Inlägg

Inlägg som engywook har skrivit i forumet
Av engywook

Tack för alla svar!

Jag har mailat Lenovo. Hoppas de har studentrabatt eller nått.

Det blir nog så att jag låter bli att testa ubuntu. I alla fall i början. Angående elkontakter, frågade jag en polare som pluggar på LTH nu och han sa att det berodde på vilken sal man satt i. Dock finns det trådlöst nätverk överallt.

Kan någon av er som har en TX1020 ladda upp en skärmdump någonstans och visa hur det ser ut när ni har skrivit med pennan?

http://youtube.com/watch?v=xWkez2gO8lA <-- Är det så här lätt att skriva med TX1020?

Just nu står det mellan FuJitsu LifeBook T4220 & Lenovo X60/61.

Ett tips om det är fler som jag som letar efter en tablet pc är att kolla http://www.gottabemobile.com/custom.aspx?=InkShows#hardware där finns det videorecensioner på tabletpcs.

Av engywook

Mjo, Jag hade tagit HP tx1020 om det inte hade varit för den korta batteritiden. Max 3 timmar är inte tillräckligt länge.

Sen har all de fyra modellerna passiv skärm. Det tror jag inte fungerar. Anledningen att jag köper en tablet är att jag ska kunna skriva komplicerade formler på den, annars hade jag köpt en vanlig bärbar.

Jag har ett till krav nu, den måste vara tyst då jag inte vill störa de andra på föreläsningarna. Ska ringa/maila Lenovo och några andra och se. Kanske får lägga ut lite extra och se det som en investering helt enkelt. Ska förhoppningsvis ha den i fem år.

Av engywook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scsi
HP har nyss släppt en nya TX-modeller. Kommer till en butik nära dig snart..

te.x http://prisjakt.nu/produkt.php?p=199596

och http://prisjakt.nu/produkt.php?p=199597

TX1020 och TX1040 är de förra modellerna.. Dessa är de nya!

Okay, tack. Sitter på modem nu och det går seeegt, jag hittar inte några specs eller reviews. Det är fortfarande passiv skärm på de nyare modellerna också?

Av engywook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av malleboy
Nej sådan skall du inte ha den har sämst skärm i jämförelse med dagens laptop

Vad är det för fel på den skärmen?

Av engywook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av micke_nkpg
varför ska du ha en tablet pc?

Läste du inte?=D Jag ska ha den till att anteckna på föreläsningar. Det är inte speciellt lyckat att skriva fysik/matteformler i Word.

Jag har inte lyckats hitta någon annan tablet pc att köpa på svenska sidor än hp tx1020. Finns det inga fler i sverige?^^

Av engywook

Härligt, men jag undrar fan om inte batteritiden är lite för låg om man ska sitta och anteckna på en föreläsning i 4h. Ingen som sitter på någon annan tablet pc, en Lenovo X60/61 eller nått?

Av engywook

Det låter ju bra. Använder någon av er den som tablet då? Det går väl inte att ha handen på ytan när man skriver? Aero är vad?=P

Kollade lite på Lenovos X-serie men det stod på den svenska sidan att de kostade 21k. Jämförde priset med det amerikanska, $1,424.00= 9 650,45 SEK enligt forex.se. Varför är det så stora prisskillnader?

Av engywook

Studentlaptop, Tablet pc?

Hej!

Jag ska börja på teknisk högskola nu i augusti och har tänkt att köpa en laptop. Efter att ha läst på lite om tablet pcs har jag bestämt mig för en sådan. Dock verkar det inte finnas så många än?

Några krav jag har är att batteriet ska hålla 3h+. Laptopen bör vara ganska liten 12-14", dock spelar vikten ingen roll. Den behöver heller inte vara tunn. I övrigt behöver jag ingen monsterburk då jag inte spelar längre.

Jag har läst om de få tablet pcs jag har hittat. HP Pavilion tx1020 verkar ju väldigt bra för bara ~10k. Synd att den har låg batteritid och passiv skärm.

