Inlägg

Inlägg som Radovic har skrivit i forumet
Av Radovic

Vänligen uppdatera oss. Det ska bli intressant och se vad Comviq säger om saken...

Av Radovic
Skrivet av FishyFish:

Funka ditt nummer ibland att ringa till eller va det upptaget alltid?
Hade du problem med utgående samtal?
Tack för tipset!

Det var alltid "upptaget" inga samtal kom in.

Utgående samtal var det inga problem med. De var lika fria som regnet som droppar ner på jorden. Unlimited utgående samtal utan hinder således.

Av Radovic

Helt sjukt. 80% höjningar på några år. Jag t v i v l a r starkt på att de haft 80% - iga utgifter för redan lagd infrastruktur som staten aka våra skattepengar har varit med och finansierat.

Om, någon minns Telias reklam för fiber med "små vita gubbar instängda i bubblor", när det begav sig...

And by the way: Hur kan mobiloperatörerna erbjuda fria/unlimited samtal till alla andra operatörer, fortfarande investera i ny teknik (4G och 5G)?
På 90-talet var ursäkten för att legitimera kostnaden för samtal per minut, att de byggde ut sin infrastruktur. Nu är alla calls unlimited men ä n d å har vi (tack och lov) inga prishöjningar. Så precis som en medlem sa i tråden: "Någon ljuger [avseende höjda kostnader för infrastruktur]".

Av Radovic

Please note: Jag hade samma problem med samtal som inte kom in - inkommande - på linjen men det gick att ringa ut.

Operatören hade stängt av något ("av misstag") men de bytte SIM och uppdaterade i sina system och DET hjälpte. Nu har man inkommande samtal igen.

Mitt nummer, precis som ditt nummer, hade samma fel men när de uppdaterade och tog bort det som blockerade inkommande samtal så fungerade allt som vanligt igen.

Mind you, när Operatören hade abonnemang där de tog betalt per Minut så kunde de (in the unlikely event that the bill was not paid for ) först stänga av utgående samtal för att efter en viss period även stänga av inkommande samtal. Så jag tror att systemet av misstag har stängt av inkommande samtal. Ett systemfel som man bör tala med operatören om så att de kan åtgärda felet.

Av Radovic

Hi.

Försök med att slå in ##21# i telefonen och tryck send så stänger du av nån vidare 🔛 koppling som skulle kunna vara felet, typ något "växelfel" som strular...

Av Radovic
Skrivet av Choffe:

Det är väl snarare standard att du får markant lägre hastigheter med 2,4 GHz än 5 GHz? Nu tog jag första bästa test jag tittat på innan: https://www.techreflex.net/d-link-dir-2150-ac2100-gigabit-wi-... Men på samma plats, i samma lägenhet ger 5 GHz 690 MBPS, 2,4 GHz 105 MBPS. De tekniska skillnaderna i bandbredd kommer du troligen inte ta dig runt med vare sig extenders eller boosters.

Jag vet att det är skillnad i bandbredd och fart, på de olika breddgraderna men det "lustiga är" att när jag är nära routern så får jag schysst speed på linan/jag får den kontrakterade farten, med 2.4 GHz men lite länge bort, aka första våningen två betongväggar bort (routern befinner sig på andra våningen), så sjunker hastigheten på nämnda 2.4 GHz band.

Jag tycker och anser att:

a) har man full speed nära routern på 2.4 GHz bandet

b) då borde man få full speed med en extender på 2.4 GHz bandet, fast man är lite länge bort.

Med en extender så: Nära:re kan ingen vara, girigare kan ingen vara, eller hur låten nu gick...

Jag tycker detta verkar sällsammt skumt.

Att 5 GHz bandet är snabbare än 2.4 GHz bandet det ligger ju i öppen dag.

Schysst att Du svarade. 🤗

För att inte vara för mycket off topic så kan jag säga att:

a) We are up and running, we do have a good signal sir
b) jag är inte nöjd med det estetiska men hade för lite pengar denna månaden plus andra tråkiga utgifter
c) jag klämde tummen när jag skulle hammra upp Ethernet cable med klamrar och slog mig själv på pekfingret - jag hade föredragit kanaler ja
d) jag brände mig på borren så jag har "ett borr brännmärke" på underarmen...det ser ut som att nån kom förbi på en söndag och fakturerade mig på ett mer folkligt sätt, än det traditionella sättet...😂
e) hela jag är dammig...
f) jag ville borra ett diskret hål för Ethernet kabeln och för en liten genomfartscylinder (i hålet) - OMG bärande konstruktion med tillhörande stålkonstruktion - OMG så det fick bli den fula varianten ett litet hål i dörrkarmen så att kabeln inte kläms.

Att en slagborr kan generera så mycket damm. OMG...🤣 I am so dirty and dusty and I didn't took anyone elses virginity...det kliar överallt på kroppen...OMG...

