Inlägg

Inlägg som Morna har skrivit i forumet
Av Morna
Skrivet av tjossanmannen:

Jag går just nu en utbildning som gör att jag får kunskap att certa VCP och VCAP, dvs VMware.

Jag har dock svårt att hitta några jobb som specifikt söker specialister inom vmware. Och då undrar jag, är man attraktiv på marknaden om man gått utbildning som har som huvudämne virtualisering, och man har certifierat sig inom VMware? Men endast har 6månader arbetslivserfarenhet, och är intresserad av tekniken? Vad går arbetsgivaren på?

När jag tittar på nätet så stöter man på de som kräver flera års erfarenhet men VMware verkar inte vara superintressant för dom? Det dom tycker är relevant är om man kan Windows Server, vilket vi också får lära oss säkerhet och basics i. Powershell är också något vi får lära oss!

Men jag kan inte se att vi skulle kunna slå igenom på marknaden med dessa kunskaper utan arbetslivserfarenhet, har jag fel nu?

Jag hoppas att jag har fel dock och att jag är intressant på arbetsmarknaden!
För övrigt, vad är den exakta titeln för den som jobbar som VMwarekonsult? det är något som jag sällan ser i jobbannonser.

Jag vet att det finns hur många IT-Konsultfirmor som helst. och eftersom jag inte är klar med min utbildning än så har jag inte heller frågat dessa firmor, men det är roligt att veta.
//Tobias

Då du inte säger det så undrar jag vad det är för utbildning/var och hur gammal du är?

Jag förutsätter att det är nån form av KY/YH-utbildning och att ni kan ta vissa cert då er utbildning rör sig i det som är certmaterial för exempelvis VCP? Jag förutsätter att du är i yngre 20-årsåldern också.

Enligt min erfarenhet så kommer du alltid vara attraktiv på arbetsmarknaden för att du har ett försprång mot andra om du vill jobba med virtualisering. Detta innebär dock inte att du kommer jobba som virtualiseringskonsult direkt, det har jag svårt att se även om du absolut kanske får chansen. Det du istället kommer kunna börja med är just 1st/2nd line support, som drifttekniker, servertekniker eller liknande.

Stirra dig inte blind på alla annonser och deras krav, uppfyller du ett par av kraven när det gäller specifika tekniker (virtualisering i stort, Windows Server, nätverk) så sök jobbet. Det är bara att söka så mycket du orkar för kommer du på intervju så är du intressant, jag har aldrig personligen kunnat uppfylla allt som krävs i mina jobb men det är på intervjun som en arbetsgivare får en bättre bild av dig. Dessutom så är det få tjänster som annonseras där man egentligen förutsätter att du kan allt som "krävs". Man förutsätter egentligen att du kan en del eller lite om vardera men att du passar som person, iaf i min erfarenhet.

Att tänka på är också att det inte alltid är en tekniskt kunnig person som skriver annonsen, det kan var HR eller en bemanningskonsult eller liknande som använder en mall där man försöker fånga in så många kandidater som möjligt. Därför kan det vara så att man slänger sig med specifika branschnamn, exempelvis Windows Server (som inte säger ett dyft om vad man ska göra i tjänsten...) Kan du VmWare hyfsat då tycker jag att du kan söka tjänster som nämner virtualisering. VmWare är superintressant för arbetsgivare, alla kan inte bara uttrycka det i annonstext.

Arbetslivserfarenheten kommer, men man måste alltid börja nånstans. Det låter mer troligt att du kan böra som junior drifttekniker och jobba med befintliga virtuella mijöer och server/storage på en begynnande nivå än att möta kunder och bygga nytt. Det låter man ärrade veteraner göra.

