:

Sverige är rikare än vad det någonsin har varit.

Rikare i vadå?

Skrivet av Huzzbutt:

Vi har en bättre ekonomi än våra grannländer.

Återigen, det betyder inte att våran ekonomi är bra, det betyder att deras är sämre.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

I ditt exempel handlar det om att missförstå statistik

Inte alls. Det handlade inte om missförstånd utan snarare om bristande information.

Av Larsioni

@DDemis

*** raderat ***

Inte nödvändigtvis.

Du kan visa i princip vad som helst med statistik.

För några år sedan så visade statistik att Volvos herrgårdsvagn var säkrare än sedanen, det visade sig dock att herrgårdvagnarna i större utsträcking kördes av hemmafruar och mammor i de centrala delarna av städerna medans männen körde sedanerna ute på motorvägen. Så när olyckan var framme så blev skadorna större på motroväg än i centrum, vilket är ganska så självklar utgång.

Enligt statisktiken så var herrgårdvagnarna säkrare.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Som jag tidigare påpekat och som du vet så håller inte ditt resonemang, det är en gammal skröna som ofta berättas i Sverige men den blir inte sannare för det. Det är även osanning att vi idag raserar vår välfärd, vår välfärd har aldrig varit bättre, mer välutbyggd mer effektiv än den är idag.

Det enda du har gjort än så länge är att ge uttryck för din åsikt, det är allt.

Ninja edit.

Skrivet av Huzzbutt:

Det är även osanning att vi idag raserar vår välfärd, vår välfärd har aldrig varit bättre, mer välutbyggd mer effektiv än den är idag.

Vad avser rikets välfärd och välmående så var den som högst på 70 samt 80-talet. Inte idag.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Förklaringen att vår välfärd var beroende av vår neutralitet har inte stöd i historien.

Visst bidrog den. Vår industri samt infrastruktur var inte var sönderbombad efter 5 år av krig. Detta gjorde att vi bla kunde producera och leverera det som andra länder i Europe inte klarade av pga av trasig infrastruktur. Den välfärd vi byggde upp då är den vi raserar idag.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Med tanke på att övriga Nordeuropeiska länder, inklusive det sönderbombade Tyskland lyckades bygga upp sin välfärd efter kriget så är ska vi nog sluta hävda att det var vår neutralitet som ledde fram till välfärdsstaten.

Med tanke på att Tyskland och hela Europa skrek på råvaror och produkter som vi kunde levera pga av att vår industi inte hade blivit sönderbombad bidrog i allra högsta grad till vår värlfärd. Vad avser Tyskland så ingick de i marshall planen, därmet inte sagt att Tyskarna inte kan jobba. Tänker du på Norge så har de gas och olja. Sist men inte minst, vare sig Danmark eller Norge hade den industri bas som vi hade på den tiden.

Skrivet av Huzzbutt:

Sen så är det så att din åsikt om flyktingmottagande rent utsagt är larvig

Det får stå för dig.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Välfärdssverige på 40-talet är inget att tala om, Välfärdssverige sedan 70-talet har emellertid blivit bättre och bättre allt med flyktingströmmarna kommit och gått.

Välfärden byggdes på att vi lyckats hålla oss utanför andra värdskriget samt att den invandring vi hade var arbetskraftsinvandring för industrin, det är en jäkla skillnad gämnfört med förutsättningarna vi har idag samt den invandring vi ser idag.

Skrivet av Valiumballong:

Vi kan definitivt påverka hur och vart strömmarna går.

Självklart, det är helt och hållet upp till politiska beslut.

Skrivet av Huzzbutt:

Vi vet också att det är osmakligt, rent utsagt lögnaktigt att hävda att flyktingströmmarna styrs av bidrag.

Säg det till de flyktingar som väljer Sverige och Tyskland pga bidrag och låga krav på motprestation. Vad avser att vara flykting så är det som så här att man inte kan vraka och välja mellan länder, det första landet som är en fristad är det land som gäller.

