Inlägg

Inlägg som Radovic har skrivit i forumet
Av Radovic

Ta hand om varandra :)

Skrivet av Druid_john:

Grannen kör sin tvättmaskin vareviga natt nu när vi har höglasttid. Som tur är flyttar jag så får stå ut med skiten ett tag till. Märkligt att en del prioriterar 50 öre eller 5 kr i effekttaxa frömför hänsyn för andra. Men han är en boomer tror jag och jag har inte mycket till övers alls för den generationen.

Jag ser ingen mening med att "spara på nån 10:a". Vår valuta är så låg. Men ok det hade varit $10 så kanske då...men jag tycker att hänsyn går före.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Bättre är gen Y som kör med sin stereoanläggning nattetid för att strömmen är billigare.

I USA har de visst regler mot "[höga] störande ljud i området". Polisen brukar rycka ut. Viket kan låta löjligt då de" borde" ha bättre saker för sig. MEN så har långt fler vapen licens så det förändrar ju saken.

Det är rätt skönt att man kan snacka med grannen i alla fall.

Skrivet av Sarato:

Fick reda för några dagar sedan att en arbetskollega tog sitt liv under julledigheten. Det känns overkligt att något sånt här händer.
Det var en kvinna i 60+-åldern.
Så oerhört tragiskt.

Det är mycket tragiskt. En socialsekreterare tog livet av sig p.g.a. Mobbning på arbetsplatsen. Det var ett reportage som skakade mig djupt. För mig så tycker jag att mobbning är en mycket onödig och oförstående avgrund som inte borde finnas.

Pyromani (uppsåtlig sådan utan sjukdom med i bilden) och mobbning har jag aldrig förstått mig på - det leder ingenting framåt. :/ vad är Payout:en liksom (några "ungdomar" tände på en villa och på tändningen hade föregåtts av trakasserier av kvinnan. Kvinnan dog inne i sin villa).

Skrivet av RVX:

Utan att dra ner stämningen i tråden så kan jag bara säga som så att när jag jobbade på sjukhus för x antal år sen som patienttransportör...framförallt runt jul så var kylrummen fullare än normalt
Var nåt man lade märke till snabbt.

Skrivet av Sarato:

Känner igen det med. Det är tyvärr extremt vanligt att folk avslutar sina liv runt jultider.

Jul och nyår gillar jag inte att fira eftersom man "firar" att man är ett år äldre och, så att säga, för varje år kommer närmare graven än dopet.

Att ta sitt liv vid jul blir ju mest än symbolhandling om man tar i beaktande det ovan sagda.

Skrivet av Gustav-P:

Detta har varit uppe på olika kurser i personlig utveckling där det sagts mycket om det.
En sak som sitter kvar i minnet är att en av föreläsarna sa att i intervjuer av överlevande var att de var övertygade om att "de gjorde omvärlden en tjänst" eller att det var "bättre med deras beslut".

Just detta ämne verkar vara svårt, där jag tror att många är rädda för att diskutera det för att det känns jobbigt...
Ofta är det också så att det vi är rätta för vill vi förbjuda eller stigmatisera - för det gör det lättare för "en själv".(...).

Du har helt rätt. Sökte på YouTube om ämnet: en känd amerikansk psykolog/dr dök upp i flödet och han nämnde det du talar om: a) folk är "Rädda för ämnet" b) de som vandrar vidare tror att världen mår bättre utan dem. Jag har inte sett eller hört något personligen om att någon har tagit sitt liv.

Synd att stigmat existerar men visst vi är bättre upplysta än på 90-talet.

Skrivet av Choffe:

Prata med någon i personalen nästa gång du är där, berätta om ditt misstag, säg att du vill göra rätt för dig. De kommer sannolikt säga att det är ingen fara, tack för att du berättar, men vi bjuder på det. Så kommer ditt samvete vara stillat och du kommer ha en fin känsla av butiken. Alla nöjda!

Oftast när man berättar så brukar affärerna använda sunt förnuft. ingen kommer att bli polisanmäld om man bara säger som det det är.

