Inlägg

Inlägg som Radovic har skrivit i forumet
Av Radovic

I love you man. <3 A BIG ki...HUG :D <3

Skrivet av Pitr-:

Jag kollade specifikationerna på Unihertz Atom XL, och den sägs köra Android 11, eller den levererades åtminstone med detta från fabrik. Det i sin tur skulle antyda att telefonen mest troligen har kryptering aktiv på lagringen vilket innebär att du inte kommer kunna komma åt filerna utan att boota upp enheten och låsa upp skärmlåset samt växla USB-läge från laddningsläge till lagrings-montering så att du får upp lagringsvolymen på din dator.

Om skärmen nu är trasig/lös så skulle det med andra ord innebära att du behöver en USB-C dockningsstation kopplad till telefonen för att förhoppningsvis få ut bild via HDMI till extern skärm, och med USB tangentbord och mus kopplad till dockningsstationen. Med detta upplägg bör du kunna exempelvis koppla in en USB-sticka i dockningsstationen och manuellt kopiera över bilderna via valfri Android filhanterare, det finns många gratis filhanterare men jag kan rekommendera dig att köpa Solid Explorer då denna är värd varenda krona om du frågar mig då jag har ägt och använt detta så långt jag kan minnas.

Det är lätt - speciellt som jag bad om hjälp - att efteråt komma och säga att "jag tänkte precis likadant som dig" (för då hade tråden inte fötts). MEN: jag funderade i dessa banor: USB C to HDMI Adapter så vi har åtminstånde funderat i samma banor.

TUSEN TACK.

Man hade hängt mig på Översättningsavdelningen om jag inte hade fått fram vissa dokument ur telefonen... xD

Ett tips: Jag kan inte rekommendera Unihertz Atom XL p.g.a.:
a) skärmen är liten - när det kommer till jobb
b) Adobe PDF reader öppnar inte dokumenten automatiskt efter nedladdning utan man måste b1) ladda NER PDF:en i fråga b2) aktualisera PDF readern...:S
c) den dödar applikationer i bakgrunden (efter ett års användning)
d) man vänjer sig vid allt men för $300 tycker jag detta ej borde vara
e) Wi-Fi:n strular = den connectar och disconnectar sig hela tiden, oavestt om det gäller hemsidor eller video.

Den funkar som hemma pryl för att connecta sig till övriga delar av sitt IT hem. MEN som sagt, för $300 så är det inte värt det. Nu så går det inte att uppdatera Unihertz:en - det går bara att uppdatera den till Android 11 och ja det är lite outdated ja...

Mina 5 cents. Tack åter igen.

Av Radovic

Jag dricker inte. Mina händer dricker alkohol. Jag är inte heller religiös.

Av Radovic

Que Ruede la bola...

Jag gillar mer folkliga låtar. Jag vet att det är sisådär populärt om man jämför med Hammerfall och Rammstein.

Jag gillar budskapen i en del av texterna. Det är vänliga låtar.

Av Radovic

Hannibal Lecter sa att intelligenstest är som en trubbig skruvmejsel som "rör runt" inne i hjärnan. Jag råkar tro på detta utalande (jag tror alltså inte så mycket på psykologi) och jag tror att det är andra saker som arbetsgivaren bör titta på.

Jag såg för övrigt en intelligent tjej och kille (i olika program) tjejen i fråga var lika smart som en person på Högskolenivå. Killen var också supersmart MEN killen ägnade sig bara åt välgörenhet.

Intelligenta personer brukar med åren "plana ut" och "bli som alla andra". Men jag tror att det viktigaste är att intelligenstesterna inte hjälper eftersom en intelligent person oftast är SMART inom en eller två saker. Och då faller testerna platt när man ska kontrollera om personen kan allt ifrån jordens födelse till microbiologi. När det är en helt vanlig IT kille/tjej som sökes för "underhåll" av infrastruktruen.

Que ruede la bola = Låt bollen rulla, oavsett hur den rullar /Låt den fulle fylla/tanka sig oavsett hur full han blir.

Av Radovic

Ibland vill man vara bekväm fast man kan.

Av Radovic
Skrivet av Sarato:

Vilken mobil är det? Är det en Android med USB-C så går det mesta att rädda via en docka (förhoppningsvis).

