Inlägg

Inlägg som MrMasj har skrivit i forumet
Av MrMasj

Har dom inte sänkt PCIE porten också?

Själv sitter jag med en medium topphat men är bra sugen på att köpa en small istället, Då det enda som sticker upp är kontakterna på grafikkortet

Skrivet av Shinzou:

Jag kommer hålla mig kvar på min ghost MK2, blir det för stora/höga grafikkort är det bara o skriva ut en ny hållare som jag gjort på min nuvarande, även om jag gärna hade undvikit det.. xD

Hur mycket fick du ner grafikkortet med den egenutskrivna hållaren?

Av MrMasj
Skrivet av CubaCola:

Godfall är inte direkt sådär jättesnyggt (men inte jättefult heller) men ser inte varför det skulle använda 12GB ram.

Hur fungerar detta på PS5 då som bara har 16GB ram totalt?

Det här är det magiska med PS5:ans ssd / io lösning som gör att dom kan strömma data direkt från disk till minne och därför inte behöver cacha data som snart behövs i ram. Tills en liknande lösning finns på PC kommer spelen bli enormt minneshungriga.

Av MrMasj

@RekiN: Troligen inte då dom har lovat full spel kompatibilitet med XBOX One / X i minst 2 år från Series X release.

Av MrMasj

@murklor: Svaret på det heter nog att dom vet något vi inte vet om AMDs kommande kort ... så nu genom att prissänka innan AMD får chansen är nog ett sätt ta vinden ur seglen på AMDs release.

Av MrMasj

@Belgaar: Om 3090 ger 20% mer än 3080 och 3080 ger ca 60fps i Shadow of the Tomb Raider enl. Digital Foundry

Då känns "Du får 60 FPS i 8k gaming. säkerligen alla spel i 4k över 100 FPS." rätt överdrivet ^^

Av MrMasj

Problemet här är precis detsamma som alla instickskort via PCIE du får direkt access till ramminnet och kan manipulera det precis som du vill. Det är en så kallad Side Channel Attack och har varit känd sedan PCIE skapades. Problemet går inte att lösa utan det måste tas fram en ny standard som är minnes härdad. dvs PCIE är i sig själv ett enormt säkerhetshål ^^

Att någon tyckte det var en bra idé att göra den lättillgänglig som en extern port är bortom mig ^^

Av MrMasj

@Underspänning: Kortet i PS5 är i ett flops perspektiv snabbare än 5700XT, samt baserad på en nyare arkitektur, rykten säger att det ligger någonstans mellan 2070Super & 2080 i prestanda. Men helt säkert kommer vi nog inte veta förrns dom är släppta och då är sannolikheten stor att det blir precis som den här generationen då folk ansåg att ett 750TI räckte för att motsvara PS4 hela generationen ... men efter 2 - 3 år så var det kortet helt krossat sett mot vad man fick ut ur ps4:an i prestanda så lite marginal är nog att föredra om man ska försöka matcha något för hela generationen.

Av MrMasj

Föga troligt att GA100 är 3080TI om ryktet stämmer kommer kretsen helt klart att vara Ampere Titan och sedan möjligen kommer det komma någon nedskalad variant som får bli 3080TI om nu detta rykte stämmer...

Av MrMasj

@Xaph: Tryck boka och hämta i butik ... så ser du vilka ställen som har det inne
Jag gjorde det var bara att dyka in och hämta upp ett ex lycka till!

Av MrMasj

@vaegen: Ja jag hämtade ut ett direkt på Elgiganten står på deras hemsida vilka butiker som har det inne

Av MrMasj

Hade beställt mitt från power men dom sköt upp leveransen till 9e april så då gick jag in på elgiganten istället. Har inte spelat FFVII sedan 1997 men helsike vad jag gillar det här spelet Kunde knappt lägga ifrån mig det igår kväll/natt!

Av MrMasj

Jag beställde från Power fick först mail om att den packas och sedan att den var försenad till 9:e april.

Av MrMasj

@BooliBoo: LG har ett väldigt kritiskt patent / lösning på problemet med att blå oled dioder har halva livstiden mot dom röda och gröna vilket snabbt ger inbränningar. Ingen har hittat någon lösning som rundar LG´s patent därför är det bara LG som kan tillverka tillförlitliga OLED skärmar.

Av MrMasj

@Yoshman: Om jag förstod Cerny rätt så var det inte termiskt utrymme som styrde utan effekten. Konsolen kommer därför alltid ha t.ex. en 150w strömbudget men om du använder AVX på cpun som drar mer ström så kommer man måsta sänka klockfrekvensen på GPUn för att inte överskrida din strömbudget och att detta var 100% reproducerbart tack vare AMDs nya sync teknik.

Helt orelaterat verkar anledningen till att man valt just 36CUs bero på att man vill hålla kompatibiliteten med PS4 18CU & PS4Pro 36CUs, tror helt klart det varit en bidragande anledning till upplägget med att man "endast" kör 36CUs.

Av MrMasj

@loefet: Nja, släppa en 16 kärnig vid samma eller lägre TDP är troligen ingen problem, dock med det sagt innebär det sannolikt lägre klockfrekvenser. Tror också dom försöker fylla Epic tillgången först och därför får 16kärniga vänta.

Av MrMasj

@havoc:

Jag har för mig att det i slutet av 2000 eller 2001 var en databas krash på Swec och i den rundan så försvann mitt ursprungliga konto, tror det var dåligt med backuper på den tiden också ^^

Av MrMasj

Var också inne på att måla min Ghost vit, men efter att ha fått den är jag rätt tveksam. Kvalitén och färgen känns jättebra... det är nästan som att man skulle förstöra den genom att måla om den.

Bild

Av MrMasj

Tror det där datumet är rätt nära mitt ursprungliga kontos 18års dag, kanske något man skulle ta och fira ^^

- Burgare och Brûlée på mig

Av MrMasj

@Jacob: Det är väldigt otroligt om TSMC knipt all 7nm, då AMD -> GloFo kontraktet säger förenklat att AMD ska köpa all kapacitet av GloFo i förstahand kan inte GloFo leverera eller att dom producerar utöver GloFos maxkapacitet får AMD beställa från andra leverantörer. Uppfylles inte detta måste AMD betala höga straffavgifter för varje producerat kisel. Tror det avtalet gäller till 2024 då det skall omförhandlas. Detta avtal har nämnts i ett flertal intervjuer med AMD och GloFo och det förhandlades om senast för 2 år sedan, kan försöka söka fram lite källor men inte ikväll

Av MrMasj

@erssn: Arctic white fanns fortfarande när jag hoppade på kickstartern, sedan ändrade dom den till vad limestone är nu. Communityn tyckte dock att det var missvisande med namnet Arctic white på ett metallchassi, så då döptes det om till Limestone.