Inlägg

Inlägg som ameermosa har skrivit i forumet
Av ameermosa
Skrivet av spXq:

Vilken bank tror ni är bäst? Billigast? Smidigast lösningar för kort o dyl?

Uppdatering nu 2023 i och med denna tråd visas högat upp när man googlar "SEB vs Swedbank".

Vet inte hur SEB var 11 år sen, men välj absolut bort denna oseriösa bank nu. Swedbank och vilken annan bank som helst är 1000 gånger bättre än SEB. Det vet jag av egen erfarenhet:

1. SEB har inga öppna kontor, och om något krånglar behöver du först vänta 40 minuter i telefonkön, sen öppnas ett ärende. Ärendet sen behandlas av kärringar i Östeuropa, och du får ditt problem löst först efter 2-4 VECKOR. Kan du leva utan bankkort eller skjuta upp räkningar 2-4 veckor?

2. När jag sökte för företagskonto, tog SEB 3 kreditupplysningar hos UC, som påverkat mitt kreditbetyg negativt, och efter två månader, kom beskedet att jag inte får öppna företagskonto hos dem utan att förklara varför. Har du verkligen tålamod att bråka och tjata med en oseriös bank för att få grundläggande tjänster?

3. En släkting jag känner berättar när hon ansökt för bolån blev hon shockad att SEB krävde 8% ränta! Det hade nog blivit billigare om hon köpt lägenheten på smslån. Hon fick tillslut en mycket bra ränta från Swedbank när hon ringt dem, även bättre än compriser och lendo.

Där har ni det. SEB är en utomordentligt dålig bank att vara på. De är långsamma, erbjuder ingen kundtjänst, har inga kontor för snabba ärenden, extremt oseriöst för företagare, och absolut inget att tänka på för bolån.

Nej, alla banker är inte samma! Jag har varit kund hos Swedbank, Länsförsäkringar, ICA, och jag säger SEB är en extremt dålig bank. Tycker såna banker ska inte ens tillåtas i Sverige. De hör hemma i Östeuropa där inget funkar och allt lösas med skrik och bråk.