Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni
Skrivet av snajk:

Vad jag inte håller med om är att det skulle finnas någon konspiration som medvetet ändrar språket efter dess vilja eller att det ens är möjligt att göra det

Det var faktiskt du som tog upp konspirationsteorier. Inte jag. Jag la också till “därmed inte sagt att det nödvändigtvis måste finnas konspirationer där gemensamma intressen samanfaller.”

Att medvetet göra ändringar i språket är inte svårt. Du lägger till nya ord samt ändrar och lägger till nya definitioner av redan etablerade definitioner, sedan rullar du ut det i massmedia tills dess att de blir socialt accepterade begrepp.

Ta fobi som ett exempel. Fobi är en form av mental ”sjukdom” då den är irrationell. Finns fler exempel men fobi är ganska så vanlig att folk klipper och klistrar lite som dom vill med.

Skrivet av snajk:

Det var bara exempel på lika långsökta konspirationsteorier som den som du drog upp.

Jag tog inte upp någon konspirationsteorier. Med det sagt, vilket exempel på konspirationsteorier tog du upp?

Det är väll snarare som så att det vore mindre långsökt att någon grupp skulle vilja kontrollera språket, än det är att Elvis, Obama samt möjliga utmorjordingar skulle ha kokat ihop något?

Skrivet av snajk:

Men de har tagit en liten del av vår gemensamma kultur och gjort den till något helt annat och således är det inte bara svensk kultur längre utan också svensk nynazist-kultur.

De har inte tagit något. De har getts något. I det här fallet så har de också tillåtits att få göra nationalsången till sin egen. Det har nu gått så långt att nationalsången förbjudits att få sjungas i skolor. Detta är INTE skinnskallarnas fel.

Enda skälet till att Svenska nationalsången ses som rasistisk är pga av att skinnskallarna har fått den av vänstern, det samt att det finns alldeles för mycket PC idioter där ute som inte tänker riktigt klart, tex angriper kritik som rests emot att svenska nationalsången inte skall få sjungas på skolavslutningar osv och kallar dem för rasister osv. Detta problem är mer ett skapat problem av vänstern och PC mentaliteten som styr mycket av samhällsdebatten idag (det måste kännas bra bla bla) mer än skinnskallarna själva. Skinnskallarna har inget inflytande, det har vänstern samt etablissemanget. Vänstern styr som bekant media. Om media då ger intrycket av att nationalsången hör skinnskallarna till så faller det på deras ansvar. Det är dem som har skapat problemet genom att ha kapitulerat samt varit oansvariga i deras "journalistik".

Skinnskallarna har inte tagit någonting.

Vi får helt enkelt komma överrens om att inte vi inte är överrens.

Skrivet av snajk:

Så 3000 år är inte tillräckligt för att vara etnisk svensk? Så 3000 år är inte tillräckligt för att vara etnisk svensk?

Nej. Inte om du är etnisk same. Etniska svenskar kan inte, enligt samer, bli etniska samer. Det går åt båda hållen inte bara ett. De talar inte om medborgarskap utan etnicitet. Medborgarskap samt etnicitet är som bekant inte samma sak.

Det verkade som om du gav Samerna företräde till Svensk etnicitet då du hävdade att de var urbefolkningen i Sverige. Men de är inte urbefolkningen i Sverige. Inte för att de ändrar något vad avser etnicitet.

Skrivet av snajk:

Kan det ha att göra med att det är män som styr marknaden?

Inte bara, det är dock män som har skapat det mesta vi idag åtnjuter. Förövrigt, är det något fel med att det är män som styr?

Menar du är att det skulle vara en konspiration gentemot kvinnor? Ett kabal av män som sitter och bestämmer sig för hur de skall kontrollera kvinnor? XD. Det är snarare som så här att vi män är naturliga ledare, det är mycket av det som spelar in.

Ser du till konsumpton tex så konsumerar kvinnor mer än män, dvs: de bränner mer pengar än vad vi gör. Inte bara för att det finns fler kvinnor än män, utan för att de helt enkelt konsumerar mer.

I dagens samhälle samt debatt så kretsar allt kring "jämnställd" vagina, penis har inte något utrymme längre, det ses som någonting fult och destruktivt. Helst skall penis också bete sig som vagina för att bli accepterad. Det som är manligt har hamnat helt I skymmundan (det har faktistk det som är kvinnligt också, mer om det senare) så länge det inte har en negativ klang för då lyfts det snabbt fram för att talas både vitt och brett om.

Skrivet av snajk:

Visst är det så att kvinnor generellt är mer omvårdande i sin personlighet än män.

Det är alltid trevligt när kvinnliga egenskaper erkänns, ses samt uppskattas, kvinnor får tillräckligt mycket skit i samhället samt av etablissemanget idag. Än värre om de vill vara hemma mammor (fråga min fru) Detta grundar sig i mångt och mycket i att kvinnlig "befrielse" idag betyder kvinnans "rättighet" att få vara en man och mannens "skyldighet" att vara en kvinna. De som vill vara kvinnor ses som ett hot, bakåtsträvare osv. De möter ett enormt motstånd, inte nödvändigtvis i verkliga livet (då majoriteten av kvinnor inte delar dessa attityder) men i media, som då ofta är snabba med att ge intrycket av att minoriteten är i majoritet.

Det är mjuktotalitarism när politiker och medier i symbios vill uppfostra folket, omforma oss till den nya människa som skall dela och omfamna den officiella "värdegrund" som en liten självutnämd elit pekar ut som den "rätta" och normala och som alla skall förhålla sig till, och där den som inte faller in i stimmet anses rättfärdigt att demonisera eller till och med utestänga.

Medias makt och inflytande är som bekant stor, och inte blir den mindre av att den når milliontals människor varje dag.

Skrivet av snajk:

Jag är utvecklare. Kodar, designar, bråkar med kunder osv.

OK, det låter kreativt och intressant. Tack.

Av Larsioni
Skrivet av snajk:

Yeah yeah... Är du säker på att det inte är Elvis tillsammans med Obama och utomjordingarna som konspirerar tillsammans..?

