Inlägg

Inlägg som Bamsen har skrivit i forumet
Av Bamsen
Skrivet av SuperNova:

Jaha, så kabeln kommer gå utanpå väggen så att säga? Dvs synligt (eller ja du kan ju ha en kabelkanal men då syns ju den).

Du vill bara ha hålet som kabeln ska gå i så nära väggen det bara går men borrmaskinen tar i väggen så du kommer inte tillräckligt nära?

Nej den kommer gå i väggen.

Av Bamsen
Skrivet av SuperNova:

Så med andra ord ska du borra upp ett fönster i väggen på vinden. Sen i 90˚ vinkel borra ner enligt följande:

Golv (vind) -> Vägg (bodel) -> Golv (bodel) -> Vägg (källare)?
Ok sista steget kanske var overkill iom att det lär vara betong/tegel.

Det är ju minst 2.5m du måste borra, dvs från vindens golv till källarens tak. Allt detta i 90˚ vinkel genom ett litet hål?

Edit: Rita gärna en bild på det du vill utföra! Alltid kul att läsa sånna här problem.

Haha nej nej nu kanske jag var oklar i mitt uttalande. Borrar från vinden ner, kommer ner till entreplan, sen tar jag bort golvlist borrar fortsatt neråt till källaren sen uttag nere närmare golvet i källaren.

Av Bamsen
Skrivet av SuperNova:

Så du menar att du inte bara skall borra rakt uppifrån och ner utan även i sidled. Typ litet hål i golvet men du vill borra igenom en liggande regel (typ kortling) som sitter 60cm längre bort? Eller menar du att du ska borra rakt ner men genom kortlingar och att du inte får ner en tillräckligt lång borr?

Uppifrån och ner genom kortlingar så hade jag tagit upp hål i väggen vid kortlingen. Isolering och skit som kommer ställa till det.

Litet hål i golvet och regel liggandes så visst, når man in med armen och kan styra borren lite så går det väl men du ska igenom massor av isolering och skit.

Är det nära kan du ju använda en flexibel 1/4" bits-hållare samt köpa valfri borr med 1/4" fäste. Alt en 1/4" vinkeladapter med valfri borr med 1/4" fäste. Båda dessa finns typ överallt.

Sen ska du lyckas trä igenom vp-rör eller slang i detta fall.

Ska du borra på olika ställen i hela huset? Typ till varje rum?
Ska det bara gå en stam från vinden ner till källaren så är det ju lättast att dra det på utsidan. Antingen genom ett snyggt kabelrör/skydd som du målar i samma färg som huset eller gömmer det bakom en panel-ribba eller så.

Tänkte dra bort golvlist göra ett litet fönster och borra neråt med hjälp av den borren jag tänkt. Har 90 graders vinkel bitshållare men hade varit skönt att få lite mer tryck uppifrån och med en liten böj (flex) så man kan få håller någorlunda rakt och inte mer åt det diagonala hållet med en styv borr.

Av Bamsen
Skrivet av SuperNova:

Edit: Flexibel borr?
Poängen med en borr är ju att den INTE skall vara flexibel och borra sig igenom materialet. Vad är det du skall borra hål igenom?

Det är som en träborr i slutet av en lång "fiskestång" kanske man kan säga. Ska använda mig av den för att borra igenom liggande regeln mellan våningar i mitt hus. Ska från vind till källare, 3 våningar.

Av Bamsen

Jättetack för alla svar än så länge! 👍

Det jag tänkt göra är att dra kabel till alla viktiga saker, dator, ps5, Nvidia Shield etc.. Det jag egentligen var ute efter mest var bara att se så routern inte drog ner hastigheten mer än vad den bör iom sin hårdvara till wifi-anslutna enheter.

Största problemet jag haft är att hitta en flexibel lång borr bit för att borra med. 😄

Av Bamsen
Skrivet av mrqaffe:

Är det verkligen ett modem så att du inte har dubbel nat?

Ja vad ska man kalla det går ju in kabel till huset som sen går in i första boxen. Om jag kommer ihåg rätt när jag ringt innan kallar dem det själva för tjänstefördelare?

