Inlägg

Inlägg som Commodore64 har skrivit i forumet
Av Commodore64
Skrivet av appel1:

För mig är det helt ofattbart att man får spela med sladd i eller helt enkelt ha två kontroller per person till Playstation och när batteriet blir dåligt så är det ny kontroll som gäller.

Ja att batterierna är utbytbara är ju faktiskt bra, men det kändes ändå som det saknades något när man packade upp maskinen

Utbytbara + inkluderade laddningsbara + inkluderad USB C kabel + möjlighet att ladda upp batterierna via USB kabeln när de sitter i kontrollen hade ju varit optimalt

Inte en så stor grej, men blev ett litet minus på "User Experiance" där iaf

Av Commodore64

Blev lite förvånad över kontrollen som följde med, att det inte följde med sladd för laddning eller för att koppla in den direkt mot konsollen ifall batterierna tar slut?

Sen batterierna som följde med, det är vanliga slit o släng batterier? dvs inte laddningsbara?

Hur gör man bäst här, köpa laddningsbara batterier? kan man sen ladda dom direkt i kontrollen via USB kabel?

Den är riktigt skön att hålla i dock, riktigt bra passform i handen.

Av Commodore64
Skrivet av KingCobra:

Steam forumet och betygsättarna är grymt toxic just nu. I de allra flesta fallen är de besvikna och frustrerade på köerna. Spelet släpptes för 3 dagar sen och ja, Amazon var nog inte beredda på att mellan 500000 upp till nästan en miljon ville spela direkt.

Tror man inte kan använda den ursäkten riktigt, självklart ser de hur många som köper spelet, Sjukt många förbokade ju även spelet iom att det gav just betaaccess.

Visst är det många som köper på releasedagen också, så där bör man helt enkelt ha dubblat eller tripplat upp när det gäller Server kapacitet, någon sorts framförhållning bör man ju ha för det.

Sen att ett bolag som är störst inom Hosting som helhet inte löser biffen omgående?

Och nu kommer helgen, när ALLA har tid och lust för att spela spelet, kommer väll bli kaos.

Av Commodore64
Skrivet av sher!kan:

Jag själv köpte ps5 med disc pga att kunna köpa och sälja spel på beg marknaden+ att kunna låna och låna ut spel till polare. Jag har nog redan tjänat in den 1000lappen det kosta extra och kommer tjäna in otroligt mycket mer.
Men det är som sagt upp till var och en hur man resonerar.

Känner att det här är ett tänk som passar mig, sen den dagen man säljer konsollen så kan man ju bundla den med alla spel man köpt då, det går ju inte med digital versionen av det jag förstått, utan de digitala spelen är knytna till dig personligen.

Vore ju nice om de ändrade detta, samt på tjänster såsom Steam, att man kunde sälja spel vidare, men det tappet i pengar för dom om de tillåter det skulle vara så så grovt.

Förstår inte att det ens är lagligt att hålla på såhär.

Av Commodore64
Skrivet av teejee:

Skivan måste vara i jämnt när du ska spela.

Ok, det är trist, men det måste ju vara för att man inte ska ge skivan till en polare eller något och spela det själv samtidigt?

Kan ju inte vara så att den läser mycket om något ifrån den när man spelar spelet i sig.

Av Commodore64
Skrivet av marcus84:

Jag satte ps5an på andra sidan väggen mellan garderoberna och väggen i sovrummet så jag får cleant i vardagsrummet, tycker den var så enormt stor och ful.

Tycker din PS5 borde komma ut ur garderoben he he.

Av Commodore64

Ok så det ni säger är att om man har disc versionen av ett spel så måste man konstant switcha discar när man vill spela spelen? det räcker inte att installera spelen ifrån disc och sen finns dom där tillgängliga att spela ifrån hårdisken?, man måste fortfarande sätta in discen?

Försöker fortfarande komma "upp to speed" när det gäller konsoller

Av Commodore64
Skrivet av Discharged:

Sony har väl meddelat att alla får sälja digitala versioner? Det gör ju att det finns en chans att de digitala kommer vara mycket billigare i inköp.

Åfan, man kan sälja de digitala spelen 2nd hand då? hade helt missat det, varit ifrån konsoller väldigt länge.

Av Commodore64
Skrivet av marcus84:

tack för tipsen tog bara strax över en vecka! glad att jag valde disc-versionen iaf också, spelen är sinnessjukt dyra att köpa på psn-store jämfört med i butik!

Är det inte mycket bättre med disc versionerna samt köpa disc spel istället för digitalt, jag menar då på 2ndhand värde på både sälja vidare både spel och konsoll.

Om du har digital versionen så kan du aldrig sälja din konsoll inkluderat med de spel du köpt? Samt du kan inte sälja enstaka spel 2ndhand när du tröttnat totalt på dom?

Folk har så mycket pengar nuförtiden så att de helt bortser ifrån de här faktorerna? Eller har jag missat något här?