Det är en Unihertz Atom XL mobil. Den har Android 11 och tack och lov har den USB-C. Vad för docka behöver jag? Mobilen i sig är igång och lever och frodas. Men den är "blind" då skärmen har lossnat. Skärmen i sig är hel. Jag vet bara inte hur man sätter dit den på mobilen igen...

Av Radovic

Notepad Har alltid funnits där som en farmor efter skolan som har ställt upp i ur och skur. Trevligt och smidigt program.^^

Av Radovic

Skärm på mobil lossnade - recovery program för att få ut lagrad data?

Hej.

Jag är ledsen 😢. För en vecka sedan tänkte jag:
-"Jag ska föra över all information ℹ från mobilen till datorn (och till en HDD senare)".

Jag sköt upp detta åtagande. :/ Och grattis dressman nu har vi öppnat i Bagdad. Hur kunde jag vara så dum...att skjuta upp något så vitalt som att trygga och säkerställa en god rutin för bevarade av viktig information? Men nu är jag här...

Snälla snälla Sweclockers medlemmar - ta alltid backup. ❤️

Om man tar en backup "Sen" så blir "sen" en katastrof NU. - Sen som i late. Gör det Nu istället för Sen.

Nu till mina frågor:

a) vet någon om något bra program som kan connecta upp sig till det interna minnet direkt
b) går det (det klart att det går), eller har någon erfarenhet av att sätta på en mobilskärm?

Fråga a grundar sig på att alla de program jag har testat för räddning av data k r ä v e r att man ger telefonen kommandon via skärmen - en skärm som är lika död som en blue screen på en dator.

Jag hade velat ha ett program som "förstår" att behandla mobilens minne som en HDD u t a n att behöva gå via skärmen och ställa in "HDD/file mode" innan man kan börja tömma telefonen på information. Helst ett gratis program om det går.

Tusen tack på förhand.

Av Radovic

Ja det låter rimligt...speciellt som att den här en Intel Core i5 (när det finns bättre och tuffare cores där ute).

Och yes box 📦 jag är medveten om pris vs. core pris.

Av Radovic
Skrivet av Palmen16:

Okej vi verkar vara på samma mynt men ändå långt ifrån varandra. Skulle kanske rekommendera att hålla kommentarer som "Generation Kristall" till dig själv, fungerar säkert bra i husvagnen med folkölen och ciggen men inte i bland vuxna. Snarare bra att en generation står upp för sina rättigheter och inte lägger sig på rygg så fort arbetsgivaren säger något.

Fritt fram att vara otrogen i äktenskapsbalken om ni* så nu vill det (jobbigt för gifta swingers annars tänker jag), däremot är den tydlig med släktskap, ålder m.m.

Så TS: Tyvärr fungerar det såhär, arbetsgivaren förväntar sig att du ska kunna vara på plats 75km från huvudkontoret som i kollektivavtalet. De struntar fullständigt i dina förutsättningar eller hur omständigt det blir för dig, det handlar om pengar.

Återkoppla gärna vad du får för svar av facket

Jag tyckte att uttrycket var väldigt trevligt och politiskt korrekt sätt att uttrycka hur olika generationer ser (och inte ser) på arbete.

Äktenskapsbalken innehåller inget som heter äktenskapsbrott det vet jag. Äktenskapsbalken var mest en, för folks inre sinnen, en indikator avseende det här med trohet vs. otrohet eftersom de flesta kan förstå vad som åsyftas när man nämner Äktenskapsbalken d.v.s. Giftermålet och dess betydelse för tvåsamhet inom nämnda giftermål.

Jag håller inte på med folköl, cigaretter eller husvagnar. Blanda inte in mig i detta tack.

Som tips till Dig kan jag nämna att Du bör du kanske försöka att inte tolka allt så bokstavligt, när medlemmarna är taktfulla i debatten.

Att försöka vända på på allt som sägs till negativt skapar ingen bra bas och trivsel för debatten som sådan. Så jag ber dig vänligen att inte vända vänliga uttryck till något negativt (för det är bättre att - ur ditt PK perspektiv - säga "Generation kristall" än generation "än det ena och än det andra", trött, oengagerad eller vad vet jag). Det är något, som du själv sa, kanske (även om j a g inte anser detta såklart ) passar bland - såvitt jag förstår av ditt inlägg, talar du av egen erfarenhet - dina husvagns erfarenheter med tillhörande förut nämnda tillbehör.

