Inlägg

Inlägg som Radovic har skrivit i forumet
Av Radovic

Grattis 🎊 det är dig väl förtjänt. 🎊

Av Radovic
Skrivet av mkk:

Finner det lite lustigt att han förväntar sig att Amazon skulle ta något som helst ansvar. Kanske måste hålla skenet uppe med alla videos som har affiliate-links dit.

Om man nu ska köpa datorer ifrån mer eller mindre okända tillverkare så bör man installera om operativsystemet rent. Kritiskt viktiga saker kör man förstås inte alls på sådana maskiner när diverse firmwares kan vara skrivna av vem som helst.

Skrivet av THB:

Givetvis så gör man en fresh install när man köper en ny dauta.
Litar inte på någon tillverkare när det kommer till pre-installed.

Skrivet av evil penguin:

Mjo, det där är ju nästa steg i vad man har anledning att oroa sig för när man köper en billig dator av okänt ursprung.

Dock kan jag tycka att miniminivån får anses vara att rensa lagringen och installera ett rent operativsystem bara, även om det finns potential även för djupare bekymmer om någon verkligen lagt manken till...

Att blåsa om och ur datorn är väl självklart? Jag köpte en sån där burk mini dator 💻 från AliExpress mest för att jag var nyfiken. MEN nästa dator kommer bli en 100% -igt bygge. Jag är nyfiken på Ryzen och vad de har att erbjuda.

Det ska ju inte behöva sägas att mellan 12 Core mobil och 12 core stationär så är den 12 Core stationära datorn alltid (i 9,5 fall av 10) att föredra.

Jag fick min nyfikenhet stillad för $800 (med skärm och andra kring köp). Stationär är bäst.

Av Radovic
Skrivet av Airikr:

Yepp, det är en intressant video

Problemet är egentligen att utveckla mjukvaror för Linux istället för Windows, kostar för mycket, eftersom allt redan fungerar i Windows. Varför kosta på en massa då? Det de som tänker så inte tänker på, är att de använder ett system som kan krascha, och som utgör en säkerhetsrisk och integritetsrisk för företagens/myndighetens/statens/regionens kunder.

När jag satt och väntade på min tur till labb i vårdcentralen för ett bra tag sen, kraschade deras biljettautomat. Två personer från receptionen stängde ner mjukvaran och försöka starta den igen, vilket inte gick. De var tvugna att starta om operativsystemet i maskinen. Problemet här, är att biljettautomaten körde Windows 10 eller 11 (fokuserade inte på systemets gränssnitt). Jag tänkte då för mig själv, "hade det där varit Linux, skulle de inte ha haft så mycket problem som de har nu".

En kommun i mitt län vägrade samtala med mig när jag ville prata om att förbättra deras ekonomiska situation och även göra så att de har mindre saker att tänka på. De blånekade min hjälp. Förståeligt då hjälpen/förslagen inte kom från en "högre makt", men de borde åtminstone tacka och höra på vad jag har att säga. Vem säger nej till gratistjänster som vem som helst, oavsett "position" (företag, stat, myndighet, whatever) kan använda, utan något kontrakt?(...).

Jag gav förslag på hur ett företag skulle kunna förbättra utseendet på fakturan/orna. Man fick bara ett snorkigt svar att "man skulle inte komma här och interference med DERAS saker".

Så jag brukar aldrig ge förslag på saker och ting just för att:

° Det uppskattas inte
° Säger de att "vi uppskattar kommentarer från kunderna och vi kommer ta ditt förslag vidare" så är det oftast en lögn (eftersom kundtjänst medarbetaren inte antecknar idén och densamme kommer *inte* att gå till huvudkontoret med just min idé)
° Jag frågade någon vad man egentligen g ö r med förslagen som kommer i förslagslådan och fick svaret att de slängs och när jag frågade "varför" man har förslagslåda om man ändå bara slänger förslagen så sa de att "folk har en konstitutionell rätt att kommentera och kommunicera med myndigheten, men att myndigheten inte behöver svara på medborgarnas åsikter eftersom det" bara är en åsikt".