Om vi nu inte skall ändra definitionen på flykting och att vara på flykt, förstås.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Svensk sjukvård har enligt svensk sjukvård haft stora problem sedan urminnes tider, mig veterligen så har de flesta platsproblemen idag lösts och vi har alltjämt en betydligt bättre förmåga att bota och behandla sjukdomar och skador än vad vi hade för 10 år sedan. Det är också så att oavsett vad du själv tycker så har Sverige den tredje bästa sjukvården I världen enligt dina egna källor. Jag förstår fortfarande inte vad du är ute efter.

Det är inte min källa utan en källa jag hänvisade till och nej det gör du uppenbarligen inte, men det kommer snart gå upp ett ljus då du verkar ha förstått den ekonomiska biten nu. Jag föreslår att vi tillsvidare släpper den här biten och går vidare.

Ninja edit.
Kontext är inte ett meningslöst begrepp, dock så kan det var "meningslöst" att använda begreppet om läsaren inte förstår ordets betydelse, eller inte sätter det i sitt korrekta sammanhang.

Skrivet av Huzzbutt:

Det är din källa i och med att det är du som förlitar dig på den.

Inte alls, det var den källa jag hänvisade till. Viss skillnad, vore det min källa så hade innerbörden blivit något helt annat. Detta är bla det som journalister jobbar med, källor, sina egna källor många gånger.

Det är skillnad på hänvisade källor och egna källor, och det helt oavsett dina invändningar.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Jag vågar nog påstå att hävda att tredje bästa sjukvården i västvärlden inte är bra sjukvård är ett synnerligen konstigt resonemang.

Jag vågar nog påstå att du inte förstår context.

Vad avser Svensk sjukvård så har den stora problem idag, för att inte tala om England, som då håller första platsen.

Att automatisk säga att vi har en god ekonomi för att grannländerna har en sämre ekonomi säger inte speciellt mycket mer än att de har sämre ekonomi, inte att våran nödvändigtvis är bra.

Bäst sjukvård får du i USA, förutsatt att du kan betala för den. Hur sjuvården ser ut i Narnia kan jag inte svara på, var så länge sedan jag läste C.S. Lewis.

Kanske dags att släppa den här biten...

Av Larsioni

KD står inte för några Kristna värderingar längre och faktum är att det gör inte kyrkan heller. Vare sig KD eller kyran har någon kredibilitet kvar. Precis som du säger så tror jag inte att KD kommer att klara sig så mycket längre, de är med största sannolikhet på väg ut.

Problemt för både KD och kyrkan är att de gör ändringar i Jesus läror så att det skall passa in med PC mentaliteten vi har i samhället idag, och det fungerar liksom inte, det betyder också att i slutändan så står dom inte ut ifrån andra partier. Det finns ingen klar skiljelinje, det blir bara samma smörja av alltsammans.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Det är ett väldigt konstigt resonemang att hävda att Sverige med den tredje bästa sjukvården enligt din länk inte har en bra sjukvård. Det är snarast att förneka faktum

Som jag sa, att den Engelska sjukvården (NHS) anses vara bäst och håller första platsen betyder inte att den är bra, bara att andras är sämre.

Att våran ekonomi är bättre än grannländerernsa betyder inte heller att den är bra, det betyder bara att deras är sämre.

Inte något konstigt resonemang alls.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Med verkligheten i åtanke så är det befängt att hävda att Sverige står vid ruinens brant, Vår ekonomi är bättre än grannländernas.

Det betyder ingenting annat än att deras eknomi är sämre, inte att våran är bra. Lite som med sjukvården, den Engelska sjukvården anses vara bäst (NHS) men det betyder inte att den är bra, det betyder bara att alla andras är sämre.

http://s22.postimg.org/46lnjoowh/Davis_Mirror_2014_ES1_for_web.j...

windows 7 screen shot

Av Larsioni

Diverse prestandatester har visat att 2666 minnen lirar bäst med 6700K CPUn.

Montering? Det får han ingen, det är också något han klarar av alldeles utmärkt själv. Att bränna 800kr på montering är bara dumheter, ganska fräckt också enligt min mening av Inet att ta 800kr för montering.

