Inlägg

Inlägg som Thecreep har skrivit i forumet
Av Thecreep
Skrivet av anon273280:

Kanske överkurs men du kan sätta upp en proxyserver som connectar med vpn och sedan koppla alla dina klienter till proxyservern.

Ja det känns som lite för avancerat för mig, nätverk och servrar är inte min starka sida tyvärr.

Av Thecreep

Dela VPN från VM guest till annan VM guest

Hej!

Jag undrar om det är möjligt att dela med sig av en VPN uppkoppling från en guest i VMware till en annan guest?

Min Host är Win 10, jag har två guests.
En Win XP och en Win 7.

VPN programmet jag använder har inte stöd för windows XP utan bara Win 7 eller högre.
Och jag har lite äldre program som tyvärr bara kan användas i XP miljön.

Hur löser jag detta smidigast utan att lägga VPN uppkopplingen direkt på min host?

Av Thecreep
Skrivet av Zemlan:

Jag förstår inte varför det skulle vara så avgörande? Läst fler som verkar se det som ett stort plus. Bara använd facebook messenger? Google kanske har ngt motsvarande iofs men jag och alla bekanta kör facebook messenger iaf, funkar ju hur bra som helst. Iofs har jag inte släkt osv utomlands direkt. Kanske ngn skillnad där?

Smidigt att ha den lilla bubblan framme hela tiden när man har en aktiv konversation liksom då den ligger över vad man nu pillar med på mobilen utan att man behöver växla mellan appar osv. Enkelt att starta gruppkonversationer och du kan ringa via messenger också.

Eller funkar inte messenger så på ios? Har ingen aning då jag aldrig använt ios. Bara blev lite nyfiken då flera har nämnt imessage som sagt Är kanske så stor deal men tänkte att ni kanske inte är medvetna om alternativen också

Skickades från m.sweclockers.com

iMessage är ju en förlängning av sms funktionen, likt facetime så ringer, smsar och videosamtalar du över 4g/WiFi nätet. Detta sköts automatiskt när du skickar till någon som har en iphone, inget man behöver styra med alls.
Fördelen med iMessage är att man inte behöver ett facebook konto. Mina föräldrar har inga sociala medier, så iMessage är perfekt för mig när jag reser mycket just för kontakten med dom.
Annars använder jag facebook messenger till mina vänner då nästan ingen av dom har iPhone.

Själv tycker jag den bubblan är störande och har inga problem med att växla appar med två klick på hemknappen.

Av Thecreep
Skrivet av Kent:

@Thecreep Nu har jag inte testat Peltor WS Litecom, men det är ett ganska vanligt problem/feature med brusreducerande hörlurar. Går det att stänga av NC:n?

Man kan sänka till 1 som lägst. Jag tog en kik i manualen dock och där ska man öka värdet tills man inte hör bruset. Jag ökade till max och hör det inte lika väl nu, men det är fortfarande där.

http://multimedia.3m.com/mws/media/1035702O/quick-guide-pelto...

Skrivet av aragon:

@Thecreep: är det möjligen när du laddar lurarna eller telefonen/plattan? testa att sätta en Ferritkärna på strömsladden.

Jag laddade faktiskt Packtalken när jag testade den igår, ska prova utan att ha laddaren i. Men med Peltor lurarna kör jag utan laddarna i varken lurar eller telefon.

Av Thecreep

Brus i Bluetooth hörlurar

Hej!

Jag har lite frågor om brus i bluetooth hörlurar.

Jag använder mig av Peltor WS Litecom och en Cardo Packtalk(Intercom till MC-Hjälm) för att lyssna på musik och kommunicera.

Jag har prövat två olika enheter att spela upp musik ifrån med samma resultat.
En iphone SE och en Nvidia shield tablet.

Det jag stör mig på är när jag har kopplat upp mig mot min telefon/tablet och jag låser upp enheten så kommer det ett lågt brus i hörlurarna.

Detta är där konstant om jag spelar musik eller gör något där det kommer ljud.
Pausar jag musiken och låser telefonen tystnar bruset.
Har jag ingen musik av och jag får ett sms så börjar det brusa strax innan ljudet kommer, och försvinner några sekunder efter att ljudet avtagit.

Detta gäller alltså alla kombinationer av hörlur/telefon/tablet.

Vad beror detta på? Kan man få bort det på något sätt?

