Inlägg

Inlägg som Morna har skrivit i forumet
Av Morna
Skrivet av BiffigaBengt:

Är det ens någon i den här tråden som har lyckats växla in bitcoins mot svenska kronor??

Ja, via Mt Gox mot swedbank-konto med BIC/IBAN-insättning.

Skrivet av BiffigaBengt:

Om det nu är som ni påstår att man kan tjäna uppemot 140kr/dygn med ett 6990, hur kommer det sig då att ingen rik nisse/företag hyrt en superdator och tjänat x antal hundratusen?

För att detta bör ses som högrisk-investeringar minst sagt, Vladimir som länkats i tråden är en som har ett företag och säljer "mining-contracts".

Men rent praktiskt är det en jäkla massa investeringar för en ganska "liten" och riskfylld ersättning. Dessutom skulle man som företag förmodligen gå miste om en jäkla massa vinst, men det är bara min åsikt. Då är det enklare att starta upp ett företag och sälja en vara/tjänst och ta betalt i BTC som ganska många har gjort.

Av Morna
Skrivet av '[Pro-c:

ZerXes;11081641']Du kommer inte behöva koppla ihop korten i crossfire för att minea. Crossfire används för att få korten att jobba tillsammans med en och samma uppgift(Spel).
När du kör mining så kommer programmet ge varje kort en egen uppgift så de behöver inte någon corssifre för att samarbeta.

I windows behöver man dock köra crossfire för att exponera korten för minerprogrammet, annars syns bara 1 gpu och cpu. Om man inte kopplar en skärm till varje kort och extendar skärmen så syns dom inte heller, så det är crossfire, skärm för varje kort, eller dummy plug. Linux har inte denna begränsning.

Av Morna

Swepool.net nere pga ddos? deepbit och slush var nere pga ddos tidigare inatt...

Av Morna
Skrivet av Eriik:

Jag baserar mitt uttalande på att
* Antalet som minar är proportionellt mot hur mycket man tjänar på mining.

Då antalet lösta block är ungefär 6 block per timme oavsett svårighetsgrad så påverkas inte priset nämnvärt av svårighetsgraden, däremot påverkas miningförtjänsten av bitcoinpriset och således svårighetsgraden.

Hah, jag kommer ihåg när vi bröt $1 och det fanns folk som skrattade åt de som köpte på det höga nivåerna. Skrattar bäst som skrattar sist eller hur var det nu...

Edit: Någon på bitcoin.org-forumet hade räknat ut att om bitcoin hade stått för 1% av den globala droghandeln hade priset legat mellan $1000 och $10 000 per btc.

Ah fan, var det 6/h?

Ja du har en poäng, min poäng var mer att man ska tänka på att man inte riktigt kan se en enkel korrelation mellan förtjänst->pris->svårighetsgrad. Det är en del som ligger bakom dom faktorerna.

Ja, fan, funderar på att KÖPA lite bitcoins istället (också?)... huga, önskar man gjort det i mars....

Av Morna
Skrivet av kriller007:

en till fråga med, om jag vill köpa datorprylar direkt med "pengarna" hur gör jag då?

Hur menar du nu? Du måste växla in BTC -> Euro eller liknande, har inte sett några webbutiker som säljer hårdvara för BTC....

Skrivet av kriller007:

Förstår jag det här rätt nu så gör jag så här.

1. in med lite bitcoins
2. fixa dem till dollar
3. skicka dollar som blir euro till min bank?

1. in med lite bitcoins - från din wallet till mt gox exempelvis ja.
2. fixa dem till dollar - sälja BTC på mt gox för dollar, ja.
3. skicka dollar som blir euro till min bank? - JA ;-)[/QUOTE]

Skrivet av Pakki:

Jo det funkar, men det är inte lika effektivt. Varför vet jag inte

All gpumining verkar vara optimerad för opencl, Nvidia använder CUDA för detta när det gäller denna typ av beräkningar och är inte lika effektivt. Det spelar ingen större roll om du använder ett 8600-kort eller ett gtx 580, HD 5xxx-serien äger upp allt hundrafalt i många fall.

Skrivet av Eriik:

Jo skulle priset sjunka (mycket) så kommer svårighetsgraden minska så småningom. Det jag menar är att högre svårighetsgrad inte behöver innebära högre pris.

Menar du inte att priset KAN sjunka för att det blir ett överflöde av BTC i marknaden för att folk säljer, svårighetsgraden ökar och kommer bara öka hela tiden då nätverket blir starkare pga att all hobbyminers ger sig in och tror att detta är lätta pengar. Om nätverket klarar av mer än 6 block på 10 minuter så måste svårighetsgraden öka för att 6 block/10 minuter är den takt som ska hållas. Är lösningstakten högre, blir svårighetsgraden högre för att stävja takten.

Är takten lägre än 6 block/10 minuter så är nätverket för svagt för att hålla takten och därför kan svårighetsgraden justeras nedåt. Detta har dock bara hänt 1 gång tidigare och jag tror inte det kommer hända på ett bra jävla tag

Då svårighetsgraden ökar så KAN värdet av BTC öka om marknaden stagnerar och det inte finns lika många BTC att köpa, efterfrågan skapar värdet som vanligt.

