Inlägg

Inlägg som Callister har skrivit i forumet
Av Callister

Jag tycker också det blev mycket bättre senaste patchen även om det finns endel saker som är störigt fortfarande. När man lärt sig de olika specialisterna bättre så börjar det bli kul.

Det jag stör mig på just nu:
Det finns tydligen 8 banor, jag är rank 21 och har bara fått spela typ 4-5 banor. Det är inte OK att man lyckas få samma bana om och om igen

Attachments på vapnen försvinner så måste man in i deras värdelösa meny och lägga tillbaka dem. Händer absolut inte hela tiden så troligtvis "gör man nåt" så det händer, väldigt ointuitivt isf

Dåligt optimerat (eller medvetet val att bara använda 8 cores). Jag har 40-100 fps oavsett inställningar.

MCE bolt tanken är sjukt overpowered

Av Callister
Av Callister

Annonsen är avslutad

Av Callister

PeanutPants högsta bud innan sluttid. Hör av mig på pm

Av Callister

Vi kör budgivning till imorgon (onsdag) kl 20.00

Av Callister

MSI GTX 1080 Gaming X säljes

Hej,

Säljer mitt MSI GTX 1080 Gaming X som jag köpte begagnat 2019 här på Sweclockers, har använts sedan dess och funkat bra! Inte överklockat.

Levereras i en antistatisk påse och väl paketerat, tyvärr ingen orginalförpackning kvar.
Om någon mot förmodan bor på Gotland så kan det hämtas på plats också.

Vi kör väl budgivning från 2500 kr

Edit: Ni får leva med en upp och ned vänd bild. =}

Läs hela annonsen här

Av Callister
Skrivet av mistahh:

Ja det kommer nog att flaska en del. Det verkar som att min överklockade processor är någorlunda jämförbar med din gamla 8700K. Ska bli kul att göra lite benchmarks och jämföra vad andra får ut med nyare processorer.

Postnord appen plingade till, NetOnNet har skickat paketet!

Beställde också det förra veckan, skickades direkt, jag hoppas inte min cpu ska flaska för mycket just nu, jag kör 1440p

Av Callister

Jag knyckte ett KFA2 enligt tipset ovan - tack!
Jag tycker dock det är lustigt att det finns kvar i lager, andra gånger jag sett tips är det slut väldigt fort. KFA2-kortet verkar kompetent enligt reviews.

Av Callister

11 000 + frakt eller kan ordnas så någon hämtar på plats i Stockholm

Av Callister

Byta ut Telia routern med fungerande IP telefoni

Hej,
Har idag Telia med Sagemcom f@st 5370e som jag är missnöjd med. Är intresserad av att byta ut den helt och hållet men med fungerande IP telefoni. Vilka routrar stödjer det från Unify eller Asus?

Handlar alltså inte om att brygga till en ny router och behålla telia-routern för ip telefoni.

Tacksam för tips, gärna från folk som gjort exakt detta och så smidigt som möjligt. Jag utgår från att man kan få igång det med vilken router som helst med lite meck men efterfrågar smidighet här, har för mig jag "hört" att de ska funka direkt med vissa routrar.

Av Callister

Titlar och roller skiljer sig alldeles för mycket mellan arbetsplatser för att det ska betyda någonting öht. Min bild av titlar är oftast ges ut för att berättiga högre lönekrav från medarbetaren, åtminstone är det så det ser ut hos oss.

Av Callister
Skrivet av Thomas:

Texten i nyheten är väldigt felaktig. Felet var inte att filen läses in om och om igen, och fixen var inte heller att låta bli att läsa in den.

Det var två problem: parsingen beräknar strängens längd (>10 MB) för varje värde den läser in. Därmed anropas strlen() extremt många gånger, och varje gång måste den gå igenom hela strängen och kolla hur lång den är. Längden är ju densamma varje gång, så han gjorde en funktion som cachar längden och bara mäter den en gång istället.

Nästa problem var att de lagrar dessa värden i en hash map, men använder den som en array.
En hash map har konstant lookup-tid, så att läsa in värden i random ordning går (ungefär*) lika snabbt som att läsa igenom hela listan i ordning.
De läser dock igenom HELA listan varje gång de ska hitta ett värde, vilket i runda slängar kräver att man läser halva listans längd varje gång istället, så i detta fall över 30 000 gånger långsammare per lookup.

Hans fix som löser detta problemet var att inte söka igenom listan överhuvudtaget eftersom alla saker i den kommer vara unika, så han lägger bara till dem och är nöjd.

* Optimeringar som att läsa in mer än en sak i taget i CPU:ns cache gör att detta inte är sant i praktiken.

Amatörmässiga misstag

Av Callister
Skrivet av JamalTheBlack:

Ah okej! Funkar dessa kontroller med andra spel då t.ex med Mario Kart, Super Mario Bros Deluxe U och andra fler-spelare spel?

Jojo, vad jag förstått är Mario Party enda spelet som kräver Joy Cons.

Av Callister
Skrivet av JamalTheBlack:

Hej! Köpte nyligen ett Nintendo Switch och gillar det något skarpt! Men har blivit mer sugen på senare tid att handla Mario Kart & Party och behöver då fler joy-cons för att spela med kompisarna inom en framtid. Någon som förstår sig på träsket med tredjeparts samt officiela joy-cons? Hade gärnat viljat ha trådlös funktion osv osv dvs allt som finns med dem officiella, men inte sugen på att lägga 800 kr ifall andra alternativ ändå finns.

Någon som kan dela med sig lite insikt?

Jag köpte Switch nyss och 4 x https://www.pricerunner.se/pl/165-5048814/Spelkontroller/8Bit...
Men sen köpte jag Mario Party och blev tvungen att köpa 2 st Joy Con så man kan köra 4 pers. Det följer ju med 2 x joy con.
Jag köpte officiella joy con men 8bit-controllerna funkar perfekt.
Jag är lite irriterad på Nintendo som kräver joy con till Mario Party. Också att man bara kan ladda dem i själva switchen, om man inte köper till utrustning. Men har förstått att Nintendo är riktigt gnidna.

Av Callister
Skrivet av perost:

Ja, kabeln som följer med är en vanlig USB-A till USB-C. Men du behöver inte en hub, bara en laddare med flera uttag. En hub används för att dela en USB-port till flera portar, inklusive data, men för att ladda behöver du bara ström.

Ok tack. Har du förslag på någon?
Kanske denna? https://www.kjell.com/se/produkter/mobilt/mobilladdare/usb-la...

Av Callister

Någon som har förslag hur jag ska ladda mina 4x 8bitduo SN 30 pro?
Är det usb-c in i kontrollen och vanlig usb i andra änden på kabeln som följer med?
Tänkte att man kanske behöver ha en usb hub

Av Callister
Skrivet av Ac3R:

Har ju en dröm att Edward Blom ska bli julvärd men detta fungerar ju med

Skulle nog inte funka för han får nog inte dricka nån julmumma eller imperial porter samtidigt

Av Callister

Kommer de bli något nu vid midnatt ens (när black friday egentligen börjar)

Av Callister

Vart är Nintendo Switch BF rean ?????? xD

Av Callister

Billigare än Apple.