Av Commodore64

Ingen som känner att man kommer att tröttna på de 6 skills (i princip 3 då man inte byter till secondary vapnet ofta) väldigt fort?

Kanske inte riktigt efter 2 dagar redan, men att ha spammat dessa skills i 1-2 veckor kommer det bli lite tradigt eller?

Eller planerar folk på att byta builds och vapen helt o hållet ofta för att kontra det här problemet?

Av Commodore64

Leveransen ifrån Amazon idag är RIP iaf för mig.

https://i.imgur.com/rDQnUN3.jpg

Av Commodore64
Skrivet av Shudnawz:

EA Play ingår väl i Xbox Game Pass nuförtiden, men räknas det som att man ska få early access? Inte för jag bryr mig för huvudsläppet, men 2 dagar extra beta vore nice.

Börjar bli riktigt snurrigt med de här subscription tjänsterna nu, men vilken version av EA Play är det som ingår i Xbox Game Pass, är det Pro eller standard versionen?

Har faktiskt subbat en månad på EA play Pro versionen just nu på Origin/PC, och får hem en Xbox snart, så det här var ju positiva besked helt klart att det ingår i Game Pass isåfall.

Edit : Hittade det här :

Xbox Game Pass Ultimate- och Xbox Game Pass för PC-medlemmar får EA Play. EA Play Pro är endast tillgänglig via EA:s PC-plattformar, Origin och EA Desktop (Betaversion).
Obs! Om du redan prenumererar på EA Play Pro kommer spel och tillägg som ingår i EA Play Pro inte att synas i Xbox-appen på Windows 10. Gå till EA Desktop (Betaversion) för att få tillgång till EA Play Pro:s förmåner.

Men tycker det fortfarande är supersnurrigt, kanske är glasklart för produktägaren, men för konsumenten är det ju ???

Av Commodore64
Skrivet av Najk:

Beställde du i förra veckan när de hade enheter på väg in och hade öppet för beställning?

Jupp, i fredags, fick lev datum idag torsdag, men det ser ut som det bara är något de satt, kanske var önsketänk ifrån deras sida

Står fortfarande att den kommer idag, men i levernstrackern så är den inte dispatchad/skickad ännu.

Av Commodore64

Behöver något sånthär för min racing/flightsim rig, men den känns dyr för en trackball? vad är det som motiverar priset?

Av Commodore64

Ok om man kunde skicka ner assistenten ner på byn för att handla på ICA och systemet, och hämta ut post/paket, då hade jag nog köpt den.

Av Commodore64

Alla gameplay videos man sett ifrån betan har ju gjort att man har sänkt förväntningarna rejält, dock så var trailern till openbetan riktigt nice, men man får väll ha betoning på trailer där, har inte sett grafik i närheten ifrån riktiga gameplay videos, inte ens i den 4k gameplay videon som finns tillgänglig, typ ljusår ifrån.

Men OM spelet skulle se ut som i openbeta trailern, ja då snackar vi.

Av Commodore64

Får man typ skadestånd av Amazon om de inte levererar på utsatt datum? Jag känner mig lite smått kränkt

Är inte det hela deras grej att de håller sina lev datum, eller blandar jag ihop dom med typ Fedex...

Ser iaf inte ut som man får leveransen idag som utlovat. Den är inte ens skickad ännu.

Av Commodore64

Absolut, och det är det jag har skrivit redan, så länge du har kul och har bra och roliga utbyten med de du spelar spelet med så var det helt klart värt det, men betyder det i sig att spelet i sig var bra?

Ställer mig tveksam till det, och accepterar helt klart att det är åt det hållet vi går gällande gaming i helhet. Jag har inget som helst problem med det.

New World är i dagsläget inte ett bra spel om man ska vara objektiv, men om man spelar det tillsammans med andra sköna människor så kommer ändå upplevelsen av det vara positiv.

Av Commodore64

Refundade mitt köp av spelet, insåg att det inte är värt att lägga ner timmarna på "ett andra jobb" som inte ger någonting i slutändan.

Spelet har fortfarande ingen PvE värd att nämna, bara att grinda samma quests och mobs om och om igen tills man når max level, PvE instanserna kommer man dra igenom på en halvdag när man har nått rätt level. Finns heller ingen PvE raid content.

Samt craftingen är bred men har inget djup.

PvP har blivit nerfad, och den instancerade PvPn kommer några få på varje server kunna spela.

Spelvärlden i sig som de har skapat är dock väldigt "immersive" när man hugger ett träd eller "minar" en sten.

Även proximity voice chat är ett steg i rätt riktning. Men nej, spelet har inte nog med content för att motivera tidsinvesteringen i det.

Helt klart en personlig åsikt, och jag vet att jag hade haft "kul" i spelet och jag vet att många kommer ha roligt i spelet, men tiden är bättre spenderat på annan content imo.

Men spelen i sig numära är mer sekundärt, om du vet att du kommer spela med ett skönt gäng och skratta mycket, så helt klart go for it.

Av Commodore64

Verkar vara slut på Amazon nu igen