Är det någon som har en tablet pc och använder den på föreläsningar? Fungerar det bra? Tips på en tablet pc med aktiv skärm? Jag har alltid handen på ytan jag skriver på så det skulle inte gå med en passiv skärm. Prislappen får gärna ligga under/runt 15 000.

cheerio
engywook

EDIT: En liten eftertanke, hur funkar tablet pcs under GNU/Linux? Skulle vara roligt att köra det istället.

Av engywook

Hjälp mig att välja mobil!

Hey!

Jag tappade min nuvarande mobil och den blev lite konstig så nu har det blivit dags att köpa en ny. Dock är jag urkass på mobiler och allt som hör till, därför skulle det vara trevligt att få lite hjälp från er. Jag har haft Nokia och Siemens förut så nu är jag lite sugen på en Sony Ericsson, dock kvittar det. Java är ett måste då jag vill kunna köra bland annat:

Irc
http://jmirc.sourceforge.net/index.html
SSH
http://www.xk72.com/midpssh/index.php

3G behöver jag inte. Kameran bör vara relativt bra och mp3 spelare är inte nödvändigt då jag antagligen kommer ha min Ipod. Jag har kollat på ett par mobiler och det lutar mest åt en W810i. Dock verkar Z530i och W300i helt ok.

So, what say you?

MVH
Engywook

Av engywook

Köp av LCD-skärm

Hej!

Jag behöver byta ut min 17"are och jag ska köpa en 19"s LCD. Jag har tittat runt lite och Samsung SyncMaster 930BF verkar vara ett bra alternativ. Är det någon som har den skärmen och haft några dåliga erfarenheter? Finns det någon annan skärm som är "bättre"?

MVH
Engywook

Av engywook

Dlink 504G "random disconnects"

Hej!

Jag har lite problem med min router. Det är så att routern(dlink 504g) "tappar" ipt från ispn men det lokala nätverket fungerar. Den enda lösningen är att starta om routern. Det är aningen irriterande när den gör så när man lirar wow och blir utslängd för att sedan köa för att få lira igen. =(

Hursomhelst, jag har kontaktat dlink men "supporten" säger att det är min isp och min isp säger att det är routern. Anledningen till att jag tror att det är routern är att några vänner har precis samma router och samma problem, dock har vi samma isp. Däremot har inte en polare med modem detta problem(samma isp).

Jag har letat som en galning efter firmware men jag har bara hittat australiensisk eller någon ännu mer exotisk firmware, vilken jag inte har vågat använda.=D

Någon som har liknande problem eller förslag på lösning?

MVH
Engywook

Av engywook

Haha, nice!

Av engywook

Alternativet är väll att gå ner till ett socket 754 system, då får du kanske råd med ett bättre grafikkort.

Av engywook

Äääh, wtf, ska ju köpa A64 nu ju.. =(, orka vänta så länge?

Av engywook

Den datorn är ihopplockad på www.datorbutiken.com/se . Jag tycker Geforcet verkar bättre, men läs några benchmarks på hårdvarusidor så får du se, t.ex. www.anandtech.com

Av engywook

Någon samsung syncmaster blir det nog, de verkar fina.

Av engywook

"1 st. NEC ND-3500 Dual-Layer DVD +RW/R -RW/R 16X DVD+R 4X DVD+RW 16X DVD-R 2X DVD-RW 48X CDR 24X CDRW bulk Silver IDE
Ord.pris 732.00 Webpris 695.00"

"1 st. Samsung 16X DVD-ROM/48X CD-ROM Black bulk IDE
Ord.pris 347.00 Webpris 329.00 "

Varför två? Skippa samsungen.

Av engywook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DjRaven
AOC? Billiga å strålar som fan

Haha, nej tack. Den ska helst inte ha ihjäl min käre broder. =D

Hmm. Funderar på om det är värt att lägga ut lite pengar till och få ett 6800 istället för ett 9800 Pro? Det kanske håller mycket längre?

Av engywook

CRT

Av engywook

mm, blir en 512:a istället och en 3000+. Någon som har tips på en billig och "bra" skärm? Har inte en aning om vilken han ska köpa.