Inlägg

Inlägg som razor1394 har skrivit i forumet
Av razor1394

TIger är gammalt. Nu är det Snow Leopard som gäller.

Jag tror du kan få in Snow Leopard men du kommer inte få högre upplösning än 1024x768 och du kommer snabbt tröttna på detta.

Du ska ha en Intel 4500 GPU i din laptop och den har saknat stöd i osx väldigt länge. Du får ingen QE, CI och native upplösning.

Sen tror jag att du kan få problem med komponenter som wifi.

Du kan starta en Linux live dist och köra "lspci" i en terminal. Med hjälp av den infon kan du med hjälp av vissa forum se ifall din laptop:s komponenter stöds.

Av razor1394

AMD stöds inte av omodifierad OSX (Vanilla) utan du får använda en dist och dessa fungerar ganska dåligt enligt min erfarenhet. Det räcker med en uppdatering så brakar de ihop. Radeon 6000 stöds inte i Snow Leopard men det verkar finnas stöd i Lion betan. Samsung brännaren har jag i min hackintosh och den dyker bara upp ibland i osx efter boot. Jag ska byta brännare. Sony rekommenderas men jag ska prova Pioneer då de fungerar bra i en annan av mina hackintosh.

I regel så undvik AMD om ni vill köra OSX. Jag har haft mycket problem med AMD riggar inklusive Phenom. Jag har själv en stationär med Gigabyte H57, Core i5 och ett Sapphire HD5770 som fungerar väldigt bra med väldigt lite modifikationer men jag var tvungen att undersöka vad som fungerade och inte fungerade innan jag köpte. Tyvärr verkar det som Samsung SH-223C DVD brännarna jag köpte inte är helt kompatibla så jag ska byta. Oftast så dyker bara en brännare upp och det är olika efter varje boot. Western Digital Green diskarna ska inte heller rekommenderas utan det är Samsung som rekommenderas. För mig fungerar iofs WD Green ok. Sen har jag en stationär med Gigabyte P55, Core i5 och GTX460 som inte är särskilt användbar tack vare att grafikdrivrutinerna skapar låsningar.

Här är byggen som ska fungera:

http://tonymacx86.blogspot.com/2011/02/building-customac-thre...

Som grafikkort kan jag rekommendera Sapphire Radeon 5770 1GB. Det fungerar väldigt bra och drivrutiner följer med OSX. Jag fick även HDMI ljud att fungera efter ett DSDT hack.

Av razor1394
Citat:

* Scientific Calculator

Jag tror jag haft detta program installerat. Men jag har kört 2.3 sedan länge. Jag läste att buggen skulle varit fixad. Tror ni det är lugnt för mig?

Av razor1394

Annat OS på HTC HD2

Hej.

Jag försöker byta ut os:et på min väns HTC HD2 men det blir väldigt ostabilt vad jag än gör. Jag har provat Android via NAND och SD, både 2.2 och 2.3. Jag har även provat Windows Phone 7 flashat på NAND. Vilken rom jag än provar så är telefonen väldigt ostabil och antingen så fryser den helt eller så startar den om sig och ibland hamnar den i en lop.

Den verkar lite stabilare med originalrom men även där hänger den sig. Jag kör rekommenderad radio och HSPL.

Nu är det Windows Phone 7 inflashat på NAND men det är väldigt ostabilt då det startar om, om jag exempelvis tar ett kort annars fungerar det bra. Låter jag telefonen ligga orörd så startar den inte om.

Innan varje flashning så rensar jag med task29. task29 tar bort allt förutom bootloadern och radio.

Han vill inte köra WM6.5 alls då det inte faller honom i smaken. Han har fått telefonen genom jobbet och de kan inte erbjuda Android telefoner.

Vi har även provat att klocka ner processorn i Android och det verkade ge lite förbättring.

Han nämnde att telefonen hängde sig lite grann innan jag började hålla på med den.

Jag har provat med ett annat SD kort i och det är fortfarande problem.

Jag förstår varför han inte vill köra WM 6.5 för det är verkligen apdåligt.

Jag misstänker hårdvarufel typ korrupt NAND eller något liknande. Vad tror ni?

Av razor1394
Skrivet av bonno:

Fick en länk på mailen där man reggade sitt konto men skapade ett nytt konto idag och nu fungerar det nya som det ska så verkar bara vara att beställa nu
Någon som vet om man kan spåra paketen från usa på något vis? Ser inte hur man får tag på säljaren så kan inte fråga honom/henne.

Eller det kanske är bättre att köpa en Texas ti-84 från sverige? Casion blir 200-300kr billigare om jag beställer den från ebay men vet inte vilken som är bäst av de 2, antar casion?

Om de skickar med ett kollinummer kan du först titta på http://www.usps.com/. Sen när det kommer in till ex Arlanda kan du titta på http://www.posten.se/. DHL och UPS har däremot egen tracking men oftast när det är Ebay USA så brukar jag få paketen med USPS.

