Inlägg

Inlägg som Radovic har skrivit i forumet
Av Radovic

Snälla snälla @Bläjd gå inte på det där. *I'm begging you* 😃

1. Jag är emot ALLA bränder (förutom lägereldar) vill jag förtydliga...så ingen tror att jag är en politiker eller att jag jobbar på brandkåren. Nu till historien:

° När Harry Schein's villa 🏡 brann ner "av misstag" så var det en väktarbil ute, utanför och "vaktade objektet" d.v.s. Väktaren gjorde inte ett sk#t utan såg lyckligt på när huset brann upp...visst han ringe 911 men alltså det gör ju vem som helst (ja förutom pyromanen och sonen som ska ha ut tant Agdas arv. Dock så försvinner arvsrätten om man funderar i dessa pyrotekniska banor). Så väktarbil med väktare är inget annat än en dyr 💸 fönstertittare som jag anser och ser det

° På spanska (för att få en tjej i säng 🛏) brukar folk säga att "jag ska ge dig månen", "månen är min", "det ska jag bevisa genom att plocka ner månen åt dig".

Månen symboliserar "vissa fördelar" (oftast sex och trygghetsfaktorer, villa, vovve...ehrm...VÄKTARE och Volvo) men i praktiken brukar (om killen kan övertyga henne väl nog) dessa löften innebära och enbart resultera i...jaa vad säger man på vuxenspråk...några vändor i sängen medelst älgskog.

Och jag använder mig av ordet "älgskog" väldigt varsamt och försiktigt ⚠ med tanke på att det mer handlar 🛒 om ett: "frivilligt sanktionerat ensidigt, i jakande riktning, utnyttjande av den ena parten" (för att inte använda något ord som kommer från undervegationen av det svenska språket och som inte formellt accepteras av den formella språkvetenskapen. ).

Säljare anser jag är som den där spanska killen som plockar ner månen för henne. Och han plockar i slutändan inte ner någon 🌐 måne utan snarare så plockar han av henne "det där oskyldiga" som alla tjejer har, när de är fröknar och innan de blir kvinnor, och som alla killar vill ha, innan alla tjejer blir skadat gods...ehrm...erfarna säger de visst att det heter...

Säljarna försöker likt killen plocka av kunden pengarna OCH dessutom binda kunden till ett kontrakt. Så man blir en ekonomisk flod/ström till bolaget. Väktarbilar och väktare gör inte så mycket mer än vad en vanlig Svensson gör med en vanlig mobiltelefon d.v.s. Ringer 911.

2. En mycket känd dagstidning tog upp 🔼 det här med larmbolag. Programmet heter 200 sekunder. Larmbolagen hade mest tagit det lugnt och skönt och fotat nakna personer genom vakt 💂 bolagets egna kamerasystem. Nämnda tidning 📰 hade prövat utryckningstiderna och det framkom att de, som sagts tidigare, på sin höjd ringde 911 från sin central. Många system fungerade heller inte för övrigt.

3. I Mexiko så har de hundar och beväpnade vakter som rent fysiskt patrullerar runt och i objektet... DET är bevakning på riktigt grabbar. Jag retade upp en sådan hund för att se huruvida vovven tog sitt jobb på allvar. Jo tack det var ett gott liv i hunden - ingen fritidspolitiker-slöa takter här inte...

Jag kan inte svara på alla inlägg så mitt svar får tjäna som lärdom och en generell bild av åsikt avseende sov...oh sorry...vaktbolag...

De vill sälja en produkt (månadsavgiften) och att produkten är rätt ihålig, likt löftet om en nerplockad måne, det bryr de sig mindre om... Precis som den spanska killen...ty de fick vad de ville ha i slutändan... Så Jaa...nahhh...bättre med en beväpnad vakt eller ylman.

Av Radovic

Jag är inte lika explosiv som KA. Men jag gillar att skoja och skämta ja.

Av Radovic
Skrivet av NodCommander:

Mesh? Va?