Av Bamsen
Skrivet av iller:

Routern har bara Wi-Fi 5 och har några år på nacken. Kör du testerna via Wi-Fi så är det det du kan vänta dig.

Har du kabel mellan router och dator också är det dåligt så borde du få bättre.

Har ju alltså testat följande med kabel mellan allt. Modem till datorn och modem till router och sen kört ett test i Asus routern. Wifi förstår jag ju som sagt att det är slöare men kanske borde vara lite snabbare ifall det är så att routern slöar ner ytterligare.

Ska testa direkt med sladd från routern till datorn och se.

Edit: fick 950/950 med kabel från router till dator så inget konstigt där. Allt är väl kanske som det ska.

Edit 2: får ca 450/650 med wifi då mellan Asus ac88u och datorn som har ett Asus ac68 wifi nätverkskort.

Av Bamsen

Modem till router slöare än modem till dator

Hej!

Har i huset ett modem/tjänstefördelare,(?) Som sen är kopplad till min Asus ac88u. När jag testar hastigheten med kabel direkt från modemet till datorn har jag 1000/1000 men kör jag kabel mellan modem till router och sen testar hastigheten direkt i routerns mjukvara får jag typ 500/400.

Kan ju tycka att den hastigheten borde ligga på nästan 1000/1000 också? Förstår att wifi är slöare men det jag tänker på är att routern kanske gör det ännu slöare eftersom routern har typ halva hastigheten än va modemet till dator visar med kabel?

Hoppas ni förstår 😄

Av Bamsen

@Haptic

Ja okej så strulet är att jag både tar och vill ge. Tänkte att det kanske gick eftersom trådlösa nere vid datorn har 4 antenner men kanske var att hoppas på för mycket.

En annan fråga då: Om jag vill stärka wifi i huset men redan har en bra router samt den trådlösa kopplingen till datorn, vad blir bäst att införskaffa då? Har kollat på en Asus RP-AC55.

Av Bamsen

Den där har jag redan testat och fick det inte att fungera då heller.

Av Bamsen

Nej jag ansluter datorn via asus trådlösa. Är det det som är problemet att både datorn tar det trådlösa och jag vill skicka det vidare?
Har nämligen dator i källare långt ifrån router så därför jag kör trådlöst till den.

Av Bamsen

Dela vidare trådlöst nätverk från dator win 10

Hej!

Har försökt in i kaklet med att dela vidare mitt trådlösa nätverk från datorn som en nod/repeater vidare till andra enheter. Kan inte sätta igång delning av trådlös anslutning.

Får bara felmeddelande " Det går inte att konfigurera delning av trådlös anslutning ".

Förstår inte vad som är fel har sökt i två dagar på google efter folk med liknande problem och testat i inställningar att ändra samt i CMD. Den vill inte slå på.

Jag har en asus rt-ac88u router. Datorn har en Asus PCE-AC88 som jag då vill skicka vidare signalen ifrån till andra enheter.

Hur gör jag för att detta ska funka?

Supertacksam för all hjälp!

Av Bamsen

Har druckit omåttligt mycket zero sen den kom. Testade denna just nu och efter två glas kan jag påpeka att den nya smaken är mildare / tamare än den gamla smaken ett försök till fylligare smak men som inte faller mig i smaken. Den nya smaken blir man "mätt" på tidigare än den gamla smaken enligt mig.

Blev ingen 100 poängare för mig detta, känns ungefär 80 % av den gamla smaken tyvärr.

Av Bamsen
Skrivet av mrqaffe:

Undvik trådlöst för allt som ska kunna låta bra, det finns ingen tillverkare som gör seriösa färdiga surroundsystem med trådlös signalöverföring, för trådlöst är det ju aldrig för det är tekniskt omöjligt att bygga pga att du måste överföra energi till högtalarna på nått sätt även om signalen kan överföras trådlöst.

Ja det kanske inte riktigt framkom ordentligt men det är just signalen jag vill ha trådlös. Förstår att strömmen blir svår att komma undan.