Den exakta titeln blir ganska svårt att säga, det handlar om vad din befattning heter. Du kan vara virtualiseringskonsult, virtualiseringsadmin, systemadmin, servertekniker, drifttekniker etc etc. Det kommer väldigt sällan att uttryckas direkt i en annons, om det inte är hos ett företag med stark titelbaserad kultur. Själv har jag bytt titel internt 5-6 ggr på lika många år, men jag är uthyrd som "pc-tekniker"... Titlar spelar mindre roll för oss svenskar, det handlar mer om du kan uppfylla ett behov hos arbetsgivaren

Skrivet av AkUs:

Alla arbetsannonser är fyllda utopi. Dom som har 5 års erfarenhet av sextioelva olika system sitter inte och söker ett jobb
på AMS som firstline support....

http://www.idg.se/2.1085/1.503842/viridis-it-tjanar-deg?query...

Viridis IT är en ny aktör som just speciliaicerat sig på virtuella miljöer. Går utmärkt för dem!
Dell hyrde in dem t.ex. när dom skulle ha ett event för storkunder om virtuallisering.
VMware rakt igenom...

VMware = ytterst i tiden. Du går helt rätt utbildning. Lycka till!

Instämmer, har jag uppfyllt 2-3 "krav" i en annons har jag sökt tjänsten. En viss person på Dice gav en ganska intressant vinkling av problemet i en intervjusituation vilket var att "antingen har man svinmånga cert och ingen erfarenhet, eller så har man inga cert och mycker erfarenhet. Har man mycket erfarenhet så har man jobbat mycket och då har man inte tid att certa sig..." En intressant tanke tycker jag.

Har man mycket erfarenhet och cert och allt annat då söker man oftast inte jobb genom annonser.

Skrivet av Tea42BBS:

Första jobbet är alltid svårt att få! Stora företag använder virtualisering hela tiden mer och mer, med molntjänster och utökad park av enheter som skall fungera hos kunderna.

Bra om du på din fritid kan spetsa in dig på något "extra", just nu är ju office 365, lagring i molnet och Windows 8 hett på företagsmarknaden!

Många som jobbar med "infra" är lite tunna på applikationer, så att lära sig mer om molntjänster, WCF, IIS och webbhosting är oxo ett +

Lycka till!

Mvh Lazze // Konsultchef Mobility@CGI

Precis, snöa in dig på nåt vid sidan om, det kan vara applikationer, it-säkerhet, skriptning eller vad som helst. Men hitta nåt du tycker är kul och kombinera det med det du lär dig på utbildningen.

Skrivet av tjossanmannen:

näe det är det jag menar, de som har 5år erfarenhet i ITbranchen inom någon inriktning går inte den vägen. Dock så har dom ju kontakter som gör att de kan enklare få ett jobb som är relevant

Jag har tyvärr inte dessa kontakter ÄN. Förhoppningsvis så har jag det efter min andra tur på Lärande i Arbete (LiA/praktik).

Det jag tycker är tråkigt är att företagen inte verkar vara intresserade av de person som går samma utbildning som mig! det var 9st av 22 som inte fick någon praktikplats bland annat.

Det är lite tråkigt med tanke på att det då finns de som vill ha denna specialistkompetens.

//Tobias

Förstår det, men jag tror att det mer handlar om att på väldigt många företag så finns det inte möjlighet att ta in någon för att praktisera, de måste handledas och inte pilla i skarpa miljöer och så vidare. Vänner som haft LIA har alltid haft svårt att på praktik, det är bara att ge sig på det hur som och söka hos nästa.

Skrivet av AkUs:

"Du har minst 2 års erfarenhet av 1st och 2nd line uppgifter inom ett litet eller medelstort företag. Vidare har du jobbat onsite med drift och underhåll. Vi söker en bred IT generalist som kan lösa mail / inloggning och printerproblem och få den dagliga användningen av IT-miljön att fungera ur ett användarperspektiv.

Du har erfarenhet av djupare problemlösning och erfarenhet av Lync, Citrix och virtualisering. Meriterande är om du har eftergymnasial utbildning inom IT."

Typisk Dfind annons. Saxat från AMS.se

Vi ska alltså ha jobbat minst 2 år som 1st line och 2d line support.
Sen skall du jobbat on-site också... Toppa med erfaranhet av Printer tekniker
Kryddan på mosen är då också djupare problemlösning av Lync, Citrix och virtualisering...

