Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni

Eller så är det kanske som så att du inte formulerar dig tillräckligt tydligt.

När någon använder uttrycket renrasig och knyter det till länder som inte har massimigration och samtidigt säger att de står utanför resten av världen så börjar man ju undra vad det är vederbörande vill få fram.

Ninja edit.

Skrivet av Igelkott:

ingenting talar för att SD's utopi ens är möjlig i ett längre perspektiv.

OK.

Vad är SDs utopi? Kan vi börja där?

Av Larsioni
Skrivet av Igelkott:

renrasiga

Hur kom ras med in i bilden?! Eller menar du etnicitet? Samt, har SD get uttryck för ras-biologi? Är det det som SD eftersträvar, endast etniska Svenskar? Eller eftersträvar dom snarare en sund, rationell, samt balanserad invandringspolitik?

Vad är det du vill ha sagt?

Av Larsioni
Skrivet av Igelkott:

Visst Sydkorea och Japan kan lyckas. De glömmer bort resten av världen och att vi är en del av den.

Vare sig Japan eller Sydkorea glömmer bort att de är en del av resten av världen, det finns ingen logik i påståendet att massimmigration av utlänningar skulle krävas för att vara en del av den övriga världen, vilket jag tolkar ditt resonemang som eftersom att vare sig Japan eller sydkorea har massimigration och såledesa anser du dem stå utanför. Något som förövrigt också gäller för många andra länder i sådana fall.

Lite av tjusningen är just alla olika distinkta kulturer osv, bla det som gör resandet så jäkla roligt och berikande.

Av Larsioni

Stop the madness!

Av Larsioni

Vad Skruvis har visat på är en dubbelstandard. Ni kanske skall släppa den där biten nu och gå vidare?

Av Larsioni
Skrivet av Larsioni:

Vi snackar inte om en hel statsapparat som bedriver folkmord här utan om ett parti som förespråkar en sund, rationell, samt balanserad invandringspolitik.

Skrivet av Tumnus:

Man kan inte sitta och titta på en fråga och skita i alla andra frågor för då får man snabbt tunnelseende.

Nej precis. Det vore bra om folk i allmänhet inte gjorde det, det är för mycket fokus på partihistorik. Om nu SDs polik är ohållbar eller dylikt så vore det kanske bättre att fokusera på den biten, de flesta gör inte det. Men visst, man kan ju snacka om de olika partiernas partihistorik om man vill det.

Av Larsioni
Skrivet av Stoff3th3m4n:

För att inte tala företrädare för SD som har ett förflutet i nynazistiska rörelser.

Vi snackar inte om en hel statsapparat som bedriver folkmord här utan om ett parti som förespråkar en sund, rationell, samt balanserad invandringspolitik.

Ninja edit.
Om dessa företrädare du syftade på är kvar i SD vet jag inte.

Skrivet av captur605:

sen e de intekonstigt om folk blir rädda när landet svämmas över av ISIS terrorister...

Det är lugnt, de får kaffe och bullar av Mona Sahlin.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Hon är deras ledande EU-parlamentariker, knappast en enskild "stolle"

Det finns stollar överallt, se bara på rikets vice statsminister, som inte är vice statsminister....eller hur det nu var.

Ninja edit.
Vad gäller SD kvinnan ni talar om så hade jag alldrig hört talas om henne förut.

Av Larsioni

En god bok, böcker är aldrig dumt.

Av Larsioni

Jag är ingen anhängare av SD men jag kan ge dig min analys.

Skrivet av Stoff3th3m4n:

Ni SD-anhängare kommer att bli väldigt besvikna av resultatet då det som händer kommer att bli att blockpolitiken kommer dö ut och man kommer börja att samarbeta mer runt mitten.

Det kommer helt säkert att ske då agendan här inte är en sund invandringspolitik utan massinvandring, därför försöker de hålla SD utanför eftersom de motsätter sig agendan. Vad som kommer att hända då är att alliansens väljare, som har nu blivit blåsta två gånger, Åkesson nämde den andra blåsningen i debatten igår. Är följande, de kommmer att vända sig till SD, och då blir SD det största partiet med full majoritet.

