Inlägg

Inlägg som Zenpai har skrivit i forumet
Av Zenpai
Skrivet av ågren:

I det här testet presterar Assassin som tycks vara den mest effektiva tornkylaren bättre än 3st AIO i samma storleksspann respektive sämre än 5st. Jag har bara svårt att se hur ”många” luftkylare presterar bättre än ”många” AIO, i varje fall om man ser till detta test.

I storleken upp till 240-280 vilket får anses vara den minsta möjliga storleken för en vettig AiO finns det 8st AIO och 13st tornkylare där fem av åtta AIO presterar bättre än samtliga tornkylare. Som sagt, jag är uppriktigt nyfiken och är bara intresserad av att se fler källor, jag är inte här för att jiddra eller bara ifrågasätta. 🙂

Givetvis finns det undantag åt båda hållen men jag kan inte se vilka dessa ”många luftkylare” är och skulle gärna vilja se fler tester som kanske inkluderar fler tornkylare. Jag känner inte riktigt till hur GN valt ut just dessa kylarlösningar men skulle gissa på att han bara är intresserad av att testa de som anses prestera bäst så jag antar att det inte heller finns några andra tornkylare som presterar bättre än de i testet men blir gärna motbevisad. 🙂

Återigen så argumenterar du utanför det som argumentet handlar om då du nu lägger till hur du tolkar ord som "många". Du säger också att du inte vill "jiddra" eller "ifrågasätta" men gör just detta. Du baserar också hela ditt argument på ett enda utfört test. Finns hur många genomförda tester som helst på både luftkylare, AIO samt även jämförelsetester mellan dessa olika kylartyper, men dessa för du själv leta upp då jag inte är Google.

Om jag skulle lägga upp tester som visar luftkylare som presterar bättre än motsvarande AIO, så skulle jag ha svårt att tro att du skulle acceptera detta för du har ju hittills vridit och vändigt på både ord och resultat för att försöka vinna argumentet.

Jag har bättre saker för mig att göra så jag lämnar denna "diskussion" med vetskapen om att jag hade rätt i det jag skrev hela tiden.

Av Zenpai

Varför do skämta med mig aprillo?

Av Zenpai
Skrivet av ågren:

Länka gärna en trovärdig jämförelse. 🙂 Den här jämförelsen från GamersNexus verkar tyda på det motsatta, att tornkylare generellt sett presterar avsevärt sämre både vid samma ljudnivå men även vid 100% effekt. Det finns givetvis undantag där vissa AIO presterar sämre och tornkylare presterar bättre men det är svårt att bortse från det stora urvalet som finns i detta test. Stort fokus på AIO vilket framgår av tabellen men det kan inte vara en slump att samtliga tornkylare återfinns på den nedre delen av skalan.

https://gamersnexus.net/u/styles/large_responsive_no_watermark_/public/inline-images/CPU%20Cooler%20Benchmark%20AMD%20R9%203950X%20OC%20~198W%2035dBA%20Noise-Normalized%20GamersNexus.png.webp

https://gamersnexus.net/u/styles/large_responsive_no_watermark_/public/inline-images/CPU%20Cooler%20Benchmark%20AMD%20R9%203950X%20OC%20~198W%20100_%20Fan%20Speed%20GamersNexus.png.webp

Om du ska argumentera med någon så är det ju bra om du håller dig inom det givna argumentet och inte lägger till sådant som det inte argumenterades om. Jag skrev inte "generellt", som du skrev, utan skrev att det "finns många luftkylare som både presterar bättre och låter mindre än många AIO", vilket stämmer till 100%. Har aldrig påstått att luftkylare generellt sätt presterar bättre. Har heller aldrig "framställt det som att tornkylare överlag presterar bättre" som du skriver att jag gjort.

Testet du länkar till visar att ju mer yta kylaren har, desto bättre kyler den, vilket är vida känt. Inte så konstigt att en 420 mm AIO presterar bättre än en luftkylare på 120 mm. När man jämför kylare ska man jämföra kylare i samma storlek, och som @loefet redan skrivit så presterar t.ex. Thermalrights Peerless Assasin bättre än vissa 240 mm och även vissa 280 mm AIO. Så det jag skrev som du invände mot, stämmer.

Av Zenpai
Skrivet av Ozzed:

AIO räknas väl som vatten, så vatren. Lägre ljudnivå, lägre temperaturer och högre prestanda, vem vill inte ha det? :

Stämmer inte alls då det finns många luftkylare som både presterar bättre och låter mindre än många AIO.

Av Zenpai
Skrivet av improwise:

Om ett konto skapat för mindre än 10 minuter sedan säger det så måste det nog vara sant

När ett konto skapas har inget med eventuell trovärdighet att göra. Jag har inget med Mullvad att göra mer än att jag är kund där. Deras säkerhet och att man är 100% anonym är vida känd. Polisen har genomfört husrannsakan utan att kunna få tag i några kunduppgifter eftersom några sådana inte finns.

Av Zenpai
Skrivet av arkhanari:

Hej allihop! Finns det något konsensus om vad man bör välja om man vill gå vidare från OVPN till en annan VPN-leverantör? Jag funderar på Mullvad eller AzireVPN.

Är du ute efter säkerhet, att du är garanterad 100% anonymitet, så finns det ingen bättre VPN-tjänst i hela världen är Mullvad.

Av Zenpai

Eftersom man inte äger spelen man betalar för så vägrar jag betala fullpris. Handlar därför alltid via keyshops där jag kan få AAA-titlar för under 100 kr, ungefär ett halvår eller så efter release. Att vänta sparar mig inte bara en massa pengar, spelen är också patchade och optimerade vid detta laget.