Inlägg

Inlägg som spacedebree har skrivit i forumet
Av spacedebree

Förut var det massiva DNS-problem, nu kör jag annan DNS men det är då något annat jävla skit med Telias bredband (fiber).
Någon för av överbelastningsattacker som pågår, eller är det bara vanliga "fel". Någon som vet nåt "inifrån" ?

Av spacedebree
Skrivet av Roger W:

Classy
...
Sidospår men är ursprunget till ditt namn/nick möjligen den här amigalåten? (länk till en remaster av skaparen)
*edit* om jag frågat förut ber jag om ursäkt och ursäktar mig med hänvisning till inlägget ovan
https://www.youtube.com/watch?v=tAZseYdRYLA

Sidospår på sidospåret: Jag läste just i kommentarerna att den killen spelar keyboard i Poets of the fall nuförtiden! *Mind blown*

Jo, man försöker hålla nivån...

Nej, det var inte därifrån men mina Amiga 500-minnen kom rusande bums! Så tack!

Av spacedebree

Rom ur plunta.

Av spacedebree

Visste inte att killen från "Little Britain" nu jobbar på Lastpass. Där ser man...

Av spacedebree
Skrivet av Mega-Dark:

Kollat i aktivitetshandteraren vilket som är högst ? CPU eller grafik?

Värme? Med åren så kanske damm byggts upp.

Spelen har kanske fått uppdateringar som gör de mer tungdrivna? Händer något om du sänker inställningarna.

Ska kika på detta. Datorn är knappt ett år, så tror inte det heller. Däremot har man ju hört skräckhistorier om hur lite kylpasta det kan sitta på laptops och färdigbyggda, stationära datorer. Men vet inte...kan ju vara något annat. Finns ju någon AMD software för grafiken på cpu'n vilket är helt ointressant i detta fall. Kan det störa? Tog bort detta program, men ominstallerade chipset driver och då hängde tydligen det där programmet med - igen. =P Även tagit bort Geforce Expericens som låg på datorn då jag vet att det kan trassla. Annars blir det väl DDuninstallera och på't igen med drivarna.

Av spacedebree
Skrivet av jodali:

Inte så att Windows energi schema nånting är på balanced eller liknande? Bra om det är satt till performance eller vad det nu heter….

Den står på balanserad, både i nya och gamla kontrollpanelen (dessa gör tydligen olika saker). Vad jag vet så ska "balanserad" räcka då CPU'n snabbt klockar upp vid behov. Här är det mer att det är halvryckigt liksom hela tiden. Försöker dock fortfarande förstå mig på skillnaden på dessa två sätt att ändra energisparläget. Sen har vi GPU prestanda som kan ändras i Nvidias kontrollpanel. Samma sak där dock, utvecklar väl mer värme främst (så gpu'n skulle kunna börja throttla). Tack för din input, och kom gärna med mer

Av spacedebree

Tut?

Av spacedebree

Det kan man. Uppdaterade mitt 3060 Ti. Asus... Funkade fint. Men du får ju kolla vad uppdateringen gör; du kanske inte behövde den (tror inte jag behövde min egentligen). =P Så länge du inte stänger av datorn medan du håller på och uppdaterar ser jag liten risk.

Av spacedebree

Lenovo i3, 5600H, 3050Ti, 16Gb hackar i spel.

Vet inte vad som händer... Tycker sambons dator börjat hacka både i CS2 och i Sims 4. Tror inte det var så ifrån början.
Senaste Win11 uppdateringarna, senaste Nvidia... Det enda jag inte har koll på (om det kan påverka) är drivrutinerna för den inbyggda grafikkretsen...om gammal version av den kan störa, trots att den inte används i spel. Har inte heller samma koll på vilken AMD Chipset man ska använda för den här datorn. Har nån här koll?

Klurar på om jag ska tömma Nvidia shader cachen, om det har något med saken att göra... Eller en DDUninstaller och sen dra in drivaren igen från Nvidia. Anvinstallera Geforce Experience (som jag såg var installerad, men där inget var aktiverat).

Vad tusan kan det vara mer? Provade att sänka rätt rejält i CS2 men samma (värre?) skillnad, så det är inte problemet. Speccarna på denna maskin är ju helt okej, så det ska ju funka - så verkligen även med Sims 4, som bl a hackar när man roterar i spelet. Helt ojämnt.

Var skulle ni börja leta efter problem?

Av spacedebree
Skrivet av Scrooge McDuck:

Stämmer. Deras DNS har varit kass i över en vecka nu. Om någon fortfarande behöver hjälp med att byta dns så skickar jag en länk här. Använder cloudflares dns

https://imgur.com/LfHorsJ

Vad är skillnaden mot Google? Någon som är bättre på något?