Om han är orolig för antistat så är det bara att lägga till ett ESD armband för 60kr.

Av Larsioni

http://s11.postimg.org/ncgsudin3/Untitled.jpg

Billigare samt med bättre PSU och med RAM (2666Mhz) som CPUn lirar bäst med.

Av Larsioni

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8588724/2015-10-07

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8588724/2015-10-07

Bytte ut PSUn till en med mindre watt, räcker gott och väl för ditt system. Bytte ut 960 kortet till ett 970, bytte till en i5a och la till ett moderkort / Ram bundle. Du kan alltid byta ut CPUn till en 6700K men då är det ett GTX 960 som gäller för att du skall hålla dig inom budget. Som systemet ser ut nu så kan du lägga till ytterligare 8GB ram och ändå hamna inom budget.

Kanske inte är riktigt vad du har tänkt dig, du verkar ju gilla vitt. Men det ger dig en idé om vad du kan få för 15 000 kr.

Av Larsioni
Skrivet av OttO36:

Ang detta med att kalla andra för söndagsbilister för att dem inte följer given hastighet på tex 110 väg är liksom lite fel , finns dem som anser att man inte ska stressa i trafiken.
Jag håller gärna lägre hastighet o jag har haft körkort sedan jag var 19 o är 45 år nu.. Hellre att jag håller lite lägre hastighet o vet att jag kommer fram hel o levande än o bli död i första bästa träd bara för att man ska stressa i trafiken.

Att köra 40-50km/h under angiven hastighet är vad Söndagsbilister gör, att hålla angiven hastighet samt följa trafikrytmen är inte att stressa. Det är snarare som så att det är Söndagsbilisterna som skapar stress och irritation. Att hålla angiven hastighet eller att köra fort har inget med stress att göra, om du finner det stressande att framföra ett motorfordon så gör du kanske bäst i att låta bli.

Vad avser träd så vet jag inte vad det är för motorväg du kör på som har stora träd vid vägkanten, du tänker nog på en vanlig motortrafikled.

Av Larsioni

Ge oss lite 390 tester nu för bövelen, det här börjar bli lite ensidigt och tradigt.

Av Larsioni
Skrivet av Sveklockarn:

Precis, och det är mycket billigare att bara skylta ner hastigheten.

Visst blir det billigare men nu är det som så här att vi har ett förtroendeförhållande med staten där de åtar sig att sköta vissa saker åt oss, bla att se till att vi har ett fungerande vägnät. Något de sköter förbaskat dåligt, de klarar ju inte av att efterhålla det nuvarande vägnätet, och eftersom de stjäl (ja..stjäl) i runda slängar 60-70% av vårt arbete (pengar) så vore det ju själva fan om de inte kunde se till att vägnätet fungerar. Nu är det ju förvisso som så att de inte klarar av att sköta vård, skola osv osv heller så man kan kanske inte förvänta sig att de skall sköta vägnätet heller. Man kan ju fråga sig vad de bränner våra slantar på.

Skrivet av ArcticFire:

Det är ju redan lätt att köra om på en tvåfilig motorväg, behövs ju inte tre filer för att köra om söndagsbilisterna.

Bara att öppna plånboken med några hundratals miljarder om du vill ha en extra fil på alla landsvägar och motorvägar
För ärligt talat, vem ska betala för att bygga ut vägarna? Sverige är ju inte ens nära lika tättbefolkat som Tyskland och de flesta vägarna är väl sällan stockade?

Efter vad vi Svenskar får höra mest hela tiden så är det att vi är ett av värdens rikaste länder med pengar i överflöd.

Av Larsioni
Skrivet av e1m1:

Bil/motorcykel kanske är gjord för högre hastighet, men om vi skulle höja hastigheterna på vägarna behöver vi också anpassa infrastrukturen för det.

Jag nämnde detta i mitt förra inlägg angående fri fart. Fick jag bestämma så skulle vi har trefilig motorväg, och vi skulle inte ha några vajerräcken heller.

