Inlägg

Inlägg som salminen har skrivit i forumet
Av salminen

Nas server

Är i farten att köpa en NAS server då det verkar som en ganska bra grej för mig. Jag har 3 datorer som jag växlar mellan att arbeta med så jag skulle vilja kunna spara alla mina arbeten och filer där så jag slipper flytta med USB stickan hela tiden. Hur smidigt är det att få åtkomst till och spara över internet till nasen? Dvs om man inte är på samma nätverk och nasen sitter på en relativt seg internet uppkoppling?

Det andra användningsområdet jag skulle vilja ha den till är att lägga upp videofilm från våra videokameror, kan man göra det direkt in i nasen utan en dator emellan?

Har sökt på internet men de mesta som finns om NAS handlar om felsökning och backup, inget av de intresserar mig ännu.

Av salminen

Kabel och sen router

Hej!
Jag har en tjock betongvägg som jag vill komma runt. På sida A finns telefonjacket där bredbandet kommer in. På andra sidan väggen, sida B, lite längre bort finns datorn där jag vill ta emot signalen. Jag vill inte dra en kabel hela vägen utan vill köra trådlöst den sista biten, alltså på sida B ska routern stå. Hur löser jag lättast detta med minst kvalitetförlust av signalen då kabeln behöver vara ca 20 m lång?

Av salminen

Måste man inte ha hårddisken kvar?

Av salminen

Trasig dator

Hej!
Jag har en dator som nyligen pajjat. Den går igång men stannar efter ca 10 sekunder. Sedan när fläktarna stannat startar den igen och går på maxfart men ingenting händer. Vanligtvis brukar farten sänkas ner och datorn startas men inte nu. Ingenting händer på skärmen och datorn startar aldrig upp. Är det nätagget som brunnit eller något med moderkortet kanske? Instalerade nyligen ett nytt trådlöst näverkskort (Linksys.)

Av salminen

Så om jag hittar en dator med en sådan processor ska jag välja den? Har ni något bra tips på en skyst bärbar för ca 8000?

Av salminen

Gäller det även bärbara då förstås?

Av salminen

Processortyper

Jag skulle behöva lite hjälp med processorer. Min fråga är vilken Intelprocessortyp, alltså Centrion, Core2Duo, Pentium mm som är snabbast/bäst.