Vad avser organisk språkutveckling, antar att det är den du syftar på, så är den inte organisk längre om ändringar görs pga en politisk ideologi som har för avsikt att kontroller hur folk tänker genom att kontrollera språket. Kontrollerar du språket så kontrollerar du hur folk tänker, du tänker I ord inte I bilder. Du kontrollerar då också i mångt och mycket debatten.

Detta är ett faktum. Kontrollerar du språket så kontrollerar du hur folk tänker. Det är precis som med vetenskap, det upphör att vara vetenskap när den bedrives pga politisk ideologi. Det är inte så vetenskap fungerar, således så kallas detta bla för pseudovetenskap.

Vad avser konspirationer rent allmänt så är konspirationer historiens motor, därmed inte sagt att det nödvändigtvis måste finnas konspirationer där gemensamma interessan samanfaller.

Jag kan inte se var i bliden Elvis, Obama och möjliga utomjordingar kommer in. Kanske du kan ge oss en förklaring?

Skrivet av snajk:

Ingen ser det som provocerande om en svensk ger uttryck för sin kultur om man inte gör det på ett extremt respektlöst sätt.

Jag tror snarare att det är som så att vissa människor finner Svensk kultur, samt de som ger uttryck för den, provocerande rent allmänt. Det sticker i deras ögon, lite som att det sticker i många feminsters ögon när män sitter som män på tåget, bredbenta och visar antydan till manligheten de har mellan sina ben, feminsters penisavund ligger till grund för den reaktionen, inte att vi män tar upp plats på tåget. Samma sak med att de har problem med missommarstången som då är en manlig symbol, fallos symbol. De går ifrån "klarhet" till "klarhet" de små manshatande liven. XD

Ninja edit.
Sen när representerade skinnskallarna Svensk kultur?

Vad avser att nantionlsången inte får sjungas i Svenska skolor lså är det ett prakt exempel på vad jag har tagit upp tidigare och nu nämner igen: Det ses endast som provocerande när Svenskar ger uttryck för samma sak. Det är intressant det där, man skall alltid visa respekt, förstålse och uppskattning för andras raser, etnicteter, samt kulturer, men alldrig för sin egen. Gör man det som vit så blir man automatisk stämplad som rasist eller "hatare.

Vad värre är, genom att förbjuda att nationalsången sjungs i skolan så har vänstern gett bort den till skinnskallarna och låtit dem göra den till sin egen. Med vänsterns logik så borde ju således flaggan stå näst på tur, skinnskallarna använder ju som bekant den Svenska flaggan emellanåt.

Jag har alldrig hört talas om en skola som anväder, eller som har använt tvång, för att få sina elever att sjunga nationalsången.

Skrivet av snajk:

Så.. samerna är en homogen grupp som inte släpper in andra, och därför är det ok att hävda att de inte är svenskar, trots att de fanns i landet långt före oss andra?

Återigen, jag vet inte vad representanter för SD har sagt, med det sagt: Samer är väll inte etniska Svenskar? De har dock ett Svenskt medborgarskap. I regel så är ditt medborgarskap den samma som din etnicitet...men inte alltid.

Oavsett den biten.
Forskning på DNA har visat att Nordbor (dvs: Danskar, Svenskar, Norrmän och islänningar) har varit här i Skandinavien i ~6000 år, meddans Samerna har varit här i ~3000 år. Inte för att jag ser vad det har att göra med frågan som så.

Skrivet av snajk:

Jo det är ju en fin ursäkt, men den håller inte tyvärr

Det var ingen ursäkt utan snarare en beskrivning över hur verkligheten i arbetslivet samt västvärlden ser ut.

Tar vi vården tex, så är det en verksamhet som I Sverige inte bedrivs för att gå med vinst, det är ingen vinstdrivande verksamhet och det drar ner lönerna. Att det är fler kvinnor inom vården än män ser jag inga problem med, att det finns fler kvinnor har okcså med naturliga förklaringar att göra, dvs biologi, dvs, vård och omsorg är något kvinnor naturligt dras till, de har en fallenhet för det. Inte så konstigt heller då kvinnor bär liv inom sig och föder liv in I den här värden. Det är kvaliteter som de således behöver ha och har haft I hundratusentals år. Det är inget politker kan gå in och styra och ställa med bara för att det inte passar in I deras politiska ideologi eller liknande. Det är bara dumheter. Vi skall vara tacksama för att kvinnor har de här egenskaperna. Vi behöver en kvinna när vi blir satta till den här världen och vi behöver en när vi lämnar den. Hmm, vi män "föds" med blöja och dör med blöja.

Min fru jobbar själv inom sjukvården, att uppskattningen för vårdyrket är lågt är olyckligt. Det brukar dock ändra sig den dagen man behöver vård. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom det är först då som man kommer i kontakt med vården.

Skrivet av snajk:

Bond är inte en symbol för vita. Sen är förstås inte Shaft en symbol för alla svarta

Bond är en symbol för många vita samt en symbol för manlighet, därmed inte sagt att han är en symbol för alla vita, än mindre att Shaft skulle vara en symbol för alla svarta.

Jag är lite nyfiken, vad jobbar du med? Själv jobbar jag som svetsingenjör.

Av Larsioni
Skrivet av snajk:

Nej. Det som framförs på Avpixlat är inte sakligt eller rationellt. Det är skrämselpropaganda noggrant designad för att piska upp stämningen mot vissa grupper.

Det här är heller inte någonting jag känner igen, faktiskt helt främmande för mig. Efter vad jag har sett så har kritiken som framförts av skribenter varit både saklig och rationell. I kommentarsfälten kan det däremot vara en hårdare ton, men rent generellt så tycker jag att det har varit städat.

Kan du ge oss några exempel där skribenterna på avpixlat har spridit hat? Det verkar faktiskt som om du spenderar mer tid på avpixlat än vad jag gör.

Skrivet av snajk:

Fast det är ju precis det du gör. Du säger att ord X betyder A och därmed gör alla fel som använder det som B och att det urvattnar ordets betydelse. Vad jag försöker få fram är att det är en del av språkutvecklingen.