Jag uttryckte mig fel, men menade:

Jag menade att 5G inte är lika stabilt som fiber. Eller WiFi OTA.

Skrivet av skraecken:

Vi har trådlöst bredband 4G Telia, var oxå orolig för att få sämre mottagning vid regn/snö/blåst men inte märkt något av det, har Telias Nokia-antenn och cirka 2 km fågelvägen till masten.

Right I see what you mean. Ja gott att "täckningen" inte blev sämre i alla fall. Men visst det är ju inga tekniska Salomoniska förhållanden inte... *Suckar åt Felias priser och gisslansituation* 🤕🥴

Skrivet av Herr Kantarell:

Man får vara hård vid förhandlingarna. Förförra gången ville de inte ge mig ett bättre pris och då sa jag att jag ville säga upp, då blev jag kopplad till uppsägningsavdelningen som självmant gav mig samma pris som tidigare. Har du en partner kan du säga upp och din partner kan teckna ett nytt avtal. Jag hotade med det och sa att min fru skulle skaffa ett nytt avtal då gav de mig blackfriday erbjudandet (halva priset).

Jag har jobbat med 3G till 5G och kan sammanfatta det som ett avancerat WLAN:
1. Man ansluter till en eller flera basstationer. Man delar på bandbredd med de andra användarna. Beroende på abonnemang man få olika prioritet och olika bandbredd och latency. 4G/5G är smartare och kan skilja på vilken typ av data användare kör + MIMO-stöd.
2. Vissa basstationer är APs d.v.s de ansluter till andra basstationer med riktantenner. Dessa har alltid sämre prestanda än de som är direkt kopplade mot fibernätet.
3. Radio på långa avstånd är mycket mer komplext än ett hemma-WIFI, reflektioner, återsändning, väder, byte av basstationer etc. 5G har stöd för beamforming vilket kan ge olika användare bättre signalstyrka.
4. 5G är egentligen tre olika teknologier. Det finns en som faktiskt kan ersätta fiber och de basstationerna är planerade att vara i lyktstolpar ca 50m från ens hus, vet inte med mig att det finns någon sådan någonstans i Sverige än. Sen finns det en annan för många uppkopplade IoT där låg energianvändning är fokus och sen en generell som är ett "bättre" 4G och det är den vi talar om här.

4G och 5G duger till många spel men competetiv FPS kan man glömma. Beroende på belastning och handovers kan man få höga lagspikes och en tråkig upplevelse. Jag skulle välja fiber men du kanske kan testa (14 dagar öppet köp) och se hur bra uppkoppling du har.

Det här är en helt outstanding sammanfattning. ❤️

Av Radovic

Rullan går på G. Bomans vind 💨

Telenor det rullar och går, fort vi internet debiterar, det rullar och går men inte fort vi Internet aktiverar... Kunden är less och topplocket hans havererar...

Grattis... 🎊 Nu är det på.

Av Radovic
Skrivet av Pirum:

Jag har satt upp Cube ACR nu, skulle vilja säga att den funkar bättre än den andra inspelaren (NLL ACR) jag använde, men inte alls lika bra som inspelning brukade fungera förut. Då fick man inspelat exakt som samtalet lät, numera tycks Cube ACR använda förstärkning på motparten vilket leder till sämre ljud (men ljud) samtidigt som man själv låter relativt lite. Dock borde det räcka till att veta vem som har sagt vad, vilket är oerhört mycket bättre än att bara ha ena sidan, eller ingen, inspelad. Kanske kan jag tweaka inställningarna, ska nog kolla mer på det framöver, det verkar som att ett par av er här i tråden fått det att funka rätt bra.

Inspelning generellt verkar fungera bättre med högtalartelefon på, men, det kan (eller vill) man ju inte alltid använda.

Men, ändå en känga främst till Google men även (i mitt fall) Samsung som helt omotiverat spärrar inspelning av samtal.