Så TS: Som jag nämnde förut: det kunde och hade nog varit bra om Du tog detta jobbet m e n utnyttjar arbetsgivaren "din snällhet" då kan och bör man försöka hitta ett annat jobb så fort man kan.

Ett jobb - som har nämnts här i tråden - som passar dig bäst och är mer förenligt med ditt livspussel. Ponera att du har en familj (gift etc.) ja då behöver man förr eller senare ett jobb som ligger mer nära sin ort. (Som att jobba inom samma stad).

Tala jättegärna om <3 vad facket så om detta eftersom det är en lagtekniskt intressant knut att lösa. Som många har nämnt så tar avtalet upp "Från kontoret" radien men tillämpningarna verkar lysa med sin frånvaro.

Jag kan inte arbetsrätt men inom juridiken brukar man titta på praksis och "gängse förfaranden" d.v.s. Vad är normalt för just detta området, nischen eller situation att göra. Kan du med hjälp av fackets folk hitta sådana fall och exempel ja då har du något att stå på när du förklarar din ståndpunkt för arbetsgivaren.

Skrivet av kalle-anka:

Självklart så får man vara beredd på att pendla till flera olika orter och till olika arbetsplatser ifall man arbetar inom bemanning. Men det ska i så fall framgå av anställningskontraktet att det är så.

Jag var anställd i ungefär 17 år av ett bemanningsföretag i Nyköping. När jag blev anställd så fanns det inte någon tydlig gräns för hur stort som bemanningsområdet är utan det stod bara att ”90 minuter med normala kommunikationsmedel enkel resa från kontoret är att betrakta som normala resor till och från arbetsplatsen” på mitt anställningskontrakt. Regeln med att bemanningsområdet är en radie på 75 km från kontoret har tillkommit i Bemanningsavtalet på senare år.

Det har gjort att jag har haft uppdrag i Södertälje, Järna, Trosa/Vagnhärad, Nyköping, Oxelösund, Flen, Katrineholm och Norrköping helt på min egen bekostnad. Sen har jag även haft uppdrag i Linköping och Skänninge med till dessa har jag för mig att jag hade reseersättning eller så samåkte vi.

Jag tycker tids tillika angivelse i timmar (minuter) är mycket bättre för då vet man som arbetstagare att: "Riiiiiiiiiiiight...pendlingen/arbetarna gäller mellan Linköping och Norrköping med normala publika kommunikationer.

Det är ju inte för inte som arbetsgivaren fick facket att ändra" Från Timmar/minuter till Radie". Detta Anser jag vara en dålig modell eftersom det sätter arbetaren i klistret, genom att arbetaren måste "kunna och hinna" ta sig vart som helst inom radien (oaktat om det finns bra allmäna Kommunikationer eller inte), vilket detta exempel så väl exemplifierar.

Som någon sa: chefen sale slår ifrån sig med standarduttryck som: "Det är väl förankrat hos metall" men han ger inga bra exempel på HUR bra förankrad hans position är i frågan.

Dock så kan jag förstå att man ibland slänger iväg ett sms och säger att "jo men det är solklart" eftersom man vet på vad man syftar på och vad man tankemässigt avser i situationen. Men fråga chefen hur han anser att något är som det är. Återkoppla gärna som sagt.

Av Radovic

Jag har ett:

autogiro konto
Löne konto
SPAR konto.

Lägger undan om nåt skulle hända.

Av Radovic

Jag skulle vilja lägga till att det är viktigt att välja rätt utbildning/yrke för jag har sett - på riktigt och i dokumentär - att "folk lever inom sitt eget jobb" d.v.s. Man breddar inte sina breddgrader utan man umgås bara inom:

Läkeriet
Advokariet
Akademiska
Flygeriet (pilot)
Etc.

Jag tycker att det är viktigt att man hinner göra så mycket som möjligt i livet.

Det var en chef (byråchef för övrigt) som bytte jobb: gamla kollegan fick en hjärtinfarkt och dog.

Alla pärmar som byråchefen hade, pliktroget ställt på rad = de bärs ner i källaren, "arkiv 📂 erades".