Men igentligen räcker det med att man gått gymnasiet... högre krav har dom inte?

Du kommer dit, då kommer få erbjudande om ett 1st line support jobb med ingångslön på långt under värdighet. Grattis.

I verkligenheten om någon har djupare problemlösning inom Citrix så har man jobb och behöver inte söka något.

Tråkigt, men rekryteringsbolagen har sabbat marknaden med fantasi krav...

Ganska typisk annons för den formen av tjänst ja, men man ska inte läsa in så mycket i den. Man kan också läsa den så här;

De vill ha någon som har erfarenhet av support. Punkt. Man ska fatta hur man använder mail och checkar/uncheckar checkboxar i ett AD samt plockar ur papper ur papperskön i en skrivare. Du får jobba med alla möjliga problem för användarna du supportar har ingen vidare aning om vad som är vad. Du har pillat med Lync, Citrix ELLER virtualisering (fast det man menar är att du har koll på vad Lync eller Communicator är för chattprogram, kan klicka i checkboxar åt användare och installera Citrixklienter på folks datorer alternativt ens förstår något så abstrakt som virtualisering som koncept.)

Lönen kanske är "dålig" men du kanske får certa dig hos DFind. Under tiden byter du kund ett par ggr, och efter 6 månader så har du arbetslivserfarenhet av AD/klienthantering/support/on-site support och vad du nu än får lära dig. Sen byter du tjänst eller blir anställd hos kunden. Bara gört.

Mina 2 cent.

Av Morna
Skrivet av Bjebbosten:

Beror inte den kraftiga sänkningen/ökningen i värde delvis på att volymen är låg ? Skulle det finnas 1000 gånger mer bitcoins så skulle det inte vara lika lätt att få värdet att rasa/höjas ?

Rätta mig om jag har fel.

Njae, volymen är låg på de andra börserna (i jämförelse med mtgox) så ja om de hade haft större volym så skulle nog inte svängningen kunna vara lika kraftig. Däremot är 1000 btc en jätteliten del i sammanhanget. En framtida tanke är ju att nära alla 21 mille btc är mineade så kan du dela de i andra enheter, mBTC/uBTC och så vidare så i praktiken ska man inte behöva mer än vad som redan finns eller vad som kommer skapas. Att antalet är ändligt är inte "fel" eller ett problem i sig enligt designen.

EDIT: Liten missuppfattning från mitt håll då jag läser som en kratta, tolkade det som 1000 fler btc, inte 1000x mer btc.

Av Morna
Skrivet av Bananas2thebeat:

Text nedan.

"Täckningen är att de produceras av stater, som har resurser och vilja att reglera och försvara valutans värde."

- Bitcoins produceras av de som vill, vi vill också försvara valutans värde När jag pratar om täckning så undrar jag vad som backar värdet i valutan, dollar och sek är pappersbitar, bitcoins är ettor och nollor. Det finns inte ingen backning om all erkänd valuta skulle bli fysisk, bara för att man kan pränta hur många sedlar som helst så innebär det inte att sedlarna har värde i sig. I slutändan kanske saken är den att vi ska omvärdera vad och hur betalningsmedel är, hur de ska värderas.

"Bitcoins är helt oreglerade - jag har tidigare nämnt att bitocoin exchanges, som drivs av anonyma privatpersoner, fritt kan manipulera exchange rates - och det finns ingen backning för valutan. Man kan inte egentligen handla för den, så det enda värde bitcoins valutan har är vad nån är villig att betala (i statsbackade valutor) för att köpa bitcoins."

- Jag förstår vad du menar och det är en kritik som jag ser poäng i, personligen ser jag det som problematiskt att btc som grundstomme har att det ska vara decentraliserat, problemet är att växling mellan btc och verklig valuta sker på "centraliserade" börser dvs det finns ett par börser man kan växla eller för den delen tradea på. Jag ställer mig lite tvivlande till att börserna skulle manipulera värdet, ett problem där är ju dock att mindre börser rättar sig till monstret mtgox...
Jo, jag tycker man kan handla för den. Inte i utsträckningen jag vill men jag ser en positiv trend till att använda btc som betalningsmedel. Mer än för 2 år sedan iaf.