Av Bamsen
Skrivet av KingCobra:

https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/tradlos-adap...
Dyra som..men funkar väldigt bra. Har en sådan till min SUB. Enda nackdelen är att den blåa lysdioden som visar att den är connected är för stark. Löste det med en liten bit svart eltejp

EDIT: läste ditt inlägg lite för snabbt. Problemet med trådlösa aktiva högtalare är att de inte alls är trådlösa. De behöver ström så man får ändå dra strömkablar till varje högtalare.
Jag var inne på det först tills jag insåg detta. En högtalarkabel går att "gömma" snyggare så det är endast min SUB jag kör trådlöst.

Dem där såg lite spännande ut, undrar om det blir 100%igt med den trådlösa kopplingen. Alltså om inget går förlorat.
Ja jo precis strömmen måste man ju dra men det tänkte jag att det skulle vara det lätta, då slipper jag högtalarkablar samt reciever.

Skrivet av X078:

Tveksam om du får "bättre" ljud på annat sätt, men du kanske får annorlunda ljud.

Hade kollat på något åt detta håll i stället dvs komplettera sonos mer.
https://www.sonos.com/sv-se/shop/surround-set-arc-sub-one-sl....

Ja det är ju sådana lösningar jag tittade på först men tänkte att det måste ju bli bättre ljud med en riktig center och riktiga frontar.

Av Bamsen

Trådlöst surround

Hej!

Har tittat runt lite på olika soundbars nu ett tag men tänkte att det kanske går att lösa med ett vanligt ljudsystem om det skulle gå att få två frontare en center och två i bak samt en sub, som alla är trådlösa? Finns det något sånt system? Tanken är att alla ska vara aktiva så man också eventuellt slipper reciever. Skulle varit hur nice som helst om det fanns något sånt system.

Anledningen till att jag bara inte köper sonos soundbar-system eller samsung, JBL är för att jag tänkte att man får bättre ljud av vanliga "riktiga" högtalare.

Så alltså finns det ett 5.1 system med vanliga högtalare som är trådlösa? Sen om det kanske kommer en app till som gör att man kan ställa in saker t.ex vilken högtalare som är vad.
Har sökt runt på nätet och försökt hitta men antingen så finns det inte riktigt någon sådan lösningen eller så har jag sökt fel.

Tack på förhand!

Av Bamsen

Hur fungerar faktura hos Amazon?

Funderar på att beställa därifrån men egentligen mer sugen på Elgiganten ifall man vill lämna tillbaka, känns smidigare.

Av Bamsen

LG CX 65 eller Samsung Q80t 75

Hej står i valet och kvalet mellan dessa två men kan fan inte bestämma mig. Diggar verkligen vad oled innebär för bilden men kan få en större Qled för samma pris . Sitter ungefär 3 meter från TVn idag och kommer göra det sen också. Har en Philips från 2012 idag på 50 tum och det känns ju lite litet plus att jag vill ha en med bättre bild och möjlighet till 4k @120 Hz.

Hade jag kunnat hade jag bara köpt en LG cx 77 tum men det är för dyrt.
Vad tycker ni? Någon bra input ?

Av Bamsen

Får inget ljud genom aux - usb-c

Hej!

Har en Volvo v70 som har en aux-utgång
Denna har jag då en aux-kabel i som sen är kopplad till en aux till usb-c. Den första aux - usb c gick sönder så köpte en ny på Kjell. Mobilen verkar inte fatta att det är ljudkabel inkopplad för ljudet spelas fortfarande upp i mobilen men man får ju en usb fråga i mobilen , alltså vad man vill göra t.ex enbart ladda, skicka foton, filer etc.
Min sambos mobil funkar det på direkt och hon kan spela musik i bilen.
Varför funkar det inte på min ? Finns det någon inställning jag missar?

Jag har en Huawei p20 pro.

Av Bamsen

Uppgradering ca 4000

Hej!

Sitter inne på följande

GTX 770

Asus p8p67 deluxe

i5 2500k

Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB

nätagg corsair vs550

SSD och en HDD

-------

En relik helt enkelt

Spelar inga nyare spel utan mest lite GTA 5 och CSGO. CPU flaskar starkt i GTA på lägsta settings så kände att något måste man ju klara av att spela så tänkte kolla runt lite vad för alternativ som finns. Har ingen lust att lägga mycket pengar alls egentligen.

Någon som har förslag?