Då ifrågasatte den nya byråchefen om det verkligen var värt att "jobba i 50 år" för några pärmars skull som ingen annan kommer att titta på eller komma ihåg. Hon tyckte inte att det var värt det.

Kom ihåg dessa paradoxer - vill man "bo på samma klubb för inbördes beundran livet ut" eller vill man vara mer bred i sitt liv.

Någon Sony Ericsson's dotter gick och blev v hemlös för att hon tröttnade på det lyxiga livet. NOW jag uppmanar eller uppmuntrar ingen till hemlöshet.

Nog för att livet är spännande men Liiiiiite lugnt får och bör man dock ändå ta. Bli INTE Hem 🏡 lös. Como Hem.

Av Radovic

Mycket bra och kloka ord har sagts i tråden :)

Skrivet av Mithras:

Som ingenjör bör du kunna tänka på den stora bilden, dvs. inkomst över större tidsperiod.

Såhär såg min lönekurva ut när jag examinerades 2016:
2016: ingång 26 000
2017: 31 500
2018: 33 500
2019: 47 000
2020: 54 000
2021: 60 000

Din syster kommer aldrig klättra mycket mer än 40-45k då upphandlare helt enkelt är ett jobb som inte har samma löneutveckling, så som det är för många andra jobb. Över spannet av 30 år, kommer din syster ha tjänat mycket mycket mindre än mig (och dig, om du slutför utbildningen). Som ingenjör har man helt enkelt helt andra möjligheter att trycka lönen uppåt.

Sedan vet jag inte varför du överhuvudtaget tror att hur "populär" en högskola är skulle på något sätt inverka lönerna man får. Det är marknaden som sätter lönen, och marknaden ger för det mesta blanka fan i var du pluggat eller hur många som pluggat din linje. Det viktiga är och kommer alltid att vara; hur många andra finns det som kan göra det du kan. I Sverige anser vi dessutom att samtliga utbildningar är lika värda med samma innehåll och därmed inte spelar någon roll, även om det såklart är finare med ett examina från KTH än från BTH. Likväl kommer någon från BTH få samma löneerbjudande i Stockholm som någon från KTH för samma jobb med samma meriter och samma prestation.

Men framför allt vill jag säga att du verkar alldeles för fokuserad på lön, löneutveckling och status. Om du tycker att du "slösar tid" för att du inte kommer tjäna lika mycket som din syster, då är du i mina ögon redan nu i fel utbildning. Du ska vara i en utbildning för att du tycker att jobbet som följer med det är roligt. Du ska spendera hela ditt vuxna liv på att jobba inom detta område. Du har inte råd att välja utbildning baserat på löneutveckling.

Jag har ett antal bekanta, folk som läst Indek, läkare, jurister, alla områden där man jagat pengarna och status endast. Det är otroligt få av dem som är nöjda med sina val. Många av dem har bytt linje, många bytt helt arbetsfält. I princip alla av dem var tvungna att lära sig samma läxa den hårda vägen: I princip ingen mängd pengar kommer att vara värt att ha ett tråkigt jobb för. Speciellt inte om det jobbet är något som kräver 10-12 timmars arbetsdag.

Så mitt tips till dig är att börja tänka på vilket jobb du vill ha, som du tror du kommer tycka är roligt, snarare än vilken utbildning kommer ge dig ett "jetset-liv", för det sistnämnda kommer utan tvekan sluta upp i att du inte är nöjd med livet överhuvudtaget. Förr eller senare, det är något alla lär sig. Bättre med förr, såklart.

Det som Mithras säger tycker jag sammanfattar allt ur ett långt arbetsliv och trivselperspektiv. Några snabba från mig:

a) jag känner en läkare som "ville börja som hjärnkirurg" men som slutade som psykiatriker - han trivs för att "det ger mycket mer" att jobba med utsatta människor (fast om man måste boka tid till hjärnkirurgin så är man nog duktigt utsatt men ni fattar), istället för att bara stirra sig blind på en Flashig karriär och lön. Läkaren sa att han inte ångrade en sekund att han "tog" jobbet som psykiatriker just för att det g e r så mycket mer tillfredsställelse enligt honom
b) en annan läkare (hjärnkirurgi) han stiger upp kl. 03:00 på morgon och kommer Hem kl. 23:00 på kvällen - visst han har ALLT BETALT och lever i en stor villa MEN ser familjen mer sällan (han verkar trivas med det - karriärsdriven som någons fru här i tråden som valde Tokyo och seminarier framför "villa vovve Volvo")
c) jag tror att det gäller att hitta en BRA balans med vad man vill göra och HUR man vill göra det. D.v.s. Att man TRIVS med det man gör. Lönen kommer i andra hand. Det finns alltid "toppyrken" där man lever på topp rent ekonomiskt sätt men man hatar sitt jobb för att det är tråkigare än att gå till än att se på när målarfärg torkar.

