Inlägg

Inlägg som razor1394 har skrivit i forumet
Av razor1394

Frälsningsförsök

Okej först och främst. Jag har inget emot andlighet som ex kundalini yoga, meditation och liknande men jag har på sistonde börjat få "problem" med mycket folk speciellt frikyrkliga kristna både på internet och IRL som försöker frälsa mig. Det är lite som en förtrollad zombie armé som inte stannar för något. Och alltid ska de dra sina bibelcitat, säga att jesus är enda vägen och att om vi inte väljer den vägen så hamnar vi hos varmare breddgrader. De jag möter som brukar vara värst är pingst, jehovas vittnen eller evangeliker. Jag har inte haft några problem med folk från katolska kyrkan eller svenska kyrkan, snarare tvärtom! Jag har inte haft så mycket problem med muslimer heller. De muslimer jag har träffat är trevliga och håller sin tro privat.

Upplever ni mycket frälsningsförsök?

Hur möter ni ex frikyrkliga kristna?

Av razor1394

Nu ja...

Av razor1394
Av razor1394

Min Razer Mamba har lagt av och jag behöver ny mus. Finns det någon chans att butiken i Stockholm har öppet idag även om det är röd dag? Det står inget på deras sida.

*Hoppas*

Jag är tacksam för snabbt svar!

Av razor1394

Har du studentrabatt kanske denna kan vara något? Detta är från Dustinhome...

Citat:

HP PAVILION DV6-3091 CI7 1.6 6GB/750 HD5650 15.6" W7HP
Kampanj! Imponerande kraftfull mobil prestanda

6 990 kr Ord. pris 10 494 kr utan abonnemang

Bildformat 16:9
Storlek / upplösning 15,6 " / 1366 x 768
Bakgrundsbelysning LED
Skärmyta Glare
Processor
Processormodell Intel Core i7 720QM 1,6 GHz
Chipset HM55
Minne
Minnesstorlek (inkl./max) 6 GB / 8 GB
Minnesplatser (totalt/lediga) 2 st / 0 st
Minnestyp SO-DIMM DDR3 1333 MHz
Lagring
Hårddisk 750 GB, 5200 RPM, SATA, Mekanisk
Optisk enhet DVD±RW (skriver/läser)
Etikett-teknologi Ja
Grafik & ljud
Integrerat ljudkort Ja
Grafik Radeon HD 5650
Minne dedikerat 1024 MB
Nätverk
Bluetooth v2.1
Trådlösa protokoll IEEE 802.11b/g, IEEE 802.11n
Trådbunden standard Gigabit Ethernet 10/100/1000 Mbit/s
Anslutningar
USB 2.0-anslutning 4 st
e-SATA-anslutning 1 st
RJ-45-anslutning 1 st
VGA-anslutning 1 st
HDMI-anslutning 1 st
3,5 mm-ljudanslutning, ut 1 st
3,5 mm-ljudanslutning, in 1 st
Batteri
Antal battericeller 6 st
Tangentbord
Inbyggt pekdon Touchpad
Språklayout Nordisk (sv/no/fi/dk/en)
Operativsystem
Medföljande operativsystem Microsoft Windows 7 Home Premium,
64-bit
Operativsystemsspråk Nordisk (sv/no/fi/dk/en)
Generell information
Minneskortläsare xD, SD/SDHC, MMC, Memory Stick, MS Pro
Vikt 2,49 kg
Inbyggd webbkamera Ja
Medföljande tillbehör , Nej
Garanti 1 år, Inskicksservice
Dimensioner (B x D x H) 378,5 mm x 245 mm x 35,7 mm

Jag har just nu en G62 som är ok men vill ha en dator för tyngre grejer så jag har beställt denna.

Av razor1394
Skrivet av Dogge-e:

Tjena!

Har fått hjälp av några hjälpsamma själar här på sidan och ny flyter mitt OS X Snow Leopard 10.6.7 på min P5Q Pro, Intel Core 2 Duo 2,6Ghz, 8GB Corsair 1066Mhz, ATI 1950 Pro

Men några frågor återstår.

1. Jag har laddat ner kext till mitt grafikkort (http://www.kexts.com/view/787-radeon_x1950_pro_-_gt_bronya_sn...) installationen gick bra osv. Men 2 problem återstår. 1, ena skärmen funkar bara 2, det blinkar en bild på skärmen som säger att ström kabeln är ansluten ordentligt till mitt kort. Men det har jag dubbelkollat och det är det

2. När jag kör webbläsaren så krashar mitt flash

3. När jag försöker köra Angry Birds klagar den på att OpenGL inte finns

Vore guld om någon kunde hjälpa mig med dom sista små problemen!

