Inlägg

Inlägg som engywook har skrivit i forumet
Av engywook
Skrivet av scj:

Låter positivt!

Hur upplever du annars dina lurar? Är dem något att ha ? Sitter idag på ett par beyardynamic 770dt pro.

Jag tycker de är grymma. De känns knappt på huvudet. Jag gick från Audio Technica m50, vilka tryckte på örat fast de är over-ear. Det enda "problem" jag har med komforten på HE-400i är om man ligger i soffan/sängen med kudde. Då kan man få mecka lite för kåporna är så stora.

Ljudet är grymt. Det är väldigt bra "studs" i lurarna. Jag lyssnar dock mest på metal men jag kan tänka mig att de är najs för akustiska instrument etc också.

Av engywook
Skrivet av scj:

Hej!

Har en Fiio e10k idag och kikar just nu på ett par Hifiman lurar. Det är 35Ohm så dem går runt utan förstärkare. Hur tror ni ljudbilden blir? Har läst på nätet att dem behöver en rejäl förstärkare för att uppnå sin potential, räcker då min Fiio eller inte?

mvh

Jag har en O2/ODAC och 400i. Jag tycker inte jag hör någon skillnad mot när jag bara kör genom mobilen med FLAC. Mobilen får jag dock nästan maxa men på max är det väldigt högt. Dock är jag antagligen tondöv etc så vad vet jag.

Av engywook

Min spaceknapp fuckar ur konstant på mitt Steelseries 6gv2 så det här kom lägligt:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/14257071/filco.JPG

Av engywook
Skrivet av Maliqos:

Va e de enklaste programmet för att klocka sin 4690k ? @engywook:

Jag körde manuellt i BIOS. Om man använder program så verkar det ofta bli så att spänningen på processorn blir högre, därav högre temperaturer och mer slitage, än om man gör det själv. Jag kan även tipsa om ifall du kör med prime95, för att kolla så att det är stabilt, använd en äldre version typ v26.6. Annars blir processorn tokvarm.

Av engywook
Skrivet av str8forthakill:

@engywook:

De ändrade routingen en bit och problemen minskade till den grad att jag knappt märker av det i spel jag spelar, vilka är väldigt förlåtande med lagg (EVE Online & World of Tanks) bortsett från minimalt lagg mellan 2100-2200 vissa dagar och någon hake här och där runt den timmen.

Det spikar fortfarande på pingplotter loggarna, och de stängde ned min ticket. Men de har inte löst eller ens identifierat det originella problemet, inte heller har varken Bahnhof eller Utsikt avsikt att identifiera eller lösa det. Men den tillfälliga lösningen håller än så länge.

Kan inte rekommendera Bahnhof i Katrineholm.

Tråkigt att höra, nu bor jag dock inte Katrineholm men det är säkert liknande där jag bor.

Vad ska man välja istället...?

Av engywook

Jag har lött ihop min själv och får ibland liknande problem med höger kanal. I mitt fall är det en av komponenterna som är dålig/"dåligt ditlött". Har du problem med både vänster och höger kanal?

Om du köpt den från en återförsäljare borde du kunna få en ny/reparerad på garantin.

Av engywook

Hur är det med Utsikt och Bahnhof nu? Jag får nog fiber igen om en månad.

Av engywook

Kör t.ex. pkg search oauth så hittar du vad de heter.

Av engywook

Coolt, bor inte nära götet men kan du skicka/länka filen ifall jag hittar någon som kan skriva ut en till mig?

Av engywook
Skrivet av MugiMugi:

Beror lite på vad du har för krav skulle jag säga, själv sitter jag mycket runt databas samt logik largret och för min del gör jag de mesta prottyping i LINQPad i både C# samt SQL (Går att använda F# samt VB där också om man så vill )

Dessutom skaffar du en riktig licens till programmet kommer du åt alla nuget paket, debugging, intellisense o.s.v och kan snabbt slänga ihop ett demo eller test av något på nolltid. Funkar även utmärkt att inkludera dina egna bibliotek för att leka runt med också.

Men programmerar du inte mycket i Microsoft värld så är nog inte detta verktyg det bästa för din del dock för min del är programmet mer eller mindre guld värt.

Samt skrev ihop ett test i linqpad http://pastebin.com/9udy6p5T, notera att du inte har arguments här, samt så finns inte spelaren mpv men annars funkar det. Hade förvisso skrivit en egen shuffler men onödigt för prototyping skull.

Mitt främsta krav är produktivitet. Det vill säga att jag inte vill spendera/"slösa tid" på specialfall/"corner cases" eller "krångliga" APIs. Syftet är att bredda mig lite då jag inte pluggade data. Jag sitter mest på Linux i en terminal även om nästa jobb antagligen blir på Windows 10 men där kanske jag kan fixa bash eller en VM. Microsofts produkter håller jag mig helst borta ifrån.

Några exempel på saker jag kanske kommer göra, är som du nämde, något runt en databas för jag har bara erfarenhet av en gammal och egenhackad sådan från jobbet. Någon form av makrobenchmark för körtid, minnesanvändning etc för program/simuleringar med tillhörande statistik. Möjligtvis implementera någon sorteringalgoritm. Något annat jag kanske ska prova lite är GPU programmering.