Håller med dig om allt du sa. Vet inte varför de yrar om privacy 🔏 OCH bla bla bla...ursäkter...

Som när jag ville prova en lampa 💡 och de sa:
"Du måste köpa lampan först innan vi prövar att den fungerar. Jag bara:" Va? Skämtar ni"... Unbelievable vad företag hittar på för ursäkter för att legitimera deras egen s#it...ja policy låt 🎶 oss använda det ordet...

Av Radovic
Skrivet av Purgatory:

Det är en bot, kolla tidigare inlägg, rätt kul att den får vara kvar 😁

Tufft. Visste inte att det är en bot. Den hjälpte mig att förtydliga mitt inlägg i alla fall.

Av Radovic

Yes...me too... :)

Skrivet av Daemon:

Du har ingen TPM-modul förinstallerat på det moderkortet. Det ska gå att skaffa en, om inte annat.
Windows 10 har inte krav på det.
Det går kanske att arbeta runt kravet för att lyckas få in Windows 11, men det är nog lite meckigt för novisen.

Undviker personligen Windows 11 så länge jag kan..

(TPM = Trusted Platform Module)

Ja ja a b s o l u t jag undviker Windows 11 och kommer köra med 10:an så länge som det bara går. Allra helst som jag köpte en Winkey till OS:et. Löjligt jag *vet* men jag var tvungen att få upp ett tryggt system fort (go go go go) så då blev det en nyckel.

Av Radovic
Skrivet av Daemon:

Skönt att det gick att lösa!

Jag instämmer. Super skönt när en jul 🎄 blir räddad. Det är som att nu kan man andas ut och främst för att alla är/blir glada. Och så till sist: det är en period av sonens tid med mamman som aldrig kommer åter igen med samma ålder på sonen "år efter år".

Detta var en ytterst glad nyhet. Go mommy go.

Av Radovic
Skrivet av Alphahanne:

Klart jag testat med mobilen. Problemet är att det är också Telia. Tanken var då att prova någon annan leverantör bara för att visa mitt missnöje. Bor bra till så det borde finnas lite att välja på för 5G.

Är fullt medveten att det är något av ett lotteri men frågan är för att få ett litet hum om var det rimligen kan ligga, förväntar mig inga exakta svar.

En riktantenn kanske? Mot den operatör du väljer att ha. Det hade nog gett stabil uppkoppling rent generellt fast regn ☔ och vind 💨 kan ställa till det med signalen och dess styrka. (Mesh).

Av Radovic
Skrivet av Dreijer:

Den där auto correct. Jag menar så klart:

Sweclockers och inte någonting annat.

Autocorrect som sagt. Sweclockers all day long.

Av Radovic

Felia = bandoleros barbudos 🧔 = skäggiga rövare :/

Med betoning på de de tre första bokstäverna i ordet rövare...

Räv 🦊 en traskar över kund...ehhrh...isen...eller hur var det nu den där sången gick...

Av Radovic

Duktigt tryck på linan - många användare...

Jag fick:

4G
Ping: 29
Download: 19.01 Mbps
Upload: 17.09 Mbps

Jag hade inte bytt.

Av Radovic

Vi hålls som gisslan... :(

Skrivet av Alphahanne:

När jag tittar på den länken står det att 250/250 för 299 gäller om man har mobilabonnemang hos telia och nytecknar bredband.

Gick in via mina sidor och letade upp och där står samma sak. Så det gäller befintliga kunder med mobilabonnemang, inte de som redan har bredband.

Så tolkar jag det i alla fall.

Ska dock ringa efter helgen och tjafsa med dem, har som sagt haft mobilabonnemang där i 25 år nu.

Skrivet av moonblase:

Boxer har kampanj 250/250 för 339:-/månaden i 12 månader, dyrare än vad jag hoppats på, men bättre än inget

Vi hålls som Gisslan av operatörerna och tvingas hitta på klyschiga ursäkter för att ge legitimitet av något som vi inte vill ge legitimitet åt - i detta fallet: "Det där är bättre än inget"... Och tyvärr så är det där bättre än inget...just nu...