"Det finns tre användningsområden för bitcoins som alla tre bygger på att valutan är anonym och oreglerad: spekulation, skatteflykt, och pengatvätt. Om den nuvarande värdeökningen mest beror på manipulation, på att folk spekulerar i bitcoins, eller på att narkotikakarteller & rysk maffia tvättar knarkpengar genom att köpa och sälja bitcoins vet jag inte. Mediakampanjen för bitcoins som pågår just nu får mig dock att misstänka att det mest handlar om att värdet manipuleras."
- Det får vara din åsikt, jag ser det som symptom på funktion.
Bitcoins är (semi)anonymt och försvårar ganska mycket om man vill följa pengaspår ja men varken det eller det faktum att man kan planera skatteflykt eller pengatvätt bör väl rimligtvis ha ökat användning? Silkroad-exponeringen kan jag se som att det ökade värdet för några år sen men nu tror jag det har berott på ett antal faktorer.
Nuvarande värdeökning (den som var) ser jag som mer mediaexponering och ett extremt tillflöde av spekulationssugna som köper in sig fortast möjligt. Det kombinerat med att mtgox inte ser sitt eget värde som den enda stora plattformen, och därmed inte skalar sin verksamhet i förväg leder till all skit vi sett senaste vecka. Jag menar, kom igen, börslagg på uppemot 60 minuters? 60 MINUTER? Där jag jobbar så ballar kunder ur om trades försenas med millisekunder. Klart att det blir en masspanik när folk inte kan köpa och sälja, allt ser ut att tappa värde då det inte sker trades, man väljer att sälja 'en masse direkt så fort det går för att inte tappa investeringen man gjorde 12h innan och forumiter som skränar att nu, nu jävlar spricker bubblan På ett sätt hoppas jag att nån btc-hoarder faktiskt sålde av sin stash så att den delen hamnar hos oss andra.

Avslutningsvis så tycker jag inte btc är en bubbla, innan värderaset som nu har varit så ökade btc till en mer stabil nivå än vad det varit tidigare och därifrån har det inte rasat. Problemet som finns verkar vara att folk ser det som någon form av get-rich-nowz!!1!! inte som betalningsmedel eller innovativ tanke med alla de saker varje individ lägger in i vad btc är eller kan vara. Jag vill kunna använda det istället för paypal, jag vill kunna kombinera det med ripple, jag vill se var det bär av i framtiden. Och nej, minear man nu blir det ingen storkova, det är jag nästan säker på men allt är inte pengar eller btc här i världen. Skitbra att du har din åsikt och att vi har olika, btc som sådant har man nog lika många åsikter om som det finns människor.

Av Morna
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Bitcoinvärdet rasar just nu men det ska väl även betyda att dom blir lättare att mina då det är färre som minar? Kan ju vara kul att mina fram lite bitcoins som en högriskinvestering, så jag tänker iaf

Tack Morna för ditt tidigare svar förresten

Det "kan" bli färre som minear, dock senast jag var inne i det seriöst 2011 så pratade man om att difficulty gått bakåt endast en gång innan. Dvs det är inte ett realistiskt scenario att det kommer gå ner, speciellt inte med framtida asics, men inte heller om asic-boomen uteblir, det finns för många som vill minea.

Varsågod.

Skrivet av thompo:

När jag tänker på det undrar jag om mining verkligen kan jämföras med valutaspekulation. Det borde väl snarare jämföras med att gräva guld eller liknande (där av namnet mining). Visst, man har ju inte tjänat några pengar förrän man säljer guldet. Men det man tjänar pengar på är ju i första hand grävandet, inte guldprisets förändringar relativt godtycklig valuta (vilket spekulation bygger på).