I USA hade man ringt SWAT för en fyraårig som "förmodades" ha stulit i en affär och det är ju lite väl kanske...

Av Radovic
Skrivet av jnsson:

Alla telefoner som säljs nu för tiden har stöd för VoLTE och har varit så i minst 5-8 år, däremot telefoner som släppts tidigare, typ äldre än ett par år så är det mycket också upp till våra operatörer om de vill godkänna telefonen. Som exempel så får man med svenska operatörer bara stöd för VoLTE/VoWi-Fi om man använder Tre eller Tele2. Telenor och Telia godkänner inte telefonen för VoLTE.

Är du säker på detta?

Så om jag köper en Fairphone 5, som har stöd för VoLTE så kommer det inte att fungera om inte (i mitt fall) Comviq på förhand har godkänt telefonen som en VoLTE telefon i deras nät/system på förhand?

Av Radovic
Skrivet av Pirum:

Jag har isf slutat fundera över huruvida det var rätt att köpa 8tb på inets drop, nu har jsg ssd för ett par år till, minst.

F.ö stärks väl kronan lite till kanske? Även om det är från låg nivå.

Möjligt att kronan blir starkare men jag tvivlar. Kolla på hur SEK står sig mot 🆚 $$$... I'm just say'n...😔

Av Radovic
Skrivet av SpeedRebirth:

^ WTF was that 😳

Jag blir bara så irriterad de höjer och höjer priserna på allt. Spana in Bahnhof tråden under min profil. Same story there Höjningar och åter höjningar... :/ 😑

Av Radovic
Skrivet av mrkarisma:

Har snusat i över 20 år och försökt sluta flera gånger, alla gångerna har jag slutat tvärt och för varje gång har jag mått sämre och sämre vid varje nikotin-stopp. Förra gången mådde jag så dåligt 3:e dagen att jag funderade på att ta mitt liv och fick panikköpa ett paket cigaretter i tron att jag skulle kunna fortsätta att "sluta snusa" dagen efter.. Det gick så klart inte och började snusa igen nästa dag..
Nu har jag för första gången slutat genom att trappa ner och använda nikotinplåster (som jag ALLTID dissat tidigare) och är otroligt imponerad av hur bra det funkar! Svagaste styrkan och sen klippt ett plåster på hälften så det räcker två dagar gör underverk trots så lite nikotin - jag fungerar i vardagen och kan till och med skratta ibland 😁
Har nu varit snusfri i över 3 veckor 😁 Nu ska jag vänja kroppen vid den nivån i nån vecka eller två innan jag sänker till 1/3 plåster. Denna gång ska detta banne mig funka! Är så evinnerligt trött på att ha det där beroendet som kostar pengar och låser upp en hela tiden.. Inte minst när man ska ut och resa..
Bra kämpat alla, vi ses på andra sidan som 100% nikotinfria! 💪

Jag håller med: Jag rökte i 21 år. Jag slutade att röka med hjälp av de berömda Nikotintuggummina. Med hjälp av en läkare 😷 ⚕ försökte jag röka weed. Men DET hjälper inte kan jag säga. Man blir bara seg i kroppen och får myror i densamma. Värdelöst.

Jag tuggade nikotintuggummin. Drack Coca Cola. Den kombinationen (No weed) hjälpte mig perfekt. Efter att ha tuggat nikotintuggummin i tre månader, för att sedan byta 🔀 ut dem mot vanliga tuggummin fungerade perfekt 👌 för mig. Nu så dricker jag inga söta drycker och undviker allt sött.

När jag blev rök 🚬 fri så gjorde jag allt detta i utlandet för att: a) slippa moralpolisen b) få sluta med beroendet i lugn och ro på mitt vis. Åsiktskorridoren är tack och lov väldigt frånvarande utomlands. Det är lättare att komma tillrätta med saker och ting utomlands. (Ibland).

Nu tränar jag och håller på att bygga upp det rökning 🚬 en demonterade ner kroppsligt sett.