Av Thecreep
Skrivet av hakro807:

Självklart har jag såväl usb-stickor som usb-hårddiskar. Däremot har jag inte alltid dessa med mig. Sedan är givetvis 50 GB inget som normalt tas via en telefon, men 10-20 GB för att ta med en film till en kompis (som endast har 4G-anslutning) eller familjen (ADSL på 2Mb/s) eller liknande är inte ovanligt.

Tänk dig detta scenario:
Jag besöker vän A. Han har laddat hem senaste säsongen av någon tv-serie (typ 10 GB).
Jag ansluter trådlöst till hans NAS via CIFS och tankar hem filerna den vägen.
Stoppar mobilen i fickan och åker vidare till vän B som bor i en stuga med endast 4G-anslutning och begränsad datamängd.
Aktiverar WiFi-direct och skickar över filerna till hans telefon i 10 MB/s.
Han ansluter till sin TV och spelar upp filmerna via sin Chromecast sedan jag åkt hem.

Hur skulle du löst detta med din iPhone? Kom ihåg att vän B saknar dator och endast har en Android-telefon. Det finns säkert sätt att lösa det på. Men skulle det gått lika enkelt?

Jag hade inte ens lyckats lösa det på det sätter du beskriver. Fick googla både WiFi-direct och CIFS.
Är det så illa tvunget att du måste använda din mobil för att flytta 20gb data så är väl inte en Iphone något för dig.

(Jag googlade faktiskt om det var möjligt. Och det verkar gå att ansluta till en NAS via CIFS och ladda över filer till Iphonen, sen hittar jag även appar som kan skicka filer till Android via WiFi-Direct. Så om jag hade väl kunnat lösa det på samma sätt som du. Har ju inte provat, så kan väl inte garantera att det fungerar.)

Av Thecreep
Skrivet av anon159643:

Håller med att 50GB är överdrivet på en slö mobil om de nya ej har blivit mycket snabbare.
För min del så 500GB ny data brukar jag flytta med mig mellan olika platser, men om 500GB skulle ta typ 500 timmar på mobilen så är det orelevant om det går eller inte. Det är därför jag inte använder portabla ssd och inte min mobil till detta.

Jag tycker det dock är konstigt att inte många öppet står för att det är skit att Apple har gjort det så krångligt att flytta filer på det absolut vanligaste och enklaste sättet som folk brukar göra det på, detta med högst kompilatet, där det inte är några problem att värddatorn ej har tillgång till internet.

Det är lite som att vi Android ägare skulle säga att fast vi köper en svindyr telefon av senaste modell, så det kvittar det att vi ej kan vara säkra på att vårt operativsystem till denna kommer få uppdateringar genom tillverkarens officiella kanaler.

Prövade nu om jag kunde lägga in några filer alls från datorn, men det var visst tvärstopp.
Det skulle absolut vara en fördel att kunna bära med sig viktiga filer på mobilen, men jag tycker absolut inte att det är nödvändigt och det är ingen funktion som skulle göra att jag väljer bort en telefon. Det känns trots allt att det är en ganska nichad grupp människor som skulle använda mobilen för att flytta filer. Det flesta nöjer sig nog med typ ett USB minne eller mail och funkar inte det ringer man IT-supporten.

Jag har förvisso uppgraderat min nyckelknippa med ett USB just för att mobilen inte klarar av detta.

Av Thecreep
Skrivet av hakro807:

Säg att det handlar om 50 GB som du ska kopiera från din iPhone till en annan persons windowsdator. Inget speciellt osannolikt scenario. Denna person har dessutom endast en 4G-anslutning med 10 GB data per månad. Hur gör du?

Med Android är det bara att plugga i kabeln i dator och telefon, öppna utforskaren och ta en kopia. Säga vad man vill, men det är en ganska idiotsäker lösning. Och många föredrar den typen av flexibilitet.

Jag skulle absolut inte ladda över det till min telefon till att börja med. USB-Minne eller USB-Hårddiskar är inget du använder?

Går ju betydligt snabbare än att försöka trycka in 50GB Data i en telefon.
Bara för att man kan betyder det inte att man måste.

Jag kan absolut köpa om vi snackar småfiler, typ en PDF eller liknande. Men 50GB är väl att ta i för en stackars telefon.