Förtydligar lite; det är inte spekulationen i sig man bör betala skatt för, det är inkomsten.

Om du spekulerar(köper btc billigt, säljer dyrt, växlar till SEK), du hamnar på plus-> beskattning.
Om du minear och tjänar btc genom att du har tillräckligt hög hashrate, säljer för SEK ->beskattning.

Enda legitima jag ser i det hela är om man aldrig växlar till en fysisk valuta igen, just nu ser jag inte att man bör skattas på det men jag kan inte skatteregler så...Vet ej om det skulle kunna ses som innehav av kapital i framtiden eller nåt.

Sedan är ju alltid diskussionen om man som medborgare/privatperson tycker att staten gör rätt, att de har rätt. Jag är tveksam i många fall, men det innebär inte att jag vill bryta mot lagen. Det innebär att jag försöker ändra och informera min omgivning Men men, to each his own, tycker det är bra att diskussionen finns.

Av Morna
Skrivet av KKay:

Hur ligger det till i dagsläget, är det värt att håll på med? Sitter med ett 6950

Skrivet av nicklas1988:

Jag har 5870 i Crossfire. Höll på med mining förut, men typ allt försvann i samband med att mybitcoin.com snodde det mesta. Är det värt för mig idag att börja igen? Betalar el själv.

Bör generera cirka 800 MH/s.

http://www.bitcoinx.com/profit/

Av Morna
Skrivet av thompo:

Man kanske skulle starta ett BTC-mining-företag. Då skulle man kunna göra avdrag för el och hårdvara

Och hur vill du få runt det? Köpa datordelar, bygga miners/ej asics, minea som fan, betala x antal tusen i hyra och el (för du tänker väl inte köra hemma), få btc som du då alltså alltid växlar för att betala el och hyra av lokal förutom hårdvarukostnaden. Nånstans så kommer pengarna ta slut, alternativt att du måste uppgradera farmen med jämna mellanrum och öka tiden för att komma ikapp de pengar du redan investerat?

De företagsidéer som har florerat när det gäller mining är i stort sett bara av två slag, pooler eller mining-contracts.

Pooler kräver mycket resurser till och eget kunnande och egna investeringar.
Mining-contracts är inte intressanta längre, för vem kommer betala dig, okänd människa på internet, ett antal tusen bara för att få en garanterad hashrate? Du måste fortfarande expandera farmen varje gång difficulty ökar exempelvis, ta pengar ur egen ficka för du har ju garanterat en hashrate till köparen.

Förstår om jag låter tokigt negativ i det här inlägget, men jag har haft idéerna själv och höll mig, de är inte ekonomiskt gångbara då jag har en person till i huset att tänka på och jobbar samtidigt. Det är för mycket risk för väldigt lite incitament. Inget illa ment, du kanske har en jättebra idé som du kan få runt och man inte har tänkt på innan...

Av Morna
Skrivet av KiwiÄrGott:

Tänker aldrig i mitt liv betala skatt på btc/ltc.
Jag har betalat skattade pengar för elen, korten och allt annat som behövs för att driva en btc/ltc-inkomst.

Förstå mig rätt;

Det är en inkomst om du växlar till en erkänd valuta, på samma sätt som om du hade köpt aktier eller investerat i kapital i bostäder/fonder etc. De kan stiga i värde och ge avkastning som då är ett plus på kontot. Det bör man skatta på, annars är det ett skattebrott.

Jag ser mest en problematik i att inte betala skatt på något som ska ses som inkomst, speciellt om den inkomsten kommer från något som redan ses med skepsis. I och med FinCEN-utredningen så har det iaf blivit lite tydligare vad som ska gälla eller hur det ska se ut i USA, men det finns inte så mycket specifik information om hur man bör behandla digital/elektronisk valuta i Sverige. Det mesta buntas ihop med annat, och det är alla möjligt tolkningar mellan att det är hobbyverksamhet till kapitalvist till ingenting.