Kul observation att få uppskattar förslag. Många ser det som ett "intrång" än som ett förslag men men...

Territory of defense...vad vet jag...

Av Radovic

Ja de tjatar på att 11 finns. Just nu har jag inget intresse av 11:an då 10:an fungerar bra.

Eftersom varannan vecka...f'låt...varannat OS har visat sig vara bra så kommer jag att vänta tills 12:an innan jag uppgraderar.

Av Radovic

Alla ovanför mig: Gott att de utreder. Hoppas ni kommer tillrätta med felet.^^

Av Radovic
Skrivet av medbor:

Jag menade att saker som en motorcross-motorcykel ändå är ett fordon av värde även om det inte får köras på allmän väg

Såklart kan en separat försäkring behövas i vissa fall, men lösöre förvarat i låsta utrymmen borde täckas av vissa försäkringar oavsett deras möjlighet att framföras på väg

I min kompis fall var det för att garagen bara hade nät mellan sig (inne) och därför inte räknades som låsta utrymmen om jag förstod rätt

Fast "försäkrings" 😂 bolagen letar ju efter alla ursäkter de kan för att slippa betala - men fortfarande få in sin premie/månadsavgift... Så ett garage/låst utrymme borde gälla ja. Visst vist, om det är 8 åriga Lilla Stinas hänglås till smyckesasken det är ju EN sak. Men så tvivlar jag på att någon med tre mopeder (crossåk) inte har bättre hänglås än så.

Av Radovic

Polisen prioriterar konstigt...

Skrivet av nevada:

Fick inbrott i garaget tillhörandes bostadsrättsföreningen igår kväll. 3 El-scootrar blev stulna. Lär ju inte få nån ersättning för det heller eftersom ingen egentligen är ett lagligt motorfordon vilket typ nästan ingen är som säljs. Suck, funderar på att säga upp garaget då det känns väldigt osäkert att förvara nåt där som har nåt av värde.

Det lustiga och konstiga är att:

a) garaget gäller inte som försäkring
b) polisen dyker inte upp om man anmäler
c) däremot - i Stockholm - så dök det upp sex polisbilar för ett tvättstugebråk mellan två kvinnor...

Beklagar stölden. De är svin som inte lämnar andras prylar ifred.

Ur det perspektivet är det bra att "palla ett äpple 🍏" som tonåring för det lär dem oftast att veta hut och att det är moraliskt fel.

Jag stoppade på mig en snickers som liten. När fadern skulle rätta till jackan så hörde han (det välbekanta? ) ljudet av en obetald snickers i fickan... Det blev ett j@vla liv (@+#&=(":#&@) på fadern och man gjorde inte om det.

Beklagar sorgen ånyo.

Av Radovic
Skrivet av macmann1:

Vet inte vad man ska hitta på längre. Jag vet inte hur man ska lyckas få vård i den här stan, eller det här landet. Sambon har diskbråck som pressar mot nerver och har haft det nu sen september och det blir bara värre och ingen hjälp tycks gå att få. Kan inte gå, kan inte sitta, kan inte ligga, kan liksom inte leva drägligt alls utan konstant smärta. Kan inte kissa utan smärta, men inte nog illa för att vara akut. Har träffat sjukgymnaster via både primärvård och företagshälsovård, massage. Varit på akuten. Ingen kan göra något för det måste gå via vårdcentral > röntgen > ortoped. Dom kan bara konstatera felet och försöka (men misslyckas) smärtlindra. Senaste sjukgymnasten sa att det är väldigt oroväckande och borde ses över akut, men kunde själv inte skriva nån remiss.

Bortsett från akuten så var första faktiska läkarbesöket idag med väldigt osympatisk läkare som inte ens undersökte, men åtminstone skickade remiss till röntgen. "Det är såhär politikerna har ställt till det" var hans tröstande ord. Må vara sant men föga hjälpsamt. Väntetider på ryggoperation i länet är över tre år, och att ens behöva vänta i tre månader för att försöka åberopa vårdgarantin känns outhärdligt. Tydligen så innefattas heller inte röntgen där så vem vet hur lång tid det tar. "Ring till dom och säg att ni kan komma med kort varsel så kanske ni kan få komma vid avbokning". Jajo.

