Inlägg

Inlägg som Shwan har skrivit i forumet
Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av siXpounder
Gah, nu får jag ringa till Zepto på måndag och ändra om i min beställning. Tack för att ni sade det där med Windows Vista och hybriddiskar.

Edit: Hur snabba är hybriddiskar? 5400rpm?

Äh.. själv skulle jag inte bytt.. du lägger väl in vista någon gång i framtiden ? eller hur länge till ska du sitta med xp..
sen är samsungs hybrid diskar ganska snabba även utan "flash-minnet".. ja, de snurrar i 5400
Ska du ändå byta så välj då en 7200rpm hårddisk.. men tänk på att den dra mkt mera ström som de andra har påpekat här...

lycka till

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av siXpounder
Tackar för kommentaren. Jag köpte hybriden och 2gb minne, lagringsutrymme fixar sig med en extern 500gb! Ska bli intressant att se boot-tiden på WinXP med hybriden faktiskt.

hybriden funkar inte i winxp.. den fungerar som vanligt i xp.. dvs en vanligt 5400rpm hdd..
Endast vista som utnyttjar flashminnet i hybridhårddiskar

Av Shwan

Re: NVIDIA® GeForceT 8400M

Citat:

Ursprungligen inskrivet av filk
Har hittat en bärbar dator nu med grafikkortet NVIDIA® GeForceT 8400M.
Min fråga är hur bra är det?
kan man spela lite spel och kolla på film med det utan att det laggar??
är inte så insatt i bärbara datorer, och jag ska inte spela nya spel, snarare cs och liknande isf. Det viktiga är att det ska klara av filmer bra.
Alla svar uppskattas.

tack på förhand!!

Den spelar filmer och spel som CS : S utan problem..
Du kan köra alla nya spel också med det (dock inte på höga intällningar på de senaste)..

Av Shwan

Sitter på en 6324... samma som 6224... och är helt underbar...
Skulle inte byta den mot någon annan laptop idag...

Ska du välja mellan vanlig 5400rpm hårdisk och en 5400rmp hybrid, så ta hybriden...
Vill du ha lite extra prestanda i hårddisken så ta 7200rmp hårddisken, men de är ganska mkt dyrare och mindre i storlek just nu.. kommer en på 250GB 7200rmp hos zepto lite senare denna månaden, men kommer kosta ganska mkt.. kommer ligga nästa 2000kr mera än 160GB hybrid...

Anyway... recomenderar den jätte mkt..

Skärmen vänjer du dig vid ganska snabbt...

Lycka till

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lakanman
Jag spelar sällan. Men ibland blir jag sugen och då botar jag till X64. Går ju i Vista med. Men vill ha så mycket minne som möjligt ledigt. Ska beställa 2gb till så man klarar sig.

Vista frigör minnet för spel... så det inga problem att lira !!!

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anarkizt
Vad menar du med stämmer inte? Vad är det som inte stämmer?

8600GT kortet får bättre marks i 3dmark06, det har DX10 och kan köra fler av testerna.

Dock verkar 6800 Ultra vara snabbare i DX9.

Så utgår man från att listan stämmer så är alltså 6800 Ultra bättre för äldre spel och 8600GT bättre för nya spel.

Skulle dock utan tvekan ta ett 8600GT, 6800 Ultra är 2 generationer gammalt.

6800 hamnar högre upp för att det har gjorts flera tester där de sedan summerar allt... sen är den inte bättre för äldre spel... varför skulle den vara det ?????

Som insats skriver i sin tråd med att 8600 kortet har så låga värden håller jag med om.. finns många tester där den har fått över 4500 i 3D06 i stock och över 5000 om den klockas lite (se också 8700 kortet = klockat 8600, exakt samma kort annars)

Sen är ju deras tester lite gammla (gamla drivrutinver mm), många kort där får bättre resultat (se andra hemsidor och tester) med nya drivisar osv....

Tycker hela den sidan är kass och de rankar korten lite hur som helst...

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xorlon
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-...

Där har du en bra lista med alla svar du behöver.

Den sidan stämmer inte för 5öre... Där kommer du inte få mkt bra svar....
Jämför resultate (inte för att de stämmer heller) för 6800-kortet som ligger före 8600-kortet... den har sämre resultat, men ändå högre rankning...