Nikotintuggummin är guld.🥇

Av Radovic
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vad är det med företag i allmänhet och säkerhetstänk?

Min hyresvärd har troligen lämnat dens fakturaförfrågan för hyran till ett annat företag som istället ska ha pengarna, detta företag har självklart betyg 1/5 på alla recensionssidor, med kommentar som de ej går att kontakta, de ej svarar på mail. Och denna information får man veta genom att de har levererat ett brev i min postlåda där någon påstår detta. Och det gör de idag precis innan storhelg och de är helt okontaktbara på telefon och svarar ej på mail. Inget information om detta finns på deras websida.
Hyran måste vara inne senast den 2023-12-31 annars blir det påminnelseavgift och dröjsmålsränta.

Jag pratade med grannar och de förstod inte problemet, det är bara att betala fakturan.

*edit*
Lyckades komma i kontakt. Det var hyresvärden som hade bytt vem man skulle betala in pengar in.
Man kan diskutera hur en korrekt ändring av sådan information ska ske säkert utan en massa administrativt arbete. Jag gillar inte alls deras lösning. Att bara lägga ut denna information på hyresgästportalen eller också mailar ut det hade varit 1000 gånger säkrare än endast ett brev i postlådan.

Tack och lov har de flesta hyresvärdar inga tredje 🥉 plats nissar som "sköter om" (ironi) det administrativa. Jag fattar inte 😮 varför de envisas med sådana tjänster. :/ 😑 D r y g t. I'm sorry 🙏.
I am glad att det löste sig för dig.

Av Radovic

Tufft 😃 om nån hade svarat:
-"Det var provrörsbefruktning faktiskt... Älskarinnan satt i möte i London, så jag fick ta andrahandsvalet - 🔬labbet"...

Av Radovic

Mjo...jag såg: Mike Mantle och 7 to life...😂

Skrivet av macroy:

Vi hade som krav att namnen ska fungera lika väl på svenska som engelska, och vara relativt korta/enkla. Så det blev Lukas & Liam

Lukas är ett "samlingsnamn" för fordonsdelar som håller låg kvalité på De brittiska öarna GB...

Skrivet av Savage_Gray:

Kul med namnet Fredag med tanke på att Robinson Cruse's inföding hette Fredag...

Skrivet av izzie:

Namnet Adolf verkar inte så populärt nu för tiden, annars.

Ja som jag påpekade ovan avseende namnet Fredag. Det är ju ett motpolsnamn till namnet Adolf (som inte är populärt nej) men då hade man ju kunnat slå 🥊 till med Lorenzo [den store] vilken var Julius Cesar's triumph och stadsplanerare (HAN var den egentliga orsaken till Julius Caesar's framgång).

Namn får den innebörd man/historien vill ge dem. För 5 år sedan hade nog inte Putin eller Vladimir varit opopulära namn... Idag tja...det är väl ingen som vill heta Yeltzin heller... ELLER Kalaschnikov...

Av Radovic
Skrivet av medbor:

Finns det snarlika Neo, eller om man vill följa Costansas råd ovan kankse köra på ’Nio’?

Visst finns det väl också Noel (i alla fall internationellt)

Fast Nio skulle låta som 9. Och alla skulle gå runt och säga: "Mitt i 9:an". Och med detta uttryck syftar de inte på Åk. 9. I'm just say'n...😁 Drive 🚘 safe...

Av Radovic
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Tuggar i mig en badrumsrenovering för 200k nu. Även med badrum verkar det vara som i allt med hantverkare, man måste titta över axeln annars drar de ful-lösningar höger och vänster. Har en elektriker jag gillar. Han gör vad han säger han ska och bryr sig om slutresultatet. 700 sek/h

Jag "förstår inte" (det klart jag gör men det är konstigt) att så få hantverkare i n t e bryr sig om resultatet...vill man inte ha återkommande 🔁 kunder OCH ett bra record med nämnda kunder...? 🤔

Jag erbjöd en hyresvärd att tapetsera om FINT och utföra med ett BRA grundläggande GRUNDJOBB. Fick som svar att "jag fick göra vad jag ville under tiden jag bor där" men att de skulle ändå besikta arbetet vid flytt och m o s t l i k e l y "göra om det ändå" men då på MIN bekostnad (eftersom jag var där och tafsade från början - ja enligt hyresvärden då).