Tär ju fruktansvärt på en själv också att se smärtan, hopplösheten och otröstlig sambo, men också stressen och att hela båda våra liv med hus, bestyr, hundar och allt annat faller på mig i princip och det är bara tur att jag har ett väldigt flexibelt jobb. Det är inte mig det är synd om, men det är utmattande lik förbannat och det kändes som att jag behövde skriva av mig kanske.

Har börjat försöka hitta privat vårdgivare och se om vi helt enkelt får ta den ekonomiska smällen själva, om det finns tider att få. Riskerar att få åka rätt långt dock och det är inte bara heller.

Skrivet av PuMaH:

Låter som en riktigt otrevlig situation!
Kolla över alternativet med vård utomlands, man kan få ersättning för det i EU. Om ni ska betala själva kan jag rekommendera t.ex. Thailand, riktigt bra och billig vård.

Vård utomlands är nog svaret på denna situation... Fast det inte borde vara svaret så är det nog detta som är den snabbaste lösningen för ett smärtfritt liv.

Vården är helt sjuk, en kvinna skulle föda och det var kalabalik på avd. Ingen visste vad den andra gjorde. Inte bara på födelsedagen så att säga utan även inför nämnda dag så var allt helsnurrigt.

Skrivet av norrby89:

Kan säga att detta känner jag igen så otroligt väl. Hade för några år sen ett år där två av grabbarna mer eller mindre bodde på sjukhuset här i Västerås. Och va alltid lika förvånande att man var tvungen att berätta vad och hur dom ska göra, värsta va nog när dom skulle sätta dropp på mellan grabben och vi sa åt dom att det är ingen ide, kalla efter narkosläkare då dom inte kommer lyckas (otroligt tunna blodkärl) slutade med 6 misslyckade försök innan dom gav med sig.

Sen är det även helt otroligt hur inkapabla dom är att bara läsa ens journal, dom må ha en sällsynt metabolisk sjukdom men allt står i journalen...

Ja precis. Hur många arbetsgivare skulle acceptera att man hoppade över att läsa arbetsordningen/ordern för dagen liksom.

Skrivet av anon132576:

Har länge känt nostalgi för det "lilla" Sverige vi hade fram till reklam-TVns intåg; två kanaler att titta på, alla såg samma saker. Sverige stannade när Stenmark åkte slalomlopp, alla ungarna såg samma sketch med Rulle som brände brännvin på kottar och sedan repeterade på skolgårdarna veckan efter, osv.

Radion; vi hade Tracks-listan, Rakt över Disc med Klabbe, osv... Folk spelade in på band, det var tider det. Nuförtiden är allting så spretigt, tusen företeelser för tusen olika specialintressen. Numera finns det nymodigheter som Skicross och en massa annat som jag inte förstår mig på, och vem som är populär inom musiken numera ska vi ju inte ens tala om. Känner inte till en käft längre, än mindre några låtar.

Eller jo, något vidrigt som kallas "epadunk" tydligen och som näppeligen kan kallas musik. Och muppar iklädda ansiktsmask, vafan är det för jävla skit. Ska vi skicka en sådan till eurovision abdikerar jag från det här landet!

Jag håller med dig. Jag känner en del folk från Ukraina. Jag fick en inblick i hur de lär ut kunskap till elever i årskurs 5. När jag såg vad och hur de gjorde blev jag lite ledsen. Glad för deras skull att de håller på sina studietraditioner men ledsen på samma gång eftersom deras skola 🚸 liknar i mångt och mycket den kommunala skolverksamheten som jag växte upp med. När det fanns kvar genuint kunnighet, engagemang och kunskap från allas sidor på skolan. En tid då hela administration var genuint intresserad av varje elev. Till skillnad från idag då man bara ser varje elev som en "skolpeng" eller som en individuell pengapåse som man ska locka över till just sin skola.

Denna stabilitet gäller ju hela Sverige, inte bara skolan, när det begav sig...