Av Radovic

Jag kollade med två st inspelningsappar och det som Händer verkar vara att a) samtalet spelas in b) men ljudvågorna plockas bort av antingen telefon eller appen.

Tyvärr har jag inget app tips just nu.

Av Radovic

Grabbar fäll ner lansarna. En del personer använder de uttryck som de anser beskriver deras situation bäst. Att något jag kan tycka är gröt 🥣 igt betyder ju inte per automatik att jag talar om gröt, dess massa eller dess grötighet... Ta det lugnt alla, snälla...

Av Radovic
Skrivet av serafim:

Härligt att veta att min mobiltelefon inte kan användas av tjuvar i Australien Kan det finnas liknande sidor för EU?

Dagens

Jag teckande ett Australiensiskt Abonnemang igår jag också...

Av Radovic

Svårt att uttala sig MEN de flesta verkar vänliga.

Av vad jag har läst (inläggen) så verkar många genuine helpful 🧞‍♂️ (vilket anden får symbolisera) och intelligenta.

Jag hoppas att vi alltid kommer kunna hjälpa varandra i en konstruktiv anda. Min enda önskan är att vi på Swedbank hjälper varandra på så vis att vi sätter medlemmarna först. Ty jag har sett att folk tenderar till att misstro "kunden före bolaget" vilket jag inte tycker är korrekt. (SEN är det ju alltid intressant att människor gillar att ta parti för "den store" före "den lille" men det är en annan diskussion).

Mitt hjärta klappar flera slag 🥊 extra för konsumenten eftersom Bolagen alltid kommer att tjäna sina pengar.

Jag hoppas att alla har det bäst 🥇 och att vi fortsätter hjälpa och stötta (bort? 🤔) varandra.

Av Radovic
Skrivet av Alphahanne:

Eftersom jag bara har telias stängda fiber så är jag låst vid deras abonnemang. Ingen möjlighet välja annan leverantör.

Efter senaste förhandlingen om pris och deras agerande efteråt så känner jag att det kanske vore läge prova något annat. Alternativet då är ju ett 5G-modem. Det som gör mig tveksam är hurpass mycket sämre latens det blir då jag spelar en hel del online, racing bl.a. men också MMO.

Att det blir sämre är jag helt klar med men hur mycket?

Jag lider med dig som bara har Telia. 🤗

Det är svårt att säga med hur mycket (eftersom det skiljer sig från område, förhållanden etc.) men du har inte testat med ett 5G modem eller mobil och på så sätt kunnat jämföra data?

Så hade nog jag gjort. Folk frågar ibland: "Var är risken som minst att de tuttar på min bil". Jaa det blir svårt att svara på den frågeställningen eftersom man inte kan "ringa upp bil 🚙 maodören" och be om årets statistik 📊. Det är ju lite samma sak med fiber vs. 5G man måste prova sig fram för att få ett resultat i det enskilda fallet. Ett barnafödande är inte det andra barnafödandet likt (även alldeles oaktat om de skulle varit älskare och älskarinnor med varandra)...

Trist svar men men...

När kommer den helige ande att införa ärliga katolska präster i kyrkan...jaadu...bra fråga...

Av Radovic

Jaja 😂 var modellen äldre? Jag trodde att TS köpte den allra nyaste modellen...f@n vad dum jag känner mig...😛😳

Av Radovic

Nacdelen är väl som jag ser det att du inte kommer upp i samma hastighet (fast snabbt ändå).

Köp den 4.0:an för den kan du då använda till andra 4.0 standarder.

Förlängningen är ju till för att användas. Tvivlar på att du kommer märka nån "loose latency" med att förlänga, jag menar att någon millisekund kommer du att förlora men frågan är om du kommer att märka detta på en bärbar i praktisk användning...