Inlägg

Inlägg som ettis har skrivit i forumet
Av ettis

30100 kr drygt.

Av ettis

Skolklass uppfattar jag. Skrev mitt yrke istället da jag redan är färdig medan skolan

Av ettis

När kommer surface pro till europa?!

Av ettis

Dagen då en molntjänst tillåter lagring av 10TB eller mer av alla typer av filer gratis i 100MBit+ överföringshastiget så flyttar jag dit. Annars håller jag mig till hemmaservrar. Tack, men nej tack.

Av ettis
Av ettis

Ett två års jobbkontrakt

Av ettis
Av ettis
Av ettis
Skrivet av emigrating12:

Ja, till den typen program är RDP en dålig lösning, även fast man kommer en bit på vägen med RDS/VDI, min frågeställning var dock på ett mera privat plan. Om man bortser från arbetet, vilka x86 applikationer behöver man som inte redan finns eller kommer i WinRT/Metro/Modern/Store -app variant.

Inom enterprise kommer Pro att vara the go-to device, men till konsumenter flest tror jag en RT är utmärkt. Den gör allt som en iPad gör fast mer, vilket gör att de allra flesta vanliga användare kan ersätta sin dator (desktop eller laptop) fullt ut med en Surface, något en iPad (eller valfri Android) inte kunde.

Då är också frågan varför man ska ha två elektronisk ting, en för arbete och en för privat bruk när det finns möjlighet att ha en som kombinerar båda? Konsumenter måste väl också ha ett jobb, annars kan de inte konsumera

Av ettis
Skrivet av emigrating12:

Varför inte? Har man inte någon surfplatta redan är en Surface ett lika bra (eller i vissa fall bättre) val som en valfri Android eller iPad. Äger man redan en iPad ser jag ingen direkt orsak, för folk flest, att byta mot en Surface men det är definitivt något att ha i åtanke vid nästa köp.

Jag vill INTE ha en Pro
Den är tyngre, tjockare, blir säkert varmare och har kortare batteritid - och för vad? Kommer ni sitta och programmera i Visual Studio på den? Använda Photoshop? Encodea video? Som jag ser det kan en Surface RT ersätta min laptop helt och hållet (något min iPad och Kindle Fire redan nästan åstadkommit). Ska jag verkligen jobba med något sätter jag mig hellre vid skrivbordet och arbetar men skulle jag mot förmodan behöva kompilera en ny build medans jag sitter på Starbucks kan jag helt enkelt RDP'a in till min virtuella maskin och lösa det på det sättet.

Jag förstår givetvis att alla inte är lika, men jag undrar alltså vad, specifikt, ni behöver en Pro (x86 kompatibel) maskin till?

Flip Ahead är grymt bra!

Jag behöver MATLAB, GIMP, MS Visio, MS Outlook, notepad++, CATIA, cisco VPN, doxygen, Lyx, Exceed och en bunt andra ingenjörsprogram till arbetet. Jag kan använda RDP på en Surface RT fast då måste jag ha en till dator igång på kontoret bara för det, vilket är en aning slöseri. Då är det bättre att ha Pro som kan köra dessa program direkt.

Jag kan docka Surface Pro på en dockningsstation kopplad till två 24" monitorer, en riktig tangentbord, mus och högtalare när jag kommer till kontoret på morgonen. Om jag behöver gå på ett möte så undockar jag den och tar med den direkt till mötet istället för att skriva ut massa papper. Jag kan använda dess inbyggda kalender och anteckna med pennan direkt på skärmen istället för att ta med en dator, anteckningsblock och en kalender till mötet.

När jag går hem undockar jag den och tar med plattan hem och kan njuta av en film eller serie på sängen under kvällen. Samtidigt har jag email, alla mina filer och dokument på ett ställe och kan komma åt det med ett par knapptryckningar.

Ifall jag är ute på en arbetsresa/semester behöver jag endast ta med plattan. Jag vet att jag har allt jag behöver där och kan både arbeta under resan med alla x86/64 program och spela spel/kolla på film utan behov av en Wifi uppkoppling för RDP.

För mig passar därför en Pro väldigt bra.

Av ettis

Lite off topic men jag efterlyste en dator med liknande specs och syfte som Surface Pro i 2008..
http://www.sweclockers.com/forum/67-barbara-datorer-support-o...
Lite kul att det äntligen kommer en som faktiskt uppfyller mina krav!!
Synd att det bara tog 4.5 år......

Av ettis
Skrivet av FeedHurley:

Den är dyr, väger för mycket för en tablet och har dålig prestanda så jag ser inget intressant i den alls...
Är man i stort behov av x86 bör man fortfarande se sig efter en laptop istället, är man inte bör man köpa den vanliga RT versionen.

Om man har behov av både en tablet och en laptop så är det bättre att köpa en Surface Pro än att köpa en laptop OCH en vanlig tablet vilket lär kosta mer och så måste man bära runt två apparater.

i5, 4GB ram, HD4000, 128GB SSD, 1080 IPS skärm, under 1kg är inte sämre än i.e. en Macbook air...

Av ettis

Inte ett ord om surface pro, tråkigt...

Av ettis
Av ettis

Satt och spelade ett optimeringsprogram jag skrev som använder MPI, varje trad tog 2GB minne, tyvärr har jag bara 16 kärnor och 32GB ram

Av ettis

SIngel/Dubbelprecisionsavrundningsfel, sker alltid vid ej-integer-beräkningar. Om det inte syns betyder det bara att kodaren har valt att inte ta med sa manga gällande tal.

Av ettis

Remote fil access

Vilken metod är den bästa och snabbaste för remote åtkomst och syncning av filer från en remote win7 klient och en win2008r2 server som agerar NAS om man har i åtanke att SMB portarna är blockade av ISPn?

Hittills has jag kört SMB via en VPN anslutning men filöverföringen är väldig, väldig långsam då jag antar att det är mycket overhead.

Av ettis

Ja MS lär subventionera dessa för att etablera en marknadsandel. Lär nog bli riktigt prisvärt.

Av ettis

Hoppas fördröjningen pa surface pro är pga Haswell.
http://www.pcpro.co.uk/blogs/2012/06/21/is-microsofts-surface...

Blir LÄTT ett köp i sa fall!

Av ettis