Jag ringde Telias kundtjänst från mitt första kontantkort, för att jag hamnade fått slut på bensin. Tjejen i kundtjänst frågade om jag hade ramlat och slagit mig. Det hade jag inte (eftersom farten minskar utan drivmedel) och jag förklarade att jag inte ville ringa 112 för soppatorsk men om de kunde ringa hem och be pappa hämta upp mig. ☺️ Så de gjorde ett av sina berömda "undantag" och ringde hem till fadern...

Inget bank ID ingen misstänkssmhet utan bara en genuin omtanke från samhället i stort. <3

Folk brukar rättfärdiga dagens samhällskyla med att "Anekdotiska upplevelser finns det överallt". Okej...men jag saknar den tiden då allt var mer vänligt. Och är inte Anekdotiska upplevelser en del av livet?

Idag är allt så automatiserat och det går bra att få hjälp endast om jupiter står i konjunktion med mars.

Nån person på Sweclockers fick hjälp av en polis att reda upp en cykelstöld varav resten av befolkningen hurrade och sa: "Grattis" vilken tur etc. Men i det samhälle jag växte upp i hade "turen" varit norm men eftersom normen är automatiserad så blir normen tur eftersom ett automatiskt system aldrig kan ersätta den personliga kontakten mellan människor om man vill ha ett lyckat resultat i de flesta fall...

Av Radovic
Skrivet av tcntad:

Ser 9 stycken och kostar tusentals kronor om året?

Jag sa en go brandvägg som ett plus. TS behöver inte välja just dessa modeller. Älskarinnan behöver inte välja den gifte mannen...

Av Radovic
Skrivet av isbjoern:

Vad knarkar du?

Hans inlägg var ju som att be Den Röde läsa 📚 bibeln på ett ärligt och transparent sätt...d.v.s. Hans inlägg går 🔌 i stäv mot principen att inte betala.

Lite perplex blev man allt...

Av Radovic

Jag gillar inte iPhone. Nu sätter de ju inte ens ut batteritiden i mah så om batteritiden har blivit mindre ja det förvånar mig ej.

Rossman på YouTube har bra inslag om "inlåsningseffekter" som Apple pysslar med för att just låsa in användaren i deras ekosystem (de skapar "specialskruvar" som "bara Apple och Rossman kan öppna") så jag håller mig till Android.

Av Radovic

Däremot är det konstigt att yngre förmågor går på det hela (upplägget) eftersom de borde vara mer familjiserade med onlinebedrägerier...men sen finns det en viss procent av ensamma som blir utnyttjade: innerst inne vet de nog OM att de blir lurade men "betalar för" lite sällskap.

Men det är JätteSkönt att bedrägerierna minskar. Det är bra att vi lever i en upplyst värld. Det sägs att t.e.x. knarkandet har gått ner i statistiken eftersom "alla vet" att det är farligt plus internet och all upplysning som finns där. Så DET är ju positivt.

När jag var liten såg man "alltid" trasiga figurer på stan men det verkar ju lysa mer och mer med sin frånvaro. Vilket jag tror beror på upplysningen och informationshämtningen man kan få via internet (undantaget storstäderna där finns ju allting )...

Av Radovic
Skrivet av tonii:

Undrar vart gränsen går där det är billigare med en vettig backuplösning kontra betala ransomware/bygga upp systemet på nytt.

Skrivet av PeterP57:

Tyvärr, måste en del betala..

... eftersom dom är så snåla att dom inte har haft sina system skyddade.
Minst 120 svenska myndigheter är drabbade och svettas just nu.
Det blir mycket övertidsersättningar som ska betslas ut.

Skrivet av Celebmir:

Problemet för de som betalar är att de ofta blir hackade igen inom ett par år. De målar en måltavla på sina egna ryggar. De som inte betalar är mindre attraktiva offer i framtiden.

De som betalar är de personer som (oftast) är handikappade eller gamla och äldre som, ja helt enkelt blir lurade.

Jag såg en dokumentär på YouTube, om det och de visade (med "blurrig bild" såklart) en gammal dam i rullstol som inte förstod något av "det här med datorer" och jag kan erkänna att det trillade en tår från kinden när man såg hur hutlösa dessa !"#%#¤%&%/(& bedragare är. Och svinen utnyttjar det faktum att de äldre litar på "myndigheterna" som ringer och vill "rädda" dem från ett påhittat hot.

