Inlägg

Inlägg som illern har skrivit i forumet
Av illern

Ett automatiserad säkerhetskontroll av abonnentens anslutning med rådgivning kring vad man kan och bör tänka på i säkerhetsväg, och vilka de vanligaste hålen är. Jag tror att det är en tjänst som skulle gagna många och även spara trafik och arbete för leverantören.

Jag skulle kunna betala antingen en månadsavgift (60 kr) eller en engångsavgift i olika nivåer beroende på vilken rådgivning som ingår.

Av illern

output = subprocess.check_output(["./Adafruit_DHT", "11", "4"]);

Den här raden kör binären Adafruit_DHT med växlarna 11 och 4 (för att det är DHT11, och för att den är kopplad till GPIO 4). Binären är kompilerad till raspberry pi så det är ingen idé att testa under windows. Det kommer inte att fungera.
Du kan börja med att se till att sensorn är ordentligt kopplad.

https://learn.adafruit.com/system/assets/assets/000/001/866/medi...

Typ såhär, det är alltså viktigt att du har en 4,7kOhm-resistor från + till datapinnen.
När det ser bra ut så kan du köra

sudo ./Adafruit_DHT 11 4

Du kan läsa mer på DHT Humidity Sensing on Raspberry Pi or Beaglebone Black with GDocs Logging

Av illern

Raspberry Pi Model A är nu tillgänglig i Europa

Den nerstrippade model A finns nu att beställa från t ex RS Components. Fördelarna med den här modellen är främst den låga energianvändningen och det ännu lägre priset.
Jag har själv ett projekt i pipelinen för automatisering av ventilation och bevattning av ett växthus.

  • Här är en länk till nyheten!

Av illern

Capitalism, Socialism and Democracy av Joseph Schumpeter, från 1942 är en klassiker på ämnet. Ska hon läsa själv eller är det en del av någon kurs eller andra studier?

Av illern

Om du är intresserad av ämnet på riktigt så föreslår jag A General Theory of Crime, från 1990. Den går utförligt igenom vilka attribut de personer som lättare vänder sig till brottslighet uppvisar. Den finns kort sammanfattad på Criminology Wiki. Lycka till!

Av illern

Om man googlar på "mikael hansson internetsupport" så hittar man din sweclockersprofil som första träff.

Av illern

Jag trodde verkligen att jag hade tillgång till alla bilderna på någon server någonstans. Om den här tråden fortfarande lever om fyra månader så ska jag försöka hitta hit men som det är nu så blir det bara en bild.

http://dump.z8.se/P1010002.JPG

Av illern

Jag postade en hel del här för 5-6 år sedan men det blev mer och mer sällan och nu tittar jag väl bara in någon gång i månaden på sin höjd. Fun fact är att jag har ett gäng bilder från en tidig SweC-träff på Nivå 22 vid Fridhemsplan i Stockholm. Jag är inte säker på alla som syns på bilderna men det är bland annat nidas och damme. Jag kan posta bilderna om det finns intresse.

Av illern

http://farm8.staticflickr.com/7003/6782608869_bf27b35764.jpg

http://farm8.staticflickr.com/7013/6783213903_ca678fb79d.jpg

Båda bilderna är från Diyarbakır i sydöstra Turkiet, med Nikon D90 och ett gammalt 24/2.8 om någon är intresserad av prylar.

http://farm8.staticflickr.com/7154/6788948313_9e01e01f5b.jpg

Den sista är tagen i Istanbul igår, det är har varit de kallaste dagarna på 33 år här (Den är tagen med en lite nyare 35/1.8)

Av illern

Det låter trist det där, hoppas att det löser sig!

Av illern

Råkade precis ut för samma grej med min 1310. Det är tydligen ett vanligt fel som ger förlängd garanti i ett år extra. Annars är det segt, sitter och försöker hitta broken 1310 på ebay som man kan ta delar ifrån men det känns rätt kört. Hmm, man verkar kunna grilla chippet för att få liv i det igen. Jag har precist öst på med en tändare på min men om man har tillgång till en varmluftspistol så är det ännu bättre.

Bake your graphic card back to life! | niek.be
Dell vostro 1310 död GPU - Sporthoj.com
http://mitvgratis.com/videos-fixing-a-failed-nvidia-gpu-on-[NJlgPbELL0E].cfm

Lycka till, jag återkommer med resultat.

Av illern
Av illern

Berätta lite om de gamla objektiven.

Av illern

Tack August, jag tog den undre.
Trevlig helg!

Av illern
Av illern

Ett av de större problemen med kärnkraft är att det faktiskt också är en ändlig resurs. Det finns inte obegränsat användbart uran och om vi ökar användningen av kärnkraft till den nivå vi använder oss av fossila bränslen så kommer den räcka ungefär 70-100 år.

Därmed sagt är det absolut förbrukningen vi måste sänka, som många tidigare sagt är det förbränningsmotorns höga förluster som är den riktiga boven.

Av illern
Citat:

Ursprungligen inskrivet av martinnn
Men grabbar då! Ni har ju glömt världens bästa cover!
Jeff Buckley - Hallelujah

Jag kom för att posta det här, men Imogen Heap har gjort en rätt cool cover av dels den men också av Jeff Becks Rollin' and Tumblin'.

Av illern

Jag är på gång att beställa en Vostro 1310 också men med lite annorlunda konfiguration. Den verkar täcka mina behov alldeles utmärkt.
Hur är leveranstiden för er som beställt nu i dagarna?

Av illern
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Mm, 16 avsatta till 3 program, där indek är mest poppis, ni har nog tur om det finns kanske 5 platser dit. Vilka kommer knipas av de med A rakt igenom förmodligen.

16 platser till var program, alltså 16 IndEk, 16 till SamBy och 16 till TekFy.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Vad är det för betygsskala som tillämpas? Bokstäver?

A till F, där F är underkänt.

Av illern

Angående tekniskt basår

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Inte på valfritt program, utan de garanterar att du får gå på NÅGOT program. Vill du in på Industriell Ekonomi lär det behövas högsta betyg i alla ämnen du läst under basåret, samt att det lär bli lottning ändå.

Jag går basåret nu i Kista och vi är väl ungefär 50 personer kvar (av ~130), det är vi och kanske 50 till i Södertälje och Haninge som konkurerar om garantiplatserna. De mest populära programmen är Samhällsbyggnad, Industriell Ekonomi och vissa år Tekniskt Fysik. Det finns runt 16 garantiplatser avsatta till de programmen, så visst. Det krävs bra betyg men ett B i snitt borde räcka.
Du får även grym studieteknik och en bra förberedan inför vidare studier på KTH.