Själv så översätter jag dokument mellan engelska och spanska för en del advokater. Jag tycker det är schysst för att visst lönen är av normalgraden MEN jag kan jobba hemifrån (uppkopplad så klart) och lägga fritid och semester som jag vill.

Hade jag jobbat på en tolkfirma hade lönen varit något högre MEN man hade enbart fått betalt en viss procent % av alla jobb som kommer in i alla fall. Inte värt det dessutom när man kan få hela procenten istället för den del av procenten som arbetsgivaren ger till dig.

Jag siktar på (som någon nämnde i tråden) att kunna jobba 50% med bibehållen lön i framtiden. Plus att det jag lägger undan nu kommer jag förmodligen att använda för att öppna ett bolag som (lätt att säga jag vet men ponera att det blir så) kommer att ge en stadig månatlig inkomst Så att man kan jobba mindre.

Min lön är på intet vis någon advokat eller läkar lön MEN jag är oberoende, kan resa fritt (d.v.s. Inte BARA resa under semestern till Gran Canaria eller Thailand) och kan ta semester "när jag vill". Jag värderar det MER än att ha en fin titel.

Kom ihåg att idag är det inte sååå hög status att säga "Jag är X jobb" för folk tänker 💭 oftast: "Jaha han är X jobb okej".

Jag känner en massa advokater men saker och ting är inte Flashiga för det (tack och lov). Någon konsultkvinna (som levde superstressigt) sadlade om till sjuksköterska. Hon levde i den här Flashiga konsultvärlden som nämndes i tråden. Hon tyckte inte att hon bidrog med något annat än "att skapa reklamfilmer och plakat" och att sjuksköterska gav så mycket mer.

Så ja, jag tror det är viktigt att hitta det man trivs med. För när Du kommer komma upp i medelåldern så kommer ingen "bry sig om" hur mycket eller lite du brände ut dig eller hur mycket/lite du jobbade på kända eller okända bolag.

Jag har träffat en del politiker men det höjer inte livskvalitén för det.

För mig är behållningen att jag:

a) har ett färdigt och språkmässigt sätt är snyggt och stilrent dokument
b) att dokumentet förmedlar EXAKT det ska förmedla (man kan skriva många saker på olika sätt som bekant) och att alla parter fick det de skulle få ut av dokumentet, DÅ är det himmelriket/homerun för mig.

Av Radovic

Du fick tumme upp av mig... :)

Skrivet av Palmen16:

Du har rätt med att det beror på vart i livet man är, men du verkar inte kunna ta TS perspektiv? Vi har alla anekdoter, har du ett arbete där du är ersättlig eller står på samhällets kant "förväntas" du ställa upp. I Grekland stod det 400 greker i tur och bara väntade på att få ditt jobb, bara böja sig över och ta emot 14h pass 7 dagar i veckan. Vi har tur som bor i Sverige ändå.

Jag tänker snarare att man ska vara solidarisk med sina kollegor? Jag förväntar mig inte att "behöva" ställa upp och förväntar mig således inte heller att mina kollegor ska behöva det. Känns ju som ett typiskt arbetsgivarproblem när någon går i pension/slutar att: "Men du Bosse kan du göra Lennarts grej också tills vi hittar någon ny?" Så gör Bosse Lennarts grej, det funkar ju utmärt tycker arbetsgivaren och anställer ingen.

Eller tänker jag fel här?

Absolut vi har tur som bor i Sverige ur detta och många andra perspektiv.

Nä alltså jag håller ju med dig. TS ska i n t e bli utnyttjad "bara för att i 3:e världen så jobbar man minsann si och så lågavlönat".

Jag sa ju att TS kunde "ta detta uppdraget denna gången" men om arbetsgivaren blir oginig framgent JA DÅ får man sätta mer foten. Jag är emot exploatering (det har hänt mig).

