Inlägg

Inlägg som rvnlrd har skrivit i forumet
Av rvnlrd
Skrivet av Tuttfia:

Dom kanske har fixat någon mjukvara till den som gör att då går att använda till lan? Tanken är att man kopplar in den enhet som hanterar VoiP först i uttaget, sedan valfri utrustning efter det. Har aldrig använt mig av Telia´s Fiber själv så jag är osäker på vilken utrustning dom använder sig av, men har själv haft en TG784 till deras adsl. Ring och fråga dom?

Väntar med att ringa tills jag får paketet och ser vad som faktiskt ingår. Det verkar konstigt att man vid beställning av 100 mbit fiber och IP-telefoni ska få en uråldrig gateway (den klarar ju bara 54 mbps [begränsningen på 54 mbps kanske bara gäller trådlöst dock?]) som enda alternativ för att kunna använda båda tjänsterna.

Av rvnlrd
Skrivet av Peking:

Nejnej, du kan inte koppla in din router före den enhet som ska hantera telefonen då den behöver en publik ip-adress. Det ska vara LAN-uttag -> telefonidosa/gateway -> router. Men om det är så att du verkligen har fiber så verkar det som att telia skickat ut fel utrustning åt dig då Thomson TG784 är för ADSL.

Hmm, mycket konstigt... Vad är det annars för utrustning jag borde fått med? Hur är det tänkt att man ska koppla egentligen? Det står klart och tydligt under "paketinnehåll" i beställningsbekräftelsen att det är FiberLan jag beställt och att TG784 är med. 784an ser ut att vara den gateway som ingår i Telia Smart, som kom med kostnadsfritt i form av en kampanj.

Av rvnlrd
Skrivet av Peking:

Låter konstigt, Thomson TG784 är ett ADSL-modem och alltså inte för Telia Fiber. Har jag dock missuppfattat det hela: Ja, du kan koppla in din router och använda den bakom och endast använda 784an för voip.

Ah okej! Så LAN-uttag -> WNR3500 -> TG784 -> Telefon (IP-telefoni) ska alltså funka? Lite synd att behöva ha en extra pryl stående men det får jag leva med antar jag.

Av rvnlrd

Fråga angående Telia Fiber och IP-telefoni

Har precis beställt 100/10 fiber från Telia. Om jag har förstått saken rätt så behöver man inte ha ett modem utan kan koppla in en router direkt i "väggen", stämmer detta?

Om min router inte har ett uttag för IP-telefoni så behöver jag alltså använda gatewayen som Telia skickar med ändå? Det är en Thomson TG784 enligt beställningsbekräftelsen. Som router verkar den vara sämre än den jag använder nu, Netgear WNR3500. Går det att använda TG784 bara för IP-telefonin på något sätt?

Lite förvirrad just nu, någon får gärna reda ut hur det ligger till

edit: Det slog mig precis att Thomson TG784 som kommer med kan vara till Telia Smart som jag fick gratis i några månader på köpet?

Av rvnlrd

Inkonsekvensproblem (?) på en gammal 200gb Maxtor IDE [bilder]

Hejsan!

För ett par månader sedan så började uppstod ett problem som inte direkt är ett problem. Låt mig förklara.

De få gånger jag startar om datorn så har den under uppstarten velat köra en CHKDSK på hårddisken jag använder som systemdisk. Framförallt de gånger datorn har varit på väldigt länge. Gör jag en omstart tätt inpå en tidigare så slipper jag detta.

Ser ut så här:

http://pici.se/pictures/tJYOUjTSS.jpg

http://pici.se/pictures/mYNlhYtXZ.jpg

Så någonting verkar ju helt klart vara lite trasigt någonstans. Saken är den att efter CHKDSK har gått igenom alla sina steg så startar datorn och allting fungerar som vanligt. Ibland när datorn har varit på riktigt länge kan jag få varningar i Windows om att ett fil inte kunde läsas, när jag startar om körs CHKDSK och sen fungerar det igen.

Håller hårddisken på att gå sönder? Finns det något sätt att åtgärda? Någon med tidigare erfarenhet av detta?

Jag använder Windows 7 32 bitars om det har betydelse.

Av rvnlrd

Tack för alla svar!

Det slutade med att jag köpte en Netgear WNR3500 efter lite snack med en kompis (hann tyvärr inte läsa de senare svaren i denna tråd innan köp). Torrents maxar nu på 3,1 mb/sek istället för 1,4 som min gamla gav (detta med Comhem 24/10). Räckvidden tycks ha blivit lite bättre men fortfarande har jag bara 0-1 stapel på min telefon i andra änden av lägenheten. Dock har jag inte tappat uppkopplingen helt någon gång än. Min tidigare router hade inte QoS heller så det var en välkommen feature.

Så här långt (efter ett par timmars användning) är jag nöjd i alla fall. Återstår väl att se hur mycket jag får ut sedan när jag fått tillgång till 100 mbit.

Av rvnlrd

Men man kan inte säga att denna routern har en spektakulär räckvidd på något sätt?

Av rvnlrd

Är Linksys WRT54GL ett bra val för mig?

Hej!