Jag tycker själv bättre om Texas men jag har ingen koll på de senaste modellerna.

Av razor1394
Skrivet av MIFFo_BEast:

Det är ju skönt med träningsverk!

Jag håller med. Träningsvärk är grymt skönt. MMmm.

Av razor1394

Har någon av er råkat ut för Fermi Freeze? Jag har letat runt lite efter lösningar men hittar inget som ska fungera helt 100! Jag har ett GTX460 och mitt system hänger sig titt som tätt. Jag frågade på tonymacx86 och de sa att det berodde på "Fermi Freeze" efter att jag tagit bort "dåliga" kexts, alltså nåt problem med Fermi drivrutinerna. Mitt system fungerar bra annars förutom hdmi ljud. Jag fick igång hdmi ljud med VoodooHDA men den kext:n var för ostabil.

Av razor1394

GA-MA790FXT-UD5P ser inte alla diskar, 2 saknas

Hej.

Jag köpte kortet GA-MA790FXT-UD5P för några månader sen och jag tycker det har fungerat ganska bra. Problemet är att nu antagligen efter någon bios uppgradering eller en ommöblering inne i chassit så kan jag inte se alla mina 8 diskar från bios i boot priority eller WIndows 7. Jag kan heller inte starta Windows 7 från Grub 2 som ligger på en av de 2 saknade diskarna. De går utmärkt att se inifrån Linux de och verkar vara vid god hälsa. Moderkortet har 10 SATA2 portar. Jag har kopplat in 2 SATA dvd brännare och 8 SATA diskar. BIOS jag kör är senaste F8m. Jag vill helst inte nedgradera då de äldre bios versionerna har andra buggar.

Jag ser att det finns något om SMART BACKUP i BIOS som kanske kan vara orsaken men jag har pillat runt där men hittar inte någon inställning som fixar problemet. Diskarna syns i SMART BACKUP tillsammans med de två brännarna. Det är alltså kontrollern GSATA2 som är problemet.

Jag har kört AHCI på allt ganska länge men jag ser inte de saknade hårddiskarna om jag byter till IDE.

edit: Jag fick en till disk att synas genom att ändra bland gsata2 sata platserna men det är nu problem med att boota min ubuntu disk och dvd brännaren syns inte vid boot.

Av razor1394

Microsoft Fingerprint Reader är vad jag förstår en gammal variant där du låter hela fingret ligga på ytan under skanning. Dessa ska inte vara lika säkra som de du drar fingret över en liten yta.

Du kan köpa en ny Upek Eikon Blister som fungerar ganska bra med Win 7 x86_64 för under 400kr på Ebay. Den fungerar med Ubuntu, OSX och Windows. De skeppas från Singapore men brukar komma ganska snabbt (7dagar ungefär).

Att hitta en bra fingeravtrycksläsare i Sverige är ganska svårt.

Welcome To UPEK - Solutions - Eikon

Av razor1394
Skrivet av plunn:

Jo det går visst... utmaningen är att med nyare nVidia-kort så har man 4 HDMI utgångar varav bara en innehåller ljud.

Man måste då prova sig fram vilken av dessa som det är.

aplay -l ger svaret

plun@plun-laptop:~$ aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 0 [HDMI 0] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 0 [HDMI 0] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 0 [HDMI 0] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 2: D1 [Creative Bluetooth Audio D1], device 0: USB Audio [USB Audio] Subdevices: 0/1 Subdevice #0: subdevice #0

Sen har jag även en bluetooth enhet som ibland strular till det......

mha speaker-test så provar man vilken av enheterna det är som innehåller ljud.

plun@plun-laptop:~$ speaker-test -D plughw:1,9 -r 44100 speaker-test 1.0.23 Playback device is plughw:1,9 Stream parameters are 44100Hz, S16_LE, 1 channels Using 16 octaves of pink noise Rate set to 44100Hz (requested 44100Hz) Buffer size range from 64 to 1048576 Period size range from 32 to 524288 Using max buffer size 1048576 Periods = 4 was set period_size = 262144 was set buffer_size = 1048576 0 - Front Left Time per period = 5.999883 0 - Front Left Time per period = 6.009933 0 - Front Left

Jo tack för hjälpen. Jag fick brus genom 7an men får inte riktigt igång ljudet i XBMC eller Gnome.

Jag ser även att du kör Natty Narwhal och då kör du väl automatiskt 2.6.37. Jag har inte sett någon få igång ljud genom GF104 med standard kärna och standardalsa. Kontrollerna för HDMI dök först upp när jag installerade 2.6.36 mainline. Nu kör jag 2.6.37-rc1. En användare på Launchpad nämnde att man kunde uppdatera alsa från ppa och användaren kunde då köra med generic 2.6.35.

Men kör du ut till förstärkare eller direkt till tv?

Jag har själv samma kort i båda datorerna, gtx460-hdmi-dp-dvi så det vore fint att få det att funka nu en gång för alla.

