Inlägg

Inlägg som Beelzi har skrivit i forumet
Av Beelzi

@shübe: Det är tämligen väletablerat att YH-utbildningar överlag i hög utsträckning resulterar i jobb. Jag vet ingenting specifikt om Lernia men kan av egen erfarenhet säga att studenterna på utbildningarna håller väldigt varierande ambitionsnivå, en del clowner kommer direkt från gymnasiet och är bara där för att tramsa runt och få bidrag. En del har ingen aning om vad de gett sig in på. Osv.

Om DU är engagerad och även pysslar med grejerna på fritiden kommer du göra bra ifrån dig i skolan och på LiA (praktik) vilket kommer resultera i ett jobb så länge du är villig att flytta dit jobben finns, vilket i 90% av fallen är Stockholm.

Jag gick själv en 2-årig YH-utbildning, Linux Systemspecialist vid Hermods i Helsingborg - skolan sög, men det stora värdet i ligger i LiA perioderna, där man får komma ut på företag och jobba på.

Av Beelzi
Skrivet av lassekongo83:

Gjort lite ändringar i mitt nya tema.

http://i.imgur.com/Qwnuc0U.png
Väggpapir: Här

Kommer ihåg hur man körde flera av dina teman på den "gamla goda" Windows XP tiden - alltid stilrent och fint. Fantastiskt kul att se hur långt du kommit sedan dess och att du fortfarande håller på, särskilt till Linux

Av Beelzi

@BrottOchStraff: Handlat från både http://www.pretavoir.co.uk/ och http://designerglassesboutique.co.uk/ - inget att klaga på, bra bemötande på mail och rätt kvick leverans med bågar och glas så länge bågarna fanns i lager

Av Beelzi
Skrivet av Oneironaut:

Tack för tipset! Har ett par Q701 som jag är sjukt nöjd med och som jag gärna behåller. Har du erfarenheter om just Blue Snowball? Tankar?

Sitter själv med ett par K701 och en Blue Snowball som jag är nöjd med ja, lite svårt att uttala mig mer specifikt då jag inte gör inspelningar så jag hör mig själv Men överlag har Blue bra rykte, både Snowball och deras dyrare modell Yeti.

Skulle jag köpa ny bordsmikrofon idag skulle det nog bli antingen en Snowball (igen) eller
Audio Technica AT2020 USB+ om man vill lägga mer pengar.

Av Beelzi
Skrivet av Oneironaut:

Vad är ett par vettiga lurar för spel idag? Jag kikade på Senns PC360 men det finns inte längre (?). Är sjukt less på modmic och tänkte testa något med inbyggd mic

Köp en bordsmikrofon (Blue Snowball exempelvis) och ett par vettiga hörlurar enligt din budget, allt annat är slöseri med pengar.

Av Beelzi

Blev ett par nya glasögon med ytterligare ett par på väg. Kan rekommendera att beställa från Storbritannien, kostade mig strax under 1800kr allt som allt.

http://i.imgur.com/WkW5zkf.jpg

Av Beelzi

Ungefär hur aktiva är ni inom LoL? Hur många är det som spelar varje kväll?

Av Beelzi

OS-frågan avgörs väl egentligen mest av hur din setup ser ut just nu? Om du redan har en Windowsburk som server så är det så klart minst jobb att fortsätta på det spåret.

Annars känns det rätt självklart med Linux om du känner dig bekväm med att konfigurera det som du säger.

Av Beelzi

Jag skulle prova Battery Calibrator: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nema.batter...

Vet inte säkert men tror filen för batteristatistik/info sparas på systempartitionen och inte cache, så om den har ballat ur blir du inte av med den genom factory reset. Kan ha fel dock.

EDIT: Appen kräver dock root

Av Beelzi

Klart som fan att det är DU och inte Electroworld som ansvarar för att varorna returneras korrekt, om något skiter sig under transporten är det en tvist mellan dig och transportfirman.

Av Beelzi

Definitivt Moto G

Av Beelzi

Det där är ju ett ganska förlegat tänk, moderna operativsystem ser till att använda så mycket som möjligt av RAM:et så att saker och ting ska gå undan. Outnyttjat RAM är bara slöseri.

Av Beelzi

Drömmen som är Zotac ZBOX ID92! (i5, HD4600, ac WLAN, 2x GbLAN, USB3)

Rycker som bara den i köpmuskeln på denna! Verkar även vara Intel ganska rakt igenom så Linux och annat roligt borde lira utan problem.. Frågan är bara om man ska ha den som extra devbox eller HTPC (eller både och)

Intel Core i5 4570T (dual-core, 2.9 GHz, up to 3.6 GHz Turbo) Intel HD Graphics 4600 Dual DisplayPort + DVI-I outputs 4 x USB 3.0 1 x mSATA 6.0 Gb/s 802.11ac Wi-Fi & Bluetooth 4.0 Dual Gigabit Ethernet

På Prisjakt från 4090kr utan RAM/HDD

http://nyxi.eu/pics/id92/id92-package-600px.jpg

http://nyxi.eu/pics/id92/id92-front-600px.jpg

http://nyxi.eu/pics/id92/id92-back-600px.jpg

Av Beelzi

Du gör inget med din SOURCEDIR variabel. Om det ska vara en environment variable får du köra

export SOURCEDIR

efter att du satt den.

Skrev nedanstående innan jag lade märke till SOURCEDIR variabeln:

#!/bin/sh cd /home/steam/steamcmd/cs_go/ ./srcds_linux -game csgo +game_type 0 +game_mode 1 +mapgroup mg_bomb +map de_dust -maxplayers_override 18

Lägg scriptet i cron för den användare som ska köra servern:

@reboot /path/to/the/script

Av Beelzi

Debian kort och gott, av de vanliga skälen, stabilt och enormt utbud av paket.

För egen del tycker jag också att de tutorials/guider som finns till Debian är oslagbara, man kan faktiskt lita på att de stämmer och leder till ett fungerade resultat vilket är mer än vad man kan säga om motsvarande tutorials för exempelvis Ubuntu. Det är åtminstone min egen erfarenhet.

Så kör man egen liten repo med det fåtal program man faktiskt vill ha up to date versioner av, i mitt fall mest mpd, mpc och mpv.

Av Beelzi

Nej.

Av Beelzi
Av Beelzi

För 2500kr är det ju Nexus 7 som gäller, ingen diskussion.

Om du däremot vill ha större än 7 tum och Android är det som tidigare nämnts Nexus 10, LG G Pad eller Sony Xperia Z som gäller typ.

De tre valen skulle jag rangordna:
1) LG G Pad, Google Play edition ~3500kr från Bazula - Rent Android från Google och nyaste hårdvaran
2) Nexus 10, ~3100kr från Bazula - Rent Android från Google och högre upplösning än Xperia Z
3) Sony Xperia Z, ~3700kr - Vattentät

Av Beelzi

Be någon språkkunnig att vara din "redaktör" eller åtminstone proofreader, av att döma av ditt inlägg här och ett par sidor i guiden kommer det behövas.

Av Beelzi

Ang. de olika IP-adresserna, det räcker inte med att stänga av NAT i den gamla routern utan ni behöver förmodligen stänga av DHCP också då DHCP-servern i den nya routern kan dela ut IP:n även till datorerna bakom den gamla routern.

Fixa det så tror jag anslutningsproblemen löser sig också.