Av engywook
Skrivet av Yoshman:

@engywook: en väldigt bra "språk" för prototyper är ju BASH. I ditt specifika fall går det ju att göra en väldigt enkel lösning

(trap 'rm -f .mpv.playlist' EXIT; find <DIR> -iname '*.mkv' -o -iname '*.mp4' | shuf > .mpv.playlist; mpv --playlist=.mpv.playlist)

Inte ett "program" i sin rätt bemärkelse, men så pass enkelt att ett program kanske är onödigt.

Mjo, det är ett dåligt exempel egentligen men tog med det för att jag hade det "liggande". Min "fundering" om produktivitet triggades av det här när jag bara skulle testa hur stökigt det skulle vara att göra i C++.

Coolt med trap, det var jag inte medveten om.

Citat:

Har själv programmerat en hel del Python och det är lätt att göra saker i språket. Dock tycker jag det känns lite som att vissa saker mer bara "hänt" än faktiskt designats med någon större bakomliggande tanke.

Ett rejält WTF är detta

x = 'en slank han hit' if lyrics == 'en slank han dit' else 'och en slank han ner i diket'

Uttryck brukar ha någon form av enhetlig ordning för evaluering, vem kom på ordningen: evaluera mitten först, är det sant gå vänster annars gå höger?

Heh, jo den buggen hade jag åkt på.

Citat:

Stödet för OOP är inte heller någon höjdare i Python. Men det går absolut snabbt att få saker gjorda i språket!

Ett annat alternativ är Ruby, blir ju inte jättelångt från Python-programmet. Ruby har en av de bästa stöden för OOP jag sett, är i nivå med Smalltalk. Tycker också det rent generellt är långt mer koherent i sin design jämfört med Python.

Det lyckas dock med konststycket att exekvera långsammare än Python i många fall. Det är en konsekvens av att man alltid valt den väg som ger "renast" design, man har aldrig tänk på om det är effektivt för en dator.

require 'docopt' require 'tempfile' doc = <<DOCOPT Create a playlist of all files with matching set of extensions. Usage: #{__FILE__} [--filter=<csv>] DIRECTORY Arguments: DIRECTORY Recurse from this directory Options: --filter=<csv> Use files with these extensions [default: mkv,mp4]. DOCOPT begin args = Docopt::docopt(doc) baseGlob = File.join(args['DIRECTORY'], '**/*.') filter = args['--filter'] Tempfile.open('mpv.playlist') do |playlistFile| filter.split(',').reduce([]){|files,ext| files + Dir[baseGlob + ext]}.shuffle.each{|fn| playlistFile.puts(fn)} playlistFile.close `mpv --playlist=#{playlistFile.path}` end rescue Docopt::Exit => e puts e.message end

Edit: var några tecken som fallit bort i koden

Hmm, Ruby då tänker jag rails direkt =). Ser dock ganska trevligt ut. Jag får titta runt lite och smälta den där filter.split onelinern. Hur ser det ut med libbar osv så att man "slipper göra allt själv". Jag ser att det finns bindings till ZMQ och Qt(4) t.ex.

Edit: Min Rubyversion blev:

require 'docopt' require 'tempfile' doc = <<DOCOPT randMov. Usage: #{__FILE__} [--filter=<csv>] DIRECTORY Arguments: DIRECTORY Recurse from this directory. Options: --filter=<csv> Use files with these extensions [default: mkv,mp4] DOCOPT begin args = Docopt::docopt(doc) dir = args['DIRECTORY'] filter = args['--filter'] fileList = Dir[dir + '**/*.{' + filter + '}'] fileList.shuffle! tmpFile = Tempfile.new('playlist') for file in fileList tmpFile.write(file + "\n") end tmpFile.close `mpv --playlist=#{tmpFile.path}` tmpFile.unlink rescue Docopt::Exit => e puts e.message end

Av engywook
Skrivet av Marowak:

Jag gör sådant i Python, jag tycker det är underbart för det! Men du kanske skulle prova på Groovy, det är förhållandevis likt Python men kompileras till bytekod och körs på Samma JVM som Java.

Jag skulle vilja tipsa om att använda with-nyckelordet för att öppna filer i python, då slipper du tänka på att stänga dem.

with open('output.txt', 'w') as f: f.write('Hi there!')

Ja, det är kanske lika bra att köra på Python då det har stort community. Tack för tipset om with. Filen stängs när "f" går ur scope antar jag?

Aldrig hört talas om Groovy men ska kolla upp det, tack.

Av engywook

Programmeringsspråk för prototyping

Vad använder ni för programmeringsspråk när ni ska göra "enkla" saker eller prototyper där prestanda inte är viktigt? Python är väl det språk som jag tänker på först men finns det något annat språk? Kanske till och med något med en kompilator som gnäller om man gör en tabbe?