Av razor1394

Problemet med Ubuntu (även senaste 10.10) är att det inte går att få ut ljud genom hdmi med de nyare nVidia korten som har ljudkretsen ombord och inte tar in från moderkortets krets via intern spdif. Det går att komma runt detta genom att installera en testkärna men jag fick det aldrig att fungera. Där fungerar Windows 7 bättre.

Jag ska köra samma lösning snart på speldatorn geforce->hdmi->förstärkare->hdmi->displayport->skärm+högtalare.

Av razor1394
Skrivet av fesen:

Vart där hittar man det? Brukar gå igenom Sjöstaden lite då och då nämligen.

Efter en enkel sökning på Google maps dök detta upp...

Luma bibliotek på Biblioteket.se

Av razor1394

Jag förstår hur du tänker men i mitt fall så har jag en utdragbar del i mitt bord för tangentbordet och det är för svagt för att stödja armarna på så har jag armstöd som ligger i höjd och vilar jäms med och det är riktigt bekvämt för mig.

Lutar jag tillbaka hela stolen och vilar nacken på nackstödet sitter jag som en kung. Tyvärr har jag restless leg syndrome så jag har lite problem med att sitta still men det är klart bättre än med min skruttiga Ikea stol.

Av razor1394

Jag köpte min begagnade Kinnarps 8000 (som ny) för ca 2000. Det är som natt och dag jämfört med billiga stolar. Jag har både nackstöd och armstöd.

Av razor1394

Det blev en Kinnarps 8000 i stället.

Av razor1394

Team 30 kontorsstol

Vad tror ni om denna kontorsstol? Jag har inte hört om märket tidigare då jag inte är så insatt? Jag hittade ett erbjudande där stolen gick lös för strax under 3000. Den kostar annars ca 3600kr.

Eller bör jag satsa på en Begagnad Kinnarps ifall jag vill ha en bra stol? Jag tycker Kinnarps är sköna att sitta i men tycker TEAM 30 ser ganska skön också. Det jag oroar mig för är att sittdynan ska vara för stor. Jag är kort (172cm) och smal. Jag är inte intresserad av stolar från Jysk eller Ikea.

Toplux Oy :: www.team-tuolit.fi

Klicka till Team 30 om länken inte går direkt.

Av razor1394

Här är några exempel (en stol ur 8000 och en ur 6000 serien)

Arbetsstolar - Kinnarps

Av razor1394

Satsa på en ny Kinnarps om du har ekonomi för det eller en begagnad om det är lite stramt. Jag skulle undvika Ikea och Jysk då kvalitetén brister. Dessutom sitter man mycket skönare i Kinnarps stolar. Sen finns det ännu bättre märken ifall du har råd.

Det finns butiker som köper in använda kontorsmöbler och säljer de sedan vidare till företag eller privatpersoner. Sök på Google och du kommer finna några.

Av razor1394
Skrivet av freddehboy:

Hej

Hur fixar jag så att jag trådlöst kan ansluta till internet med min bärbara laptopp via min HTC Desire?

Mvh Fredrik

Sök på Tethering på market. Vissa program kräver root andra inte.

Av razor1394
Skrivet av Shooto Great:

Hej!
Sitter just nu med en Nokia N97 och har blivit väldigt sugen på en Android lur.
Den som jag tycker verkar mest intressant är ju HTC Desire.
Kan någon som har en tala om för mig vad som är bra och mindre bra med luren,om ni orkar.

Tack på förhand

Fördelar

- Väldigt responsiv touch och gränssnitt
- Skarp skärm
- Många custom roms att välja mellan om du rootar (går även att överklocka cpu, byta boot animation, batterikon, 802.11n drivrutin mm), bra mod community
- Sitter väldigt bra i handen
- Android 2.2 Froyo (med Linux 2.6.34)
- Otterbox på väg

Nackdelar

- Glaset krossas lätt om du har otur. (Vad jag har sett så verkar Galaxy S tåla lite mer stryk. Det behöver givetvis inte stämma.)
- Dåligt med inbyggt minne. Rootar du kan du åtminstånde med apps2sd installera icke kritiska program på sd kortet på en ext3 partition. Det interna minnet tar slut snabbt. Galaxy S har ju 16 eller 8GB inbyggt. Desire har 512MB rom och där ska operativsystemet med basprogram också få plats.
- Ingen kameraknapp.

edit:

Skrivet av Orio:

Jag har istället problem med market att oavsett vilken applikation jag försöker ladda ner så står det bara "Hämtar" sen kommer den inte längre..
Portar som ska öppnas på routern?

Provade med mitt 3g och då fungerade det tydligen direkt..
Någonting med routern/wireless.

Jag hade också detta problem men efter ett tag gick det av sig självt. Det händer även ofta när WIFI tappar anslutningen. Det kan vara routern som krånglar men även drivrutinen för WIFI i telefonen. Jag har provat 802.11n drivrutinen till Desire och jag märkte ingen större skillnad på detta problem

Jag har själv en ganska bra router med DD-WRT så jag förstår inte vad som är problemet på den sidan.