Av Radovic

Lack :/

Jag är irriterad på min Wi-Fi extender/booster. Den ger super goa speeds på 5 GHz men på 2.4 GHz så får jag hälften av speeden trots att jag har den där boostern. Av samma märke dessutom så de - boostern och routern - borde ju jobba lika bra ihop: som en advokat och revisor på skatteflykt...utflykt, till Bahamas menar jag...

Plus ➕ att lampan för connected visar rött vilket betyder att man "inte är connectad" trots att jag är connectad... J A G får tupp 🐓 juck...men men jag ska försöka lösa det själv innan jag ber om hjälp.

Varför har jag inte kopplat ihop Wi-Fi extender'n med routern via en Ethernet kabel...? Jo för att nån j@vel körde över Ethernet (8P8C) anslutningen med en traktor 🚜 Tackar tackar för vänligheten - speciellt på en helg. Det är som att gifta sig fast tvärt om...✅

Av Radovic

Komiskt men ändå störigt tidsödande...

Av Radovic
Skrivet av Hartassen:

Microsoft kommer behöva dra windows 10 ur mina kalla, döda händer.

I love win 10. Så smidigt.

Skrivet av krEJZi:

Massa onödigt AI skit som äter resuser och spionerar på dig för att bli "bättre".
Hoppas man kan stänga av.

Jag hoppas verkligen man kan stänga av Al.

Skrivet av Dinkefing:

Så ännu en tung uppdatering till Win 11 som sänker SSD och spelprestanda?

Så onödigt med tunga Al uppdateringar... I agree with you 💯%

Skrivet av Ozzed:

De borde i första hand fokusera på att åtgärda orsakerna till att många är kvar på Windows 10. "Nya fräsiga funktioner med nya fräsiga buggar" lär inte imponera på någon.

Yes 😎 håller heeeelt med. Ser "chefen" att "det här gillar vi" då borde man väl jobba på det inarbetade OS:et...men det är bara jag...well och en del andra här med.

Skrivet av ZalamanderRelic:

Fattar inte varför det ska vara AI i varenda liten sak numera. Det ska vara datorer, skärmar, telefoner, operativsystemet etc låt saker vara fria från AI? Min åsikt är att det integreras alldeles för mycket i fel saker.

Det verkar vara någon post modern "nu kan medelsvensson teknik för att vi har Al i alla produkter". Som att domstolarnas toaletter har könsneutrala skyltar. Typ: "Alla ska med fast alla inte kan teknik".

Men ja bort med sanktionerad spionvara tack.

Skrivet av Xverminator:

Jag tycker det gick för fort mellan Win 10 och 11, tycker fortfarande Win 11 känns nytt och behöver putsas på!

Ser inget behov av nytt Win 12, de kan lika bra patcha och lägga till funktioner i 11:an några år till

Känner Noll sug efter AI i mitt OS, särskilt om Microsoft ska göra det, som oftast bara tar upp plats och är halvdant gjorda.

Hur har det gått med Cortana och Bing? Knappt användbart.

Du sa det, Du sa det jag tänkte.^^ Noll sug.

Det finns ju även program som individualiserar en Win 10 installation. Men då jag är osäker 🤔 på om det får eller inte får nämnas, så väljer jag att inte nämna några Tweak (NT lite, Rufus)...

Av Radovic

Jag har 10:an och det funkar bra än så länge.

Tycker de uppdaterar 🔄 lite för snabbt mellan varven. Men visst jag är med på att det finns hard core användare som behöver någon specifik specialfunktion som man inte vet om att man har...

Av Radovic
Skrivet av THB:

Idag så är det 3 år sedan jag slutade snusa, är nog ett av de bästa besluten jag tagit.

Bästa valet. Riktiga män röker eller snusar inte. Man håller sig i trim. :3

Av Radovic
Skrivet av Blomman90:

Va? Jag förstår nog inte en enda mening du har skrivit fullt ut.
Menar du att du hade ett reklamationsärende där du tog in en advokat som via en åklagare fick en häktningsorder mot säljaren, som du sedan kunde välja att återkalla när säljaren gick dina krav tillmötes?

Jag hoppas att jag missuppfattat, för ovan stämmer överhuvudtaget inte överens med hur det svenska rättssystemet fungerar.

Advokaten skulle utföra en administrativ tjänst
Advokaten utförde inte den administrativa tjänsten
Tidsfristen för utförande av den administrativa tjänsten löpte ut (t.e.x. "Deklarera i tid annars blir det straffskatt")
Då summan/betalningen, till advokaten för utförande av tjänst, var stor blev det klassat som bedrägeri (han utförde inte tjänsten men betalade inte heller tillbaka pengarna)
En häktningsorder utfärdades mot advokaten, som var aktiv och in force
Advokaten och parterna kom överens - via ett skriftligt avtal + promissory note - och därmed drogs anmälan om grovt bedrägeri tillbaka
Åklagaren var inte nöjd med att anmälan drogs Tillbaka eftersom varje case som åklagaren har potential att vinna ger åklagaren fördelar/gratifikationer.