EDIT: Fast du kanske menar att svårighetsgraden minskar för att värdet är på samma nivå och man inte "tjänar" tillräckligt för att uppehålla mining, dvs man stänger av sina miners då dom bara drar el och nätverket blir svagare -> svårigheten kan justeras nedåt.

När jag började i mars så var BTC knappt en dollar btw...

Av Morna
Skrivet av Jine:

Ni som tröttnat på att Swepool är nere, eller helt enkelt bara vill ha ett ordentligt mycket snyggare GUI med fler funktioner.
Kika på min pool - http://www.bitcoins.lc

Vi har även dissat alla transaktionskostnader, kostnader per share och andra dumheter.

Ge gärna feedback, vill ha massor ifrån inbitna miners.

Godnatt nu, nu måste jag sova.

Bra upplägg, kollar och riktar 1400MH/s mot er inatt, får se hur det ser ut nu efter diff increase. Hur är tankarna på att köpa/sälja BTC via er? Ska ni använda 3e part som mt gox/bitcoinmarket?

Av Morna
Skrivet av Pakki:

1. Vad kör ni för dedikerade miners?
2. Och vad är strömförbrukningen på dom?
3. Går det att köra grafikkort i PCI-e 1x ?

Är grymt taggad på att köpa en dedikerad miner med 2x 5850 med 2 extra platser för uppgradering

1. Gamerburk med 2x6950~700MH/s lite slött och den är inte dedikerad - 480w när den minear
Celeron 420 + 2x5850 ~680MH/s, dedikerad, poclbm och Linux headless - 380w när den minear
3. Ja, det spelar ingen roll för mineing vad du har för pci-e hastighet alls, många på deepbit kör pci-e x1 med extenderkablar så att korten inte är trycka mot varandra utan huller om buller

Av Morna
Skrivet av phuonganh:

Och jag hann knipa 4 st sådana för 4600 kr. Jämförelsevis är de lika snabba som 2 st HD6990 till priset mindre än 1 st! De förbrukar förmodligen mindre ström också. Hela mitt system med 4 HD 5850 drar 640 W.

Mest nöjd är man med just inköpspriset. Snacka om Bang For The Bucks!

Jag antar att du inte har överclockat dom då? Mina 5850 i 900/300 plus en celeron drar 380w...

Av Morna

det är ökningen i difficulty, gick från 7.5 btc/dygn till runt 5 btc. Får se hur länge det håller i sig, jag kommer nog inte lägga till fler miners utan köra på ett tag tills det inte lönar sig längre bara.

Av Morna

samma här, tillbaka till deepbit.

Av Morna

vad gör servern när pushpool hänger sig? du kan starta om service/daemon utan konstigheter menar jag? så att det inte är ett problem med servern i sig.

Av Morna

Får liknande rpc-fel mot swepool nu, deepbit funkar som det ska, har portforwards mot 8337 i routern och det funkade tidigare idag..

Av Morna

pci-e hastigheten spelar ingen roll alls när man minear bitcoins, jag kör i pci-e x4 och det är samma hastighet på det kortet när det minear som x16, finns folk som kör fulvarianter och köper moderkort med 1 pci-e x16 och resten pci-e x1 och kör med extenderkablar emellan.

Av Morna

[QUOTE="Pie-or-paj;11035045"]Med crossfire påslaget behöver du inte ha en dummyplug på de andra korten, annars är det ingen skillnad.

Man behöver ingen dummyplug om man kör ut mot minst en skärm, något inte jag vill göra utan vill köra utan skärmar alls, kan tåla att poängteras. Detta gäller dock bara Windows.

Av Morna

hehe, linux-noob deluxe anmäler sig, fick det att lira nu, man tackar.

Av Morna

intressant nog har jag screen installerat, den droppar fortfarande om jag stänger ssh-sessionen, idéer?

Av Morna

Sweet, redan installerat screen då jag följde http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=7514.0 även om det inte fungerade på natty, som för ett par andra i den tråden.

Ska bara kolla tt grejorna inte överhettas i garderoben så smetar jag in burkarna mot swepool igen.

Av Morna

Spännande, jag fick precis igång poclbm-minern genom ssh i ubuntu för att minea headless *stoilt*

Eriik; kan fortf inte välja instant cashout, what gives?

Av Morna

Ptja, jag foldade som satan när jag hade el inräknat i hyran, nu har jag inte det längre. Och om jag hade betalat elen i huset så hade jag ställt mig undrande varför den börjat skena efter nån månad, speciellt under sommaren

Av Morna

Om du inte betalar din egen el så skulle jag inte göra det... Då bör det vara enklare att skaffa ett jobb, då ett 6950 ger 15 dollar i dagens kurs...

Det är i stort sett bara ati-kort som gäller, Nvidia-kort är för dåliga i det här sammanhanget.

Utbetalningen fungerar som du väljer, personligen gör jag en IBAN-överföring från utlandskonto via Mt.Gox till mitt Swedbankkonto.

Det är ingen affärsidé på det sättet, grundtanken är att man vill skapa en nätvaluta som är decentraliserad, samt vars transaktioner inte kan fejkas. Ju säkrare nätverket är desto mer arbetskraft har lagts in i det och det är det man får betalt för, att vissa parter är villiga att köpa den här valutan är varför man kan tjäna en del pengar, men det är en bi-produkt anser jag.