Välj datorn med 8600-kortet.. myckte bättre än 6800-kortet

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
Stabilare kanske, men många tycker att Vista är segare om man spelar spel. För den delen så är det upp till var och en att avgöra det

Vista är segare om du har en dator med mindre än 2gb ram.... Det har klagats mkt på rammine kravet på vista.. men utvecklingen går framåt, saker och ting kommer kräva mer och mer.. inget konstigt med det...
Samma visa var det när XP kom.. nu är alla nöjda med xp men inte vista.... :/

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Jo, men det är ingen som har haft några större problem med XP x64 heller verkar det som, att mitt ljudkort inte kommer fungera i Vista ser jag som ett hyffsat allvarligt problem, och om ingen kan komma med några konkreta anledningar till varför vista skulle vara bättre lutar det nog åt att jag tar XP, i alla fall så länge.

Förutom ditt ljudkort så stöder vista 64 bitar mycket mera än vad xp 64 gör.. Det kan du läsa om på microsoft hemsida också... Vista64 kör 32bitars program bättre än vad xp gör.. då menar jag att i xp finns det 32bitars som inte går att lägga in men i vista gör det...

Allt hata vista trams tycker jag ska läggas ner. Mycket bättre och stabilare operativsystem.. speciellt om du ska ha den som arbetsstation, enormt mkt byättre nätverksverktyg(om du använder det) med mkt mera... Det mesta finns det drivrutiner till idag så det funkar utan problem.
Spel funkar bättre också i vista64 än xp64, har dock att göra med att vista kör 32bitars bättre än xp.... (har jag själv erfarenhet av)

iaf... jag skulle ha tagit vista 64 bitars, men har förstår dig med tanke på ljudkortet som inte kommer funka.. maila och fråga om drivrutinen som är för 32bitar inte kommer funka i 64 bitars... det gör de ibland..

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Perrki
Fick också min igår, fick dock lite problem efter att jag installerat XP idag. Nu kan man inte skriva p, o, l och lite andra bokstäver i det området av tangentbordet. Istället får jag siffror. Funkade fint i vista men där fungerade inte alla program jag ville ha.

Någon som vet vad det kan vara för fel?

Har samma dator... det "NumLK" längst upp i höger som är i tryckt

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
den ena av chalmers två msdnaa portaler

Är också chalmerist... men har bara en msdnaa och där finns inte vista 64bits... Skulle du kunna skicka den andra länken.. ?? (aldrig hört talas om den)...

edit: Hitta den...
lite synd att man brände en hundring där men har istället en fin vista skiva från microsoft..

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av heande
Beställde min x64 skiva för ett par veckor sedan och så i går så lade de ut vista x64 på min msdnaa. Lite bortkastade pengar, men visst en tryckt skiva är ju alltid en tryckt skiva.

Hittills är jag nöjd med x64, lite synd bara att inte zonealarm fungerar i x64 nu när de äntligen har kommit till 32 bitars, hmm.

Vilken msdnaa har/tillhör du ??

Av Shwan

Har en liknande Zepto och är jätte nöjd med den, inga problem.. !!
Suporten funkar utmärkt och svarar snabbt på vad som helst..

edit: zepton har mycket bättre grafikkort och skärm..!

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Makaveli_the_don
Har också beställt en sån version nu.... hoppas den kommer nu bara....
En fråga till dig.. fick du en ny produkt nyckel eller kunde du använda samma ??

Fick den för en vecka sen... fungerar utmärkt...
kan lägga till att beräkningsprogram fungerar märkbart snabbare än vad det gjorde på 32bitars vista... tex matlab och comsol, som jag testat än så länge...

För övrigt har jag inte haft några som helst problem eller hinder med det, är mycket nöjd !

För er som funderar på att skaffa vista så kör på 64bitars versionen.. ser ingen anledning för inskaffande av 32 istället för 64.. endast fördelar med det... och spel fungerar som det ska utan några helst problem.. de ända spelen som kanske inte funkar skulle vara Wolfenstein 3D från -92 :D...