Av Thecreep
Skrivet av Wiruz:

Men det är dit jag vill komma! Spelar roll vad det är för något! Du vill göra något med telefonen du köpt för 13K men du är begränsad till vad du får göra. Apple sitter så lång upp i röven på folk så dom verkar missa det och dessutom försvara varenda exempel som kommer upp! Bra det fungerar för folk som köper produkten och dom accepterar att hela familjen måste ha Apple produkter för att det ska fungera smidigt, Apple säger tack såklart och det är det som är affärsmålet.

Mja, fast du attackerar ju ett icke problem.
Det finns ju smidiga lösningar för att åstadkomma det du vill, bara det att de är kanske <1% som har nytta av det. Resten klarar sig gott utan och har inget behov.

Jag använder själv bara Apple för att jag får det genom jobbet. Jag kan dock uppskatta det du kallar för "begränsningar". Det gör att allt fungerar mycket bättre oftast. Jag har en Android tablet där jag har mycket mera frihet att göra vad jag vill på, den är jailbreakad bla. Det betyder inte att den automatiskt gör allting bättre. Snarare tvärtom, den hänger sig, appar strular, startar om sig för jämnan osv.

När man köper en Apple är man (förhoppningsvis) medveten om att man köper en mer begränsad lur än andra. Men samtidigt betalar du för en telefon som är enkel nog att din mormor kan använda den.

Av Thecreep
Skrivet av anon159643:

200mb fil stort? Många har flera GB med filer (dokument, ritningar och annat) och på iPad Pro så fungerade den med usb-kabeln lika bra som mobiler har gjort sedan 10år bakåt.

Kanske går att lägga in filer från datorn till telefonen som är annat än bilder och videos?
Har aldrig provat, antog bara att det inte gick eftersom det är Apple.
För jag har ännu inte lyckats spara ner typ en PDF som jag kan få ut via USB-kabeln, utan ha fått använda typ dropbox.

Av Thecreep
Skrivet av Wiruz:

Du ska dela en 200mb stor fil via e-mail? AirDrop till en Mac, PC ingen Mac. Imessage låter som något som endast fungerar mellan Apple och Apple? Icloud drive? Måste man ha en Mac för att komma åt utrymmet? Då återstår Dropbox och Onedrive som är blockat på jobbet av säkerhetsskäl så vad är alternativet menar du?

Kan jag ta en USB sladd och flytta över den till PC,n som man kunnat i alla tider på andra enheter?

Ja men varför sjutton har du en 200mb stor fil på din mobiltelefon från början om du vet att det är knöligt att dela med dig av den på jobbet?

Visst, jag skulle gärna se att jag kunde komma åt mer än bara bilder och videos när jag stoppar in kabeln i telefonen. Men jag tycker att du snöar in dig på lite väl specifika och onödiga funktioner.

Av Thecreep

Jag gjorde så några gånger på netflix. Använde Swedbanks e-korts tjänst och skapade nya kreditkort med 1kr gräns eller nått.

Men tillslut kände jag att 99kr i månaden var dom värda.

Av Thecreep
Skrivet av mrqaffe:

Problemet är att det juridiskt blir en fast installation som kräver elbehörighet, en kulodosa funkar inte att använda på en sladd för den ger väldigt dålig dragavlastning och det blir livsfarligt om inte kablarna är fastsatta.

De va då helvete va du krånglar till det för honom.

Han ska förlänga en sladd på en duk som kommer att användas vad, ett par gånger i veckan. Köras i några sekunder åt gången. Han kommer alltid att behöva manövrera duken via en knapp. Med 100% säkerhet så är kabeln han skarvar strömlös till 99% av tiden (alltså då han inte kör upp eller ner duken) Kommer han i sin tur spika upp kabeln med klammer så behövs ingen dragavlastning (detta förväntar jag mig, för hur ska han annars fästa kabeln i taket? Tejp?). Har du någonsin sett någon sätta en jävla förskruvning på en kopplingsdosa? Du trycker in kabeln i genomföringen, kopplar och klammrar. Det räcker.
Hur vida det blir en fast installation är lite 50/50. Sitter det fortfarande en stickpropp i änden på kabeln in till manövreringsdosan så kan vi jämföra det med att skruva upp en grendosa på väggen.

Köp några meter 4G1,5, en kopplingsdosa, några ubåtar, lämplig klammer och kör på.

Av Thecreep
Skrivet av macmann1:

Hmm okej. Så det hela kanske bara är dumheter då. Synd. Hade gärna fått kabeln ner från taket en annan väg. Men låt säga att jag fixar dragavlastning då, skulle en sån kopplingsledning som jag länkade sist fungera eller är det för klent? Ska väl också tillägga att det handlar om ca 1-2m uppe i taket där kabeln kommer vara fastsatt isf.