Jag har hela tiden hållit mig till erkända samt vedertagna begrepp samt definitioner. Vad jag har sagt är följande: Om du inte kan använda ord när dom skall användas och I dess rätta sammanhang utan använder dem i tid och otid så ur-vattnas betydelsen av ordet för att till slut helt och hållet tappa sin betydelse I människors medvetande.

Vad avser organisk språkutveckling, antar att det är den du syftar på, så är den inte organisk längre om ändringar görs pga en politisk ideologi som har för avsikt att kontroller hur folk tänker genom att kontrollera språket. Kontrollerar du språket så kontrollerar du hur folk tänker, du tänker I ord inte I bilder. Du kontrollerar då också i mångt och mycket debatten.

Skrivet av snajk:

Men vem bryr sig om svenskhet liksom?

Stor andel etniska Svenskar och en stor andel utlänningar samt turister. Om vi tar invandare som ett exempel så både värnar och vårdar dom sin kultur. Det ses endast som provocerande när Svenskar ger uttryck för samma sak. Det är intressant det där, man skall alltid visa respekt, förstålse och uppskattning för andras raser, etnicteter, samt kulturer, men alldrig för sin egen. Gör man det som vit så blir man automatisk stämplad som rasist eller "hatare".

Skrivet av snajk:

Oron för den svenska kulturen är så sjukt överdriven

Det är inte oron för den Svenska kulturen som är sjukdomstillståndet I riket idag utan den destruktiva attityden som etablissemanget har för den Svenska kulturen samt deras folkförakt. Det är många Svenskar idag som är oroliga och deras oro är fullt legitim. Det är dock svårt för dem att få utrymme i media och få till en diskussion då etablissemangee inte har något intrese av att att diskutera dessa frågor då de automatiskt ses som rasism, det blir därför aldrig något debatt och ingenting får diskuteras fullt ut. 

Om du inte vårdar din kultur och kulturarv så försvagas den tills dess att den försvinner helt och hållet för att bli ersatt med någonting helt annat.

Om du då frågar mig vad som är Svenskt och jag ger dig ett svar så kommer du att ifrågasätta mitt svar, kanske rent av säga att jag har fel, vilket är ironiskt då du inte verkar kunna definiera svensk kultur eller ens försöka (vem bryr sig liksom), om jag då påpekar detta så blir ditt nästa steg att säga att Svenskhet kan vara i princip vad som helst, vilket då får oss tillbaka till "Om du breddar vad Svenskhet betyder så betyder den tillslut ingenting. Logiskt. Samma princip gäller för alla folk samt kulturer". Du har breddat definition tills dess att svenskhet kan vara precis vad som helst, och du har gjort precis likadant med rasism. 

Det är där vi i slutändan hamnar.

Skrivet av snajk:

SDs snäva definition (som exempelvis utesluter samer och judar)

Efter vad jag förstår så ser samerna ser sig själva som en etnisk grupp och efter vad jag har hört så anser samerna att ingen annan etnicitet kan bli etnisk same. Enligt din defintion av rasism så är samerna således en kollektiv samling rasister eftersom de utesluter bla etniska Svenskar. Något jag skulle bestrida att dom är. Därmed inte sagt att det inte kan finnas rasister bland Samer. Du hittar rasiter inom alla raser samt etniciteter.

Vad representanter för SD har sagt och inte sagt om Svenskhet det vet jag inte, men då du tog upp det så antar jag att deras tankebanor liknar Samernas.

Skrivet av snajk:

Den här tråden handlar just om hur man ska definiera rasism-begreppet.

Jag har använt en vedertagen samt erkänd definition av rasism. Du har använt din egen som utvidgar den till att betyda i princip vad som helst, som att tycka att Bond skall vara vit och inte svart tex. Detta resulterar i att oavsett vilket svar eller förklaring du ges så är den åsikten rasistisk enligt din egen definition. Det blir således lite lustigt när du då  fortsätter att ställa frågan gång på gång då det omöjligt kan ges ett svar som inte faller under rasism enligt din egen definition av rasism. 

Skrivet av snajk:

Jämför exempelvis utvecklare (mansdominerat) med sjuksköterskor (kvinnodominerat) Vilket tror du ligger bäst till lönemässigt liksom?

Det är marknaden som styr. Tillgång och eftefrågan, förmågan att löneförhandla, ålder, kön, erarenhet, tjänsteledighet, studier, barnaledighet etc etc det är många faktorer som spelar in.

Du har också kvinnor som tjänar mer än män. Läkarsekreterare, undersköterskor, tandhygienister, sjukgymnaster etc.

Livet är inte rättvist och det går inte att få till millimterättvisa. Det är heller inte statens uppfift att styra lönesättningar än mer det är deras uppfigt att styra familjelivet.

Skrivet av snajk:

Men Shaft var/är också en symbol för många svarta just för att han är svart.

Precis som Bond är en symbol för många vita män samt för många Engelsmän där han också ses som en symbol för Engelsk kultur. Vi kan också lägga till en symbol för manlighet. Detta ligger till grund för många av de starka reaktionerna mot förslaget att Bond skulle bli svart. Återigen, hade Bond varit svart skriven av en svart person och spelad av en svart person under alla dessa år så hade vi sett samma reaktioner. Det har ingenting med rasism att göra.

Att vita män identifierar sig med Bond och svarta män identifierar sig med Shaft är helt naturligt.

Av Larsioni
Skrivet av snajk:

I princip alla artiklar på Avpixlat handlar om antingen att piska upp rädsla för islam, utlänningar eller feminister eller att såga andra journalister eller politiker för att de inte piskar upp hetsen mot islam, feminister eller utlänningar tillräckligt.

Efter vad jag har sett så har kritiken som framförts av skribenter varit både saklig och rationell. I kommentarsfälten kan det däremot vara en hårdare ton, men rent generellt så tycker jag att det har varit städat.

Skrivet av snajk:

Ords betydelse ändras med tiden efter hur de används och det är inget du kan göra något åt.

