Inlägg

Inlägg som crispy_swec har skrivit i forumet
Av crispy_swec

köpa nätagg utan kabel-set

Tjena, sätter ihop en ny dator, ska beställa corsairs färgade kabelset till PSU, finns det att köpa PSU utan kablar så de blir lite billigare?

Av crispy_swec

m-ATX med SLI support.

Har läst alla satans techspecs på varenda kort men kan inte se ifall det supportar SLI, gör detta det?

https://www.komplett.se/msi-z97m-g43-socket-1150/815074#!tab:...

Av crispy_swec
Skrivet av philipborg:

750W hade räckt. 750w räcker tom. för 2st 290x utan överklockning (eller mild sådan), så 750w räcker nog för 2st 970 med överklockning.

Så vad bör man lira på? ett RM850 eller ett HX750?

Av crispy_swec
Skrivet av Xyborg:

Räcka till kommer det garanterat göra. Men Corsairs RM och CX-serier har inte direkt fått några strålande betyg. EVGAs G2-serie är som sagts tidigare ett bättre val rent kvalitetsmässigt. Men det du skulle kunna göra vore att gå ner lite i effekt och lyxa till det med t.ex ett Corsair HX750i istället. En hel med dator med två GTX 970 i SLI drar 465W från väggen som absolut mest när Sweclockers testade. Då använder dem en processor som drar betydligt mer ström än vad din 4790k någonsin kommer göra. Se själv nedan:

http://www.sweclockers.com/test/20216-nvidia-geforce-gtx-tita...

Tittade på testerna, men dem testar med ett AX1200, har inte AX serien lite andra egenskaper än vad HX serien har? känner inte att jag vill köra ett HX750 ifall det inte pallar 2st 970 + 4970k @4.5Ghz

Av crispy_swec
Skrivet av Hagusen:

@crispybagel: Funkar det här http://www.inet.se/kundvagn/visa/8037996/2015-03-07?

Och ska man köpa mer fläktar till chassit.

han får låna en annan skärm så den är inte med i budgeten längre

Det fungerar säkert, har ingen erfarenhet av dem där chassina dock, men resten ser bra. 1 sak bara, känner ni ingen som kan hjälpa er bygga den? då sparar han 800 kr på 3-4 timmar.

Av crispy_swec

Nätagg till 2x 970

Tjenare! håller på att bygga en ny pc och känner att allt fallit på plats utom nätagg där jag fått lite kritik+tips om vad jag borde köra på.

detta är specsen.

2x MSI gtx 970 (ingen OC)
intel i7 4790K -> kommer så småningom klockas till 4.5-4.6 med en h80i
MSI Z97M G43
16Gb Corsair DDR3 LP 2133 Mhz CL11

Hade tänkt mig att köra ett Corsair CX850W, men folk verkar tycka att EVGA's G2 850W är ett mycket bättre val. vill dock hålla mig till corsair och då har jag fått ytterligare kommentarer som pekar mot HX och AX serien men det tycker jag verkar lite dyrt för min smak så min fråga är det följande:

- skulle ett Corsair RM850W (Plus Gold, Modulär) palla med dem ovanstående specsen utan problem och hård anstränging? kommer lira bland annat Witcher 3 (1920x1080) men även bioshock, WoW, HoTS å lite annat småskit.

Av crispy_swec
Skrivet av Broken-arrow:

Var detta inte en tänkt du skulle modda och fila lite själv?

Biltema eller färgbutik har detta. Bara klippa ut i papper ett mönster och måla (skriva ut Nvidia loggan t.ex och klippa ur).

Det stämmer jo, lite moddning blir det men skulle säga att hittils har tankebanorna tagit så långt som att: spraya moderkort, eventuell fräsning/lackering av ny frontpanel. vet inte riktigt om det ska bli annat.

Av crispy_swec
Skrivet av StuntmanMike:

mATX kort med gröna detaljer! http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2723389 Inget jag rekomenderar då det säkert sparats in på saker, dock miljövänligt.

Sen måste jag också säga att du borde byta till EVGAs G2 aggregat. Endast HX och AX serierna från Corsair jag skulle kunna tänka mig.

hahah det där moderkortet, miljövänligt är ju ordet. khaki-beige usch ^^. Angående PSUn får jag väl ta mig en titt på EVGA's G2a och andra corsair serierna då.

Av crispy_swec
Skrivet av Broken-arrow:

Finns annars grön färg att köpa

:O, vart? vill iofs inte ha helgrönt agg, har tänklt mig mer svart med nvidiagröna detaljer i ungefär samma skala som grafikkortet.

Av crispy_swec

här har du ett stabilt bygge, släng på ytterligare 8gb ram ifall han känner att det behövs, lättbyggt chassi och bra kvalitets komponenter.

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=15572...