Av spacedebree
Skrivet av Chrisj:

Om du inte väljer TUF av estetiska anledningar kan du lika gärna ta dual istället, prestandan kommer vara precis samma till lägre pris.

Ja den verkar faktiskt bra. Två rejäla fläktar där. Frågan är bara om jag behöver en ny CPU också.

Av spacedebree
Skrivet av Chrisj:

Många tycker de är rätt snygga och produktionsmässigt så har de lite mer premiumkänsla än många tredjepartskort. Vill minnas att det var någon tidigare i tråden som jämförde paketen för FE vs Asus Dual och FE vägde väl närmare dubbelt så mycket. Sen har kylningen varit mer än bra nog på alla kort i 4-serien så har inte riktigt spelat någon roll vad man valt där eftersom de är så pass energieffektiva.

Ok. Kanske värt att kika på. Var annars inne på Asus 3-fläkts TUF. Har ett 3060 Ti som känns helt ok och kyler bra, men kostar de ungefär lika mycket så...

Av spacedebree

Vad är fördelen med FE-korten? Är det att de släpps först eller något annat? För de har väl varken bäst kylning eller är bäst på något egentligen? =P Berätta gärna. Är sugen på ett super! (Btw, hur väl står sig det med en 5600X för 2K spel? Borde man ha en bättre CPU?)

Av spacedebree
Skrivet av Heliopause:

Kanske bara jag som är lite nojig, men jag litar mer på datorerna än den där lådan som jag f.ö nästan aldrig loggar in på och tittar till. Datorerna ser jag ju hela tiden.
Så om någon skadekod eller attack hittar in i den där lådan som ändrar dns till nåt skumt, då påverkar det inte, datorerna går förbi det. Det är det här jag menar - https://www.fortinet.com/resources/cyberglossary/dns-hijackin...

Varför jag inte använder svensk dns, t.ex operatörens, det är för.. ja läs denna tråd, det går upp och ner som ena jojo ibland och jag har dåliga erfarenheter av dem, opendns har aldrig strulat för mig och jag har använt den i.. nog är det 15 år, om inte mer.
Därtill vill jag inte använda googles dns, de samlar redan in alltför mycket data om vilka sidor man besöker, så opendns som numera ägs av cisco bara känns lite bättre och de har en grundläggande säkerhet inbyggd.

Förstår. Klurar på om man kan ändra detta på sin smart-tv med osv? =P

Av spacedebree
Skrivet av Nivity:

Har haft lite problem med Telia senaste 2 månaderna, och det är enbart problem med deras DNS som varit grejen.
Det är flera som haft samma problem om man kollar deras twitter osv.

Jag bytte till cloudflare DNS i routern så var alla problem lösta.

Kör Google och det verkar funka med (någon fördel med exvis Cloudfare?). Sen fattar jag fortfrande inte om man ska köra dns by https (krypterat) eller inte... nån som vet? =P

Av spacedebree
Skrivet av CreativeX:

Personligen har jag Inte upplevt något fel med Telia på senaste året. Har även gått över från 500 / 500 till 250 / 250 och får ändå ut 275 / 276 Mbit. Jag hade testat att byta DNS. T.ex till googles eller till 1.1.1.1 (det gör du på datorns nätverkskort) behöver inga inlogg till routern. Laggar du i spel, eller upplever packet loss?

Nix. Funkar bra (utom i FS2020 men det beror på Microsoft)

Av spacedebree
Skrivet av downup:

Hände oss med!
Ringde och de sa att de inte kan se något från deras sida och att det är antagligen min router som fungerat felfritt i 3 år..

Har telia 250/250

Märkligt. Många som "larmade" på downdetector.se vid flera tillfällen, samtidigt.

Av spacedebree
Skrivet av Heliopause:

Jag ställer in det manuellt i datorerna, använder opendns på 208.67.222.222 och 208.67.220.220

Varför inte i routern?

Av spacedebree
Skrivet av EvilRutger:

Jag har Halebop 250/250 som går i Telias nät och har haft samma problem på kvällarna den senaste tiden.
Jag bor i Malmö.

Tack för infon.

Av spacedebree
Skrivet av spacedebree:

Kan man byta DNS direkt i Telias Sageagem router direkt, så man slipper ändra i alla enheter?

Så...kan man det enkelt? Är det vägen "att gå", eller brukar ni bara ställa om i vissa enheter, i datorns inställnignar exvis?