Om vi bortser ifrån nyspråk och kulturmaxistiska påfund så utvecklar sig språk organiskt, visst är det så, det tror jag inte att någon skulle bestrida.

Skrivet av snajk:

Nej. Du har fel. Vi blir inte matade med att vita män är djävulen hela tiden alls utan det är något som du har fått för dig.

Visst blir vi det, det genomsyrar hela samhället idag, bla I media samt på universiteten. Och sägs det inte rakt ut så vill dem att det ska vara underförstått.

Skrivet av snajk:

Du vill inte att Bond ska vara svart och därför bad jag dig förklara varför, utan rasism om det är möjligt. Jag kan inte se hur du ska göra det dock, men det är inte min uppgift att förklara dina åsikter liksom.

Först och främst så är min åsikt att Bond skall vara vit inte rasistisk. Min åsikt att han skall vara vit grundar sig inte I rasism heller. För det andra så har inte min förklaring dugit åt dig. Vilket antagligen betyder att du vill att jag skall vara rasist så att du kan kalla mig för rasist därför att det känns bra och passar din värdsbild bättre. Men du vet, det är inte min uppgift att förklara för dig hur det kommer sig att du läser in rasism I åsikter och uttalanden som inte är rasistiska.

(Rasist = någon som anser att hans ras är över överlägsen andra raser (välj vilken du vill) ). Jag har klargjort att jag inte hyser sådana åsikter.

Skrivet av snajk:

Nu får du ge dig. Jämlik är jämlik, det har inte kapats av dagens debatt oavsett vad du tror. Olika saker kan vara jämlika då jämlikhet inte betyder exakt samma.

Jag förklarade att det som är olika alldrig kan vara jämlikt till att börja med samt la till att det som är någonting inte kan vara allting. Det sista hade att göra med Svenskhet (som jag tidigare tagit upp). Om du breddar vad Svenskhet beyder så betyder den tillslut ingenting. Ganska solklart det med. Samma princip gäller för alla folk samt kulturer.

Exempel på jämlikt.

Du tävlar mot en annan man om vem som kan kasta en sten längst. Det är bäst av TRE som gäller. Det är jämlikt.

Men ni är inte jämlika, ni är olika, har olika förutsättningar osv. Kan vara biologiska, kan vara styrka, kan vara teknik, kan vara syn, kan vara erfarenhet, kan vara ålder etc . Vad man kan påverka är att man ser till att det är bäst av TRE, vilket då I det här fallet gör det jämlikt.

Men återigen igen, ni är inte jämlika.

Den jämlikhet du tycks eftersträva kräver att alla stöps i en och samma form. Det är inte bara en omöjlighet utan också ett samhälle som i vart fall jag inte skulle vilja leva och verka i.

Skrivet av snajk:

Den kraftiga reaktionen på att de ens funderade på en svart person däremot är väldigt lätt att tolka som rasistisk.

Jag tror snarare som så att det är tankegångarna och viljan att vilja se rasism runt hörnet som spökar hos folk. Hade Bond varit skriven av en svart person och för en svart person och en svart person hade spelat Bond under alla dessa år och någon hade kommit med förslaget att “nu skall Bond vara vit” så hade vi sett samma reaktioner. Om media hade uppmärksammat reaktionen är dock kanske mer tveksamt då det idag ses som mer provocerande då vita gör dessa uttalanden. Du vet, dessa så otrolgit priviligerade vita heterosexulla män...

Skrivet av snajk:

Intressant i bemärkelsen att det är intressant hur någon kan anse att det där har något att göra med verkligheten kanske.

Mycket av det som skrevs på den sidan har I allra högsta grad att göra med verkligheten. Eller är det som så att den biten du citerade gjorde att allt annat som skrevs och som togs upp på den sidan automatisk blev verklighetsfrämmande varvid du då avskrev alltsammans? Det påminner lite om att kalla en sida “hatsida” för att det finns kommentarer och åsikter man inte gillar och inte delar, för att sedan avskriva hela sidan som en... “hatsida”.

Av Larsioni

http://archive.benchmarkreviews.com/index.php?option=com_cont...

Här är måttet 284mm. Spelar förvisso ingen roll då längden inte räcker till för Sapphire kortet ändå.

Av Larsioni
Skrivet av stimpen:

E det inte 284mm i det chassit?.

Jo det stämmer, tack för rättningen. 284mm är det som gäller.

Med tanke på att 290 korten går ganska varma så vore ett mer öppet chassi med bättre ventilation ett bättre val, tex ett Fractal Design Midi R2. Strax under tusenlappen också.

R4:an är förvisso ett tystare chassi.

Av Larsioni
Skrivet av QRS5:

På tal om grafikkortet, det ska inte vara några problem att installera det på mitt moderkort eller att chassi är för litet?

Ditt chassi är för litet för ett R9 290.

Chassit = 267mm

290 = 305mm

Möjligt att du kan modda chassit, ta bort Floppy buren.

Av Larsioni
Skrivet av snajk:

Kanske alla blaskor som du läser, det vet jag inget om, men inte några av dagstidningarna eller nationella TV-kanalerna exempelvis. Avpixlat däremot är en hatsida medan exempelvis swecklockers inte är det.

Du kan hitta det du anser vara hat på alla blaskor, sidor, inklusive bloggar. Dock så betyder inte det att allt innehåll på dessa blaskor,sidor och bloggar faller under den kategorin. Detta gäller även Avpixlat samt Flashback. Flasback som nu är den senaste sidan att ha fått stämpeln “hat” sida. Om du nu forsätter med att påstå att Avpixlat, om vi tar den sidan som ett exemple, är en “hat” sida för att skribenterna där sprider hat så skulle du kanske kunna ge oss några exempel på det. Min fråga kvarstår dock, vad är en hatsida?

Skrivet av snajk:

Jo, men du måste skilja på hat som en faktisk känsla av hat och hatbegreppet som en överdrift som används i argumentation.

Och det var precis det som jag bla syftade på och inderekt gjorde. Det är också som så här, att om du inte kan använda ord när dom skall användas och I dess rätta samhanhang utan använder dem i tid och ottid så urvattnas bedydelsen av ordet för att till slut helt och hållet tappa sin bedytelse I människors medvetande. Definition må vara kvar i ordboken ett tag till dock.