Idag använder jag en Netgear MR814v2 tilsammans med Comhem 24/10. Det fungerar allt annat än tillfredsställande. Dels går internet lite upp och ner mest hela tiden. När det väl är uppe och jag laddar ner via torrents så är hastigheten väldigt oregelbunden. Ibland kan jag få ut 1,4 MB/sek och ibland ligger den stadigt på 100 kb/s, även på populära torrents där jag helt klart ska maxa. Har nyligen även fixat en telefon som använder WLAN:et och signalstyrkan är inte tillräckligt överallt i lägenheten.

Det känns som att det är dags för en ny router! Har tittat lite och WRT54GL verkar vettig, både prismässigt och så till vida att det finns olika mjukvara att välja på.

Har några frågor:

1. Då jag planerar att snart skaffa 100 mbit från Telia undrar jag om denna kommer klara detta via nätverkssladd? Att de bärbara enheterna inte nödvändigtvis kommer att få ut den hastigheten gör inte så mycket.

2. Finns det något som tyder på att antennen skulle ha bättre signalstyrka än routern jag har idag? Vill kunna komma åt WLAN:et på min telefon oavsett var i lägenheten jag är. Det rör sig om kanske 20-25 meter och en del väggar och stängda dörrar. Kan säga också att jag får upp grannars WLAN som är betydligt längre bort.

3. Är det rimligt att förvänta sig en förbättring av stabiliteten när det gäller nedladdningshastigheter?

Av rvnlrd

Hejsan!

Jag undrar hur det fungerar att koppla denna till datorn. Kommer den upp som en flyttbar disk där jag bara kan dra över massa skit som på ett USB-minne? Eller måste jag ha speciell mjukvara för att sköta sådant?

Av rvnlrd

Kändes nästan som reklam detta. Jag blev iaf sugen på att köpa

Av rvnlrd

Hur kommer det sig att de bara kör med 2gb internminne? Kan inte sånna där grejer men typ 4gb känns ju spontant bättre än 2gb.

Av rvnlrd

Fan jag har nog fel på första frågan isf Min motivering var dock så jäkla bra att jag hade garanterat vunnit annars! Får man ändra sina svar eller nåt?

Av rvnlrd

Min uppfattning efter vad jag har läst är att det är nästan enbart S-paneler som förekommer nu för tiden och att det går att se vilken man har, men inte genom att kolla i servicemenyn (dock kan man det på min) eller på klisterlappen där bak som man gjorde i början. Har en 226BW S-panel som är köpt på inet.se i början på November kan tilläggas.

Rekommenderar dig att söka här i forumet efter trådar om 226BW då det finns väldigt många som täcker alla aspekter av skärmen.

Av rvnlrd

När jag gjorde research innan jag köpte min 226BW (i början på november detta året) så tyckte jag absolut man kunde se en trend med S-paneler. Framförallt gällde detta folk som köpte i större butiker på nätet. Själv köpte jag min på Inet och fick en S-panel. Hurvida 2232BW kommer med olika paneler vet jag inte.

Kan tillägga också att jag är nöjd med min 226BW men jag är inte en extremanvändare av några mått och mina krav är inte så höga som många andras.

Av rvnlrd

Japp, Inet har några Sparkle. Själv mailade jag igår och sa att om 8800GT av någon annan tillverkare skulle komma in (jag hade ett Leadtek beställt) så ville jag att dom skulle byta då jag inte brydde mig om spel/klisterlapp.

För några minuter sen fick jag mail:

"Hej igen.

Det kom in lite Sparklekort idag. Jag bytte till ett sånt så vi skickar det till dig idag. Mellanskillnaden mot det andra kortet kommer in på ditt konto inom tre bankdagar.

Skriv gärna en recension på det på vår hemsida. =)"

Så nu blev man lite glad

Av rvnlrd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dookan
Tjena!

Blev lite förvånad själv när jag såg de, kollade på kortet så står de obekräftat i lagerstatusen, men den är packad o skickad! så ni få ävl ringa o höra med inet om 8800GT om ni vill få tag på dem idag, likadant på db de skickade mitt sparkle kort idag oxå. verka som tillverkningen av gt kortet börja komma igång..

Står det att det är packat/skickat under orderstatus (logga in -> Orderstatus osv) eller sa dom det till dig bara på telefon? Önsketänker att dom kanske bara inte har uppdaterat min order på sin hemsida än... När beställde du förresten?

Av rvnlrd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dookan
hahah kommer få ett 8800GT Sparkle från DB och ett Leadtek från Inet imorgon ;);) jag hade oxå gjort en beställning på ett gts 640mb för jag var trött på att vänta på gt kortet men de visade sig att de hade ju packat o skickat mina gt kort så jag ringde upp inet o sa att jag ville skicka tillbaka mitt GTS o inga problemas med de! Servicen är ju kanon bra på inet tkre jag

Leadtek har kommit in på Inet alltså? Står det att det är packat för dig under orderstatus? Är tveksam på om jag kom med på denna batchen kort isf :<

Av rvnlrd

S-panel på min 226BW från Inet (postorder). Gjord September 2007 i Rumänien - M-ME22H0CAA-1002 i servicemenyn.

Av rvnlrd

Ett grattis är på sin plats

Av rvnlrd

Trådskaparen kanske kan konfirmera hurvida det går fortfarande? Efter vad jag har hört så ska det isf inte stå S, A, C eller något annat utan istället en text i stil med "LTM220M1 L01".

http://forum.hardware.fr/hfr/HardwarePeripheriques/Ecrans/sam...
Här kan man se vilken panel det innebär. Står lite mer om detta i denna tråden: http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=71319...