Gör du tillräckligt många överföringar och det hamnar runt 150kkr eller var nu gränsen ligger så kommer någon nånstans att fråga var pengarna kommer ifrån. Därav bör man skatta om man ska växla, eller hoppas att btc accepteras mer och mer som ett betalningsmedel på det digitala planet. Du får såklart göra hur du vill, jag belyser bara att det finns många sidor av myntet så att folk inte tror att det är "skattefri" inkomst.

Av Morna
Skrivet av thompo:

Tack för det!

Så det var alltså en bubbla sommaren 2011. När den sprack bottnade inte kursen förrän december samma år. Dock föll det inte så lågt som innan bubblan. Efter detta steg kursen långsamt under hela 2012 innan den stack iväg i början av detta år. Ganska tydlig bubbelvarning igen, eller vad?

Ja, sommaren 2011 var förra ruschen och det är korrekt uppfattat. Även om jag inte ser det nuvarande som en bubbla som spruckit, mer som att det har pushats in så mycket buys i mtgox att trademotorn till slut säckat. Folk lägger sells i panik för att ta ut det som har investerats innan det tappar värde och sedan sprider sig paniken. "The sky is falling" var ett populärt uttryck på bitcointalk förra gången det hände

Och nu igår så lade mtgox en trade halt så inga trades har gjorts vilket stoppar balansen i inflödet, chansen är nu att vi får en mer värdig kurs än de senaste veckornas absurda bergochdal-bana. Mina 2 mBTC....

Skrivet av frippe94:

Behöver man skatta om man tar in en stor summa?

Skatta bör man alltid göra på inkomst, btc är inte till för att komma undan skattmasen. Kapitalvinst ska detta räknas som senast jag kollade.

Av Morna
Skrivet av thompo:

Är det någon som vet någon site där man kan se den historiska växelkursen för BTC (även LTC är intressant) mer än en månad tillbaka i tiden? Helst ett tidsintervall man kan bestämma själv, gärna sedan starten av BTC.

Skrivet av xapa112:

Skulle också vilja veta.

http://bitcoincharts.com/charts/mtgoxUSD#tgSzm1g10zm2g25zv

Dock bara för BTC.

Av Morna
Skrivet av Gimbergsson:

Om du inte redan visste de så har det varit en "börs krasch" med bitcoin dom sjönk med runt 1200kr på 24h tack vare några som ddos:a trading sidor -.-

http://blockchain.info/sv/charts/market-cap

Men tycker du borde kolla på ASIC https://products.butterflylabs.com/ tror du får mer MH/s för pengen och så drar dom mindre ström

Det var inget så enkelt som ddos, och butterflylabs är lögn och båg.

Av Morna

#13420714

Om du vill minea på korten så kan du inte köra cf samtidigt, du kommer behöva slå på och av cf när du ska minea eller spela.

Av Morna

Så, en helt annan fråga; Hur säkrar ni era btc/altcoins och deras wallets? Intressant om ni har några synpunkter och erfarenheter då jag blev hackad i den stora mtgox-hacket 2011 och scammad genom mybitcoin.com som jag hade som transferwallet...

Kan vara värt att diskutera då tråden hittils bara inriktat sig på mining.

Av Morna
Skrivet av Saxn:

Ovärt. Det är runt 6månaders väntetid på den sk "leverans", sedan om den levereras kan man inte vara 100 på. Flera som inte fått sina varor.

Typ, BFL har inte levererat. Avalon är de enda som har levererat men de tar typ inte ordrar och gör de det så är det pre-order med betalning för att täcka tillverkningskostnad utan ångerrätt. kncminer kan vara nåt att hålla ögonen på, de är svenska och har skapat en tråd på bitcointalk, finns ingen data, de har ingen produkt, inga specs, ingen leveransplan, ingenting, förutom att de reggat siter, och presenterat sig samt har pre-order utan betalning än så länge.