Av crispy_swec
Skrivet av Xyborg:

Jag vet att du undanbett dig diskussionen men iaf, det är ett i bästa fall mediokert agg för lika mycket pengar som du får ett t.ex Prisvinnande EVGA G2 750W för. Ett bättre val på precis alla sätt och vis.

Självklart så finns det bättre nätagg man kan köra på än Corsair men måste medge att jag är lite av en Corsair-fanatiker så försöker hålla mig till deras produkter så mycket jag kan, och även fast man kanske inte ser den gröna CX850 texten på sidan så finns det en del av mig som vet att det är grönt där ^^

Av crispy_swec
Skrivet av FlashTec:

Ja hade det inte varit för att det va på kampanj eller något liknande så hade det nog blivit något annat

Dem ligger ju runt 2 papp på de större svenska sajterna (inet, komplett, webbhallen) känner at 1000-1200 är lite mer min prislapp

Av crispy_swec
Skrivet av FlashTec:

Aha det förklarar det hela, läste lite för fort så fick för mig att det syftade på samma kort, my bad.

Själv har jag ett platinumklassat 1000w ligger hemma och väntar på övriga delar. Valde det för att det är semi passivt så förhoppningen är att det aldrig kommer slå igång fläkten typ. Åtminstone inte så länge jag inte kör sli

skulle ju inte säga nej till 1000W platinum men plånboken blir lite ledsen i ögat då ^^

Av crispy_swec
Skrivet av FlashTec:

Inte för att diskutera eller så men hur kom du fram till att det skulle vara nödvändigt med 850 watt för ett 970 om du ändå bara ska köra ett bronsklassat, undrar mest då jag själv är i färd med att samla ihop delar

Om du läser hela inlägget så kanske du ser att det kommer till ett extra 970 så småningom.

Av crispy_swec
Skrivet av Flygman:

Blir mkt enklare & billigare om du kan modda kortet och färga det som du vill. Isåfall köp ett så svart kort som möjligt.

Det är det jag har fått som svar på andra ställen också men tänkte att det är lika bra att slänga upp en tråd här å se ifall det är någon som vet eller kan hitta ett "nvidia anniversary" eller något. Om det blir lackering så kör jag iaf på ett MSI Z97M G43 och kör täckning och lackering med sprayfärg på de blåa detaljerna.

https://www.komplett.se/msi-z97m-g43-socket-1150/815074

Av crispy_swec

Corsair Carbide 240 "Nvidia-stil"

Tjenare, snart blir det en ny låda att lira på! Bygget är baserat på Corsair Carbide 240's kub-chassi och temat på bygget är "Nvidia-grönt" eller hur man nu vill säga. Här är de komponenter jag kommer köra med, och nej jag vill inte diskutera varför eller om jag ska byta ut vissa komponenter jag valt, har suttit och läst å snackat med folk om hur jag bör gå tillväga med mina val.

P.S. vill även tillägga att det eventuellt ska fräsas en ny frontpanel med eget motiv, logga och därefter även lackas delvis grönt.

Grafik: MSI GeForce GTX 970 Gaming 100ME (Grön Anniversary Edition)
PSU: Corsair CX850M Plus Bronze, Modulär
RAM: Corsair Vengeance 8Gb LP 2133Mhz CL11 (2x4) (Grön version)
CPU: Intel Core i7-4790K
Chassi: Corsair Carbide Air 240 Cube Svart
Extra: Corsair Professional Sleeved Cable (Green)

Hårddiskar (från nuvarande dator): Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM + Intel SSD 330-series 120Gb

Saker som kommer adderas till bygget framöver:
- ETT TILL GTX 970 (därav 850W PSU'n)
- 8Gb RAM
- M.2 Samsung 120Gb SSD
- H80i Vattenkylning till processor

Så utöver allt detta så är det 1 sak jag har letat efter och inte kunnat bestämt mig, Moderkort. Nu är det ju så att jag vill köra "nvidia-grönt" temat genom hela bygget och ett full-size moderkort får ju inte plats utan man måste köra ett micro-ATX (mATX) kort. Det jag vill på moderkortet är:

- Z97 eller H97 chipset
- M.2 slot
- 4 RAM slots
- 2 PCI-e slots
- ordentligt med usb 3.0 och 2.0
- färgmässigt får det vara antingen helsvart eller svart med "nvidia-gröna" detaljer.