Skrivet av snajk:

vita heterosexuella män har så många fördelar av att de är just vita heterosexuella män

Det där är faktiskt rent skitsnack och mer av en ursäkt och överdrift från din, samt andras, sida.

Vi representerar ju automatiskt allt dessa människor hatar (använder nu den korrekta definitionen av hat) dvs: vit heterosexuell man, framgångsrik, och familjeförsörjare. Ooops, just a huge red flag and a dot on their radar. Vi anses ju som bekant vara rasister, kvinnoförtryckare, misshandlare, potentiella våldtäktsmän, djur osv osv. Denna attityd genomsyrar mycket av samhällsdebatten idag samt åsikter på rikets universitet. “””

Inget I den beskrivningen var fel eller inkorrekt. Tvärtom. Detta är något vi blir matade med mest hela tiden. Och ja, I diverse blaskor, sidor, bloggar samt på universitetet. Det genomsyrar hela samhället idag.

Här är lite intressant läsning
http://www.aswedeingermany.de/60Misc/50Privilege.html

Skrivet av snajk:

Så du menar på allvar att det är den vita heterosexuella mannen som är den mest utsatta i vårt samhälle? Att det är den som är motsvarande vad juden var under nazismen i Tyskland? 

Jag menade på att vita heterosexulla män idag automatiskt ses som fiended, som rasisten, som den mest prviligerade, som  kvinnoförtryckare, misshandlare, potentiella våldtäktsmän, djur osv osv. Precis som Juden en gång I tiden sågs, dvs: fiended, rasisten, den mest prriviligerade, poteniella våldtäkstmän, perversa djur osv osv.

Vad jag menade och hur kopplingen passade ihop framgick tidigare, det kan inte bli så mycket tydligare än det här. Men....Med det sagt. När man diskuterar med någon så är förutsättningen att den man diskuterar med är insatt I ämnet och har lite bakomliggande kunskap, i det här fallet historisk kunskap.

Jag hoppas nu att kopplingen är solklar.

Skrivet av snajk:

Du kanske anser att svarta inte är lika sofistikerade som vita, eller att de inte kan vara kvinnokarlar, eller att svarta inte är tillräckligt charmiga eller nåt. Som du ser blir det lätt rasism direkt när jag försöker hitta förklaringar så om du vill undvika det bör du förklara själv.

Du kanske anser att vita inte är lika sofistierade som svarta, eller att de inte kan vara kvinnokarlar, eller att vita inte är tillräckligt charmiga eller nåt. Som du ser så blir det lätt “rasism” direkt när jag försöker hitta förklaringar så om du vill undvika det bör du förklara själv.

Se hur enkelt det var. Man kan vända och vrida på precis allting om man vill hitta något underliggande rasistiskt I någons åsikter som inte är där.

Jag har förklarat varför jag ansåg det naturligt att människor reagerade över att det är förslag på att Bond nu skall vara svart, jag har förklarat varför jag anser att han skall vara vit. Om den förklaringen inte duger så duger den inte.

Om du anser att åsikten att Bond skall vara vit är rasistisk (dvs: att jag...i det här fallet... anser att min ras är överlägsen andra raser) så får det stå för dig.

Du kanske rent av också anser att det är en vit mans "privilegium" att få spela Bond men att nu skall också svarta personer skall få spela Bond så att de får samma "privilegium" och du kanske också anser att om de inte får det (och om någon tycker att Bond skall vara vit) så är det inte bara "rasistiskt" utan också "ojämlikt" osv osv. Du kanske finner det provocerande att Bond är vit. Det är många idag som finner vita människor, speciellt män, provocerande.

Nu är det ju som så att det som är olika alldrig kan vara jämlikt mer än att någoting kan vara alllting, något jag har tagit upp tidigare. Även betydelsen av jämlik har “kapats” och förvrängts I dagens debatt.

Av Larsioni
Skrivet av snajk:

Bond är inte en verklig person utan en fiktiv karaktär. När Fleming skrev böckerna så fanns det inga svarta agenter i Storbritannien och således var hans agent vit.

Jag påstod alldrig att Bond inte är en fiktiv karraktär. Vad jag sa va att karräkteren var vit. Du kan välja en vit karraktär som inte är fiktiv. Det är helt ok. Du skulle få samma reaktion från folk då. Helt naturligt. Varför ändra rasen på karraktären? Vad blir det härnäst, ändra etniciteten? Ha en Fransman spela Bond? Eller varför inte en Tysk? Eller en Pollack? Finns många Pollacker i England idag. Eller "ändra" könet? Ha en kvinna spela Bond? Osv osv.

Om någon vill ha en svart agent ala James Bond varför då inte skapa ny karaktär istället. Samma sak om de vill ha en kvinnlig karraktär, skapa en.

Av Larsioni
Skrivet av snajk:

Vet inte varifrån du fått rödvinet men visst håller jag med dig till viss del. Jag har haft mina duster med honom (eller henne) och vi har ganska skilda världsbilder men det påverkar inte hens svar på dina argument.

Hon har inte slagit hål på något argument ej heller har hon presenterat något motargument, vad avser hennes läsförstålse så är den begränsad.

Skrivet av snajk:

Men du använder ju uttrycket om och om igen utan att veta vad det syftar på egentligen, någonstans har du fått det ifrån liksom och sannolikt är det på avpixlat eller liknande. Du gör ju lite samma sak här, svamlar på om diverse saker och så fort någon slår hål på ett argument så ignorerar du det och fortsätter med något annat.

Inte alls. Med det sagt. När man diskuterar med någon så är förutsättningen att den man diskuterar med är insatt I ämnet och har lite bakomliggande kunskap, det samt att man förstår vad det är man läser och således kan dra korrekt slutledning för att fårstå vad det är man håller med om eller inte håller med om.

Skrivet av snajk:

Det är inte så komplicerat. Har man en sida, eller tidning, för att sprida obelagda hatiska påståenden om andra så är det en hatisk sida/tidning. Om man endast vågar framhålla sina åsikter om enskilda personer anonymt så är man nog medveten om att man är hatisk.