När asics kommer ut på marknaden på riktigt så tror man att svårighetsgraden kommer öka astronomiskt, jag tror det definitivt men har ingen aning om i vilken tidsram det kommer ske. Man måste ju alltid väga elkostnad mot hur mycket btc man minear och vad den btc:n är värd. Teoretiskt skulle det kunna vara värt att minea på gpu om btc skulle vara värt 1000$ men du minear 0.01 btc per vecka osv.

Så för det mesta om man vill spekulera är det enklare och billigare (och låter mindre) att köpa billigt och sälja dyrt.

Av Morna

ser ut som BTC-miner och inte en ltc-miner; https://bitcointalk.org/index.php?topic=150331.0

De kanske är kompatibla och bara bry sig om port, men jag vet inte hur den skulle veta vad för jobb den ska göra om det inte står kodat i minern.

Men du använder även fel port; coinotron.com:3334 är det som gäller för ltc.

Om du väljer View-> console.

Vad står det i console-fliken då?

Av Morna
Skrivet av Bekric:

Jag lyckas inte få GUIMiner att mine:a ltc på CPUN

Vad får du för fel? Eventuelle felmeddelanden?

Av Morna

Inte mycket till setup, ensamt asus top 7950 som är undervoltat på en 980x-plattform som foldar (när den inte kör mitt vm-labb) När det begav sig var jag upp i 2400Mhash... men den utrustningen såldes av.

Grannen ovanför klagade på att hennes klädgarderob var jättevarm och jag fick påringning av hyresvärden om jag visste varför det var så. Sen flyttade jag ut allt i datorrummet, men inget låg i chassin så det var en dålig kombination med de katter jag hade vid tillfället. True story.

Av Morna
Skrivet av Saxn:

Svårighets graden ligger på någon miljon i BTC. I LTC så ligger den på 234..
Samt att ASIC maskiner kommer mer och mera in i BTC systemet.

Precis, man får högre reward i nuläget med LTC, värdet kan också öka på LTC vilket många hoppas på; man kan använda http://ltc.kattare.com/calc.php för en snabb calc för vad man får och exempelvis kolla på btc-e för de olika coinsen.

Skrivet av Schackmannen:

Vilken LTC pool är bäst att mina i enligt er?

Coinotron, låga stales och varit uppe hela tiden.

Av Morna

Välja pool -> skapa konto. (coinotron)
Välja miner (guiminer, även om jag kommer byta till cgminer) -> fylla i pooluppgifter och gpu defaultprofil -> minea.

Generellt ja, men jag har en väldigt ren dator. Vissa har haft problem med drivers/kraschande minerapplikationer och annat. Generellt tror jag det är lika enkelt för gemene man att komma igång, speciellt med guiminer.

Av Morna

Ja, de kör med avgift men det är ofta lite i sammanhanget. Det beror också på vilken paymentmodell man kör med.

Precis, du ser inte antal shares, de konverteras direkt till rewards i olika kategorier, confirmed/unconfirmed/estimated. Poolsidans worker-hashrate är inte den bästa, men så har det varit sen jag hängde på deepbit. Det är alltid klientsidans hashräkning som räknas (om det inte är en enorm skillnad dom emellan)

Man ser också ett estimat av hashrate baserat på när poolen noterar din share, eller något liknande, men det är inte riktigt samma sak.

Jag har ~520khash på klienten, men på poolsidan så varierar det mellan 280-650khash. Jag får dock ut ungefär samma som jag borde få om man jämför estimat med faktisk reward. Det är det enda som spelar roll.

Av Morna
Skrivet av Saxn:

Finns ett antal, WeMineLTC t.ex.

NoTroll poolen funkar utmärkt att mina med, men när man skall dra ut sina LTC så är det problem. Aja skall prova WMLTC och se hur många rejected man får.

Edit:

Fick nu in de LTC som jag drog ut. Dock lite oroande att det tog en sådan tid då andra pools har varit instant.
http://oi50.tinypic.com/2yozfk9.jpg

Kör själv mot coinotron, låga stales, stöder alla möjliga altcoins via stratum också. Den har inte varit nere sen jag började (2v sen)