Jag gjorde ett litet experiment där jag skulle göra ett program som:
* "Rekurserar" ner i en vald katalog och tar fram en lista med filer som har angivna filändelser
* Blandar listan
* Skapar en temporär fil(playlist) med innehållet ovan med en fil per rad
* Startar mpv(mediaspelare) och matar playlisten till den

Jag gjorde det här i C++, D och Python. Det gick ungefär som jag trodde det skulle.

C++ "bråkar" som vanligt. Man får skriva egna funktioner/lambdas för de mest banala sakerna och gå till boost eller andra bibliotek för annat. Kan tillägga att C++ är det språk jag är mest erfaren med(jobb).

D gick bättre än väntat då jag inte har kodat något i det förut och allt bara funkade. Jag hittade ingen "NamedTemporaryFile" men whatever.

Python strulade lite mer än väntat men gick snabbast att få ihop, dock kör jag en glob per filändelse nu. Glob verkar inte klara .*{mkv,mp4} som D men det går väl att lösa med en "manuell" os.walk() istället. Sen råkade jag glömma paranteser på min tmpFile.close och det varnade inte python om vad jag kan minnas. Detta gjorde att playlisten var tom när mediaspelaren fick den. Det hade kanske upptäckts om jag haft någon fin python IDE eller en linter men det är lite därför jag egentligen vill ha en kompilator.

TL;DR Vilket språk är du mest produktiv med och varför?

Av engywook

Testa en äldre version av Prime95. Jag körde med v26.6 och det gjorde typ 20C skillnad. De nya versionerna använder nya instruktioner/finesser som gör att iaf haswell blir asvarm.

Av engywook

Bumpar den här gamla tråden. Det känns onödigt att göra en ny. Överklockade min CPU för första gången och verkar ha fått den stabil på 4.6GHz@1.2216V. Max Temp för Prime95(v26.6) är ~80C.

4.7@1.29+V gick nästan men Spotify(haha) kraschade efter ~1h med last från prime och datorn blev lite skum efteråt så det fick vara. Det kanske skulle gå vid 1.3V men det var redan ganska varmt(90+C). Jag klockade CPUn för att jag ville ha lite mer kräm till Unreal Engine och där kommer det bli maxlast rätt ofta så då får det gärna vara stabilt =).

Moderkort är Asus Z97-A och kylaren är CM Hyper 212 EVO. Jag har tittat runt lite i forumet och jag verkar ha haft ganska mycket flax med min CPU så jag är nöjd.

Av engywook
Skrivet av linkminatoR:

Hallå!

Jag har upplevt lite problem och ostabilitet i datorn senaste dagarna och tänkte att jag skulle börja köra lite krävande test på komponenterna för att se om det är hårdvarurelaterat.
Tog hem Prime95 och slog precis igång ett Small FFT test och såg att temperaturen såklart gick uppåt i HW-monitor.

Sitter som sagt på en i5 4690K med en Cooler Master Hyper 212X, i ett Fractal Design R3 chassi.
Efter ca 15 minuter ser det ut såhär i HW-monitor vad det gäller temp, och inga errors i Prime95.
http://piclair.com/gixb2

Men min egentliga fråga är, hur länge är det hälsosamt för min processor att stresstestas rent temperaturmässigt?
Och håller min processor den temperatur den bör under stress? Eller borde tempen ligga lägre?

Tacksam för alla tips och råd, och hoppas även jag lagt tråden i rätt forum-del.

På återseende!

Testa en äldre version av Prime95(v26.6). Jag överklockade min CPU nyligen och fick problem som du med prime. När jag bytte version blev det 20+ graders skillnad.

Av engywook

Jag körde ESXi (5?) ett tag på min server med pfsense eller OpenBSD som router/brandvägg och ZFS på FreeBSD + lite annat något år. Det fungerade bra men det var lite irriterande att man var tvungen att köra windows för att administrera servern. Programmet man behövde hette vsphere något iirc. Det fanns någon webbvariant men man var tvungen att köpa någon annan licens för att kunna administrera på webben. Jag körde passthrough på diskkontrollern och ett nätverkskort och det fungerade jättebra.

Jag var tvungen att flytta och där jag bor nu har jag bara ADSL och jag började bara köra Linux ett tag så då rök ESXi och jag kör nu bara FreeBSD med pf och ZFS. Dock tror jag att jag snart får fiber igen och då ska jag nog prova att köra Xen. Så prova gärna Xen och berätta hur det gick.

Men vet du att du "bara" ska köra ZFS och GPGPU så kör alternativ två eller bara en ren Ubuntu? Orka ESXi licenser och annat bök.

Av engywook

En stor båt med ost från Gloryhammer, jävligt bra album dock:

Witherscapes nya är också asbra:

Av engywook

Det finns ju inte så många att tillgå och det är ganska dyrt så det är inte så konstigt. Jag ska försöka få tag i en nästa "batch". Har sagt upp mig från jobbet av en annan anledning men kommer ha mycket tid att utveckla något sen. Någon som är på att köra något?

Av engywook

ZAVAGEKLAN#1238 . ~30 år. Lirar för att ha kul men vinner gärna. Siktar inte på competetive men vill bli bra på spelet. Lirar allt men Junkrat, Genji och Zarya är favoriter.