Då passar alla blaskor och sidor, inklusive diverse bloggar in, då du kan hitta sådana inlägg och åsikter precis överallt. Dock så betyder inte det att allt innhåll på dessa blaskor och sidor faller under den kategorin. Så frågan kvarstår, vad är en hatsida?

Skrivet av snajk:

Du påstår det men utan exempel från verkligheten så kan jag inte ta det på allvar.

Det är inte ett påstående. Låt mig också lägga till att det finns ord som uppfattas som rasistiska och hatiska men som inte är det. Fan, du kan lägga till ord som uppfattas som kränkande men som inte är det. Dvs, om man håller sig till definitionerna. Ordet hat tex, används flitigt på dessa forum för att beskriva mest allting. I 99,9% så har det inte med hat att göra. Någon säger "jag gillar inte Asus har dålig erfarenhet med deras produkter" svar? "sluta hata på Asus". Finns hur många exempel som helst. Vad jag säger är att det är svårt att ta dessa människor på fullt allvar, samma sak med dem som kallar människor för rasister när de har åsikter som den smala åsiktskorridoren inte vill veta av.

Våra åsikter går således isär. Du verkar inte se verkligheten utan att någon först ger dig exempel. Jag har gjort det nu.

Skrivet av snajk:

Nu har du nog tappat tråden...

Vi representerar ju automatiskt allt dessa människor hatar (använder nu den korrekta definitionen av hat) dvs: vit heterosexuell man, framgångsrik, och familjeförsörjare. Ooops, just a huge red flag and a dot on their radar. Vi anses ju som bekant vara kvinnoförtryckare, misshandlare, potentiella våldtäktsmän, djur osv osv. Denna attityd genomsyrar mycket av samhällsdebatten idag samt åsikter på rikets universitet.

Om du inte förstod kopplingen så kan jag inte hjälpa dig.

Av Larsioni

Sökte lite snabbt och hittade den här tråden, kolla första inlägget, kan vara värt ett försök.

http://www.overclock.net/t/1505774/possible-psu-coil-whine-fi...

Om det inte löser sig så byt ut nätaggregatet.

Du kan också försöka met att trycka lite lätt på toppen på agget för att se om ljudet upphör.

Jag hoppas att det löser sig för dig, lycka till.

Av Larsioni

Låter som spoltjut.

Testa med ett spel och se om ljudet ändras eller försvinner, du kan också testa med furmark.

Av Larsioni

Kan vara vibrationer från hårddiskarna kanske, det problemet hade jag med ett Fractal chassi, blev tvungen att montera en tunn dämpmatta mellan hårddiskburen och golvet i chassit.

Av Larsioni

Vad trevligt att du kommer till hennes försvar.

Skrivet av snajk:

Han har inga problem med läsförståelse, det är du som har problem med källkritik, vilka texter du väljer att läsa och tro på.

Visst har hon det, något som hon har demonstrerat ett flertal gånger. Hennes post historik har visat gång på gång att hon inte är kapabel till att föra ett logiskt och rationellt resonemang. Det har mest blivit känslo argument och diverse känslo spyor till höger och vänster. Helst då presenterat med ett språkbruk och ordval som hon faktiskt inte helt bemästrar. Det blir i ärlighetens namn lite penibelt. Hon försöker ge uttryck för att vara intellekuell men I slutändan är det sker att hon istället ses som en rödvins drickande pseudo-intellektuell.

Vad som sker är att man tillslut ignorerar vederbörande och låter personen hållas.

Skrivet av snajk:

Kulturmarxister är ett påhittat begrepp från från "feg-extremhögern" som hänger på avpixlat och liknande och spyr ut sitt hat anonymt över personer som faktiskt står för sina åsikter.

Det får står för dig, det är något jag överhuvudtaget inte känner igen.

Vad jag vet är att när människor inte får utrymme att diskutera i det offentliga rummet så söker de sig till andra ställen för att på så vis kunna föra en diskussion samt ge uttryck för sina åsikter. Ganska naturligt skulle jag vilja säga. Inom gammel media idag så “tycker” alla likadant vilket också betyder att det alldrig är något som diskuteras fullt ut. Lite som på Unversitet, väldigt smal åsiktskorridor.

Exempel på hennes bristande läsförståelse

Skrivet av :

Vad tycker du om en Svart James bond?

Den frågan har faktistkt besvarats. (om man kan läsa och dra slutledning av det man läser vill säga)

Men, då det är klara brister I hennes läsförståelse så följer här....följande.

Jag ser reaktionerna som en naturlig reaktion då James Bond är vit, om en vit man spelade Djingis Khan så skulle jag finna Mongoliska reaktioner som motsatte sig att en vit man spelade Djingis Khan lika naturligt. Djingis Khan var mongol. Inte vit. Inte fan ska vi skriva om historieböckerna eller en författares alster för att det skall passa kulturmarxisternas destruktiva politiska ideologi eller passa dem som känner sig kränkta för att Djingis Khan inte var vit utan mongol och nu helt plötslgit inte skall vara mongol längre utan vit. För det har vi besämt nu. För de känns bra, Jasså har ni det, känns det så? intressant.

Vill också passa på att poängtera att det idag är mycket som ses som rasistiskt och "hatande" men som inte är det.

Exempel.
"hatsida" Vad är det? Det är ett väldigt brett och flummigt begrepp som skulle kunna passa in på vilken blaska eller sida som helst. Med det sagt, det är oftast gammel media som flitigt änvänder det uttrycket. Vore kanske bättre om de bemötte kritik med sakliga argument istället för att kalla människor för hatare samt rasister. Men det gör dom inte. Därför att de kan inte. Det senaste de har hittat på är....."våga att inte ta diskussionen".

Av Larsioni

Jag och många med mig har alltid haft tålamod med dig och din bristande läsförståelse samt dina tarvliga person angrepp och generella påhopp, det samt den offerkofta du tenderar att ta på dig, och mitt tålamod har inte ändrats.