Uppskattar all hjälp jag kan få i sökandet av ett passande moderkort Om det hjälper så kommer jag lira bland annat Witcher 3, WoW, Heroes of the Storm, GTA V, Diablo 3 och Dead Island 1+2

Slänger in en komplett inköpslista ifall det var svårt att se hur datorn kommer se ut i slutändan
https://www.komplett.se/corsair-carbide-air-240-cube-case-sor...
https://www.komplett.se/corsair-cx-850m-850w-psu/831187
https://www.komplett.se/corsair-professional-sleeved-cable-gr...
http://www.corsair.com/en-us/vengeance-low-profile-8gb-2-x-4g... (Totalt 4x4 Gb)
https://www.komplett.se/intel-core-i7-4790k/817261
https://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb-100me/... (2 Stycken)
https://www.komplett.se/samsung-ssd-850pro-128gb/820609
https://www.komplett.se/corsair-h80i-gt-hydro-series-cpu-kjle...
+ Moderkort eventuellt https://www.komplett.se/msi-z97m-g43-socket-1150/815074
+ Nuvarande 2TB HDD+128GB SSD (seagate barracude+intel 330)

Av crispy_swec
Skrivet av perost:

I dagsläget så är det egentligen inte DDR3 vs DDR4 som är den relevanta frågan, utan X99 vs andra system. När Skylake kommer så kommer vi säkert få se en hel del jämförelser mellan DDR3 och DDR4, men tills dess så handlar det mer om ifall man måste välja DDR4 eller inte.

CL16 vs CL8 kan verka mycket, men tänk på att CL anges i klockcykler. Så CL16 @ 2400 MHz har ungefär samma fördröjning som CL11 @ 1600 MHz.

När det gäller buffrat (även kallar registrerat) minne så har såna minnen register mellan minnesmodulerna och minneskontrollern, för att få bättre stabilitet med många minnen. Buffrade minnen används bara till servrar och fungerar sällan med vanliga konsument-moderkort. Det är med andra ord bara obuffrade minnen du bör kolla på.

Tack för svaret, ungefär så som jag trodde när det gällde hastighet och CL. sitter nu och tittar på X99 korten och det är som sagt MYCKET dyrare än de nuvarande "middle-budget" z97 korten så tror jag lägger ned hela ddr4 grejen och kör på något som kanske Corsair LP 2133Mhz CL11 4x4gb kort istället. känns som ett bra val. (jag gissar på att cl11 2133 mhz presterar ungefär jämlikt med ett par 1833 mhz cl9/8)

Av crispy_swec

CL, DDR3/4 och Hastighet (RAM)

Tjenare! Jag har suttit å grumlat över RAM-minnen dem senaste 2-3 timmarna just nu och försökt få en inblick om hur allt fungerar etc. Ska bygga en ny PC med lite egna Mods och har försökt bestämma mig vad jag bör köra på (med pris inkl. i ekvationen)

Det jag ser framför mig är valet mellan antingen hardcore of the hardcore eller semi hardcore RAM. Hur stor skillnad skulle det egentligen vara mellan dessa två modeller?

Corsair Vengeance, DDR4, CL16, 2800Mhz (4x4 Gb) (Obuffrad) 2690 :-
[2x] Corsair Vengeance, DDR3, CL8, 1600 Mhz (4x4 Gb) 1958 :-

Kommer DDR4 minnena prestera bättre i överlag även fast Latensen skiljer så pass mycket eller är CL16 helt enkelt en grej som körs på alla DDR4 minnen? tänker att hastighets skillnaden på 1200 Mhz bör kännas av rätt mycket? Och vad menar man exakt med "obuffrade RAM minnen"?

Tanken är ju att försöka undvika spilla ut tusentals kronor på någonting som inte märks av när jag sitter å lirar WoW, HOtS, Withcer3, bf4, far cry, bioshock etc. dessutom kräver ddr4 ett nyare och dyrare moderkort+core extreme processor, så är det verkligen värt pengarna?

Av crispy_swec
Skrivet av Foxmaner:

https://www.youtube.com/watch?v=4STGMUEBvR4
Här är en video. Berättar det mesta om vad du ska göra och inte göra. Hoppas det hjälper:)

Tackar! Riktigt bra video måste jag säga, man ser ganska tydligt hur man bör täcka och varför man ska spendera dem där extra 5 minuterna med att titta genom all täckning innan man börjar spraya, ser ju som sagt bra ut så länge man inte tar ett förstoringsglas.

Hursomhelst så skulle jag kunna tänka mig ett helsvart moderkort (gråa detaljer är okej), har hittat ett som jag är hyfsat nöjd med specsen på hittils. Blir troligen en lackering av all de blåa detaljerna, känns som lagom med grejer att få "nvidia-grönt".

http://www.jimms.fi/ImageCache/product/7/1/103478-p470736.jpg

Av crispy_swec
Skrivet av Belzer:

Tyvärr finns det inga sådana moderkort - åtminstone inte för vanliga konsumenter. Du kan lägga ett papper över moderkortet och skära ut ett hål så att endast RAM-sloten sticker igenom, och sen köra maskeringstejp där du inte vill ha färg. Sen är det bara att applicera med plasti dip. Finns en del, även här på forumet, som gjort precis så, bara att ta sig en kik via google!

Okej, tack för tipset ska kika på det