Jag tycker det är så synd om de äldre och handikappade och staten borde lägga mer krut på att söka upp bedragarna men som ni vet så säger polisen av bekvämlighetsskäl att "sorry inget jag kan göra - servern befinner sig utomlands" så att de kan gå och fika och spela innebandy utan att någon gammal dam "kommer här" och upptar DYRBAR statlig TID och resurser från den kak och bull bitande polisen...ajabaja...fattas bara. (Ironi såklart).

Av Radovic

Det låter som en konflikt av typen "Restart the Ethernet card" som att mjukvaran har hittat hem men kan inte connecta fullt ut för att det är någon inre konflikt med IP adressen/a som ges ut av routern... *tänker 💭 så det knakar*

Som att det vore en "bil som hostar sig fram" för att den inte får i sig tillräckligt med bensin men tillräckligt för att hacka/krypa sig fram...

Av Radovic

Kan det vara någon statisk IP adress som har "krockat" med något annat? 🤔

Av Radovic

En go brandvägg som skyddar hemmet.

https://www.esecurityplanet.com/products/top-ngfw/

Av Radovic
Skrivet av Alphahanne:

Nu är det ju inte alla som kan byta, vi är många som är inlåsta i stängda fibernät. Mobilt bredband är vad vi har att välja på om vi ska byta leverantör. Inget bra alternativ således.

Skrivet av AxxT:

Har dem bekräftat detta via samtal så borde man fått mail, alt så finns inspelning av Telia.
Så borde inte vara några problem.

Jag lyckades till slut själv få 299:- 250/250. Vill bara ge först 100/100 399
Men krävdes ett antal samtal.

Vad anser ni om - med tanke på stängda fibernät som nämns bland annat - följande förutsättningar:

a) där jag har internet finns bara 3 ISP:er och alla dessa erbjuder bara coaxial -tekniken
b) det dök upp en ny spelare på operatörs himmelen som erbjuder fiber
c) de erbjuder en symmetrisk hastighet på 60/60 för $30/mån eller så kan man välja att få 💯/💯 för $35/mån.

De andra hastigheterna de har är alldeles för dyra för att komma i fråga i detta fall.

Snacka om inlåst. Men fördelen med detta är att de inte höjer priserna i samma rasande fart som vittnesmålen vittnar om här och i andra trådar.

För 250 tar de $50
För 350 tar de $90
Etc.

Så jag är glad att jag hittade den här hastigheten 60/60 för $30. Sen en sån där sak som att man slapp coaxial bara det.

Av Radovic
Skrivet av mangemani:

så om man inte är aktiv på forumet så blir man utloggad?
jag kanske inte skriver på forumet varje dag, men jag är alltid online här och kikar runt i olika trådar, borde inte det räcka för att räknas som aktiv?

Det är min svenska lol... Jag menar att om jag inte Gör Något så loggas man ut inom fem minuter (Som Swedbank) men om man klickar runt sig på olika trådar och underkategorier så "blir man kvar" men man blir inte kvar sååå mycket längre än de där fem minuterna, kanske man blir inne den dubbla tiden...

Av Radovic

Det händer mig med. :/ Jag har inte rensat några kakor...well, som jag sa nyss i en annan tråd, så har jag nyss reinstalled Windows 10 så det hela känns mer fräscht än en älskarinna på Möte med de tre vise männen...

Men det är jättekonstigt att man blir ukastad om man inte går omkring i forumen.

Av Radovic

Det är inte lätt att "börja om" men det borde vara lättare med tanke på att de har infrastrukturen Up and Running.

Som jag sa i en annan tråd: jag funderar på att starta ett bolag och DET är svårare när man gör det från grunden (för tyvärr har jag inga investerare som dyker upp på en Söndag med 100 miljoner. Men jag önskar bolaget och VD:n lycka till och ett lycka till till kunderna så att de får tag i priser som matchar mer den dagsaktuella konsumentformen avseende priser och onlinehandel.