Inlägg

Inlägg som razor1394 har skrivit i forumet
Av razor1394

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=RaphaelLinu...

Nej du kan bara köra det från RAM med Haret så länge. Haret tömmer RAM och laddar in Android 0.8. Det är mycket som inte fungerar och kommer nog inte göra det på ett bra tag.

HTC Android utvecklingen för Kaiser har hållt på hur länge som helst och det går fortfarande inte att boota Android 1.0.

Sen med Linux kommer du inte långt. Du behöver ett gränssnitt och user mode apps.

Vill du ha Android så ska du köpa en telefon med just Android.

Det finns massa andra plattformar som ex Familiar men de är inte lika bra.

Jag ska satsa på en HTC G1.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av estoves
Man har väl ändå inte kalkylator på matteprov?

På gymnasiet fick vi inte ha TI-89 eller TI-92 på prov. På universitetet fick vi max ha en räknare som klarade addition, subtraktion, division, multiplikation och hade ett simpelt minne.

Så jag undrar vad detta är för kurs? Själv har jag TI-92 Voyage och det är den bästa räknaren jag använt om man bortser från Windows mobile varianterna (De spelar i en annan liga).

Av razor1394

2.6.27-gentoo-r2 för närvarande men jag väntar på att zen sources får upp sin git repository så att jag kan installera zen-sources 2.6.28-rc4

Av razor1394

Jag använde mycket torrents förr och fick enormt mycket tcp treason uncloaked fel som spammade min kernel log, detta oavsett vilken tracker jag använde. Hårdvarubrandväggen visade även väldigt mycket skit. Så det blev bye bye torrents och hello Usenet. Jag ångrar inte det en sekund.

Detta är dock bara en av anledningarna jag slutade med torrents.

Av razor1394

Re: Allmänna telefon-undringar. Hjälp.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av TomKe
Jag är lite "efter" på mobilfronten, så medan man spanar har jag lite undringar:

1. Så gott som alla nya telefoner jag kikat på har en ljudutgång - i någon form. Men dom verkar nästan uteslutande vara avsedda för musik/ljud lyssning. Väldigt få verkar ha möjligheten för hands free set. Men de flesta har dock bluetooth. Är det så numera att hands free möjligheterna börjar slopas helt, till förmån för t.ex. bluetooth sets? Är det så det är tänkt?

2. Jag har använt min nuvarande phone väldigt mycket för voice memos, alltså ungefär som en diktafon. Man trycker på en knapp så spelar den in ljudet och ett tryck igen på samma knapp stänger av ljudinspelningen. Men om man använder Blue tooth snäcka ... undras om det här funkar då? jag har för mig att ljudet från blue tooth bara finns tillgängligt genom telefonen om man ringer. Någon som känner sig säkrare på sin sak angående det här?

3. Om man tar bilder eller spelar in ljud så förstår jag att den datan lagras i SD-kortet. Men om man tankar över filer från datorn till mobilen (som använder Windows mobile v6) hamnar då filerna i minneskortet, eller i telefonens ram, eller ... vilket minne används? om filerna lagras i ROM minnet, kan man sätt tanka över filer från ROM till SD kortet? från SD kortet till ROM? från dator direkt till SD kortet?

4. Vissa mobiler använder ett gränssnitt ovanpå t.ex. windows mobile - som t.ex. HTC TouchFlo - för att göra bläddringen enklare. Går det ofta att stänga av det och bara köra på tråkiga windows mobile, eller är man oftare fast med saker som touchflo?

5. Video, i ms mobile, brukar kallas för VGA kvalitet, och en lägre kvalitet än VGA brukar kallas för QVGA. Jag vet vad QVGA är, men vad är VGA kvalitet? är det MPEG 1 VCD?

Tack för tips
/T.

1. Jag har observerat precis tvärtom åtminstonde på htc och sony ericsson telefoner, alltså att det oftare finns ett uttag som används för både handsfree, datoranslutning och laddning än ett rent 3.5mm uttag. Själv ser jag ingen poäng med 3.5mm uttag när det finns uttag för handsfree. Jag kör själv bluetooth och tycker det fungerar bra.

2. Det går att lyssna på det mesta om inte allt som en telefon avger med ett bt headset. Angående voice memo inspelning via bluetooth vet jag ej.

3. Använder du Windows Vista har du Mobile device center (Activesync för XP) och när du kopplar in enheten så kan du få tillgång till både NAND och SD minnet.

Se mer - http://www.youtube.com/watch?v=uRvIfoSqkZc

4. Det är en Today plugin du kan stänga av.

5. VGA brukar betyda 640x480 eller högre i upplösning.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rosensparven
Tillförlitliga källor på detta sökes.

http://majornelson.com/archive/2008/11/11/xbox-360-console-ba...

Det har inget med nya dashboarden att göra däremot.

Av razor1394

Jo men det här gäller ju superdatorer.

Av razor1394

ictrend

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Visst, det finns en tråd på Xbox-scene om några som blivit bannade men jag tänkte om det fanns en riktig källa.

Det står på framsida av X-S och kommer säkert snart till Slashdot.

Eller du ville kanske se nyheten på Aftonbladet/IDG?

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pazu
finns ingen bra lösning, enligt mig, antigen fixaru en h264-kompatibel mediaspelare, en HTPC eller väntar till/om PS3an blir knäckt

Om det gäller x264/mkv piratkopior ja. Annars fungerar ps3 utmärkt.

Av razor1394

Är inte så svårt att få tag på den informationen genom att använda GOOGLE och jag valde att inte länka då sidan är tveksam när det gäller reglerna här och dessutom är den överbelastad.

Av razor1394

För de "omoraliska" så har en bannvåg startat.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tompalaz
Om man är sugen på en SmartPhone (gärna med tangentbord och touch) som inte använder Windows Mobile, vilken rekommenderar ni då?

Nokia N serien?

HTC G1. Ska möjligtvis försöka importera en sån snart men det kan bli lite problem med UMTS uplink då det skiljer sig mot USA här i SE.

Angående Android så är det fler enheter som kör detta OS då Android communityt arbetar för fullt med portning.

Av razor1394

http://razor1394.wippiespace.com/images/passpack/firefox_passpac...

ca 120kr för ett år.

Bra skit helt enkelt.

Av razor1394

Drivrutinen är gjord för ALSA (Advanced Linux Sound Architecture).

Så länge en utvecklare inte vill skriva om hela drivrutinen vilket kan bli väldigt svårt utan specifikationerna på kortet kommer det inte hända så mycket på Windooze fronten.

edit:

Tänk igenom först hur mycket jobb det är att skriva om en FreeBSD drivrutin till OSX

Av razor1394

Konditionskraven är hårda och du testas regelbundet under din anställning. Har för mig att man åker ut ifall man torskar på ett test.

Av razor1394
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LSD
2års granti har man väl på all elektronisk utrustning i Sverige.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av molis
Var det inte 3 dessutom?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av shad0w
Om jag inte missminner mig så är garantier frivilliga. Däremot har man 3 års reklamationsrätt. Inom 6 månader efter köp måste dessutom säljaren visa att felet inte var ursprungligt.

http://www.konsumentratt.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel...
http://www.konsumentratt.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel...

Av razor1394

Kringutrustning

Av razor1394

Trevligt. Det ser ut som en satellit från ESA eller NASA som är redo för uppskjutning.

Av razor1394

ubuntu-8.10-dvd-i386.iso