Du har problem med OpenGL och Flash. Har du tittat så att din installation har acceleration från grafikkortet? Vad jag läser så får många med PRO ingen acceleration medan de med XTX får det. Har du tittat på Insanelymac och Tonymacx86 forumen?

Av razor1394

Det kom för kanske en månad sen. Det känns som att det kan vara något med muskeln där som är för spänd men jag är inte så insatt.

Om du tittar på den bilden nedan så sticker det exakt vid början av hennes vänstra lillfinger.

http://madelino.blogg.se/images/2007/necken_1197684382_585661...

Jag vet inte hur jag ska förklara stickningen förutom att det sticker på ett koncentrerat ställe under huden.

Ja det uppkommer när jag blir ganska varm speciellt när jag svettas mycket ex när jag tränar cardio.

Ingen trauma har jag haft där. Infektion har jag haft en hel del.

Kan det vara en lymfkörtel eller något liknande?

Inget jag har prövat förbättrar. Det känns som det har blivit lite värre. Jag är mycket spänd i hela nack/trapezius regionen.

Tack förresten.

Av razor1394
Av razor1394

Jag har något som sticker på vänstra sidan av nedre halsen när jag bastar eller dushar under varmt vatten. Det känns inte särskilt obehagligt men irriterande. Jag känner ingen form av knöl där heller. Jag har försökt massera där utan framgång. Vad kan detta bero på?

Av razor1394

5400/5900RPM låter mindre och blir inte lika varma som 7200RPM också vad jag har förstått.

Av razor1394

Tack.

Jag har talat med säljaren och han säger att det är lugnt då den egentligen levererar 1.8A (Actual load 1.8A och empty load 2.0A).

Kontakten och layouten på pinnarna är identiska.

12V 5V
GND GND

Det blir perfekt för mig då en ny Revoltec hade gått på ca 400kr.

edit:

Det sket sig. Gör inte samma misstag som jag!

Av razor1394

Jag har använt Usenet seriöst sen början på 2008. Sen har jag iofs testat det lite enkelt några år innan dess.

Jag brukar inte maxa min 100Mbit/s lina med Astraweb däremot men jag kan hamna kring 6MB/s. Jag minns att jag kunda maxa den innan. Jag hade tidigare en Bubba 2 (333Mhz PPC) inkopplad i nätverket med installerad sabnzbd där jag fick ut ca 1-2MB/s men nu har jag en Qnap TS-259 Pro Turbo NAS med en Atom 1.8Ghz dual core cpu, 1GB DDR2 ram och 8TB så jag har tänkt att testa Sabnzbd där. Den är förövrigt mycket snabb till skillnad från min Bubba 2.

Det finns bra indexeringssidor men jag vet inte om jag får länka. Jag använder mig av nzbs för det "fräscha/nya" och nzbmatrix/binsearch om jag vill ha något sällsynt. Usenet är ganska hopplöst utan en bra indexeringssida. Som program kan jag rekommendera sabnzbdplus. OSX versionen är mycket bra. Ubuntu versionen är också väldigt bra.

Jag minns att folk kunde bli väldigt aggressiva om jag nämnde Usenet förut men nu verkar det ha lugnat sig. Bittorrent använder jag inte så mycket längre.

Av razor1394

Body Shop som tidigare nämnt är jättebra. De har lite mer exotiska hygienprodukter. Just nu använder jag SYOSS shampoo vilket funkar men jag kommer snart påbörja "naturliga" shampoos och tvål från Bodystore.

Av razor1394

Strömadapter Revoltec Alu Book 3.5" hårddiskkabinett

Hej.

Min strömadapter till min Revoltec 3.5" eSATA/USB2.0 hårddiskkabinett har lagt av. Jag har provat en annan adapter utan problem men den behövs till en annan kabinett.

Nu har jag lite svårt att hitta en sådan adapter men jag har hittat något som matchar ganska bra på Ebay och den går loss på under 70kr. Annars måste jag köpa en helt ny kabinett och det kommer kosta mig minst 260kr och den kabinetten är inte lika bra och snygg.

Revoltec adaptern är har en 4pins kontakt som går in i kabinetten. Den på Ebay är likadan. Spänning stämmer men Ström (Ampere) stämmer inte.

