Inlägg

Inlägg som anon34443 har skrivit i forumet
Av anon34443
Skrivet av kaya:

Jag brukar köpa från Ebay och där kostade dom 30kr sist jag köpte och det har inte varit några problem med nån av koderna.

Någon som är insatt hur det går till att nycklar kan säljas för så lite? Köper man in så mycket att man går med vinst på detta eller är det nycklar son är över som folk fått gratis på ett eller annat sätt?

Av anon34443

Har du prövat lossa på kortet och sätta tillbaka?

Av anon34443

Skulle tro att det är något annat än det, tror de allra flesta har errors där på en fungerande pc. Rätta mig om jag har fel.
Dra hem win 10 usb boot från microsoft och kör utan cd key option de har.

Av anon34443
Skrivet av auToeXeC:

Har testat avinstallera och installera igen. Sen kör jag rang ordning på program som anvönder CPU, problemet är att dom hoppar upp och ner då dom byter vad som använder CPU kraften. Är grymt konstigt det här. Funderar på att köra in nyaste BIOS för att se om det fungerar kanske. Ännu märkligare är att det inte var så i morse när jag gick till jobbet.

Funkade det lika dåligt efter att du avinstallerade avg? Kan du avinstallera igen och kolla cpu användning innan du installerar det igen.

Av anon34443
Skrivet av auToeXeC:

https://ibb.co/i7Q4Lv

Som ni ser där, googlar och googlar men verkar vara svårt det här.

AVG är det något virusprogram eller? Testa öppna programmet å se om den scannar eller något. Alt avinstallera och se om cpu går i idle. Klicka på cpu fönstret så att cpu användning blir rangordnat störst-minst

Av anon34443

Du borde köra med snabb uppdatering/fast sync i kontrollpanelen och av i spel till å börja med. Det är liknande vsync men utan tear. Skillnaden mellan det och gsync är väl att snabb uppdatering släpper mer fps som än vad skärmen tillåter.

*Kolla i nvidiapanel att option så att grafikkortet alltid föredrar maximal kraft så fort 3d-app körs.
*I energialternativ ta balancerat och default så inget blivit ändrat.
*Pröva andra "äldre" drivare, punkt 1 får du alltid ändra så fort du bytt drivare.

Av anon34443

Vilka program kör du i bakgrunden och på startup?

Av anon34443

Testa andra äldre drivrutiner eller ominstallera win utan att dra hem creators å se om det går till sig

Av anon34443

Tveksamt att det är kabel om hdmi gör det ibland med. Har du haft datorn ett tag och börjat hända nyligen? Händer det om du stresstestar hela systemet?

Av anon34443

Du har inte möjlighet att reparera systemfiler med windows installation, minns inte exakt nu vad optionen heter men den som installerar utan att röra icke systemfiler?

Av anon34443

Har du möjlighet att pröva om du får no signal crash med inbyggda grafikkortet? Plocka ut 660 och kör på inbyggda.

Av anon34443
Skrivet av herrerik:

Har ni tips på hur man enkelt kan uppskatta dugligheten av processor och grafikkort? Kolla på priset i butik? Finns det score som man kan lita på? Har kollat lite på http://www.videocardbenchmark.net men allt finns inte med och ibland heter kort nästan samma sak men är vääldigt stor skillnad i prestanda ändå.

Vad är bästa sättet?

Det du kan göra är att försöka hitta nypriser för delarna och lägga ihop allt för att få ca priset i nytt skick. Jag satt ihop ett liknande system från affärer med lägst pris. Denna dator tycker jag skulle kostat ca 1000 mindre om jag skulle ha sålt den. Det ända som är värt nära fullt pris om det är i bra skick är chassit. Allt annat som är beg och har ett antal år på nacken borde du tänka minst 50% av priset.

Av anon34443
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Ok, skippa denna datorn. Köp aldrig någonsin en 5 år gammal dator.

Är väl inte direkt dåligt om man har ont om pengar, däremot så brukar många äldre datorer vara till lite överpris tycker jag.

Av anon34443
Skrivet av Bissen Winroth:

Tack för ett bra tips till.

Ja, sätta ihop grejerna är ju inte så jättekrångligt (även om det är 15 år sedan sist) 😃

Men det där med ram-minnet på sticka var nåt nytt för mig...

Detta paket är utan OS misstänker jag..?

Du kan ladda hem windows 10 från microsoft sida och köra utan cd key, det du får leva med vad jag vet är att det står activate överallt och att du inte kan ändra utseende på skrivbordet.

Av anon34443
Skrivet av Elelias:

Ja jo men dvi/hdmi/vga funkar inte så ingen mottagning till skärm men datorn startar ju, de som ja tycker e knepigt Skickades från m.sweclockers.com

Har du möjlighet att pröva en annan skärm?

Av anon34443
Skrivet av Great Games Archive:

flera krashar i path of exile med denna drivrutin

Yepp har fått en krash när jag installerade idag 8/

Av anon34443
Skrivet av Elelias:

Tjena! Väcker liv i tråden då jag inte orkade bry mig under tiden. Satt i alla hårddiskarna igen och datorn startade ba sådär. Men har ingen mottagning till skärmen via dvi. Testade även vga och hdmi även om det inte borde va felet. Allt sitter på plats som förut så vettifan asso. Nåra idéer? Edit: ingen ström till usb uttag eller internetuttaget då de brukar lysa, vajs på moderkort?
Skickades från m.sweclockers.com

Om du tar bort usb, bildskärm och nätverk i enhetshanteraren och testa installera om dom. Har ingen riktigt bra gissning på vad felet är, men känns som att det skulle kunna vara moderkortet som spökar.

Av anon34443
Skrivet av Lalapoo:

Ja för 35-45c medans man spelar är inte dåligt va?

Temp ok.
Du borde kunna ställa in balanced setting för fläktarna så att de inte går 100%. Jag personligen brukar bara installera drivers enbart för grafikkort och skita i optional.

Av anon34443
Skrivet av Lalapoo:

Okej, nu verkar det vara bättre fast det enda jag gjorde var att dra upp grafikkortets fläktar så dom snurrar hela tiden ist för bara när datorn blit 60c+..
Ligger på 300-350 FPS nu

Skummaste felet, du hade ju kollat temperaturer och de var ok? Känns ju som att kortet kände av värmeproblem och klockade ner sig. Kul att det fixade sig för dig.

Av anon34443
Skrivet av GilbertG:

@Lalapoo
Hur har du inte märkt att du inte fått det kort du beställt? De ser ju rätt olika ut.

Angående drivrutinerna och prestandan så skulle jag prova installera om de äldre drivrutinerna du hade.

Men såvida det inte är GTR-utgåvan från XFX så hade jag nog krävt att få rätt kort då MSI Gaming X bättre än de flesta.

Kör på det, kontakta företaget om det står på ditt kvitto att du betalt för msi kortet och fått ett helt annat utan notis.