Jag tänkte just att man kan:

a) vara smidig mot arbetsgivaren denna gången
b) en gång är ingen gång ✖ (förutom vid tatueringar He He )
c) Att "Bosse gör Lennarts grej" är väl ok 1-3 gånger ✖ man som sagt arbetsgivaren får sätta eld på sig själv och faktisk hitta en ersättare snarast: OCH det innebär att man säger till arbetsgivaren: "Denna veckan ut/dessa tre gå gånger ✖ hoppar jag in OCH om det är en fjärde gång då ska "ersättaren vara här" dagen efter den fjärde gången"...

Sorry om jag var otydlig förut. Visste inte att TS jobb var ett (hur sa du nu? ) "på samhällets känt jobb". Det är ännu mer fel med exploatering om man är mer ersättlig än en engelsktalande tolk i England på ett språkkonvent.

Alla har rätt till och ska ha rätt till schyssta villkor.

Jag fick hoppa in som kock för att "kocken var opasslig" (full som en örn) men tack och lov för att man kunde laga mat. Som maskinisten sa:
-"Såsen var fet och go, men så mycket bättre det än den gången vi fick leva på mjölk 🥛 och knäckebröd en hel vecka"...

Detta var inte något jag talade om för facket precis...vissa saker får man bara lösa. Denna delen av arbetslivet är lite svårt att förklara för Generation Kristall. Saker bara händer som inte borde hända men well...livet är livet...ibland kommer livet emellan.

Och då har jag ändå inte nämnt att det finns många på sjön ⚓ som inte följer äktenskapsbalken helt slaviskt och till punkt och pricka... That's life...what can we do about it? Men det är fel att inte följa äktenskapsbalken visst det är sant.

Av Radovic
Skrivet av Palmen16:

Du är ironisk va? Han ska göra det ha har skrivit på att göra, inte bli överkörd. För en ungdom kan 180:- vara 1h betalt, alltså förlorar han typ 2h i pendling och 1h i pengar för att få "äran" att arbeta..

OnT: Du är arbetarklass, Harry - Hagrid. Så här såg det ut för mig när jag jobbade på ett blodsugarbemanningsföretag för 12 år sedan. Strax över 75km Uppsala -> Hökarängen varje dag i rusningstrafik. Ingen reseersättning. Inget fick mig inse snabbare att jag behöver utbilda mig.

Alltså jag är inte ironisk. :/ Jag har jobbat på sjön. Där får man göra arbetsrelaterade uppgifter som ibland inte står med i avtalet. Men man fick betalt för det timmen i alla fall. Vad är det med folk. Jag har aldrig påstått att han "måste bli överkörd" av arbetsgivaren. Jag sa bara att han kunde visa framfötterna och ta detta jobbet/arbetsordern något många chefer uppskattar. B l i r han de facto utnyttjad framgent så är det en annan sak.

Det finns andra exempel här i tråden hur folk har haft det besvärligt med pendling och dåliga timmar. Men vi har jobb. Tänk er i andra delar av världen där folk jobbar 12 h pass för $300/mån.

Det enda jag ber om är att vi sätter lite perspektiv på saker och ting... Alla är så snabba med att säga att man är ironisk när det kommer till Ett uppdrag.

Jag har ett annat fall: En person fick jobba gratis i 6 månader för att få vissa intyg på social praktik. Inget personen ville per se. Dottern högg in/hjälpte till ekonomiskt under dessa 6 månader med $400 i månaden. Men jobbet är BRA och högavlönat i slutändan.

Jag är fortfarande och väl den första att komma till konsumentens försvar ⚔ men som sagt det finns situationer.

Mitt första jobb var att klyva ved (utan anställningsskydd) och först tyckte jag det var Tråkigt tills man sakta men säkert lärde sig arbets och sociala biten: komma i tid, lojalitet mot kollegor, arbeta bra, arbetsmoral, hur arbetet och maskinerna fungerade. etc. etc.

I något avsnitt av ett ekonomiskt program så satte man två tjejer på att jobba på en skrot. Det första de frågade om var, vart man kunde tick tock:a. Jag menar herregud...Liiiiiite tillgänglig får man allt vara. OCH de fick jobbet gratis som jag förstod det hade programmet hjälpt dem med anställningarna... Jobb hänger inte på trädén 🌳 precis.