Det som verkar vara av absolut största vikt för regeringen och alliansen är att massinvandringen får fortsätta, varför det är så kan jag inte svara på och det spelar egentligen ingen roll heller, Svenska folket börjar nu så sakteliga att vakna upp till detta obekväma faktum.

Vi får se vad som händer vid nästa val, intressant är det i alla fall.

Ninja edit.
Personligen så tycker jag att kan andra Europesika länder klara av att ha en sund och balanserad invandringspolik så borde vi också klara det. Det blir lite absurt när Svenska politker står och slår sig för bröstet och säger "Vi tar in flest så vi är bäst" Som om det vore någon jäkla tävling.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Att kritisera en människa inte för vad den faktiskt tycker utan vad som står i en bok du inte vet hur denne person tolkar är givetvis varken rätt eller riktigt utan ett uttryck för fördomar och oförstånd.

Har jag sagt motsatsen?

Skrivet av Larsioni:

Man kan kritsera en religions utövare utan att det grundar sig i hat eller rasism, trots allt så utövar de den religion som man kritiserar, att då inte kunna kritisera dess utövare utan att det skall stämplas som hat och rasism blir helt banalt.

Det handlar i slutändan om hur man framför kritiken.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Det är sällan det faktiskt är islam som kritiseras, det som kritiseras är i regel muslimer och ja då rör det sig om generaliseringar och hat.
Vardagsbegreppet i det fallet har jag dock inte förstått vara rasism utan islamofobi.

Man kan kritsera en religions utövare utan att det grundar sig i hat eller rasism, trots allt så utövar de den religion som man kritiserar, att då inte kunna kritisera dess utövare utan att det skall stämplas som hat och rasism blir helt banalt.

Det handlar i slutändan om hur man framför kritiken.

Vad avser islamofobi så är det ett lika idiotiskt uttryck som kristofobi.

Av Larsioni
Skrivet av LinusNeuman:

Jag är väldigt bra på läsförståelse, tack för att du frågar.

Jag ställde alldrig någon fråga.

Skrivet av LinusNeuman:

Jag har googlat runt lite och hittade en massa länkar till "Nordisk.nu", där de resonerade som du beskrev.

Jag gav dig defintionen av rasism samt sa att ett rasistiskt parti bedriver ras-biologi och nämde i slutändan att det var något National Socialisterna gjorde.

Detta är något som de allra flesta är väl medvetna om idag.

Av Larsioni
Skrivet av LinusNeuman:

Att avgöra mänskliga kvaliteter beroende på hudfärg är rasism.

Och vad tror du att innerbörden av följande är "Rasist = Att tycka att ens egen ras (samt etnicitet inom den egna rasen) är överlägsen andra raser (samt etniciteter inom den egna rasen). Jag har inte sett något ge uttryck för något liknande i den här tråden. Ett parti som är rasistiskt tex, är ett parti som bedriver ras-biologi"

Av Larsioni

2 timmen.. käbbel, Fukushima, bubblan...samt Nato.

Av Larsioni

1st timmen.. käbbel, taggtråd samt utomjordingar...

Av Larsioni
Skrivet av Tumnus:

Faktiskt inte. FN har sedan 80-talet även räknat in kulturell rasism som rasism.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturell_rasism

Ja men självklart. Målposten ändrar sig som sakt hela tiden, tillslut så kan man inte värna om sin kultur heller, än mindre ge uttryck för den innan det också blir rasism. Lite som med nationalsången osv. Det kan ju upplevas som stötande osv. Ironiska biten är ju den att tillslut så dör ju mångkulturen om människor inte får värna om sina respektive kulturer samt ge uttryck för dem.

Och det är inga vetenskapliga studier som så, utan snarare människor som vill se rasism i precis allting och då hittar de den naturligtvis, sedan en "vetenskapsstämpel" på det hela för att ge det lite kredibilitet.