Reklamationsärendet gick över förväntan. = smidigt.

Av Radovic
Skrivet av Total_Cu:

Några råd är att alltid kontakta säljaren så fort som möjligt och ha tålamod. Har man jobbat på andra sidan vet man hur det är. Men jag får en känsla av att yngre idag inte vill vara besvärliga och hamna i kläm. Företag kan bara bli bättre om de får konstruktiv kritik.

Om någon är osäker läs konsumentköplagen när det gäller köp av företag, lag som de inte får kringgå till det sämre. När det gäller köp av privatperson gäller köplagen + ev avtal. Använd dessa lagar och avtal som ett stöd i kontakt med säljare. Ärendehantera själva med dagligt svar på samma sätt som säljaren gör så går det snabbare.

Jag gjorde så med en advokat d.v.s. Vi reklamerade på juridiska och det gick hur bra som helst. Smidigaste oljebytet någonsin...noll friktion...❤️

Att advokaten hade en häktningsorder över sitt huvud var bara en helt obetydlig administrativ förhandlingsfördel...så obetydlig att den inte en förtjänar att nämnas...

Åklagaren var inte glad för att dra tillbaka nämnda order. Ty de får gratifikationer (resor högre lön etc.) och de letar efter statistik...nummer...f'låt att hjälpa befolkningen menar jag...ärhum...

Av Radovic

Det förstår jag: Säg till chefen att 500 är småplock för en stor organisation som hans. Det slutgiltiga budet borde ligga på samma nivå som alla andra dina framtida kollegors. Varför får 🐑 du mindre flis? Aha så chefen anser att du ska jobba mindre också då? Mindre än din kollega med "minimilön"...aha...ok...jaf kommer bara att jobba 2 dagar i veckan...

Av Radovic

Kakor 🍪 (sådana man köper i affären alltså) och glass har jag aldrig förstått hur man kan gilla. I hate 🍪...

Jag vet att smaken är som kakan delad men still... Känner ingen smak av dem, bara socker...

Detta säger jag i förvånad stil: jag trodde inte att man åt kakor 🍪 kanske jag som är dum men men...
Lycka till alla.

Una mordía es una caída (ett bett ger dig mer fett).

Av Radovic
Skrivet av Xeonist:

Då hade du kunnat gå till 7/11 eller Pressbyrån så hade du haft ditt SIM-kort på ett par minuter.

PostNord är en av, om inte den största transportören för just det ändamål du pratar om, så om man vill lägga den aspekten på det så är det många som har PostNord att tacka för sina liv.

Okej: Så KlantNord väljer v a r t de är och inte är professionella - yay... De borde styra upp verksamheten (för det st inte för intet som de nämns i media) men visst, jag föredrar att organtransporterna sköts klanderfritt 100 gånger ✖ av 200. Alla dagar i veckan...

Av Radovic

Riiiiiiiiiiiiktigt fiiiiiiint. ❤️
I am impressed. Super.^^

Av Radovic

Det är konstigt att staten accepterar att KlantNord får fortsätta på denna banan. Jag begriper det inte. De borde omförhandla hela Post Nord dealen.

Som jag sa tidigare: det tog en månad att få hem sitt Comviq SIM kort. Tänk om det hade varit ett brådskande ärende.

Sjukvården bör nog inte anlita PostNord för sina organtransporter för då skulle kurvan för livsuppehållande åtgärder sjunka drastiskt. 😂

Av Radovic

Jag tycker att de är dyra. Som någon har sa: på pricerunner hamnar de sällan längst upp i billigaste kategori... Inom teknik överlag är det svårt att hitta klipp.

Om en HDD kostar $300 så vill jag ha den för $100 ty DET hade varit ett klipp rent utopiskt sett.

Och sänker de nämnda HDD till $290 så visst...det är en prissänkning men inte i sådan grad att - - - > 🥳 WOW vilket klipp jag gjorde.

Klipp enligt min definition är att man får något som är dyrt till ett billigt pris. Om bolaget drar av en $10 ja se då är det en rabatt... Men inte ett klipp i den meningen.

Av Radovic
Skrivet av jnsson:

Ser nu att jag missat en sak i inlägget du citerar. Det jag pratade om var att Pixel 4a bara får VoLTE hos Telenor och Tele2. Hur det är med Fairphone 5 kan jag inte svara på 100%, men Tele2 och Comviq accepterade som sagt Pixel 4a och nyare innan de officiellt började säljas i Sverige (Pixel 6 är första Pixel telefonen som officiellt såldes av Google i Sverige). Tele2 accepterar t.ex. min importerade Xiaomi Redmi Note 5 (dock med custom rom) att få tillgång till VoLTE, däremot inte VoWi-Fi. Så min gissning är att VoLTE fungerar på Fairphone 5

Tack. Man får tala med operatören då. Synd att de måste godkänna detta. Men men... Jag tycker att alla operatörer borde stödja VoLTE per automatik och oavsett telefonmodell.