Här är specs på Revoltec adaptern:

Input: 100-240Vac, 0.6A,50/60Hz
Output: +5V----1,5A
+12V---1,8A

Här är specs för adaptern på Ebay:

FEATURES:

100% Brand New And High Quality Power Adapter For Hard Disk Drive Case Power Supply

Input: AC 100V-240V , 50/60Hz, 1.0A

Output: DC 12V---2A/2000mA, 5V---2A/2000mA

Provide:FC/CE/CCC/UL

Package:

1PCS -- Power Supply(4 pin)

1PCS -- Power Line (US/EU/UK/AU)Please note purchase

http://cgi.ebay.com/12V-5V-2A-HDD-Enclosure-Case-Power-Supply...

Som sagt strömstyrkan stämmer inte. Kan det bli ett problem? Jag kan nämligen inte så mycket om el.

Av razor1394

OSX var svaret för mig

Jag gick samma väg som TS (DrRotmos) dvs; Windows -> GNU/Linux -> OSX. Jag står inte ut med Windows. Det måste vara någon av svår form allergi och en väldig otur. Ända sedan jag var väldigt ung kände jag att något var väldigt fel. Jag tycker att Ubuntu är ett mycket bra OS men det saknar starkt kommersiellt stöd så jag valde till slut OSX. Jag har hittils kört 10.4, 10.5 och 10.6 och någon väldig tidig variant (10.2?). Sen tycker jag OSX ser bäst ut av alla, är lättast för mig att använda och rent allmänt känns det väldigt smidigt.

Jag brukar utöver OSX ha Windows 7 SP1 och Ubuntu 11.04 ifall något skulle skita sig men jag använder de väldigt sällan. Tyvärr är det inte alltid det går att ha OSX installerat utan problem om det inte är under en riktig MAC.

Förra gången jag installerade Windows 7 på en av mina burkar måste nåt ha gått riktigt snett för datorn gick inte att boota. Disken var mörbultad på något sätt för datorn bootade först när jag kopplat ur och tagit ur disken. Sedan fick jag sätta disken i en USB2.0/eSATA docka och partitionera om den. Även där var det svåra problem att känna igen den men jag lyckades till slut få bort Windows med dess partitioner. Något annat jag reagerar på är att Windows är väldigt envis med att installeras på första disken och första partitonen. Det händer ofta men inte alltid. Detta stöter jag aldrig på med OSX eller GNU/Linux. Dessa senare operativsystem går att installera var som helst på datorn i stort sett. Senast så har jag fått konstiga problem med synkning av klockan i Windows 7 då den ställs helt fel. När jag går in i för att välja servrar så fungerar inte de två första utan jag får välja en annan server. Först då ställs klockan rätt.

Tyvärr har alla operativsystem fördelar och brister men jag tycker Apple har lyckats bra. Spela kan jag göra på PS3, Xbox360 eller varför inte under OSX. Jag har provat Valve Source spelen med Steam under OSX och jag tycker de fungerar, kanske inte lika bra som i Windows men ok för mig.

Av razor1394

Nu med dd-wrt firmware revision 16214 går Asus RT-N16 som en klocka. Med de tidigare DD-WRT revisionerna krånglade det trådlösa. Jag finner inga större fel. Jag kan rekommendera den routern.

Här är specs:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=505458

Jag har haft igång routern i flera månader utan problem via kabel. Nu fungerar trådlöst perfekt också.

Av razor1394

Jag ramlade nästan totalt för några dagar sedan när jag skulle gå ut ur min väns bil. Jag hade missat att det var bucklig is med vatten över där jag gick och att det var tokhalt. Som tur lyckades jag bara få ett blåmärke genom att landa på ena knät och resten av kroppen hamnade över min gymväska.

Sen flera gånger har jag varit väldigt nära att ramla totalt men jag lyckas nästan alltid återfå balansen. Det kan se ganska komiskt ut, lol.

Av razor1394
Skrivet av kn55:

Är du nöjd med kameran? Min kamera ger suddiga bilder med fel färger....fullständigt kass kamera!

Jag upplever något liknande. HTCs kameror är inga höjdare.

Av razor1394

Jag kör med ett slött Sandisk 32GB och det fungerar ok. Jag tror det är Class 2. Som headset har jag ett Polar bear BT001 från Ebay med Westone 3 lurar. Det är ett bluetooth stereo headset och finns inte att köpa i Sverige vad jag vet. Det fungerar aldelles utmärkt och ljudet är klart godkänt.

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw...

Av razor1394

HTC Desire HD med Cyanogenmod 7 RC2 (Android 2.3 Gingerbread) är rena drömmen. Sen som skydd kan jag rekommendera Otterbox Defender om ni vill ha något som klarar hårda tag.