Av Larsioni

@LinusNeuman

Rasist = Att tycka att ens egen ras (samt etnicitet inom den egna rasen) är överlägsen andra raser (samt etniciteter inom den egna rasen). Jag har inte sett något ge uttryck för något liknande i den här tråden. Ett parti som är rasistiskt tex, är ett parti som bedriver ras-biologi.

Men det är klart. Idag med nyspråket på stark frammarsch samt med definitioner som konstant ändras så är allting rasism, vilket ju passar utmärkt när man vill stämpla människor som är av en annan åsiskt för...rasister.

Bla detta som National Socialisterna sysslade med.

Väldigt svagt utav dig, ett person angrepp dessutom. Men jag antar att med den taskiga moderering som råder i den här tråden så kommer du undan med det.

Skrivet av LinusNeuman:

Kalles Kaviar-svenskar

Vad har du emot etniska Svenskar? Och varför kallar du dem för Kalles Kaviar Svenskar? Är det för att många etniska Svenskar är blonda och blåögda? Man hör ju ibland Svenne samt original som skällsord, Kalles Kaviar Svenskar var något helt nytt för mig.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Finnarna assimilerades inte utan har i mångt och mycket kvar finska traditioner och det finska språket.

Finnarna har assimilerats alldeles utmärkt och vad avser finska språket i Sverige så försvann det med skogsfinnarna i Norra Värmland strax efter 1900 talet. Om du avser finnarna som kom till Sverige efter kriget så flyttade de flesta tillbaka till Finland efter kriget, om du avser finnarna som kom till Sverige under 60 och 70 talet så har de också assimilerats idag.

Sen är det naturligtvis enklare för människor med liknande etnicitet och kulturell och religös bakgrund att assimileras in i, det här fallet, Sverige, det är inte så konstigt.

Sen hjälpte det också att den Finska invandringen var arbetskraftsinvandring, de började jobba på en gång. Och sist men inte minst, det var inte speciellt många av dem procentuellt sett.

Ninja edit.
Visst var finnarna kända för att supa och slåss, det var vi också.

Det är ju bra att du säger dig förstå skillnaden mellan intergration samt assimilation.

Av Larsioni
Skrivet av Huzzbutt:

Det är skillnad på integration och assimilation.

Att tex finnarna assimilerades in i det Svenska samhället utan några större problem är ju inte så konstigt. Det vi ser i Sverige idag är inte ett problem med intergration (vad vi ser idag är intergration) utan med assimlation.

Ju fler invandrare vi fyller på med ju längre tid kommer det att ta och slutar vi inte så kommer det tillslut bli omöjligt och vi kommer då att få ett segregarat land där de lever i sina egna samhällen och Svenskarn i sitt.

Av Larsioni
Skrivet av Igelkott:

Så de inhemska individer som utnyttjar välfärdssystemet är inget problem och alla som flyr tänker på det framtida cashflowet.

Dom är Svenskar eller hur? Det är som så här att vårt förhållande till staten är det av ett förtroende förhållande. Vi anställer dem för att ta hand om våra intressen samt vår infrastruktur. Det är bla därför vi tillåter staten att stjäla, ja, sjtäla, 60-70% av vårt arbete varje månad för att finansiera det vi har anställt dem att ta hand om! Mig veterligen så anställde inte Svenska befolkningen staten för att bedriva massinvandring som Svenskarna sedan får betala notan för. Så nu skall således inte den Svenska befolkningen som arbetar endast betala för sina egna som inte jobbar eller som av andra anledningar fallit utanför. Nej. Nu skall de också betala för massinvandringen.

Helt klart så är det som så här att staten inte längre gör sitt jobb, de ser inte till Svenskarnas intressen, de representerar inte längre Svenskarna som anställde dem. De har alltså brustit i förtroende och de håller inte sin del av överenskommelsen.

Är en Svensk då kritisk, tex till massvinvandringen, så är han automatiskt rasist, national socialist, hatare och diverse andra benämningar. Det är ett maktmissbruk och ett folkförakt som inte vet några gränser.

Ett tämligen osunt debattklimat i Sverige, och inte bara vad gäller invandringen.