Det räcker gott och väl med att du sätter klammer i taket som dragavlastning. Vilket jag antar att du kommer att sätta ändå för att hålla kabeln på plats. Sen skarvar du med tillhörande plint eller typ ubåtar.
5-7cm utanför kopplingsdosan sätter du första klammern och sen fortsätter du längs taket och ner.

Av Thecreep

Jag hade plockat ut den kabeln som går från duken till brytaren(Är ju pushin koppling, trycker du i spåret släpper kabeln). Klippt den till rätt längd och satt en kopplingsdosa. Därifrån hade jag använt typ 4G1.5mm2 till brytaren. Inte krångligare än så. Alternativt byter du kabeln hela vägen från duken.

http://www.biltema.se/sv/Bygg/El/Fast-installation/Kopplingsd...

Av Thecreep
Skrivet av mrqaffe:

Signalkällorna sitter anslutna till receivern och tvn är ansluten på receiverns utgång ?
Får du ljud i tvn om du ansluter signalkällan direkt i den ? Får du ljud om du ansluter nån annan digital signalkälla till receivern via en annan ingång än hdmi ?

Yes!
Japp, skippar jag receivern får jag ljud i TVns högtalare.
Har bara möjlighet att testa med HDMI(Vad tänker du på annars? Optiskt ljud?). Tvboxen har ju analog ut, som jag använder just nu kopplat till analog in på receivern.

Av Thecreep

Inget ljud HK AVR 255

Hej!

Jag behöver hjälp med att få tillbaka ljudet på päronens förstärkare.

Jag får inget ljud från någon av HDMI källorna.
Har kollat så kanalerna har HDMI valt som ljudkälla.

Ljudet fungerar på tex analoga ingångar. Just nu har jag kopplat ljudet från Viasat boxen via RCA till DVD ingången och valt den tillsammans med HDMI 1.
Men det funkar ju inte med deras chromecast tex.

Så vad kan vara fel? Jag hittar inget mer i alla menyer som skulle kunna hindra ljudet.

Det är en Harman Kardon AVR 255 (Inte helt 100 på namnet, ser rätt ut när man googlar)

Av Thecreep
Skrivet av str8forthakill:

@Thecreep:
Har du någonsin använt en laptop med den designen? Man kan inte ha den i knät alls. Måste vara på ett bord och två decimeter längre från en, samt att man måste ha något att få upp handleden med då tangenterna är väldigt platta och lutar inte som på ett vanligt tangentbord, så kanten blir skitjobbig och gör ont efter ett tag.

Skärmen blir längre bort med vilket är jobbigt när det kommer till släpbara laptops.

Nej det har jag inte.

Kan köpa att den är sämre i knät än med standard layout, men det är inte bra då heller. I alla fall inte om man ska spela en längre tid.

På skrivbord tycker jag rent spontant att det känns bättre. Men jag får väl testa innan jag säger för mycket.

Angående skärmen så vill jag ha bort min mer, tycker den är för nära så detta passar ju mig då. Har ett 80cm djupt skrivbord till min stationära tex.

Av Thecreep
Skrivet av PelleRell:

Vart tog musplattan vägen???
Edit* ser nu att man alternerar den med numpaden, hmmm.

Det här blir nog sådär.
Man har ju ingenstans att vila händerna när man skriver, har jag datorn i knät så är det guld värt att ha datorn som stöd.

Skrivet av str8forthakill:

Den designen är helt åt skogen jobbig att använda, måste komma med ett handledstöd man kan fästa på framsidan.

Men hur gör ni med vanliga tangentbord? När jag har min bärbara i knät så får jag ont av kanten på datorn mot min underarm. Skulle mycket hellre ha denna layout.

Mitt nuvarande tangentbord är mycket högre än vad denna dator ser ut att vara och det går alldeles utmärkt att köra utan handledsstöd. Går bra att ha i knät också om man känner för det.

Av Thecreep

Filma HD 120fps+ längre stunder

Hej!

Vi är i behov av att införskaffa en kamera som kan filma i lite högre FPS (120 eller över) och i långa stunder på jobbet. (Gärna flera timmar)

Vad skall vi satsa på, när man söker dyker det mest upp gopros och liknande.

Har ni några tips? Är helt grön på allt vad kameror gäller.

Prisklass är runt 10k