Edit:
Haha... Wolfenstein 3D funkade på vista 64bits (dock efter lite trixande)...:D testa nyss... haha (var tvungen att testa det efter mitt inlägg)

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anton_A
Funderar själv på att köpa en Zepto Znote 6324W och vill ha svar på samma fråga vad är bäst hybrid eller en 7200?

har hittar ett bra test här de är ganska gammalt men är nog samma disk fortfarande.

http://www.pcpro.co.uk/custompc/reviews/115580/samsung-flasho...

"In HD Tach, we measured the HM16HJI's average read STR as 36.7MB/sec and average write STR as 33.6MB/sec. In contrast, the 7,200rpm Seagate Momentus 7200.1, a high-end laptop hard disk, clocked in at 36.9MB/sec and 35.2MB/sec respectively.

The HM16HJI scored 1.45 in Paint Shop Pro and took 48 seconds to load Far Cry, while the Momentus 7200.1 scored 1.44 and also took 48 seconds to load Far Cry."

Enligt de här så är dom lika snabba men hhd drar mindre ström. Läste en annan sida där de stog att vid normalt användade av datorn så snurrar disken en gång /30min i ca. 30-45sec och livslängden på disken skulle också vara 10% längre än en vanlig disk.

Så de blir iaf en 160gb hhd för mig

Japp, kan stäma ganska bra de värderna. Läste på ett annat formum av någon som jämförde de och sa att läs och skriv hastigheterna är jämförbara med en 7200rpm, mkt snabbare än en "vanlig" 5200rpm iaf Han hade tjänat ca 15min i bateritid (inte värst mkt men ändå en bra börja) och windows startade upp/stängde snabbare (dock efter lite inställningar). Så hybriden verkar väldigt lockande... Lär bli ännu bättre när större flash minnen läggs till, upp till 1 eller tom 2gb. Där kommer man se ännu större skillnad.

Ska själv få min i slutet av denna vecka så det ska bli kul att se hur den går. Har dock ingen 7200 hårddisk att jämföra med hemma...

Av Shwan

Hittar inte längre trådlösa nätvärk, HÄLP !

Hej,

Min laptop hittar inte längre några trådlösa nätverk....
Refreshar man lista så hittar den inget. Det funkade dagen innan och visade 2st nätverk, men nu hittar den inget längre !!

Hade ett liknande problem för 2år sedan när jag just hade köpt den och då var windows förinstallerat på den. Då hitta den inget heller, men löstes genom att surfa runt lite på microsoft hemsida och där fick man instruktioner om hur man skulle ta bort lite filer från window (tror det var så, kommmer inte ihåg exakt) och sen fungerade det !

Har försökt hitta det igen men misslyckats hela dagen!
Är ej säker på om det är samma problem nu, med tankte på att det nyss funkade, helt plötsligt hittar den inget längre....

Någon expert här inne som vet vad man ska göra ?? Börjar bli rikigt frustrerad över det !!! HÄLP !!

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Erlesand
Varför köpte du PC6400 om du ska skaffa en PC5300-sticka sen?

Därför att zepto inte säljer PC5300 utan endast PC6400.. annars skulle jag ha gjort det.. De har dock 1GB av PC5300, men ej 2GB.

Av Shwan

Till er som funderar över 2GB eller 4GB:

Jag beställde en Zepto 6224 med en 2GB PC6400. Ska åka till Inet(bor i göteborg) och köpa en 2GB kingston PC5300 av de för ca 1000kr. Frågade Zepto om det går bra och de sa att kingston funkar utmärkt...
Istället för att lägga till 2200kr hos de för att få 4GB.

edit: "indet" ändras till "inet"

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av erlc
Nej det var samma key, bara ny skiva

Ok, men den gnällde inte sen när du istallera om 64bits versionen.... ??
Jag har redan laggt in 32bitarn men ska installera 64bits versionen sen när jag får den, men är rädd att den ska börja gnälla när jag ska activera nyckeln !!

Av Shwan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av erlc
Jag laddade hem vista 32bits eng via MSDN:AA. Det fungerade utmärkt att uppgradera till 64bits via http://www.microsoft.com/windowsvista/1033/ordermedia/default... . En trevlig överaskning var ett jag fick den svenska versionen =). Det tog väl två-tre veckor om jag inte minns fel. De bäst spänderade 115 kronorna på länge

Har också beställt en sån version nu.... hoppas den kommer nu bara....
En fråga till dig.. fick du en ny produkt nyckel eller kunde du använda samma ??