Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PippiRull
Jo, du har rätt i det du säger. Är ju en helt och hållet remake det handlar om. Men förundras fortfarande över matematiken. Ingen mer än jag som reagerar? 100$/200$ -----> 300sek/2100sek ??

Jaja, får se om man slickar såren och kanske lägger beställning ändå. Vill så gärna ha en...

Iof. så har Apple Sverige alltid skarvat lite i priserna. 1 dollar = 10kr liksom. Men detta verkar ju vara rekord i dollarutjämning.

Det jag tokgillar med apple är OSX, inte hårdvaran..

Av Lizardman

Apple var i princip först med att erbjuda firewire i sin Imac DV för ca: 9 år sedan. Då ville man att alla skulle kunna använda sin HEMDATOR till bl a. videoredigering. Idag 9 år senare, plockar man bort firewire från sina konsumentdatorer trots att USB2 inte lyckats motsvara de krav på jämn överföringshastighet som FW fixade för 9 år sedan.. Konstigt...

Av Lizardman

Firewire är ett måste vid filmredigering på en bärbar burk. Ang. kvalitet så finns det mycket problem som Apple väljer att hålla tyst om så länge de kan. Det är bara att lusläsa olika mac-forum så får ni se. Och vill du laga en mac utan applecare så lovar jag att det kostar.. mer än skjortan...

Av Lizardman

Frågan är om detta inte är spiken i kistan för min appledynasti. Efter över tio år med mac funderar jag på att konvertera till PC. För 15 lax som macbooken kostar får man en OK netbook + en riktigt bra stationär PC för både spel och jobb. Vad man får för en maxad MBP törs jag inte tänka på...

Av Lizardman

Hm, bara jag som är besviken? Sorgekanterna var fula och stora. MBP´n saknade Quad. Macbooken var dyr. Prestandan i den känns så där.. Dessutom saknar den firewire? Hur i hela friden ska man kunna fixa film på den burken? Och netbooks är tydligen inte någon marknad ännu..? Glossy skärm är ju skitkul om man vill ha datorn som hemmabio.. Skärpning Apple...

Av Lizardman

Tråkigt om prisuppgiften 899dollars gäller en ny Appleskärm dock. Jag hade
verkligen hoppats på riktigt prisvärda MB´s.

Av Lizardman

Enligt engadget ska Pro´n ha dubbla grafikkretsar, en klen/snål till vardagsjobb och en stark som kopplas på vid tungt arbete..

Personligen skulle jag vara gladare om Apple gjorde en billig, relativt kraftig stationär dator istället för Mac mini. Stoppa i en stark core2duo och 790GX i en fin burk.
Hoppas "brick" är något sådant istället.

http://macworld.idg.se/2.1038/1.181232

Av Lizardman

Verkar vara dubbla grafikkretsar i Pro´n..

Av Lizardman

Öh, typ Konstfack t ex..

Av Lizardman

Undrar bara vad prislappen blir om den har en quad.. Kommer med fasa ihåg fruns gamla tibook som gick på en bra bit över 30 maxad..

Av Lizardman

Apples events brukar alltid hållas kl. 19:00 svensk tid.

Av Lizardman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
va sägs om de senaste ryktena då, att instegsmodellen ska ligga på 800 dollar. man kan ju alltid hoppas det stämmer

Kan vara sant då Apple faktiskt behöver något som står upp mot alla netbooks..

Av Lizardman

Visst, men om priset är viktigt tror jag den lite slöare Phenomen kan passa. Bra hastighet och 95W borde funka bra i det billigare 780G-kortet. Man kanske inte ska överklocka det en massa bara..

Av Lizardman

Hm, varför inte typ Gigabyte GA-MA78GM-S2H AMD 780G

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GIGMA78GM...

Och Phenom X4 Quad-Core 9750

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=HD9750WCG...

Kortet borde ta den processorn. 4Gb ram kan vara bra. En annan sak som kan vara bra vid video är att ha två snabba hårddiskar i RAID 0 för att öka skriv och läshastigheten. Det kan göra underverk för trög redigering.

Av Lizardman

Minsta möjliga moderkort för 478?

En nybörjare undrar om någon vet några riktigt små moderkort som passar till soket 478?