Som jag sa, kulturmarxisterna skapar konflikter där det inte finns några, det är deras livsluft. Det är det bästa dom vet. De går igång på det, de kan inte få nog.

Min åsikt är att dessa människor bryter sönder samhället innifrån likt en cancer, och tyvärr så sprider den sig som en löpeld.

Du är välkommen att se dig själv ut ur diskussionen om du vill, jag tror det skulle vara uppskattat, det var uppksattat sist.

Av Larsioni
Skrivet av piterobban:

Jag har tänkt gå på mer än 2x 980 sli så då är det nog ganska bra att ha lite bättre nätagg. Det blir nog först då 980ti kommer ut. Sen så gillar jag looken av 900D

Ah OK, lycka till med bygget det ser ut att bli en trevlig dator.

Skrivet av Mogwaii:

Håller med ang klar vätska och färgad slang.

+1

Av Larsioni

Defintionen är inte för snäv, och det är nu vi kommer in på det som jag nämde i min första post. The goal post keeps changing...and changing...and changing...tills dess att ordet helt och hållet förlorar sin bedydelse. Och...allt och alla kör med sina egna definitioner.

Jag diskriminerar mellan många olika saker, (Kolla en ordbok innan du invänder) mellan män och kvinnor, mellan raser, mellan etnicitet, mellan kulturer, mellan språk, mellan ålder, mellan olika verktyg osv osv. Jag ser skillnaderna....jag förstår dom, jag respekterar dom, och jag uppskattar dom.

Vad avser din upplevelse med Japanskan så ville de helt klart att en Japansk kvinna skulle representera dem. Jag ser inga problem med det. Hade det varit i Irak så hade de helt säkert vilja haft en Irakier. Det är inget konstigt med det, om jag vill representera en Svensk produkt så använder jag en Svensk eller en Svenska, vill jag representera en Fransk produkt så använder jag en Fransman, eller franssyska osv osv. Är jag i Japan och blir ombedd att fotografer en Japan samt en Samurai inte fan så fotar jag en vit person! Det säger sig ju självt. Utan jag fotar en Japan.

Vill jag att någon skall spela djingis khan i en film så använder jag en asiat, inte en blond norddbo ala Dolph Lundgren. Om någon protestar och inte förstår varför samt kallar mig rasist så tar jag mig friheten att kalla vederbörande för en idiot. Inte fan skriver jag om historieböckerna för att det skall passa kulturmarxisternas destruktiva politiska ideologi.

Tänk James Bond. Blev ett jävla liv då Roger More sa att James Bond skulle vara en Engelsman (dvs vit anglo-sax) hela jävla vänstern (samt twitter drevet) var igång. Det här människorna är banne mig inte riktigt kloka. Faktum är att de är helt rabiata. De skapar konflikter där det inte finns några, det är deras livs luft! Det är det bästa dom vet. Är det inte mellan människor så är det bakelser och bakverk och godis och barn böcker och pippi långstrump och bamse och jul kalandern och......fill in the blanks.

Skrivet av Johan86c:

-Att enbart för sig själv se någon som bättre är inget större problem, däremot om man behandlar folk därefter.

Jag försöker bemöta människor på det sätt jag själv vill bli bemött på, dock så förstår jag att människor är olika, de två könen är olika, kulturer är olika osv osv, jag försöker också ta seden dit jag kommer. Har att göra med respekt och förståelse samt viljan att vilja få den kulturella upplevelsen av det land jag befinner mig i.

Det intressanta med dessa kulturmarxister är att de säger sig vara för mångfald medans alla deras beslut och resonemang verkar för att förgöra mångfald helt och hållet.

Min åsikt är att dessa människor bryter sönder samhället innifrån likt en cancer, och tyvärr så sprider den sig som en löpeld.

Va nu medveten om att snart så kommer vi att få ett besök av dessa människor i den här tråden, helt säkert. Och då kommer känslo anklagelserna att luftas fritt tillsammans med att man tillskrivs åsikter man inte har, följt av förklaringar och motiveringar som inte är relevanta för fem öre. Inga motargument helller för då det är enklare att etikettera människor med diverse epitet. Det är alltid det som är taktiken.

Som vanligt med andra ord.

Vi representerar ju allt dessa människor hatar (använder nu den korrekta definitionen av hat) dvs: vit, man, heterosexuell, framgångsrik, och familjeförsörjare. Ooops, just a huge red flag and a dot on their radar. Vi anses ju som bekant vara kvinnoförtryckare, misshandlare, potentiella våldtäktsmän, djur osv osv.

Man är en given måltavla. XD

Av Larsioni
Skrivet av anon159643:

Fel för en rasist behöver inte tro att den rasen som den anser tillhöra är överlägsen utan den kan tycka andra "raser" är bättre, vilket det finns exempel på i sverige utan att hänga ut någon.

Defintionen av rasist som jag gav dig var inte alls fel. Det är dessutom inte min defintion.

Att se någon annan som "bättre" har jag inga problem med rent generellt. Det är när du ser din egen ras (samt etniska grupp inom den rasen) som överlägsen, samt att det blir en policy som din stat ger sig in på...som det blir problem. När hela stads apparaten kör igång.

Jag anser att svarta löpare är bättre än vita tex, knappast en rasistisk inställning. Vi har alla våra + samt - och vi har alla våra styrkor samt svagheter. Vi är olika, det får man lov att respektera samt uppskatta.

Vad avser miljöpartiet så är det ett extremist parti i min mening. Om vi brydde oss om alla bin så skulle vi skrota alla jäkla mobil telefon master, samt kraftigt reducera vårat elektromagnetiska utsläpp. Inte bara för binas skull utan för våran.

Intressant länk, bekämpnings medlen hjälper ju inte till, inte gör det oss något gott heller.

Skrivet av anon159643:

Det räcker dock att de har en rasistisk inställning och de behöver inte alls bedriva rasfrågor öppet för att de ska vara ett rasistisk parti.

Och vad är då en rasistisk inställning?