Skrivet av e1m1:

Fordon som framförs sakta kan givetvis innebära risker, men detta beror på hastighetsskillnad jämte mot annan trafik snarare än hastigheten i sig (borde vara rätt uppenbart).

Precis.

Och kör man i 70 - 80 på 110 väg och inte följer trafikrytmen (något som Söndagsbilister inte klarar av, än mindre att använda backspegel samt blinkers) så utgör man en fara för sina medtrafikanter, borde vara rätt så uppenbart. Lite som att hitta en Traktor som kör 30 på 90 väg. Och det är betydligt farligare idag då det nästan inte finns någon väggren för Traktorn att köra på då dessa tagits bort och vajer"räcken" sats upp, vi har idag bla skapade flaskhalsar i vårt vägnät på det sättet.

Skrivet av e1m1:

Eventuella risker med folk som kör långsamt avvärjs ofta enkelt genom att hålla bra avstånd, något väldigt många är väldigt dåliga på

En grundförustätting för att detta skall fungera är att du inte kör tex 70-80 på 110väg, det säger sig ju självt. De som följer trafikrytmen och kör efter angiven hastighet kommer tillslut i fatt Söndagsbilisten och vill således köra om, Söndagsbilisterna skapar också irritation.

Skrivet av e1m1:

Det är dock väldigt konstigt att du också då säger att folk borde köra snabbare än vad de är bekväma med eftersom du själv vill köra åtminstone vad som står på skylten.

Kan du inte hålla angiven hastighet utan ligger såpass långt under angiven hastighet att du agerar bromskloss för dina medtrafikanter så har du inte bakom ratten att göra. Övningskör du välj då en långsammare väg att köra på tills dess att du är bekväm med att köra på 110 väg. Det handar ju om att ta ansvar, du kan ju inte kräva att dina medtrafikanter som kör efter angiven hastighet skall anpassa sig till din hastighet bara för att du känner dig obekväm.

Hade vi trefilig motorväg så skulle detta bli ett mindre problem för då du skulle kunna köra i en hastighet som passade dig bättre, tillsammans med lastbilarna och husvagnarna i filen längst till höger och snurra på i runt 80km/h.

Av Larsioni
Skrivet av Beginner:

Inte en enda gång har jag under alla år sett en båge framföras i laglig hastighet.

Höj hastigheten så är problemet löst.

Tex från 90 till 140, då skulle du kunna slappna av för då helt plötsligt så kör fler trafikanter lagligt. Då löste vi det "problemet". Eller inför fri fart, då är det helt plötsligt ingen som kör olagligt, förutsatt att han inte kör påverkad. Nu har vi förvisso ett vägnät som är för dåligt för att det skulle vara möjligt, faktum är att vårt vägnät börjar få u-lands status.

Moderna bilar och motorcyklar är gjorda för betydligt högre hastigheter. Störst trafikfara är Söndagsbilisterna, jag har haft både bil samt MC kort sedan jag var 18. Är 34 idag. Finns inget värre på vägen än Söndagsbilister, livrädda bakom ratten, andvänder inte backspegel, klarar inte av att hålla ens anvigen hastighet, ligger i 70-80 på 110 väg osv osv.

Jag har växt upp med bilsemester nere på kontinenten, bla på Autoban där det är fri fart. Kan helt lugnt säga att de kör betydligt bättre nere på kontinenten än vad de gör här hemma.

Problemet är inte hastigheten i sig utan att gemene man kör som krattor.

Istället för att fokusera så sabla mycket på teori så fokusera på körningen istället, både MC samt bil, gör det också billigare för undgomar att ta körkort så att de har råd att framföra ett fordon regelbundet. Det är det enda sättet man lär sig på, dvs tid på sadeln och tid bakom ratten!

Sist men inte minst.
Vad avser trafikverkets ideér så är det inte bara ren idioti utan förmynderi utav den värsta sorten. Lite som med hastighetskameror, polisärt arbete skall bedrivas på plats.