Jaha 😑 då får hyresvärden ta dit sin egen tafsare som hafsar och tafsar över jobbet på ett sätt som är under all kritik (om man kan stava till GRUND arbete och yrkesstolthet). Och mycket riktigt:

Snubben dök upp, stressade igenom grundjobbet genom att använda "det gamla nätfästet i betongen" och stryka på/över ny massa ➕ lim för att få en plan ✈ yta för att sedan sätta upp tapeterna.

Det som skulle ta en vecka att göra ordentligt tog nu två dagar...men jag vägrar göra något fint alla helst som värden bara vill hitta en ursäkt för att få "debitera tidigare hyresgäst, för ett dåligt arbete"...och med samma tillika deras egen tafsare/slafsare. Då får det helt enkelt vara. I'm just say'n...😁 😁

Av Radovic
Skrivet av atego:

Det är ju så! Hantverkare kostar alltid satan.. bävrar inför badrumsrenoveringen Men fan va gott 9K satt för ett par kopplingar och en pipa!

$150-$300 hade varit mer schysst pris....som M A X pris. Men $882 J@VlAr 👀😲...

Av Radovic
Skrivet av SuperDuperKillen:

Tycker det är mycket orimliga klagomål här i tråden ang priser hit och dit.

Ingen som kommer ihåg adsl tiden när man betalade 299:- för 0.25mbit/s?

Får man 100 mbit/s för runt 300-350:- så är det klart rimligt. Är det billigare och/eller snabbare så är det dock en trevlig bonus.

Då var det oligopol på marknaden och det var därför staten satsade på fiber för att få bort fler operatörer att välja bland.

Skrivet av TobiasStockholm:

Försökte förlänga bindningstiden på mitt 10Gbit hos Bahnhof som har bindningstid till mars men det var de inte intresserade av

Har fått aviserat prishöjning när bindningstiden går ut från 349kr/mån till 379kr/mån. Får hoppas att det priset står sig ett tag ändå och inte höjs frekvent...

Någon som lyckats binda sig till nuvarande pris när bindningstid går ut hos Bahnhof (eller annan operatör)?

Om du har flera operatörer i nätet försök förhandla med dem.

Skrivet av Brandx:

Jag håller inte med.
Många har 1gig/1gig för runt 500 eller mindre.
Därför är "100 mbit/s för runt 300-350:- " inte "klart rimligt" imo.

Håller med. Det finns även en allmän administrativ uppfattning att "internet är en del av människors Vardag. Människor använder internet för att utföra vardagsuppgifter som att utföra vardagsuppgifter(...)".

Det finns t.o.m. En förvaltningsdom där en nästan blind kvinna 👩 ansökte om sin månadskostnad för bredbandsuppkoppling som en särskild extra kostnad som kvinnan själv ansåg kunna likställas med en extra kostnad p.g.a. Sitt handikapp. Förvaltningsrätten ansåg att kvinnan inte hade rätt till extra ekonomiskt stöd för nämnda internet kostnad eftersom internetuppkopplingen/kostnaden fick anses vara en vanlig vardagstjänst som övriga delen av befolkningen nyttjar "på normalnivå" (d.v.s. Människor skaffar sig internet för att kunna utföra vardagstjänster, inte inte för att de är handikappade).

Sköt om er. Akta och var rädd om ögonen.

Jag själv fick in ett korn i ögat 👁 det tog 8 månader innan kornet försvann - med ögondroppar till hjälp. Under dessa 8 månader rev och kliade kornet inuti ögat som om det vore fan själv som pi##@de rakt ner i ögat. Men ja det löste sig tillslut.

Ibland tänker 💭 man: "Äsch ett dammigt rum, jag ska bara slipa av någon vägg lite snabbt"...ja det dammet kan "kosta er både det ena och det andra" i smärta om ögon 👀 skydd ej används.