Om ett folk vill säg bevara sin kultur samt etnicitet? Är den inställningen då rasistisk? Jag skulle hävda att den inte är det. Att vilja bevara och bejaka den biten har inte automatiskt med rasism att göra (dessutom så ger det utrymme för mångfald, så även kulturellt). I sådana fall skulle du ju kunna anklaga människor som håller sig till sin egen ras (samt etnicitet inom den rasen) och väljer att bilda familj med likvärdiga (om man nu tillåts använda det uttrycket) som....rasistiska. Vilket ju vore rent skitsnack.

Av Larsioni
Skrivet av Valiumballong:

Sverige var ett av världens mest homogena länder fram till slutet av 1900-talet. Svenskt välstånd har inte byggts av invandring, svenskt välstånd har byggts av generationer av svenskar.

Det är korrekt. Samma sak med Danmark, Norge samt Island.

Med det sagt.

Mycket av vårat välstånd skapades när vi lyckades hålla oss undan andra värdskriget. Europa var i behov av varor och våran industri (på den tiden så existerade den) var i full sving, vi hade inte blivit bombade, infrastrukturen fungerade bra osv osv. Annat är det idag. Men det är för en annan diskussion.

Tyvärr så är det alltid så här att när dessa saker diskuteras så är kulturmarxisterna snabba med att konstant ifrågasätta och nedvärderar etniska Svenskars (som idag enligt dem inte existerar, bara den biten säger ju allt) bidrag. Frågar du människor utomlands, Tyskland, England och USA, så står etniska Svenskar högt i kurs. Så även i Norge, Svenskar är kända för att vara ärliga, ha god moral samt arbeta hårt.

Skall vi prata historik, om tex Valloner, som var långt före 1900 talet, så kom det hit strax över 1000 stycken, över 90% av dem återvände till Belgien då de var klara. De hade ingen större inverkan på det Svenska samhället kulturellt eller etniskt. De lämnade sitt avtryck inom industrin.

Det är intressant.

Att vara Svensk idag ses som någonting fult och att vara stolt över att vara Svensk ses också som något fult samt rasistiskt. Kulturmarxisterna och vänstern har inga problem med att använda ras, etnicitet, kultur osv när det passar deras syften. Så länge inte vita, i det här fallet, etniska Svenskar, är inräknade. För då helt plötsligt så existerar inte dessa skillnader. Nej då helt plötsligt så är alla Svenskar, pråblemet är att breddar du svenskhet och vad den betyder så blir den meningslös tillslut, för då finns den inte längre, om du säger att någonting är allt så är det också inget. Och det är också det som står på deras agenda.

Vad avser kultur så har vi inte någon kultur längre, eller, du hittar Svensk kultur på landsbygden, men i städerna är den så gott som borta. Detta problem gäller för de flesta västerländska länder idag. Det finns ingen förankring i de etniska grupperna inom de olika länderna i väst (Svenskar, Engelsmän osv osv) det de flesta idag ser som kulture sträcker sig till Amerikanska filmer, Amerikansk musik, samt "insert country got talent" and "dancing with the stars" och "the X-factor" och "The voice" och diverse social-porrs dynga som går på dumburken (Tv apparaten) Eftersom det är så så tappar folk sin förankring, sin historik, sin identitet osv osv.

Inte bra alls. Det är destruktivt och människor mår dåligt av det här. Det märker man i tex Sverige idag, och det tar sig olika uttryck. Och måtsåndet mot att försöka bevara och återta det som förlorats...motståndet mot detta är enormt. Speciellt inom media och skolväsendet, där då kulturmarxisterna styr och ställer med en järnhand, bara universiteten är ju helt genomsyrat av dessa galningar.

Rasist = någon som anser att hans ras över överlägsen andra raser (välj vilken ni vill)

Rasistiskt parti? Ett parti som bedriver rasbiologiska frågor, som tex National Socialismen gjorde under 30-talet. Även då dessa frågor och teorier tog sin form i USA och sedan spred sig till England och från England till Tyskland.

Tyvärr så är det som så att idag så kör folk på sina egna defintioner, Kulturmarxisterna är bra på det här, de försöker kontrollera språket genom att förstöra det, the goal post keeps changing. Idag så har "rasist" mer eller mindre förlorat sin betydelse för idag är i princip ALLTING rasistiskt.

Du gillar inte ketchup? OK, du är en rasist samt "hatare"

Du gillar inte någons åsikter eller delar dem inte? OK, dens åsikter du inte gillar (som oftast då går emot PK strömmen) är "rasistisk"...och just det..."hatisk"

Du använder mörk chocklad i dina bakverk? OK, du är rasistik.

Du gillar kalles Kaviar? OK, du är rasistisk, Kalle är ju blond och blåögd (något som Nordbor är, lite typiskt Nordiskt utseende, även nämnt av Muslimer era förföder bedrev handel med under vikinga tiden) och det kan man ju inte va, alltså sä är kalles kaviar...just det...rasistisk.

Kina puffar? Just det ra....

Du håller inte med PK drevet om detta? OK, då är du en rasist samt hatar och skriver på "hat sidor" (vad nu fan det är för något)

Osv osv listan över dessa absurditeter är väääldigt lång. Och värre blir det.

I slutändan så kommer språk att dö ut för ingen kommer att kunna kommunicera därför att varenda jäkel kommer att ha sina egna defintioner. Inte bara det, utan de kommer att ändra sig beroende lite på hur andan faller.

Och det är där vi är idag.

Inte ens folkmord är folkmord längre därför att A: Folk samt etnicitet finns ju inte längre B: det heter idag massövergrepp iställer, i vart fall om du frågar våran "eminente" stadsminister.

Vilket betyder att de milliontals liv kommunismen bär ansvar för, det var inte folkmord utan snarare massövergrepp...liksom. Och de millioner National Socialisterna tog livet av var inte heller folkmord utan snarare ett massövergrepp...lite difust sådär.

Av Larsioni
Skrivet av VideoyGTX:

Självklart men om du kollar på vilka grejer han/hon tänkt sig så är budget det sista han tänker på, t.ex. 5960x och annat lull lull.

Det stämmer ju, han har ju inte snålat direkt, det kan man ju inte säga