Av Radovic
Skrivet av suhrim:

Men U6 Pro använder standard PoE.

Skrivet av Anaii:

Största skillnaden är att Lite inte stödjer den öppna standarden för PoE. Ubiquitis egna standard fungerar utmärkt, men vill man använda en PoE switch av ett annat märke och inte använda adapter så behöver man i pro-modell.

Jag missuppfattade tydligen något här...

Av Radovic
Skrivet av suhrim:

Men U6 Pro använder standard PoE.

Max. PoE wattage per port by PSE PoE: 15.4W
PoE+: 30W
PoE++: 60W

https://store.ui.com/us/en/pro/category/switching-professiona...

Rätt ska vara rätt. (Förutom i några ytterst särskilt särpräglade fall som inte förtjänar någon uppmärksamhet i detta fall).

Blev förvånad 😲 😲 ty jag *hade* läst att de använde en lägre V standard...jag skäms....

Av Radovic

Jag tycker att han ska ta jobbet/uppdraget. Som chef är det alltid tråkigt att höra av en paragrafryttare. Jag menar om man är lite smidig mot chefen (och kollegorna i slutändan) så är det nästintill säkert att chefen kommer att uppskatta Dig mer och hjälpa D i g när Du "kommer i nån knipa" (jag har d8arr3 och kan v e r k l i g e n i n t e l ä m n a T h e B a t h idag)...

Ty det hela låter mer som en sång om vem som kan få eller har rätt... Boring 💤 om så är fallet...

180:- är väl inte något att bråka om tycker jag... Folk har bränt högre summor pengar på krogen utan att blinka...

Av Radovic
Skrivet av mickepetterssonn:

Hej!

Vänder mig hit då det är störts sannolikhet tror jag att få fram gång hehe.

Jag har ett litet problem eller ja ganska så stort och irriterande för mig, jag försökt vända till diverse kompisar / butiker etc. utan framgång.
Jag har många enheter på mitt wifi och olika saker "kopplar" ner i tid och otid.
Detta gjorde så jag beställde hem 2st Unifi 6 Profesional puckar, tänkte att det skulle vara plug and play för att nätverket skulle bli stabilt.

Beskrivning av setupen på nätverket:
Telia Router som idag betjänar allt wifi (fungerar uppenbarligen inte enligt önskan med alla enheter uppkopplade)
Unify switch med PoE inkopplad I routern, och accesspunkterna inkopplade i switchen.

Här vet jag inte om jag missar något. Jag lyckas bara sätta upp puckarna som "standalone" alltså att det blir som separata wifi-nätverk. Hur gör jag? Har jag ens rätt produkter? Vad ska jag köpa och hur ska jag gå tillväga?

Har ganska många enheter i nätverket, såsom ett gäng högtalare, lås, larm, kameraövervakning, telefoner, datorer, tv-apparater,
värmepumpar, google system, tv-spel etc.

Ska jag försöka göra något för att få ihop AP att "avlasta" Telia routern så det blir sömlöst nätverk, såfall hur programmerar jag / saknas någon produkt? Alternativt ska jag helt enkelt byta system och såfall till vad?

Hoppas ni här på forumet kan hjälpa en IT efterbliven 30+are...

(...)Unify switch med PoE inkopplad I routern, och accesspunkterna inkopplade i switchen.(...).

Jag kanske tänker 💭 dumt nu...men kan det vara så enkelt att eftersom Ubiquiti har skapat en egen aka sin egen strömförsörjningslösning som är lägre än den officiella PoE standarden (24 V i Ubiquitis fall) och därför blinkar allt och ingenting fungerar...?

Att accesspunkterna blinkar som en socialdemokrat på en ärlig och nykter firmafest, får mig att tro att det är ett dålig inkompatibel strömförsörjningslösning som har "hängt sig"...🤔 Den officiella PoE standarden ligger på 48 V.

Att tillverkaren av ett visst märke vill ha sin egen standard beror på att de vill låsa in kunden i sin egen lösning...ja det är en diskussion för en annan dag...

Av Radovic

De blev omoderna helt enkelt - tiden kom ikapp dem.

Som många andra har sagt: billiga var de inte heller...

Jag har köpt en mobiltelefon därifrån en gång för att den var billigare just där och då...