Om någon frågar mig:
-"Varför ska jag ha ögonskydd på mig" så brukar jag svara:
-"Tänk dig att varje kvinna du tittar på blir gravid - skulle inte du sätta på dig ett ögondkydd då"?

Fattar de analogin så slutar samtalet därvid men skulle personen inte förstå fördelen med ögonskydd brukar jag härvidlag säga:
-"Okej 👌 föreställ dig nu att varje homos3xu3ll du tittar på vill använda 👥 och anlägga sin banan 🍌 i ditt mörka skafferi/baklucka"...

#Ridå# och folk förstår min poäng (trots att jag inte är läkare 😷)... I'm just say'n... 😁

Av Radovic
Skrivet av Felixark:

Jo dock alltid bättre med för mycket en för liten så att man inte råkar utan för samma problem som flera Nvidia 30 serie kort som är begränsade för att det har för lite Vram.

Ja det och överhettning ibland, klarade inte grafiken vid för snabba svängningar...

Av Radovic

Jag har två hopprep men jag *skäms* 🤦‍♂️ något så grön 🥗 jävligt för att hoppa hopprep. Men men...nästa år ska jag ta tag i [hopprepet] på riktigt.

Av Radovic
Skrivet av mihon:

Coda
https://www.imdb.com/title/tt10366460/

Väldigt sevärd film i mitt tyckte

Känns som att handlingen påminner om "A scent of a woman 👩" till sitt utförande på så vis att antagonisten är The underdog i filmen och tar sig med andras hjälp vidare i livet/skolan/sången/studierna.

Av Radovic

AVA (2020). Jag känner igen mig lite i den filmen 📼.

Jag tittar inte så mycket på film. Läser mest språk = Det gäller att vara beredd på att kunna...ja översätta... 🗞️

Av Radovic
Skrivet av Trihxeem:

Steelseries rival 500 (tyvärr tillverkas den inte längre men jag har som tur är 2st oöppnade i källaren som jag köpte när de var på väg att ta slut).

15 knappar - hade kunnat ha några till när man kör MMO men i kombination med shift och ctrl fungerar det.
Skulle jag byta nu skulle det ta riktigt lång tid att uppdatera muskelminnet
https://media.steelseriescdn.com/thumbs/filer_public/0d/2e/0d2e78bb-8703-4ad8-8126-97ea4ed8a5c9/purchase-gallery-template-500__hero.png__1920x1080_crop-fit_optimize_subsampling-2.png

Var super rädd om Musen. Ty 15 knappar 🔳 låter susen. Jag hade själv velat ha en sådan där husmus.

Av Radovic
Skrivet av dlq84:

Man ska ta parti på den som har rätt, oavsett om den är stor eller liten. Och om nån är förvirrad över vilka rättigheter denne har så bör man korrigera det.

Jo men det håller jag med om - man ska vara neutral. Men oftast ➕ gör bolag allt de kan för att "runda" och slippa betala ut eller ge kompensation till konsument, så mitt hjärta klappar mer för konsumenten än bolagens slipade jurister...

Sen menar jag att många (men inte alla) tar parti för bolaget och säger: "Jaha vad gjorde du som retade upp bolaget nu då"? (Ta mobbning t.e.x. Det är ju mer aldrig än sällan som mobbaren/ligisten inte blir omplacerad såväl privat som i offentlig sektor).

Ibland har bolag också rätt... Visst.

Av Radovic
Skrivet av friArsenik:

Är det inte billigare att köpa mobilbredband med simkort router som ska dela internet?

Jaa...vem vet...det kanske är det alternativet som står till buds med tanke på Det pris på horribla 703:- som nämns här...

Av Radovic
Skrivet av Udihow:

Låter som ni har rätt bra priser. Jag får betala 703kr/månad för mitt "upp till 30", som i verkligheten är 16 ner och 2 upp.

Rövare och ***hål 🕳 vilka svin.... :/